Leven onder een regenboog Alle foto's op dit blog zijn door mij gemaakt. Indien je een foto wenst, gelieve een seintje te geven... De kleuren rond de foto's fungeren als de kleuren van de regenboog
27-11-2013
Chinese Boeddhistische monniken in gebed !
Tijdens onze reis doorheen China bezochten we ook een klooster in Klein Tibet. Er liepen monniken van 6 jaar zowel als oudere religieuzen rond en elkeen had zijn eigen taak.
We waren getuigen van een gebedssessie in de tempel zelf en genoten van de rust in de mooie omgeving.
De gebedsvlaggetjes wapperden in de wind op het plateau waar het klooster gelegen was.
Zoals de naam "Sans souci" aangeeft, wilde Frederik II (1712-1786), ook Frederik De Grote genoemd, in zijn zomerresidentie in Potsdam zijn dagelijkse zorgen vergeten. Frederik, die een telg was uit het geslacht Hohenzollern, was een opmerkelijk man, hij was zeer muzikaal en onderhield contacten met de beroemdste musici, wetenschappers en schrijvers zoals Voltaire en J.S.Bach. Hij had geen goede relatie met zijn vader Frederik Willem I, en leidde een zeer losbandig leven. Hij was homo en zijn vaste vriend, H.H.von Katte, werd voor zijn ogen geëxecuteerd. Zijn vader drong hem nadien een huwelijk op met Christine von Brunswijk-Bervern, maar dit bleef kinderloos. Nadien hield hij zich vooral bezig met diplomatieke en militaire zaken. Hij voerde oorlog tegen Oostenrijk, Rusland en Frankrijk en Napoleon beschouwde hem als een kundig diplomaat en een groot generaal. .
Op de weg tussen Konya en Aksaray kregen we de gelegenheid om een goedbewaarde "Keravanserai" te bezoeken. Deze onderkomens lagen op de duizenden kilometerslange "Zijderoute" en werden ter bescherming van kooplieden en hun dieren elke 42 kilometer gebouwd (dagreis per kameel). Er waren allerlei voorzieningen zoals een keuken, slaapplaatsen voor dieren en mensen, waterputten enz... 's Nachts werd alles afgesloten, want ook toen al waren er benden rovers en dieven die hun graantje van de grote rijkdom wilden meepikken... Het leverde enkele mooie foto's op van het geheel en ook van de versieringen die aangebracht werden op poorten en gevels. Het gaf ook een beeld van de monumentale architectuur in die lang vervlogen tijd.
Cappadocië heeft een uniek landschap, honderdduizenden jaren geleden gevormd door erosie, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. We waren er op rondreis in de vroege lente, vandaar dat er hier en daar nog wat sneeuw lag. Dit gaf aan het sprookjesachtige decor nog een extra dimensie. Wij mochten deze wondere wereld van dichtbij aanschouwen en kregen er maar geen genoeg van. Kijk van op afstand mee naar reuzenpaddenstoelen, rotswoningen en stenen panorama's. Beleef de heel eigen sfeer van de omgeving van Göreme, Derinkuyu, Zelve, Kaymakli, Ürgüp, PaŞabaǧ en Avanos.
Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd vanwege de vele gebouwen die uit roze zandsteen opgetrokken zijn. We bezochten er een echt bolwerk uit de Moghol tijd: het Amber Fort, met een harmonieuze mengeling van Hindoe- en Moslimkunst. De toegang gebeurt per olifant of per jeep. In de namiddag was er een korte stop aan het Paleis der winden, dat in feite niets anders is dan een rijkversierde façade waarachter de haremvrouwen vanuit een aantal loggia's zicht hadden op het leven in de stad. We brachten ook een bezoek aan het Astronomisch en Astrologisch Observatorium van Jantar Mantar
De imposante ingang van het Amber Fort
We kwamen toe per olifant!
Spiegeltjes worden vaak verwerkt in decoraties
Zicht op de binnenkoer van het fort
Het paleis der winden
Let op de raampjes waarachter de blauwe lucht te zien is
Voorbehouden voor de haremvrouwen
Ik verstond niet veel van de astronomische uitleg maar...
vond de vormen van de meetinstrumenten wel heel mooi
Overzicht van het A.A.O van Jantar Mantar in Jaipur
Het reusachtige Meharangarh Fort te JODHPUR, INDIA
Om dit indrukwekkende fort te bezoeken hadden we wel enkele uurtjes nodig. Het was een doolhof van fijnversierde gangen en zalen. Het overheerst vanop een rots de stad Jodhpur, die ook de blauwe stad genoemd wordt. Het is onmogelijk om alle mooie dingen in dit fort weer te geven, hier een overzicht.
De stad Jaisalmer is omgeven met een 5 kilometer lange muur waarop 99 gigantische halve ronde torens gebouwd zijn. Hierbinnen bevinden zich paleizen en tempels, haveli's en ook een reuzegrote citadel. De Jaïntempel die we bezochten was niet heel groot maar oneindig mooi gebeeldhouwd.
De kaste van de sudra's en ook de outcasts in INDIA
Men krijgt de indruk dat mensen in India niet hard werken, maar niets is minder waar. Uiteenlopend en soms heel zwaar werk wordt gelaten door de laagste kaste uitgevoerd. Bepaalde ambachten konden we van dichtbij volgen, andere van verderaf. Laten we eens kijken hoe deze vriendelijke,donkere mensen de kost verdienen.
Straatleurders duwen overvolle karren door het drukke verkeer en niet altijd met een "lichte" vracht
Tientallen waterkruiken voor de marktverkoop
Indiase landbouwers versieren zelfs hun traktors om de goden gunstig te stemmen over de volgende oogst
Groentenverkoopsters prijzen hun waren aan op de markt
De "TATA" truckchauffeurs zijn met duizenden!
Bezembindsters aan het werk
Zware handenarbeid in de steengroeves van Rajasthan
Deze riksjachauffeur had wel een héél mooie dame te vervoeren
Sari's, sjaals, tulbanden, rokken en andere kledingstukken worden tot 's avonds laat verkocht in de kleine winkeltjes
Dromedaris- en kamelendrijvers met hun dieren vindt men in de Tharwoestijn om de toeristen naar de zandduinen te brengen.
Bij de kapper...
Instant herstelling !!!
Tapijten weven is hard werken in een vermoeiende houding
Wie nog nooit in India is geweest, heeft zich er wellicht via docu's en films al een beeld van gemaakt, zo ook ik. Wie er dan eindelijk de moed voor heeft het met eigen ogen te gaan aanschouwen krijgt tóch nog een cultuurshock. Bedelaars, kleine kinderen alleen op de dool, dode dieren langs de weg, vuilnis en andere onhygiënische toestanden, zulke schrijnende taferelen kom je tegen op elke weg...in elke stad of dorp. Door het kastenstelsel en de religie kan en zal dit nooit veranderen: het is onuitroeibaar en zal maken dat India nooit of nooit een échte democratie wordt!
Bedelend in de straten van een stadje onderweg van Bikaner naar Jaisalmer
Oude Sikhmannen vragen om een bijdrage
Koeien eten veel plastiek zakken, hun vierdelige maag verteert deze echter niet en ze sterven er dan ook aan...
Zigeunerfamilie poseert gewillig voor enkele roepies
Zijn ogen spreken boekdelen...
Vader,moeder en broertje kijken toe terwijl hun dochtertje en zus op de koord "danst" voor geld.
Oude vrouw zit 's morgens op de straat te wachten op een goedgevige naaste
Mystiek, romantiek, fascinatie en fantasie komt men overal tegen in het Indiase leven. Moeders die kinderen meenemen naar de tempel om allerlei gunsten over hen af te smeken bij de goden, tot in détails uitgewerkte zuilen en plafonds waar niet gering de houdingen uit de Kamasutra aan bod komen, het dagelijkse leven doorweven met gewoontes en handelingen die de godsdiensten meebrengen enz... Elke dag was een verwondering over zoveel indoctrinatie...
Moeder smeekt gunsten af over kindje
Moslims of Hindoes, wie zal het zeggen
Kleintje bewerkt met köhl
Het fundament van het Sikhisme is, dat God in ons aller hart verblijft en door iedereen gerealiseerd kan worden.
Moslims en Hindoes leven meestal vredig naast elkaar in India
Op hun mooist uitgedost voor het bezoek aan de tempel
Zij zat daar zó mooi te poseren...
Ze stonden ons bij elk hotel op te wachten in specifieke klederdracht
Afgeladen vol, eerder regel dan uitzondering
Versierde auto voor huwelijk
Ontzettend mooi gedetailleerde plafondschildering
Elke deur of poort bezit een eigen vorm en tekening
Onderdeel van een marmeren godenbeeld
Met goud versierde fresco op een arcade
Zitplaats Maharadja in het Junagarhfort in Bikaner
Hier konden haremvrouwen zich verschuilen en toch het leven beneden volgen
Je kan het inderdaad wel zo stellen! Het was een reis waar alles in crescendo verliep. Elke dag even gevuld als interessant, even mooi als mysterieus. Aan kleuren ontbrak het evenmin en zowel de Hindoes als de Moslims, de Jaïnisten als de Boeddhisten waren even vriendelijk. Ja, sommige beelden waren schrijnend, maar na de grondige uiteenzettingen van zowel onze Indische als Vlaamse gids begrepen we allemaal dat India nooit zal veranderen, het geloof zit er veel en veel te diep ingeworteld... Alles maar dan ook alles heeft er mee te maken, de omweg langs de religie moet je steeds maken, bij alles wat je je afvraagt of maar bedenkt. Blij dat ik INDIA nu met eigen ogen gezien heb!!! Het was alles bij elkaar een fantastische reis.
Vrouwen en meisjes vinden het belangrijk dat ze mooi zijn als ze de deur uit gaan
De bedrijvigheid op de kleine marktjes is heel typisch
Dubbele marionetten worden zowat overal verkocht en ook op straat aangeboden
Twee zusjes stappen op blote voeten langs een stoffige weg in Mandawa
Koeien zoeken zich een maaltje bij elkaar in de talrijke "vuilnisplekken" langs straten en wegen
Alles is hier fijn handwerk en echte vakkennis
Oude zwaar-ijzeren deur in één van de haveli's of patriciërswoningen die we bezochten
Tot in de puntjes gerestaureerde ingang van ons prachtig hotel in Mandawa
.
Prachtig interieur van een kamer in het huis van een zeer begoede Indiër uit een "andere tijd"
Dunster, een middeleeuws stadje in Devon, Groot-Brittanië
Aan alle mooie reisjes komt ook een einde... Langs Exmoor National Park reden we richting Dover. Maar niet zonder het kleine stadje Dunster te bezoeken! Dit middeleeuwse plaatsje bezat op het marktplein nog een authentieke kiosk waar eeuwen geleden de slaven verkocht werden. Vele verschillende typische huisjes lagen langs de straatjes, door groen en bloemen omgeven... Het speciale kerkje met de afgeplatte toren bezat zelfs een kleuterspeelhoekje. Goed gezien niet? De Bed and Breakfasts waren talrijk en er was ook een heus Oldtimer-museum!
See you England !!!
Groene weiden vlak naast de Oceaan
Hoge schoorstenen bijna op alle huizen te zien ...
Zó schilderachtig vind je ze nergens anders!
Altijd geslaagd!
De kiosk op het marktplein van Dunster
Het middeleeuws binnenwerk van de kiosk
B&B 's over heel Cornwall (en ver daarbuiten)
Kerk in Dunster
Kleuterhoekje in de kerk
Zeer speciaal huis met mooie tuin
Goedlachse suppoost van het Car Museum
Duizende snuisterijen die allemaal te maken hebben met oldtimers
Schuimende golven, kolkend tegen de ruwe rotsen of aanrollend op kleine godverlaten strandjes! Wolkenformaties die boven het geweld drijven van een eeuwigdurend schouwspel met bruisende liederen van water en wind, en meeuwen die vechten tegen de komst van miljarden zilte druppels
Het schilderachtige dorpje Clovelly ligt aan de Atlantische Oceaan, op de grens van Cornwall en Devon. Het is eigendom van één familie die de huisjes onderhoudt met de oorspronkelijke materialen en ze dan verhuurt. Het dorpje kan alleen te voet bezichtigd worden. Een steil cobblestone-straatje bezaaid met witte huisjes leidt naar het kleine haventje. Onderweg kan je een klein vissersmuseum bezoeken en talrijke souvenirwinkeltjes . De terugweg kan met een landrover die beneden achter één van de twee hotels vertrekt zodra de plaatsen bezet zijn.
Lanhydrock House, één van de mooiste landdomeinen van Groot Brittanië
Lanhydrock house is een bijzonder groot en mooi landhuis dat aan de familie Robartes toebehoorde. Het is in de loop der eeuwen vele malen van eigenaar (bewoners) gewisseld. Later is het in de prachtige Victoriaanse stijl van de Robartes teruggebracht door een Trustfonds in Engeland. In de prachtig onderhouden tuin is het fijn vertoeven. Het hele huis bestaat uit 49 kamers en zijn bijna allen te bezichtigen. Het bezoek duurt 2 uur lang en is erg interessant!
De familie kreeg 9 kinderen en het huis bevatte dan ook een hele vleugel waar kinderkamers, nursery-rooms en zelfs een klein klaslokaal waren ondergebracht. Er was ook een kerk, ter ere van de heilige Hydrock, ingebouwd.
Jachttrofeeën en een hoop lederen koffers wezen erop dat er veel gereisd werd....
Lynmouth was een klein kuststadje waar we de steile "Cliff Railway" namen naar Lynton. Het weer wilde niet mee die dag zodat de wandeling naar "Valley of the rocks" maar door enkele van ons ten einde werd gelopen. We konden daarentegen genieten van knusse, warme thee- en eethuisjes...
Zicht op het strandje van Lynmouth vanuit de "Cliff Railway"
Bloeiende bloemen overal, zelfs aan de straatmuren
Lege straatjes, wellicht vanwege het slechte weer !
Een originele manier om koopwaar te presenteren...
Nog nooit leidde zo'n mooi steegje naar het toilet...
In Cornwall bestaat er een tegenhanger van de Mont Saint Michel in Bretagne/Frankrijk: "St Michael's Mount", gelegen dichtbij Penzance en Marazion! In het slot bovenop de berg woont nog steeds de familie St Aubin. Je kan er per motorbootje, maar tijdens laagtij ook te voet geraken over een cobblestone-paadje. Wij deden de beide...
Hoogtij aan het strand van Marazion
Zicht op Marazion vanuit de haven van het eilandje
Begin van de wandeling naar het kasteel van de familie St Aubin
Als aasgieren zitten ze te wachten, gek op de restjes van de tafels van het restaurantje
Newquay, waar we voor 4 dagen verbleven, lag er zeer netjes bij. Ons hotel stond op een zeer romantische plaats en een stadsbezoek begon bij de Milleniumsteen vlakbij de zee. Het restaurant van de bekende Jamie Oliver was niet ver daarvandaan. Er was een verscheidenheid aan woningen. Zelfs op een hoge rots in zee bouwde men een groot huis. Een brug verbond het met het vasteland en een trap van misschien wel tweehonderd treden leidde naar een klein privéstrand...
Deze straat deed me een beetje aan San Francisco denken
Aan de stand van de zon kon men hier het uur aflezen als men op de juiste maand ging staan
Het was onderdaad rond tien uur!
De omgeving straalde kleur en rust uit
Hotel Victoria: Hier kookt(e) James Oliver
De heerlijk blauwe zee, zo dichtbij!
Hier woon je pas ongestoord...
"Honi soit qui mal y pense", excentriek huis met franse tekst in het wapenschild
Vergezicht nabij het terras van hotel "California", kan het mooier?
Ik ben Suzy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Sunny.
Ik ben een vrouw en woon in Edegem (België) en mijn beroep is gepensioneerde kleuterjuf.
Ik ben geboren op 20/02/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Reizen, fotograferen, handwerken, lezen en kleinkindjes knuffelen ;-) .
Er zijn tal van interesses in mijn leven,maar ik verheug mij het meest als ik op reis ga,dan kan ik genieten van al het mooie en vreemde in de wereld en "last but not least" mijn foto's bewerken zodat ik ze kan tonen aan iedereen die hier langs komt
oktober 2007 Rondreis Peru
Juni 2008 Bezoek aan het Groo
thertogdom Luxemburg
Februari 2009 Twee dagen Eifelen, Duitsland
April 2009 Bollenstreek, Noord Holland
mei 2009 Rondreis Westen van de USA
1-2-3 juni Amelandreisje, Waddenzee