verhalen

16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gods scheppingen.
Free Photo hosting by PhotoLava.com                Gods scheppingen.
Toen God hemel en aarde had geschapen, was ’t ogenblik gekomen om de levende wezens te creëren.
En hij schiep de muilezel.”Jij,”sprak hij, jij zult werken en werken, zware lasten dragen op uw rug. Je zult gras eten en weinig intelligent zijn, en je mag 50 jaren leven. De muilezel zei, Zo vijftig jaren moeten leven mijn God, dat is mij echt te veel. Geef er mij a.u.b. niet meer dan 20. En zo geschiedde. 
Dan schiep God de hond, en sprak ”Jij hond, jij zult waken over de woonst en de eigendommen van Uw baas. Je zult zijn beste vriend zijn, en je zult de etensresten van hem als voedsel krijgen. Ik geef U 25 jaren te leven.“a.u.b. Heer,”Sprak de hond,”zo als hond 25 jaren te moeten leven dat zie ik echt niet zitten. Laat het ons maar op 10 houden.”En zo geschiedde.
Dan boetseerde God de aap. Hij zei hem”Gij zijt de aap. Je zult van boom tot boom zweven en kunstjes opvoeren als een idioot. Je mag 20 jaren lang overal de clown uithangen.De aap antwoordde ”Heer 20 jaren de aap vertonen in de wereld, dat is echt te veel. Laat maar 10 jaren wezen. En zo geschiedde                                                               Als kroon op het werk, schiep God de man, en sprak“Jij bent mens,het enige wezen dat rationeel kan denken en kan instaan voor zijn eigen daden ”Jij zult je intelligentie gebruiken, om de andere wezens te leiden en te beheersen, Ik geef je 20 jaar om deze taak uit te voeren.” En de man sprak ”Heer 20 jaren dat is toch veel te weinig om deze opdracht te vervullen. A.u.b. Heer geef mij de 30 die de muilezel weigerde, de 15 jaren die de hond niet wou, en de 10 die de aap niet wilde." En zo geschiedde.                                                                                                En zo komt het dat de man 20 jaren leeft als man,30 jaren dat hij moet werken als een muilezel zeulen en sleuren met alles en nog wat. Dan met vrouw en kinderen, 15 jaren als een hond het huis bewaken soms eens mogen blaffen, maar verder lief zijn. Af en toe eens met de staart kwispelen en de restjes die de anderen niet lusten, zelf opeten.En als slot van het festijn, in zijn oude dag nog 10 jaren doen als een aap. Idiote smoelen trekken en de clown uithangen om de kleinkinderen te vermaken.

Dit was een greep uit Gods scheppingen.

Terug naar verhalen

16-03-2009 om 16:35 geschreven door roger.senior

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Petit Didier

Le Petit Didier
De kleine Didier verhuisde naar het platteland en kocht een ezeltje.
Aan de oude boer betaalde hij voor dit ezeltje 4000 Bf (100 Euro voor
jonge lezers) De boer zou hem de volgende ochtend brengen, maar dan...
Sorry jongen, maar ik heb slecht nieuws: de ezel is gisteren gestorven.
OK, geef me dan maar mijn geld terug.Dat is onmogelijk,sprak de boer,
ik heb het geld reeds opgemaakt. Goed dan,zegt Didier, breng me dan maar
mijn ezel.Wat ga je er mee doen? vroeg de boer.
Ik zal hem verloten op een tombola. Maar je kan toch geen dode ezel als
prijsdier zetten? Toch wel.Ik vertel natuurlijk niet dat hij dood is.
De boer kan het niet weigeren, en bezorgt de ezel aan Didier.
Een maand later komt de boer Didier tegen en vraagt hem naar de ezel.
Wat is er nu van die ezel geworden?
Ah, ik heb hem verloot op een tombola. Ik heb toen 500 lotjes verkocht


aan 80 BF (2€) het stuk, dus heb ik een profijt van 35.920 Bf.(890,43 €)
En niemand heeft geklaagd?
Enkel de winnaar, dus heb ik hem zijn geld teruggegeven, zijnde 80 BF.(2€)
Epiloog:
Didier is nu wat ouder en is Minister van Financiën geworden.


Onbekende auteur
22/09/05
Terug naar verhalen

16-03-2009 om 16:30 geschreven door roger.senior

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Laurette Onckelinx.

Over Laurette Onckelinx.
Dit zou toch iedereen moeten lezen en weten
Het volgende stemt toch tot nadenken...
Over Laurette Onckelinx en haar familie.
De vader van Laurette, een Limburger, vond in 1950 werk in Ougrée, werd regionaal vakbondslid, toen schepen en tenslotte burgemeester. Haar moeder is een Tunesische. Laurette werd aldaar geboren op
2 oktober 1958 en heeft vijf broers en zusters.
Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Luik en werd later advokaat. Zij huwde met de Algerijn Abbès Guenned.
Wegens zijn bedrijvigheid in het drugsmilieu vaardigde Marokko in 1996 een internationaal aanhoudingsmandaat tegen hem uit.
Op 31 juli 1997 werd hij op de luchthaven van Zaventem gearresteerd, maar hij maakte gebruik van een diplomatiek paspoort, wat hij illegaal bezat, want hij is nooit een diplomaat geweest.
Op dat moment was echtgenote Onckelinx minister-president van de Franse gemeenschap. Om verdere schandalen te vermijden, scheidde Laurette heel snel van hem.Na één maand was de scheiding al officieel geregeld. De snelste echtscheiding in België ooit.
Op 20 november 1999 huwde Laurette de constitutionele advokaat Marc Uyttendaele. De getuigen bij dit huwelijk waren beider vroegere echtgenoten!
Nog wat over haar ex-echtgenoot Abbès Guenned. Na de poging tot arrestatie van Abbès Guenned op de luchthaven van Zaventem, waarbij hij gebruik maakte van onchendbaarheid met een illegaal diplomatiek paspoort dat hij ' als gift' had gehouden, werd hij een jaar later, op 21 juli 1998 voor dezelfde feiten opnieuw geearresteerd, dit keer op de luchthaven van Izmir, Turkije.Hij moest daar een tijdje de cel in, maar onder druk van de Belgische regering werd hij nooit aan Marokko uitgeleverd en om een diplomatieke rel te vermijden zelfs vrijgelaten.Sinds kort is Abbès weer opgedoken - ge gelooft het niet- als rijkelijk betaald adviseur op het kabinet van Laurette Onckelinx met als taken de communicatie tussen het kabinet en de islamitische verenigingen onderhouden en het grote stedenbeleid.
In ' La Libre Belgique ' van 15 jan. 2004 deed hij een oproep tegen het
verbieden van hoofddoeken bij moslimvrouwen en hij gaf zijn steun aan het oprichten van de vereniging COIFE (gezamelijke verenigingen tegen het verbod van hoofddoeken in scholen).
Eén van de medewerkers van Abbès is Kissi Benjelloun, voorzitter van de Unie van Moskees (slager van beroep). Deze wordt ervan beschuldigd de controle van de Moslimvleesmarkt uit te voeren voor zijn persoonlijk profijt.
DUS: Eerst was ze getrouwd met een Marokkaan, die op die manier Belg werd.
Op een gegeven ogenblik werd die echtgenoot in België aangehouden wegens drugbezit. Op een of andere manier kwam hij vrij(voorspraak?) in België, maar werd hij later opgepakt in Turkije, ook al omwille van drugs. Turkije wilde hem toen uitleveren aan Marokko, waar hij ook al gezocht werd  (!), maar hij kwam terug naar België, nadat er vanuit ons land "enige diplomatieke druk" werd uitgeoefend om hem naar hier te krijgen.
Wat later scheidde Onkelinx van haar Marokkaan en trouwde ze met een Brusselse advokaat, Marc Uyttendaele, die sindsdien zijn advocatenpraktijk gevoelig heeft kunnen uitbreiden en waarvan gezegd wordt dat hij de man achter de schermen is in de hervormingen bij het Belgische gerecht. Uyttendaele en Onkelinx zijn nog steeds een koppel, maar zouden niet meer bij elkaar wonen. Hij is in Brussel gebleven en zij zou een onderkomen hebben ergens in de buurt van Louvain-la-Neuve.
Nog pikanter wordt het als men weet dat Laurette's eerste man, die Marokkaan dus, bij haar op het ministerie van Justitie zou werken en daar zou instaan voor de contacten met de buitenlandse islamitische groeperingen...En voor zover je het zou vergeten zijn:
Laurette Onkelinx is in België minister van Justitie!

(BRON: Seniorennet.be - R.A.A.'s > Krantje)







16-03-2009 om 16:16 geschreven door roger.senior

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


T -->

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!