Kipschotel met scheutjesbroccoliWat heb je nodig (voor 4 personen): 3 grote kipfilets 250 g scheutjesbroccoli 250 g krielaardappelen 2 takjes rozemarijn 70 ml volle melk 3 el bloem 350 ml kippenbouillon 4 dunne citroenschijfjes 2 el gehakte peterselie peper en zout olijfolie paprikapoeder Stappenplan: - Snijd de aardappelen in twee en kook ze in gezouten water beetgaar. - Verwarm olijfolie in een grote pan. Klop de kipfilets een beetje plat en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak de filets goudbruin langs beide kanten en voeg de rozemarijn toe. - Haal het vlees uit de pan en bedek met aluminiumfolie. - Snijd de onderkanten van de steel van de steeltjesbroccoli en blancheer 2 à 3 minuten. Spoel af met koud water. Snijd daarna in stukjes. - Verwarm nog een beetje olie en bak de aardappelen goudbruin. Meng de melk met de bloem. - Giet de bouillon in de pan. - Giet er dan de melk bij en roer even goed door. Voeg de citroenschijfjes en de scheutjesbroccoli toe. Kruid met peper en zout. Laat 6 minuten sudderen. - Doe de kip terug in de pan en laat nog eens 4 minuten sudderen. Bestrooi voor het serveren met peterselie. Pasta pesto van raapsteeltjes en avocadoWat heb je nodig (voor 4 personen): 2 handjevol raapsteeltjes + extra voor garnituur 2 avocado's 75 gr parmezaan + extra voor garnituur 50 gr pijnboompitten+ extra voor garnituur 1 à 1,5 dl olijfolie (is een beetje aanvoelen + afhankelijk van de smerigheid van de avocado) 2 teentjes look verse bieslook halve citroen peper zout 400 gr pasta Stappenplan: - Kook de pasta gaar. - Mix alle andere ingrediënten buiten het peper en zout. Proef eerst en kruid dan naar smaak met peper en zout. - Schep de pasta in een grote kom en voeg er de pesto aan toe. Meng alles goed onder elkaar. - Verdeel over de borden en werk af met parmezaanschilfers, pijnboompitjes en strooi er nog wat raapsteeltjes over. Smakelijk!