Inhoud blog
  • Waarheen?
  • Rustig
  • Avonturier
  • Beste vrienden
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Scheursnelheid

    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarheen?
    Op het postkantoor waren er zgn. reliefkaarten te bekomen, waarop je de wandelpaden mooi kon volgen op en tussen de bergen door. Afgezien van het aantal wandelingen en de hoogte ervan waren er een paar souveniers te verdienen in de vorm van medailles, indien je deze tot een goed einde bracht. Het systeem kwam overeen met de controlepunten alhier, maar dan in berghutten om je stempel te bekomen. De eerste trip hebben we het nog een beetje dichtbij gezocht met een redelijke klim in verwerkt maar toch zag ik nu en dan nog van die zwarte vliegjes voor m'n ogen.We warenOp een hoogte van achtienhonderd meter ofzo, toen een berghut in het verschiet kwam.Oef! voor een intro was dat wel gepast vond ik. Op het terras  hadden we bij het drinken van een lekkere citroenthee een prachtig uitzicht op de bergen om ons heen en in de diepte het legoblokjesdorp van waaruit we gestart waren.
    Ook de knapzak werd even aangesproken, bij de beklimming was er door al dat gehijg en getrek daar natuurlijk niets van in huis gekomen.Na de afdaling zijn we dan ook nog een restaurantje ingedoken om de verbruikte calorieen weer op peil te brengen.. Na nog een blik op de kaart voor de volgende wandeling zijn we dan moe maar voldaan in onze slaapzak gekropen om de volgende morgen weer fris en monter uit de veren te raken.

    31-01-2006 om 14:29 geschreven door Willy


    >> Reageer (0)
    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig
    Ik had er nog geen aandacht aan geschonken maar de tent stond vlak aan een bergriviertje.
    Toen de nacht eindelijk ingetreden was, lag ik steets te luisteren naar het kabbelende water en was er van slapen geen sprake. En ik wou de volgende morgen gaan wandelen!
    Misschien had het ook wat te maken met de ijle berglucht op ongeveer duizend meter hoogte, daar moet je toch wel even aan wennen.
    Dit alles deed zich voor in Heiligenblut gelegen in het Hohe Tauern natuurpark nabij de Grossglockner, de hoogste Oostenrijkse berg als ik me niet vergis.
    Een kleine bergwandeling was dus wel genoeg om te starten. Mijn vriend moest niet meer wennen, die was daar al een week.Tijdens het klimmen op een niet zo steile berg lag ik regelmatig plat op mijn rug in het gras, niet enkel voor het mooie uitzicht maar omdat de zuurstoffles leeg was en moest aangevuld worden. Gelukkig wat naar boven gaat komt ook naar beneden, en met die wetenschap ben ik dan ook op een eerste berg bovengeraakt.Een afdaling is lang zo lastig niet en daar maalde ik dan ook niet om. Ik had de doop doorstaan en dat was het belangrijkste.

    28-01-2006 om 14:03 geschreven door Willy


    >> Reageer (1)
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avonturier
    Van kleinsaf aan was ik reeds op zoek  naar avontuur en voor mij onbekende zaken.
    Het kon niet gek genoeg zijn of ik moest het wel eens uitproberen.

    Als jongeling ben ik dan ook maar gestart om als vrijwilliger in te tekenen bij het leger. En ja voor vijftien maanden bij de commando's natuurlijk. Daar kon ik me eens uitleven en kreeg daar ook ruimschoots de gelegendheid toe.Kort nadien ben ik getrouwd en kon het huis aankopen waarvan ik  huurder was. Tijdens de verbouwingsperiode van de woonstede moest ik me een beetje koest houden maar kon het toch niet nalaten om nu en dan eens op reis te gaan.

    Oostenrijk dan maar. Een vriend van me was al ter plekke, we hadden samen de reisroute uitgestippeld en een paar dagen later was ik ook onderweg. Na veertien uur karren naar de camping, reed ik die dan ook straal voorbij. In een scheef opgezette tent plofte ik neer op mijn slaapzak om pas s'avonds te ontwaken. Van de campingeigenaar kreeg ik ook nog een uitbrander omdat ik de inschrijving overgeslagen had, maar kom dat zijn maar details. Een goed begin dus...

    26-01-2006 om 15:00 geschreven door Willy


    >> Reageer (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste vrienden
    Hallo iedereen,
    Ik ga hier eens mijn volle gewicht in het krijt gooien om een blogje te onderhouden.
    Wat er zoal zal opkomen is nog niet duidelijk, gezien er nogal wat zaken zijn waar mijn interesse naar uit gaat. Tot binnenkort.

    25-01-2006 om 22:17 geschreven door Willy


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/scheursnelheid

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    25-01-2006 om 21:36 geschreven door


    >> Reageer (0)


    Archief per maand
  • 01-2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Willy
    Ik ben een man en woon in Evergem (B) en mijn beroep is Op rust.
    Ik ben geboren op 21/05/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen, computer, schotelantennes, alles wat met snelheid te maken heeft..

    Mijn favorieten
  • De Zwarte Els
  • Panthera
  • Freddy's wandelhoekje


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!