Pasta met spruitjes en zalm Wat heb je nodig (voor 4 personen):
- 350 gr spruitjes - 400 gr pasta - 250 gr zalm - 2 sjalotjes - 2 tenen look - 1 citroen peper zout - eventueel 1 tl chilivlokken)
Zo maak je het:
- Kook de pasta met een beetje zout. - Kruid de zalm met peper en zout en bak in een pan met olijfolie. - Snijd in kleine stukjes en leg even opzij. - Snijd de look en de sjalotjes fijn en bak in een hete pan met olijfolie. - 'Pel' daarna de spruitjes en bak ze mee met de sjalotjes en de look. Bak 2 à 3 minuten - Voeg er de gekookte pasta, de room, het peper en zout aan toe. Voeg er het sap van 1 citroen aan toe. - Kruid goed af met peper en zout en eventueel ook met een theelepel chilivlokken voor een spicy toets.
Hummus van aardpeer Wat heb je nodig:
- 400 gr aardpeer, geschild - 1 blik kikkererwten - 4 teentjes look - 2 el tahini (sesampasta) - 2 el citroensap - 1 tl water (indien nodig kan je er meer aan toevoegen) - 1 tl komijn - 1 tl zout - peper
Afwerking (deze ingediënten gaan niet in de blender): - 50 gr pijnboompitten - verse peterselie - Olijfolie - peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven op 200°c. - Rooster de aardperen met de gepelde look voor ongeveer 40-50 minuten. - Laat de aardpeer afkoelen - Mix alle ingrediënten met de afgekoelde aardpeer. Voeg er ook de teentjes look aan toe. - Als het niet goed mengt voeg je er telkens een eetlepel water aan toe. Proef en voel regelmatig tot je de gewenste structuur hebt. - Werk af met verse peper en giet er een beetje olijfolie over. Strooi er daarna fijngesneden peterselie en pijnboompitjes over - Serveer met een zelfgemaakt toastje of met een verse boterham.
Smakelijk!
|