Cursisten organiseren eerste Streetfood Festival Hip streetfood maakt deel uit van eenjarigtraject Horeca / Hotelbedrijf –www.cvovitant.be
Streetfood is hip in de horeca. Toekomstige koks leren bij CVO Vitant dan ook hoe ze op deze trend kunnen inspelen. 28 cursisten van het eenjarig traject Horeca/Hotelbedrijf organiseerden met succes hun eerste Streetfood Festival op Campus PIVA. De komende weken organiseren ze restaurantavonden in het Hof van Leysen, gaan ze op bezoek bij een schapenboer en starten ze met hun stages om nog meer praktijkervaring op te doen.
Het eenjarig traject Horeca/Hotelbedrijf is het paradepaardje van de voedingsopleidingen in het volwassenenonderwijs op Campus PIVA. Cursisten, zowel twintigers als veertigers, zien op één jaar tijd alle facetten van kok en kelner.
Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen:“We streven ernaar dat onze cursisten de competenties verwerven die hen op de arbeidsmarkt de wind in de zeilen geven. Daarbij spelen we ook in op de behoeften van de arbeidsmarkt, waarmee we eigenlijk ook in de kaart spelen van onze cursisten. Want maar liefst tien horecajobs voor keuken- en zaalpersoneel staan op de lijst van knelpuntberoepen. Met het eenjarig traject horeca/hotelbedrijf bieden we daar een antwoord op door het inrichten van een praktijkgerichte opleiding waarbij het aantal uren praktijk ongeveer overeenstemt met het aantal praktijkuren in drie jaar voltijds dagonderwijs. In deze tijd is het heel welkom voor de horecasector dat we op een recordtijd gemotiveerde werknemers kunnen vormen.”
Op 23 maart organiseert CVO Vitant een infoavond eenjarig traject horeca/hotelbedrijf voor het schooljaar ’23-’24.Meer info en inschrijven kan via:www.cvovitant.be
Copyright: CVO Vitant
PERSINFO & INTERVIEWS
Beleidsverantwoordelijke: Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Provinciaal Onderwijs