Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    12-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer



    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

    10 | 02 | 2021

    Pennenzakkenrock heeft scenario klaar om snel te schakelen bij groen licht

    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer bereidt een coronaveilige 27e editie voor leerlingen van de lagere school voor.

    Voor het eerst in de Pennenzakkenrock-geschiedenis zal Pennenzakkenrock plaatsvinden van maandag 21 juni tot en met donderdag 24 juni, gespreid over 3, mogelijks 4 dagen in de week.
    De provincie Antwerpen zal per dag het aantal inschrijvingen beperken.
    “Alles hangt natuurlijk af of evenementen van deze grootteorde al kunnen doorgaan. Maar ook al krijgen we groen licht van de overheid, dan nog zetten we alles in het werk om de strengste normen te halen. Op die manier wil de provincie immers veiligheid, kwaliteit en plezier ten volle garanderen, zodat leerlingen én leerkrachten het einde van het schooljaar op een aangename en vooral coronaveilige manier kunnen vieren.”, duidt gedeputeerde Jan De Haes.



    Op 22 februari start de voorinschrijving voor de scholen. Iedereen kan al inschrijven.
    Bij de afhandeling van de inschrijving verwerken we eerst de aanvragen van de zesde leerjaren, daarna die van de andere lagere schoolklassen.
    Zo bieden we maximaal de kans aan de leerlingen in het 6e leerjaar om alsnog in hun laatste jaar lager onderwijs Pennenzakkenrock te beleven. De oudste leerlingen van de school kunnen op deze manier toch hun laatste jaar op de lagere school feestelijk afsluiten, indien de coronamaatregelen dit toelaten. Hopelijk kunnen de kinderen dit unieke moment in hun leven uitbundig vieren.

    De school kan kiezen of ze wil komen op maandag, dinsdag of donderdag.
    Zijn deze dagen volzet dan wordt woensdag ook nog opengezet. Inschrijven zal verlopen zoals de voorbije edities via www.pennenzakkenrock.be. Dagtickets zijn voor de editie van 2021 niet verkrijgbaar. Ook het campingfestival zal dit jaar niet plaatsvinden.

    Pennenzakkenrock 2021

    De organisatie rept zich om opnieuw een editie klaar te stomen om van achterover te tuimelen, de randanimatie wordt weer bangelijk straf, de educatieve zone nog leuker en het weer (laten we hopen) op-en-top zomers. Op naar een coronaproof top-editie van Pennenzakkenrock!

    Attracties in overvloed

    Geen zin in muziek? Ook dit jaar wordt voor Pennenzakkenrock het Zilvermeer omgetoverd tot een heus coronaproof attractiepark met een heleboel avontuurlijke verrassingen voor de leerlingen die niet alleen op het strand willen vertoeven. Hou onze website en facebookpagina zeker in het oog voor de laatste corona-updates en nieuwtjes!

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    21, 22 en 24 juni (23 juni - als andere dagen volzet zijn)
    Van 8.30 uur tot 16.30 uur

    Waar:
    Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

    Meer info:
    www.pennenzakkenrock.be
    www.facebook.be/Pennenzakkenrock
    www.twitter.com/ZilvermeerMol
    www.instagram.com/zilvermeer

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Provincie Antwerpen

    Grote stofbubbel in Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen
    Herverlichtingswerken, 10 februari 2021, vanaf 10.30 in drie tijdssloten tot 12 uur

    In 2020 gingen de werken voor de herbelichting van het interieur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van start. Om de brandveiligheid van de kathedraal te verhogen en om wisselende museale opstellingen in de toekomst te faciliteren, wordt de energieverslindende belichting vervangen door LED-verlichting. Daartoe moeten de vloeren opengelegd worden om nieuwe sleuven aan te leggen. Omheen deze stoffige werf is aan de rechterkant van het schip een grote stofbubbel opgetrokken. Aan de linkerkant zijn de werken reeds voltooid.

    “De verlichting in de kathedraal was dringend aan vernieuwing toe. In 2014 werd de kooromgang volledig gerestaureerd en opnieuw uitgelicht, maar de rest van het interieur werd tot nu verlicht met energieverslindende halogeenlampen en klassieke spots. Om de brandveiligheid te maximaliseren en de verlichting energiezuiniger en homogener te maken, wordt LED-verlichting voorzien in het schip, de zijbeuken, de transepten, het hoogkoor en het triforium”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe.

     

    “Dit jaar zal de kathedraal 500 kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren zal de kerkfabriek een nieuwe museale invulling voorzien. Om dit mogelijk te maken maar ook in de toekomst wisselende opstellingen mogelijk te maken, worden er ook vloerdozen met data-aansluitingen en stopcontacten aangelegd”, vult Christian Devos aan, directeur van De Kathedraal. De vloerdozen kunnen ook worden gebruikt bij grote concerten of vieringen. Zo kunnen er extra schermen geplaatst worden zonder dat er met losse bekabeling moet gewerkt worden.

     

    Deze bekabeling wordt immers in de vloer aangelegd. Op deze manier wordt vermeden dat binnen afzienbare tijd nieuwe werken zich aandienen in de kathedraal. Gezien de kathedraalvloeren hiervoor moeten worden opengelegd, betreft het ingrijpende werken.

     

    Het openleggen van de vloeren gaat gepaard met een grote stofontwikkeling. Om de impact ervan te beperken worden de werken daarom gefaseerd uitgevoerd. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan de werfinrichting. Rond de werkzones wordt daarom een grote,

    stofdichte afscherming geplaatst zodat bezoekers, maar vooral ook de kostbare kunstwerken gevrijwaard blijven. Langs de linkerzijde van het schip zijn de werken reeds voltooid en is het eindresultaat reeds te zien. Nu is de rechterkant aan de beurt.

     

    De kostenraming van deze werken bedraagt € 1 257 265. De kerkfabriek draagt zelf
    € 100 000 bij voor deze werken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Provincie Antwerpen



    9 | 2 | 2021

    Veilig en voor iedereen
    10 x autismevriendelijk én coronaproof logeren

    Autismevriendelijk, coronaproof maar vooral plezant! In de provincie Antwerpen beleeft iedereen een aangename vakantie.

    Tien autismevriendelijke logies verduidelijken in een video hoe je verblijf verloopt. Met aandacht voor veiligheid maar ook voor ontspanning, in het logies zelf en in de buurt.

    Een nieuw initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen om de vakantieparticipatie te verhogen. En een fijne lastminutetip voor de krokusvakantie…

    Twintig logies in de provincie Antwerpen kozen vorig jaar bewust voor een autismevriendelijke aanpak. Een visueel stappenplan, een gericht onthaal en vaak ook extra service garanderen voortaan een ontspannen verblijf.

    Gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes: “Door de coronacrisis stellen personen met autisme zich misschien vragen over veilig logeren. Begrijpelijk maar onnodig. Logiesuitbaters spannen zich extra in om je vakantie coronaproof te laten verlopen. Geen betere manier om de laatste twijfels weg te nemen dan met een video.”

    Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    Van schildersatelier tot pipowagen

    Tien B&B’s, vakantiewoningen, jeugdherbergen en campings gingen in op het voorstel van Toerisme Provincie Antwerpen om samen een video te realiseren.

    Elk filmpje zoomt in op de diverse facetten van je verblijf. Hoe verloopt de check-in? Wat met sanitair of catering? Welke extra service voorziet de gastheer of -vrouw? 

    De logeeradressen ogen sowieso bijzonder: van een knusse pipowagen over een designhostel in het bos tot een voormalig schildersatelier van een hertogin.

    Net als de activiteiten: de dieren op de boerderij mee verzorgen of met de kinderen toffe speelkoffers uitproberen. Stuk voor stuk coronaproof op voorwaarde dat ook de gast alle veiligheidsmaatregelen respecteert.

    Minder drempels, meer vakantieparticipatie

    De video’s kaderen in het provinciale actieplan ‘Drempelvrij toerisme’. Door drempels - o.a. fysiek, sociocultureel, financieel of mentaal - weg te werken, bouwt Toerisme Provincie Antwerpen aan een sociaal en warm toerisme.

    Een heel bewuste keuze, onderstreept gedeputeerde Jan De Haes: “De coronacrisis vormt een extra reden om kwetsbare vakantiegangers te ondersteunen. Daarom plannen we dit jaar weer twee nieuwe initiatieven: drempelvrije fietsvakanties en zorglogies. Met steeds hetzelfde doel: de vakantieparticipatie in onze provincie verhogen.”

    PRAKTISCHE INFO

    Meer info:
    Je bekijkt de video’s en downloadt de bijbehorende stappenplannen op www.provincieantwerpen.be (zoekterm: autismevriendelijk logeren). Rechtstreekse link naar reeks video’s.

     

    Deelnemende logies: Monnikenhoeve in Antwerpen (Berendrecht), Atelier van Antonine in Bornem (Hingene), Casa Ametza in Brasschaat, Kalmthoutse Hoeve in Kalmthout, Camping Floreal Kempen, Camping Houtum, De Drieshoeve en Hostel Wadi in Kasterlee, B&B Kromven in Merksplas en B&B Maarle in Ravels.

     

    Nog meer autismevriendelijke logeerplekken én attracties op bovenvermelde website.

    Beleidsverantwoordelijke:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Toerisme

       

     

     

     

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    Suske en Wiske Museum

    08 |02 | 2021

    Suske en Wiske Museum in geen tijd volzet!

    Nu er niet veel mogelijk is, zijn gezinnen harder dan ooit opzoek naar leuke uitjes voor tijdens de krokusvakantie. Dat ervaart ook het Suske en Wiske Museum in Kalmthout dat binnen een week volledig volzet was. 

     

    Het Suske en Wiske Museum heeft nog maar net terug zijn deuren geopend, of de inschrijvingen stromen al binnen. Sinds 16 januari heropende het museum zijn deuren in navolging van de andere musea. Zolang de scholen nog in code oranje zitten en niet mogen komen, is het museum nu elk weekend en iedere woensdagnamiddag geopend. Al snel vonden de gezinnen de weg terug naar het museum.

     

    Ook tijdens de krokusvakantie blijven gezinnen op zoek naar leuke én veilige uitjes. De reservaties stroomden binnen en na een week was het museum al volzet. Daarnaast kan het museum door de corona-maatregelen slechts een derde van het normaal aantal bezoekers ontvangen. “We zijn tevreden dat we met ons aanbod de mensen een leuke, veilige uitstap kunnen aanbieden, ook al blijft het natuurlijk jammer dat we nog lang niet op volle capaciteit kunnen draaien. We proberen niettemin om er het beste van te maken en dat doen we door te focussen op de ontwikkeling van een kwalitatief, educatief en tegelijk speels aanbod, aldus gedeputeerde Luk Lemmens.

     

    Wie tijdens de krokusvakantie naast een bezoek grijpt, kan nu al reserveren voor de weekenden erop volgend of voor de paasvakantie.

    Schanulleke

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

    Website:
    www.suskeenwiskemuseum.be

    Social media:
    www.facebook.com/SWKindermuseum

    www.instagram.com/suskeenwiskemuseum


    Meer info:
    T 03 666 64 85

    E suskeenwiske@provincieantwerpen.be

    Beleidsverantwoordelijke:
    Gedeputeerde Luk Lemmens, N-VA, bevoegd voor Onderwijs en Educatie

     

     

     

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    3 februari 2021

    Eerste Dag van de Antwerpse Student

    De Antwerpse hogescholen en universiteiten slaan de handen in elkaar en lanceren op 4 februari samen de eerste Dag van de Antwerpse Student. AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven, Thomas More Hogeschool en Universiteit Antwerpen zetten dit initiatief op poten om alle studenten in de stad en de provincie Antwerpen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. 

     

    Ze zetten deze dag symbolisch op om hun grote bewondering te tonen voor de studenten die moeten volhouden in deze moeilijke coronatijden.

     

    “De studenten maken een jaar mee zoals nooit tevoren: geconfronteerd met isolatie, eenzaamheid, druk op mentaal welzijn, motivatie die zoek is … Toch blijven ze doorgaan en maken ze er het beste van. De afgelopen periode was één van de moeilijkste die een student heeft moeten doorstaan in recente tijden. Een generatie dus die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden”, klinkt het bij de organisatoren.

     

    De Antwerpse hogescholen en universiteiten dopen daarom nu de eerste donderdag van februari om tot de Dag van de Antwerpse Student. Ze dragen deze dag op als was het een standbeeld: “We zien wat de studenten elke dag doen, we staan naast en achter hen, heel de provincie Antwerpen supportert mee. Het wordt een dag waarop we vieren hoe veerkrachtig en gedreven studenten wel niet zijn.” 

     

    Focus op mentaal welzijn

    Deze eerste Dag van de Antwerpse Student – donderdag 4 februari 2021 – ligt de focus op mentaal welzijn. De hogescholen, universiteiten en STAN(Student & Antwerp) maken van deze gelegenheid gebruik om hun aanbod en activiteiten voor studenten extra onder de aandacht te brengen.

     

    Op de landingspagina vinden de studenten een overzicht om makkelijk hun weg te vinden naar alle ondersteuning die voor hen in de steigers is gezet en hen kan helpen de komende maanden.

     

    https://www.ap.be/dag-van-de-antwerpse-student

    https://www.kdg.be/dag-van-de-antwerpse-student

    https://www.kuleuven.be/dagvandeantwerpsestudent

    https://www.thomasmore.be/antwerpse-student

    https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/samen-sterk-tijdens-corona/

    https://www.stanstan.be/projecten/zaadjes-van-hoop/

     

    Volgend jaar hopen de Antwerpse hogeronderwijsinstellingen er een feest in real life van te kunnen maken. Ook dan plannen ze bij de start van het 2e semester een Dag van de Antwerpse Student.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    BERICHT

     

     

     

     

    01 | 02 | 21

     

    Stad maakt 1 miljoen extra vrij voor onthardingsprojecten

     

    De stad Antwerpen wil op korte termijn maximaal ontharden en vergroenen. Eerder maakte ze al 5 miljoen euro vrij om tuinstraten en woonstraten op te starten in alle negen districten, onder de noemer ‘Antwerpen Breekt Uit’. Onder diezelfde noemer maakt ze nu 1 miljoen euro extra vrij voor quickwin-onthardingsprojecten die het komende jaar nog uitgevoerd kunnen worden.

     

    Om op korte termijn maximaal resultaat te boeken op het vlak van ontharding en vergroening, investeert de stad 1 miljoen euro in zogenaamde quick wins in alle districten. Bij een quickwin-ontharding worden er op korte termijn grote oppervlaktes onthard. De stad kiest hier voor oplossingen waarbij bepaalde delen van straten en pleinen versneld worden aangepakt. Deze zorgen voor een minder grijze woonkern met ruimte voor meer groen en een betere infiltratie van regenwater in de bodem.

     

    “Door de quickwin-projecten kan op korte termijn maximaal onthard worden. Via onze lokale besturen verzamelden we pleinen of straten waar we onmiddellijk aan de slag kunnen gaan en de ontharding snel en efficiënt kan gebeuren. Dit resulteert onmiddellijk in minder grijs en meer groen in de straten en verhoogt de leefbaarheid. We trekken hiervoor 1 miljoen euro uit bovenop de 5 miljoen die we al investeerden in tuin- en woonstraten”, aldus Claude Marinower, schepen voor openbaar domein.

     

    Selectie quick wins

    In totaal werden er 89 projectvoorstellen voor quickwin-onthardingen ingediend. In ieder district werden maximum 10 projecten geselecteerd die het komende jaar uitgevoerd kunnen worden. Welke projecten als eerste worden uitgevoerd wordt nog bepaald. De projecten bevinden zich in en rond de volgende straten en pleinen:

     

    • Antwerpen: Bogaardeplein, Joannasteeg, Kiel restruimte, Paleisstraat-Miraeusstraat, plein Kerkstraat en Sint-Jobstraat;
    • Berchem: Heilig Hartstraat, Hogeweg, Lodewijk Van Berckenlaan, Pulhoflaan, Rooilaan en Strijdhoflaan;
    • Berendrecht-Zandvliet-Lillo: Emelinusstraat, Viswater Oost en Zuidhavendijk;
    • Borgerhout: De Schans, Griffier Schobbenslaan, Huybrechtsstraat, Lode Cantensstraat, Sint-Erasmusstraat, Te Boerlaarpark, Terloplein, Van Leentstraat en Wijnegemstraat;
    • Deurne: Bisschoppenhoflaan, Boshovestraat & Bosschaert de Bouwellei, De Bosuil, Koningsarendlaan en Waasdonk;
    • Ekeren: Groot Hagelkruis,Thomas Greshamstraat, Pierre Van Gehuchtenstraat, Cornelius Broeckxstraat, Kardelaan, Konijnenberg, Kruisboogstraat, Legendestraat, Oppergaaistraat, Oostergeest, Bremboslei, Den Geer, Sprangweelstraat, Handboogstraat en Eduard Van Benedenstraat;
    • Hoboken: Majoor Maelfaitplein;
    • Merksem: Bordink, Distelhoek, Laaglandlaan, Meereigen, Meeuwenplein, Melgedreef, Rodeloopstraat, Roederdelft, Stella Marisstraat en Winkelstap;
    • Wilrijk: Acacialaan, Ahornenlaan, Berkenveldstraat, Damhertenlaan, Frans Gaillystraat, Goudvinklaan, Gustaaf Garittestraat, Keizerhoevestraat, Hermelijnstraat, Koolhofstraat, Braambeslei en Rucaplein.

     

    Een beter klimaat begint bij ontharden

    Aangename straten en pleinen die zorgen voor verkoeling, meer groen en water. Dat is wat de stad met ‘Antwerpen Breekt Uit’ wil realiseren. Meer ruimte voor water en groen zorgt niet alleen voor meer woonkwaliteit, maar ook voor een veilige opvang van overvloedige regen of verkoeling tijdens warme zomerdagen. Op sommige plaatsen kan het opgevangen water tijdens extreme droogte zelfs worden hergebruikt. Daarnaast versterkt ‘Antwerpen Breekt Uit’ de sociale cohesie en heeft het een positief effect op het welzijn van bewoners. Met dit project worden de visies van het Waterplan, het Groenplan en het nieuwe Klimaatplan gerealiseerd in Antwerpse straten en pleinen.

     

     

     

    Meer info 

    Magalie Verstraelen, tel. 0487 67 87 03, magalie.verstraelen@antwerpen.be

    Verantwoordelijke schepenen: Claude Marinower, schepen voor openbaar domein – Fons Duchateau, schepen voor wonen en groen


    .

     

     

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Provincie Antwerpen

    29 | 01 | 2021

    Mollenaars ontdekken Europa vanuit hunzetel
    Mol staat een maand lang in het teken van Europa met verschillende (online) activiteiten

    Van 1 tot 28 februari is Pop up Europa op bezoek in Mol. Provincie Antwerpen en gemeente Mol organiseren een maand lang Europese activiteiten zoals lezingen, wedstrijden en verschillende activiteiten voor scholen. Door decoronamaatregelen gaat het leeuwendeel online door. De Mollenaars kunnen Europa dus vanuit hun zetel verkennen.

     

    Lachen met Europa

    “De Europese Unie is niet weg te slaan uit het nieuws. Onder meer de Brexit en de corona-vaccinatiestrategie maken er een brandend actueel thema van. De EU heeft ook een invloed op het dagelijkse leven van de Mollenaars, van Europese regelgeving allerhande tot internationale instellingen als de Europese school,” verklaart gedeputeerde voor Europese samenwerking Kathleen Helsen. “Toch merken we dat Europa voor veel mensen nog altijd een zeer abstract gegeven is. Met laagdrempelige activiteiten voor jong en oud wil Pop up Europa daar wat aan doen.”

     

    Pop up Europa trekt daarvoor langs de steden en gemeenten in de provincie Antwerpen met een programma op maat, in samenwerking met lokale partners. Mol kan uitpakken met een zeer gevarieerde affiche: een boekenprogramma met professor Hendrik Vos en filosofe Alicja Gescinska, een avondje Lachen met Europa met comedians Nigel Williams en Bas Birker, een lezing over ouder worden in Europa, een tekenwedstrijd voor de jeugd, internationale proeverijen, een online vertelling, tentoonstellingen, enzovoort. Er is voor elk wat wils. Al deze initiatieven worden coronaproof georganiseerd.

     

    Op verschillende plaatsen kan je ook een gratis kraslot bekomen. Wie een vraag over Europa goed weet te beantwoorden, maakt kans op een knalblauwe Europafiets of op een van de meer dan 100 andere prijzen.

     

    Europa in de klas

    Met een Europese tekenwedstrijd, het verhaal van Europa, een snelcursus EU en een navorming voor leerkrachten heeft Pop up Europa ook een uitgebreid aanbod voor Molse lagere en middelbare scholen. Anderstalige nieuwkomers krijgen in de lessen NT2 ook een introductie tot de EU.

    De Europese tentoonstelling in de bib van Mol  - Copyright: Provincie Antwerpen

    Pop up Europa Mol

    Pop up Europa is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met de gemeente Mol om Europa dichter bij de burger te brengen. Het volledige programma voor Mol vind je hieronder. Let op, dit programma kan wijzigen wanneer de coronamaatregelen veranderen. Op www.popupeuropa.be/mol vind je steeds een up-to-date overzicht en lees je ook hoe je kan inschrijven voor de activiteiten. De activiteiten die nu al online zijn, gaan zéker door.

     

    Publieksprogramma:

     

    EUROPA IN DE BIB

    01.02.2021 t.e.m. 28.02.2021 – Bibliotheek Mol

    Ontdek Europa in de bib. Bezoek de tentoonstelling of doe mee aan de kraslotenwedstrijd en maak kans op mooie prijzen!

     

    KRASLOTENACTIE

    01.02.2021 t.e.m. 28.02.2021 – Verschillende locaties

    Doe mee aan de Pop up Europa kraslotenwedstrijd en maak kans op een knalblauwe Europafiets of één van de 100 lokale prijzen. Je krijgt een kraslot in het administratief centrum, de bibliotheek, het Jacob Smits Museum, Lokaal dienstencentrum Ten Hove, de dienst Toerisme, de sporthal, zwembad Vita Den Uyt en bij alle activiteiten van Pop up Europa Mol.

     

    MINI-EXPO EUROPESE INSTELLINGEN IN MOL

    01.02.2021 t.e.m. 28.02.2021 – Bibliotheek Mol

    Ontdek meer over de Europese instellingen in Mol en hun geschiedenis tijdens deze mini-expo.

     

    EUROPESE MAAND IN RESTAURANT TEN HOVE

    01.02.2021 t.e.m. 25.02.2021 – Restaurant Ten Hove

    De bewoners van woonzorgcentrum en serviceflats Ten Hove reizen elke maandag en donderdag op een smakelijke manier door Europa met aangepaste Europese maaltijden in het restaurant.

     

    I LOVE EUROPE

    01.02.2021 t.e.m. 28.02.2021 – Moldersbok park 

    Ontdek de liefde in alle Europese talen in de bomen van het Moldersbok park.

     

    ONLINE LEZING: OUDER WORDEN IN EUROPA

    08.02.2021 –  14u - Online

    Het Europese ouderenbeleid heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Expert Guido Cuyvers geeft tekst en uitleg.

     

    EUROPESE KOFFIEKLETS

    8, 10 en 12.02.2021 – 14u tot 16u – Online

    Wil je meer weten over de Europese school in Mol? Stel al je vragen aan één van de medewerkers van de school tijdens een virtuele koffieklets.

     

    LACHEN MET EUROPA

    9.02.2021 – 20.15 u – Online

    Comedians Bas Birker en Nigel Williams nemen je mee op een hilarische trip door Europa. Bereid je voor op een avond vol ongezouten meningen en scherpe humor. Journaliste Tine Hens leidt het gesprek in goede banen.

     

    EUROPESE BEERTASTING

    12.02.2021 – 20u -  Online

    Jeugdhuis Tydeeh organiseert een online beer tasting met Europese biertjes. Het jeugdhuis zorgt voor verrassende drankjes aan huis én randanimatie via Zoom.

     

    OVERLEZEN EUROPA

    15.02.2021 – 20.15 u – Online

    In deze speciale Europa-editie van het boekenprogramma Overlezen zijn Hendrik Vos en Alicja Gescinska zijn te gast. Je krijgt leestips over Europa en tussendoor klinkt live muziek in verschillende talen.  

     

    EUROPESE SPORTWEEK

    15.02.2021 t.e.m. 19.02.2021 – Sporthal en buitenterreinen ‘Den Uyt’

    Kinderen van 3 tot 11 jaar kunnen inschrijven voor een sportieve reis door Europa op deze grabbelpasactiviteit tijdens de Krokusvakantie.

     

    EUROPABUFFET

    18 en 19.02.2021 – 9u tot 16u – Jeugdhuis Tydeeh 

    Op deze grabbelpasactiviteit kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar Europees koken, knutselen en versieren.

     

    VERASSINGSACTIVITEIT VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

    24.02.2021 – 14u - Online

    Een swingende online verrassing voor personen met een beperking.

     

    ONLINE INFOSESSIE: JONGEREN EN VRIJWILLIGERSWERK IN EUROPA

    27.02.2021 – 19.30u tot 21u – Online

    Ontdek alles over vrijwilligerswerk voor jongeren in Europa tijdens deze interactieve lezing.

     

    Programma voor scholen:

    TEKENWEDSTRIJD: HOE ZIET EUROPA ER IN JOUW HOOFD UIT?

    01.02.2021-28.02.2021  - Op school  

    We dagen de leerlingen van het 4de leerjaar uit om te tonen hoe Europa er in hun hoofden uitziet. De winnaar krijgt een brooddoos met zijn of haar tekening op én taart voor de hele klas.  

     

    ONLINE VORMING: HOE GEEF IK LES OVER DE EU?

    03.02.2021 – 13.30u tot 15.30u – Online

    Tijdens deze vorming ontdekken leerkrachten hoe ze Europa in de klas kunnen brengen en hoe Europa Direct hen daarbij kan helpen.

     

    HET VERHAAL VAN EUROPA

    09.02.2021 – 10.40u tot 11.15u – Online

    Een professionele sprookjesvertelster brengt via een livestream de mythe van “Europa en de stier” op kindermaat voor leerlingen van het 1e tot 3de leerjaar.

     

    SNELCURSUS EU

    23-25.02.2021 – Op school

    De laatstejaarsstudenten van het secundair onderwijs ontdekken tijdens deze interactieve snelcursus meer over de EU en de impact hiervan op hun leven.

     

    INTRODUCTIE TOT DE EU VOOR NT2

    24 en 26.02.2021 – Online

    In een les van 1,5 uur krijgen anderstalige nieuwkomers een introductie over de EU. Ze komen meer te weten over de landen die lid zijn, over Europese wetten en wat de impact van de EU is op hun leven. Een programma op maat van de doelgroep en in een heldere taal.

     

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    1-28 februari 2021

    Waar:
    Verschillende locaties in Mol

    Meer info:
    www.popupeuropa.be/mol

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, CD&V gedeputeerde bevoegd voor Europese samenwerking

    :






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!