Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    22-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen



    Provincie Antwerpen

    18 | 12 | 2020

    Gezellige winterwandelingen in Vrijbroekpark
    Kom buiten en stap in een magisch verhaal!

    Deze kerstvakantie trekken we met z’n allen naar buiten. In Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark kun je genieten van gezellige doe-het-zelf winterwandelingen. Neem een kijkje op de website, druk de route af en vertrek wanneer het jou past.  

    Andere jaren zetten we de kerstvakantie in met een gezellige Vurige winteravond in het Vrijbroekpark. Die kan dit jaar helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd, je bent zeker welkom voor een gezellige winterwandeling wanneer het jou past. Deze kerstvakantie is er voor elk wat wils. Er werden twee doe-het-zelf kerstwandelingen ontwikkeld, één voor gezinnen met kinderen en één voor volwassenen en jongeren.

     

    Flor zoekt een kerstboom

    Kom deze kerst met je gezin naar het park en beleef het verhaal van Flor. Deze jongen heeft in de stad een prachtige kerstboom gezien en wil er thuis ook zo één hebben. Hij heeft nog nooit een echte kerstboom in huis gehad. Hij raapt al zijn moed bij elkaar en vertrekt op een donkere winterdag naar het park om een echte kerstboom en versiering te zoeken. Onderweg ontmoet hij verschillende parkdieren. Ben je benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren? Kom naar het park, vertrek bij het bezoekerscentrum en volg de pijlen. Het wordt een toffe wandeling met leuke opdrachten.

    Oh denneboom!

    Ken jij het verschil tussen een spar en een den? Wist je dat een kerstboom eigenlijk een spar is en geen den? En wist je dat er in het Vrijbroekpark verschillende soorten naaldbomen staan? Het zijn maar enkele dingen die je ontdekt op de leuke ‘Oh denneboom’-wandeling. Druk het plannetje af op de website van het Vrijbroekpark en ga op zoek naar de 15 naaldbomen met een ‘verhaal’. Je herkent de bomen aan de gouden kerstballen. Meer informatie vind je op www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

    Gezellige winterwandelingen in Vrijbroek - Copyright: Provincie Antwerpen

    Praktisch

    Beide winterwandelingen maak je op eigen tempo. Je bent elke dag tussen 8.30 en 17 uur welkom in het park. Je moet je niet aanmelden. Is het druk? Wacht dan even alvorens te vertrekken. Uiteraard kom je met max. 4 volwassenen of met je gezin.

     

    De gezinswandeling ‘Flor zoekt een kerstboom’ start voor het bezoekerscentrum, daar vind je het eerste stuk van het verhaal op een groot bord. Daarna volg je gewoon de kerstbomen, zij wijzen je de weg.

    Voor de wandeling ‘Oh denneboom’ druk je het plannetje af op de website en ga je gewoon op pad.

     

    Maak je leuke foto’s tijdens het wandelen, deel ze gerust en tag ‘Vrijbroekpark’ op facebook of instagram.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Vanaf zaterdag 19 december tot eind januari, elke dag vrij te starten tussen 8u30 en 17u.

    Waar:
    Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

    Ridder Dessainlaan 65

    2800 Mechelen

    Meer info:
    Onthaal Vrijbroekpark

    015 45 13 80

    vrijbroekpark@provincieantwerpen.be

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18 | 12 | 20

     

    Lichtmobiel kleurt drie Wilrijkse kerkpleinen tijdens kerstvakantie

     

    Tijdens de kerstvakantie brengt een bijzondere lichtmobiel extra licht en kleur in Wilrijk. Het voertuig zal sfeerlicht projecteren op een kerkgebouw. Drie locaties passeren daarbij de revue.

     

    Het district Wilrijk baadt tijdens de eindejaarsperiode in een zee van licht. Het district en de winkelverenigingen lieten in het centrum zoals gebruikelijk lichtslingers ophangen, goed voor in totaal 90.000 energiezuinige led-lampjes. Daarnaast riep Wilrijk haar inwoners op om een subsidie aan te vragen om samen met de buren lichtslingers op te hangen in hun straat of buurt.

     

    Wilrijk schakelt nog een versnelling hoger met de lichtmobiel. Deze speciale creatie van special-effectsbedrijf Divi-Divi staat vanaf zaterdag 19 december opgesteld op het Sint-Bavoplein, waar het de ganse avond de gelijknamige kerk in sfeerlichten hult.

     

    “De lichtinstallatie bestaat uit een omgebouwde wagen met ruim 20 lampen”, vertelt Lieven Slabbinck van Divi-Divi. “Ze wordt aangedreven door een stroomgroep op biopropaan, wat de meest milieuvriendelijke manier is om een stroomgroep aan te drijven. De lichten, bestaande uit kleurspots en flitslampen, werken op een traaglopend programma dat we kunnen aanpassen per locatie. Het resultaat is een ingetogen sfeer die je kan vergelijken met sterren kijken.”

     

    “Onze acties onder het motto #WilrijkFonkelt zorgen voor een warme gloed”, stelt Wilrijks districtsschepen voor cultuur Hans Ides. “Met een heuse lichtjesmobiel lichten we in de kerstvakantie enkele pleinen op zodat iedereen weer wat extra kan genieten van een wandeling door onze wijken.”

     

    “Dankzij dit initiatief en de 90.000 led-lampjes in ons mooie (winkel)centrum, stapt Wilrijk schitterend de jaarwisseling in”, vult districtsburgemeester Kristof Bossuyt aan. “De Wilrijkse en Antwerpse lichtjes maken deze weken minder donker en geven een voor velen welgekomen gevoel van troost en warmte op het einde van dit bijzondere jaar.”

     

    Lichteffecten op drie locaties

    De lichtmobiel van Divi-Divi is tussen zaterdag 19 december 2020 en zondag 3 januari 2021terug te vinden op de volgende Wilrijkse locaties:

    • 19, 20, 21, 22 en 23 december: Sint-Bavokerk (Sint-Bavoplein)
    • 26, 27, 28 en 29 december: Rozenkranskerk (Rozenkransplein)
    • 30 december en 2 en 3 januari: Pius X-kerk (Groenenborgerlaan 214)

    Het geluidloze schouwspel start telkens om 16.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

     

    Bezoekers welkom, maar respecteer de coronaregels

    Bezoekers zijn welkom om te komen genieten van de lichteffecten, maar moeten zich te allen tijde houden aan de social distancing en andere coronamaatregelen. Het district roept iedereen op om foto’s van de lichtmobiel, maar evengoed het verlichte centrum of de kerstverlichting aan de eigen gevel, te posten op social media met de hashtags #WilrijkFonkelt en #AntwerpseLichtjes. Zo kan iedereen meegenieten.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tweeling uit Ekeren wint Suske en Wiske lookalike-wedstijd!

    De tweeling Daan en Tijs Jacobs uit Ekeren hoeven zich deze kerstvakantie niet te vervelen. Zij wonnen namelijk 75 Suske en Wiske albums met een lookalike-wedstrijd georganiseerd door het Suske en Wiske Museum.

     

    Suske en Wiske vieren vandaag hun 75ste verjaardag. Omdat een groot feest niet mogelijk was, organiseerde het Suske en Wiske Museum een online lookalike-wedstrijd. Een maand lang werden jong en oud uitgedaagd om zich in zijn of haar favoriete personage te verkleden en een foto in te zenden. Uit de vijftig inzendingen die het museum ontving, kozen ze Daan en Tijs als winnaar. De jongens hadden duidelijk hun best gedaan om zo goed mogelijk op Suske en Wiske te lijken. Daarnaast zijn ze gevallen voor het enthousiasme dat ze uitstraalden op de foto. Ze lijken écht beste vrienden, net als Suske en Wiske.

     

    De jongens werden deze morgen verrast door Suske en Wiske die hun het prijzenpakket overhandigden. Hierin zaten 75 albums, een grote Schanulleke, en een familieticket voor het museum. Helaas kunnen ze dat nog niet direct bezoeken, want het museum is tot nader orde gesloten.

     

    Om 14u organiseert het Suske en Wiske Museum ook nog een online familiequiz ter ere van de 75ste verjaardag van het stripduo. “Het is jammer dat het feest niet kon doorgaan, maar het museum heeft leuke alternatieven georganiseerd.”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens.

    Tijs en Daan passen inmiddels niet meer in hun verkleedkleren.  - Copyright: Koen Fasseur

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    19 juli 2020

    Waar:
    Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

    Website:
    www.suskeenwiskemuseum.be

    Social media:
    www.facebook.com/SWKindermuseum

    www.instagram.com/suskeenwiskemuseum


    Meer info:
    T 03 666 64 85

    E suskeenwiske@provincieantwerpen.be






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21 | 12 | 20

     

    Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok organiseert stoepgesprekken en deelt posters uit in Oud-Merksem

     

    Omwille van corona blijft Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok nog zeker tot einde januari  gesloten. De medewerkers en vrijwilligers blijven echter niet bij de pakken zitten en organiseren stoepgesprekken in de wijk Oud-Merksem en delen posters uit.

     

    In deze onzekere periode heeft iedereen wel eens nood aan een babbel en wat steun. Daarom gaan de medewerkers en vrijwilligers elke woensdag  deur aan deur langs bij de wijkbewoners om te polsen hoe het met hen gaat en te helpen waar nodig en mogelijk.

     

    Leerlingen van het Stedelijk Lyceum Merksem maakten in samenwerking met illustratrice Kelly van Loon, die zelf in de wijk woont, ook een poster met een kunstzinnige tekening en de opschriften ‘komt snor’ en ‘#allemaalsamen’. De poster werd wel 200 keer met de hand gezeefdrukt en in de wijk uitgedeeld zodat bewoners hem voor hun raam kunnen hangen.

     

    “We mogen niet vergeten dat we allemaal samen in dezelfde boot zitten. We moeten naar elkaar luisteren en helpen waar we kunnen. We hopen met de stoepgesprekken een luisterend oor te bieden en via de posters een gevoel van verbondenheid te creëren tussen de wijkbewoners”, aldus Carl Petré, coördinator van het ontmoetingscentrum

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    21 | 12 | 20

     

    Samen Ramen voor warme winterdagen: 5.000 knutselpakketten vliegen op één dag de deur uit

     

    Tijdens de eindejaarsperiode gaan de inwoners van district Antwerpen Samen Ramen. De 5.000 beschikbare Samen Ramen pakketjes werden op minder dan 24 uur allemaal aangevraagd door enthousiaste inwoners en verenigingen die willen meewerken aan een gezellige winter.

    Samen Ramen pakketjes
    District Antwerpen maakte 5.000 pakketten beschikbaar voor haar inwoners en sociale partners. De 5.000 voorziene pakketten werden binnen de dag allemaal gereserveerd. In elk pakket zit een set kalkstiften om op ramen te tekenen, enkele theelichtjes op LED, knutseltips, een raamsticker met verzen van de stadsdichter en een affiche. Dankzij dit knutselpakket kunnen inwoners zelf aan de slag om de feestdagen gezelliger te maken voor zichzelf en de buurt.

     

    Femke Meeusen (districtsschepen voor wijkwerking), die zelf pakketten rondbrengt met haar fiets, is blij dat de actie zo goed onthaald werd: “De Samen Ramen pakketten vlogen in minder dan 24 uur de deur uit. Dit succes toont dat buren ook nu op zoek zijn naar manieren om het samenhorigheidsgevoel in hun wijk te versterken. Op zo’n 5.000 woningen zullen zelfgemaakte raamtekeningen, gedichten en lampjes zorgen voor gezelligheid en warmte tijdens de eindejaarsperiode. Daarnaast creëren de grote, professionele raamtekeningen van onze huisillustratrice een feestelijke sfeer in ons district.”

     

    Pop-up raamtekeningen

    Naast de bedeling van de pakketten, worden er regelmatig pop-up raamtekeningen voorzien op openbare locaties. Zo kregen bibliotheek Permeke (2060 Antwerpen-Noord), de appartementsblokken aan Jan de Voslei 20 (2020 Antwerpen-Kiel) en Noorderlaan 240 (2030 Antwerpen-Luchtbal) versierde inkomramen in de huisstijl van district Antwerpen.

     

    Win een professionele raamtekening

    Aangezien alle pakketjes ontzettend snel de deur uit waren, pakt district Antwerpen uit met een leuke win-actie voor inwoners die te laat waren om een pakket aan te vragen. Zes weken lang zal er telkens in een andere postcode van het district een professionele raamtekening verloot worden onder de mensen die geen aanvraag konden indienen. De huisillustratrice van district Antwerpen komt bij de winnaar thuis om een prachtig tafereel te tekenen op het raam aan de straatkant.

     

    #beleefjebuurt

    Het district Antwerpen roept iedereen op om zijn of haar versierde ramen te delen op Facebook en Instagram met #beleefjebuurt, zo kan er ook digitaal genoten worden van dit warme buurtverhaal.

     

    Foto’s van de pop-upraamtekeningen zijn in deze WeTransfer te vinden, genomen door © Victoriano Moreno, getekend door Plumo.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    NICOLE EN GEORGES WENSEN EEN GOED GEZOND 2021



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onverdoofd slachten

    Het Vlaams verbod op onverdoofd slachten blijft!

    Lieve dierenvriend,

    Ik ga er geen doekjes om winden: dit is een van de gelukkigste dagen van mijn leven. Het hof van Justitie van de Europese Unie heeft vandaag in een arrest duidelijk gesproken: het Vlaams verbod op onverdoofd slachten blijft bestaan! Nu, morgen en voor altijd!

    Ik ga jullie niet vervelen met alle juridische details maar ik wil u wel dit vertellen: het is dankzij u, dankzij uw steun, dat wij vandaag zo een mooie overwinning hebben geboekt. U hebt, net zoals ik, de schapen en de runderen nooit opgegeven. U kan dan ook terecht fier zijn, beste dierenvriend. Dit is ook uw overwinning!

    Laten we vandaag dan ook vooral genieten en denken aan die honderdduizenden schapen en runderen die we een uiterst pijnlijke dood hebben bespaard.

    Beste dierenvriend: ik ben u voor eeuwig dankbaar voor uw steun.

    Vandaag is onze dag!
     

    Met dankbaar groeten,

    Michel Vandenbosch
    Voorzitter van GAIA

    PS Op naar een verbod op onverdoofd slachten in Brussel!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOBOKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    17 | 12 | 2020

     

    Gravenhof en De Kiem brengen online cultuur gefilmd in Hoboken

     

    In district Hoboken slaan cultuurcentrum Gravenhof en muziekcentrum De Kiem de handen in elkaar om met het project ‘Take2660’ fijne optredens tot bij de mensen thuis te brengen.

    De coronacrisis treft de cultuursector op een ongeziene manier. Cultuurhuizen moeten de deuren sluiten en artiesten zien hun agenda’s leeglopen. Om hen te blijven steunen en cultuur tot in de huiskamers te brengen, presenteren het Gravenhof en De Kiem een nieuw online cultuurplatform. Hun doel is om cultuur tot in de kleinste hoekjes van Hoboken én tot in de huiskamers brengen.

    Performances op unieke plekjes in Hoboken

    Op bijzondere locaties in Hoboken brengen artiesten muziek, dans, theater en poëzie. Deze mini-voorstellingen worden opgenomen en gebundeld op  www.take2660.be. Bezoekers van deze website genieten online van culturele acts die Hoboken in zijn vele facetten te laten zien. Door op verschillende plekjes te spelen worden de kunstenaars uitgedaagd om te experimenteren en na te denken over hun kunstvorm. Wekelijks verschijnen er twee nieuwe afleveringen op de website. 

    Districtsschepen Tom De Boeck: “Dit is een prachtig initiatief om Hoboken op een andere manier te tonen. Van hoog bovenop de Titankraan bijvoorbeeld tot op het perron van station Hoboken-Polder. Of wat dacht u van de gezellige straatjes rond het Drossaardplein of een intiem mini-concertje op de Belvedère in park Sorghvliedt?”

    "We zijn heel blij dat we ook in deze tijden een manier gevonden hebben om met cultuur bezig te blijven; en waar beter dan in Hoboken?",  besluiten Teun De Voeght en Ken Pichal van De Kiem.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN

     

                                            

    Donderdag 17 december 2020

     

     

    Binnen & buiten – wat onze omgeving doet met onze gezondheid.


    Biomonitoringsonderzoek bij 610 jongeren door het Steunpunt Milieu en Gezondheid in 2017-2018 heeft belangrijke boodschappen voor de burger en voor het beleid opgeleverd. De resultaten bevestigen dat het goed is voor de gezondheid om regelmatig een groene omgeving op te zoeken en om de woning goed te ventileren en verluchten.

     
    Groene plekjes in de stad verhogen de concentratie bij jongeren

    Wetenschappers van het Steunpunt Milieu en Gezondheid ontdekten dat jongeren met meer groen in hun buurt merkelijk beter scoorden op aandachtstesten. Zeker hooggroen (bijv. bomen, hagen, parken) is belangrijk en niet alleen de aanwezigheid maar ook de toegang tot groen is gunstig. Wie dichtbij groen woont, op minder dan 50 meter van de woning, vertoont tragere celveroudering en dat geldt zelfs van bij de geboorte. Deze informatie geeft elementen aan om ook een stedelijke omgeving gezonder te maken. Dit is nodig want bij jongeren uit stedelijk gebied werden meer vervuilende stoffen zoals PAKs en benzeen in de urine teruggevonden. Jongeren met meer PAKs vertonen ook meer stress, een zwakkere afweer en meer DNA schade.

     

    Goede ventilatie maakt de woning gezonder

    Bij goede ventilatie en verluchting hebben jongeren lagere gehaltes van pesticiden, plastic weekmakers, vlamvertragers, perfluorverbindingen in het lichaam. Ze hebben ook minder fysiologische stress. We merken wel dat oude gereglementeerde stoffen meer en meer verdwijnen maar vervangen worden door nieuwe minder gekende chemische stoffen. Jongeren die wonen in huizen gebouwd na 2006 hebben minder lood, gebromeerde vlamvertragers en ftalaten in bloed of urine. Bij gebruik van nieuwe decoratie (gordijnen, zetels, tapijt, …) in huis hebben jongeren hogere gehaltes van nieuwe vlamvertragers, meer luchtweginfecties en astma (bij jongens).

     

    Wat levert het onderzoek ons op?

    Prof Greet Schoeters coördineerde het onderzoek en benadrukt dat de resultaten belangrijke boodschappen bieden voor het beleid: “De overheid kan de gezondheid verbeteren door te zorgen voor meer toegankelijke en groene ruimte, zowel in stedelijk als landelijk gebied. Belangrijk is eveneens een strenge regelgeving om schadelijke chemische stoffen in consumptieproducten aan banden te leggen.

     

    "Het afgelopen jaar klonk de roep naar toegankelijke natuur dicht in de buurt harder dan ooit. Niet in het minst in verstedelijkte gebieden waar dat een stuk minder evident is dan in andere regio's in Vlaanderen. Dit onderzoek bewijst dat we met de Vlaamse regering de juiste keuze maken door te werken aan natuur dicht in de buurt van de mensen, tiny forests te creëren en andere initiatieven op te zetten die Vlaanderen groener maken", zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.

     

    Ook de burger kan met de resultaten aan de slag. Vertoeven in een groene omgeving en de woning goed verluchten en ventileren zijn voorbeelden van eenvoudige maatregelen die de gezondheid verbeteren. Hierbij is extra aandacht nodig voor sociaal kwetsbare burgers, de resultaten tonen immers dat zij minder vaak toegang hebben tot groen in de woonomgeving en als huurder zelf minder impact hebben op de inrichting van de woning.

     

    Tips voor de burgers

    • Zoek actief het groen op in de buurt, het maakt je meer aandachtig.
    • Verlucht of ventileer je huis goed, zeker als je nieuwe gordijnen, tapijten of zetels hebt.
    • Rook niet in huis; gebruik binnenshuis zeker geen bestrijdingsmiddelen.
    • Let op met geurverspreiders, en vermijd poetsmiddelen met javel.

     

    Tips voor overheden

    • Zorg voor goede toegankelijkheid tot groen. Zelfs kleine groenelementen, ook in de stad, zijn belangrijk.
    • Stedelijke luchtverontreiniging heeft nog steeds negatieve gezondheidseffecten.
    • Het reglementeren van opkomende chemische stoffen in nieuwe materialen dient te versnellen.
    • Er is extra aandacht nodig voor sociaal kwetsbare burgers voor wie gezonde keuzes niet altijd binnen bereik liggen.

     

    Dit onderzoek werd uitgevoerd door het Steunpunt Milieu en Gezondheid, in opdracht van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. Het Steunpunt is een multidisciplinair onderzoeksconsortium bestaande uit onderzoekers van de vijf Vlaamse universiteiten (UAntwerpen, UGent, UHasselt, VUB, KULeuven) en PIH, en wordt gecoördineerd door VITO.

     

    Voor inlichtingen en tips verwijzen we naar de website www.milieu-en-gezondheid.be

     

     

    Prof. Dr. Greet SCHOETERS

    Coördinatie Steunpunt Milieu en Gezondheid

    Dr. Vera NELEN

    Woordvoerder Steunpunt Milieu en Gezondheid

     

    Brigitte Borgmans

    Woordvoerder Vlaams Departement Omgeving








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!