Ook op mijn ander blog ben ik even geweest. Heerlijk eigenlijk om dit terug te doen. Het is wel even wennen voor de bediening maar eens gedaan gaat het blijkbaar terug
Al een echte prinses in haar kasteelhof zit deze juffer in de zon. Ze geniet van de weldoende warmte van de drukte rondom.
Vliegt heen en weer om aandacht te trekken op zoek naar hoe het begon. Dank je lieve "Vuurjuffer" voor je pose het was zo mooi toen ik je schoonheid ontgon
Vanavond keek ik naar de bedenkers, ik was blij verrast. Een man met een heel eenvoudig idee won de strijd. Ikzelf sukkel al jaren met mijn rug en nek en weet wat het betekend.
Ik wens hem via deze weg nog veel geluk. En veel uithoudingsvermogen.
Grote lisdodde komt voor in gematigde zone van het noordelijk halfrond. Ze is in nederland algemeen, in België vrij algemeen tot vrij zeldzaam. Grote lisdodde is een pioniersplant op moerassige, modderige bodems die licht kunnen opdrogen. De plant is niet kieskeurig wat betreft de bodem, maar kan met haar uitlopers alleen goed uit de weg als het substaat niet vast is. Je treft haar aan op klei,, löss, leem, zand en op hoog-en laagveen. Zij houdt niet van een grote golfslag. De zuurgraad van de bodem speelt voor deze soort nauwelijks een rol. Je vindt Grote Lisdodde bij voorkeur in het volle licht, maar ze verdraagt ook lichte schaduw goed.
Tekst uit : Flora van de lage landen van Jan Marijnissen druk 2003.
Draai maar draai maar, speel maar rustig je lied. Er is een orgelman in de stad. Geeft een vrolijke sfeer. Knap werk en mogelijk een van de laatste die er in Antwerpen nog zijn. Wat kan muziek toch mooi zijn.
Net oortjes die aan de boom groeien Ze zijn zo schattig om zien.
Telkens opnieuw ontdek ik zulke prachtexemplaren als ik door de bossen gaan wandelen. Of het nu provinciale domeinen zijn of domeinen van natuurbeheer, telkens zie ik een nieuwe fauna en flora. Toch een verademing dat men dit alles nog kan aantreffen.
Het is vreemd deze constructie van zwammen en bladeren en sporen van zwammen. Maar tegelijk bevestigd het dat in de natuur niets verloren gaat. Alles dient voor elkaar als voedsel, deze kringloop is enorm belangrijk voor het voortbestaan van groepen planten, zwammen en alle natuurlijke vormen in een bos..
Ik wens jullie allen die dit zien nog een fijne dag en trek er eens op uit. Het is soms de moeite waard en nog gezond ook.
Deze vorm van sporenplant maakt als het ware een schotel. Water, bladeren en kleine insecten bevolken deze kom die gevormd is. Daar vinden dan kleine vogels en insecteneters hun gading.
Als men zo boven de bomen uit, op een warme zomerdag, de trillende lucht boven de horizon ziet. Wanneer men op dat ogenblik gelukkig is dat men zo hoog geraakte. Dan is het een immens gevoel om dit te beleven. De schoonheid, de ongereptheid van de natuur. Men zou dit willen aanraken, voelen, strelen en beminnen alle dagen opnieuw.
Genietend van dit moment neemt men een herinnering mee die men kan delen met familie en vrienden.