ringtones
Inhoud blog
  • Realtones - Volledige MP3-Songs
  • Michael Jackson naar de top
  • Kerst Ringtones
  • Een waaier aan mogelijkheden

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • SEO
  • Multilingual SEO
  • Dutch SEO
  • Dutch Article Submission

  • ringtones, polytones
    03-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps...die gratis ringtone bleek dan toch niet gratis te zijn

    Je hebt het waarschijnlijk wel al eens meegemaakt dat je in een advertentie leest: “Download nu, gratis ringtones!” maar achteraf blijkt dan dat deze toch niet gratis zijn. Sterker nog, je krijgt elke week een ringtone waar je wel degelijk voor moet betalen maar dat was niet je bedoeling. Jij wou namelijk een “gratis” ringtone.

     

    Dat is strafbaar. De ringtonge-aanbieder heeft waarschijnlijk wel een waarschuwing of voorwaarden gegeven in kleine lettertjes onderaan, maar die heb je niet gelezen of ze waren dan ook juist weer moeilijk leesbaar. Er bestaan een aantal regels waar elke ringtone-aanbieder zich aan moet houden, nl.

     

    1. Men moet je vooraf inlichten hoe vaak je een ringtone zal ontvangen.

    2. Men moet je vooraf inlichten van wie je een ringtone zal ontvangen.

    3. Men moet je vooraf inlichten hoeveel de kostprijs per ringtone is.

     

    Bovendien moet je na het afsluiten van een abonnement bij een ringtone-aanbieder een tekstberichtje ontvangen met daarin volgende informatie:

     

    1. Het aantal berichten dat je ontvangt.

    2. De kostprijs.

    3. Hoe je je kunt afmelden.

     

    Als de ringtone-aanbieder zich niet aan één van deze afspraken gehouden heeft, kan je een klacht indienen. Meer informatie over het indienen van een klacht tegen een ringtone-aanbieder, kan je vinden op het Internet. Er bestaan heel wat organisaties en websites die je maar al te graag bijstaan. Je kan het ringtone-abonnement ook gewoon zelf stopzetten door een smsje te sturen naar de aanbieder. Meestal hoef je gewoon de naam van de aanbieder in te voeren met daarna het woordje “STOP”, bijvoorbeeld “tones STOP”. Als alles goed verlopen is, dan moet je een smsje terugkrijgen van de ringtone-aanbieder. Op die manier weet je dat het gelukt is en ben je er dus zeker van dat je niet meer aan dat vervelende abonnement vastzit. Een andere manier om van je abonnement af te geraken is je telefoonnummer blokkeren voor SMS-diensten.

     

    Jongeren zijn de belangrijkste doelgroep van de valse “gratis” ringtone-aanbieders. Jongeren laten zich gemakkelijk vangen aan nieuwe technologische snufjes en willen bovendien populair zijn en daarom willen ze graag de nieuwste technologische snufjes om mee uit te pakken. Men is er zich vaak niet van bewust dat men een abonnement aangegaan heeft tot op het moment dat men ziet dat er geld van zijn kaart gaat en hij/zij nog niets opgebruikt heeft. Bovendien zal men zien dat men elke week/maand een andere ringtone ontvangt. Dat mag dan nog zo leuk zijn, als je er voor moet betalen, is de pret er snel af.

     

    Je doet er dus goed aan om eerst alle voorwaarden en regels goed door te lezen voor je je registreert bij een ringtone-aanbieder. Je loopt bovendien kans op meer virussen als je zo’n pak ringtones per week laat binnenkomen. Een hacker heeft ondertussen ook door dat het gemakkelijk is om een jongere op te lichten en bovendien kan hij daarna misschien nog binnengeraken in de computer van je GSM en kan deze crashen. Wees op je hoede en lees alles door voor je een ringtone bestelt!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 30/11-06/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 31/08-06/09 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!