Inhoud blog
  • E-shop voor senioren
  • Maak je tuin digitaal op MijnTuin.org
    Zoeken in blog

    Seniorennet.be - Surftips
    De handigste sites op een rijtje
    04-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beperkt budget en toch lekker koken
    In economisch mindere tijden kan er toch lekker gegeten worden! Struin maar eens door het receptenaanbod van Budgetkoken.be. Lekker en goedkoop koken met een budget van max 10 euro voor vier personen. Heel handig is dat je recepten kan zoeken volgens je vooropgestelde budget. De databank bevat momenteel meer dan 250 recepturen, waarvan een deel is ingezonden door de bezoekers van de site (uiteraard kan je dit ook zelf doen).

    Vaak zijn frigo en provisiekast rijkelijker gevuld dan je denkt. Het is gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten matchen om er een smakelijke maaltijd mee op tafel te toveren. De webstek Ingrediënten.nl kan je daarbij uitstekend van dienst zijn. Uniek aan deze receptensite is de invalshoek: waar andere website zich richten op het vinden van recepten, richt ingredienten.nl zich primair op ingrediënten en het maken van combinaties die goed bij elkaar passen. Een knap voorbeeld van hoe je uit een databank-gestuurde website informatie op maat kan trekken.

    Niet per se budgetrecepten, maar toch de moeite om even te noemen is Ylona, een heuse receptenzoekmachine. Hiermee kan je enkele honderden gerechten, dranken en tussendoortjes doorzoeken, mede op basis van jouw persoonlijke voorkeuren (bijvoorbeeld biologisch, vegetatisch en calorie-arm).

    04-01-2010 om 23:08 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dresden in gigapixels
    Met de voortschrijdende techniek worden foto's almaar groter en groter. En met grootte bedoelen we dan het aantal pixels, dat in feite bepaalt hoe gedetailleerd een foto is. Dat we inmiddels van gigapixels spreken (dat is 1024 megapixel en 1 megapixel is 1 miljoen pixels) zegt genoeg. Dus wat te denken van een kiekje van 26 gigapixels? Je kan het sinds kort met eigen ogen bewonderen. In het Duitse Dresden werd namelijk de grootste foto ter wereld gemaakt. Deze bestaat feitelijk uit 1.665 foto's van 21,4 megapixels elk. En nog meer cijfertjes: het panoramabeeld van de stad is 102 gigabyte groot, en werd aan elkaar geplakt werd door een computer met 48 gigabyte RAM-geheugen en 16 processoren. Het plakwerk duurde maar liefst 94 uur, en leverde een foto van 297.500 bij 87.500 pixels op. Mooi, genoeg cijferbrei, dunkt ons. Tijd om deze megakiek zelf te ontdekken. Want een ontdekkingsreis is het zeker, nu je tot aan grassprieten en nummerborden kan inzoomen. Haast duizelingwekkend! www.dresden-26-gigapixels.com

    Heb je na Dresden zin om ook nog even Praag aan te doen, ga dan naar 360cities.net. Hier vind je een opname van 18 gigapixels, iets minder gedetailleerd dan die uit Dresden, maar wel een panoramafoto die je 360 graden rond kan draaien! Na de grootste 'gewone' foto bekijk je nu 's werelds grootste panoramafoto!

    04-01-2010 om 23:04 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe routeplanner De Lijn
    De Lijn lanceerde zopas haar nieuwe routeplanner. Deze is een pak uitgebreider dan wat we gewend waren en verdient zeker een vast plaatsje in uw favorieten. Naast bus kan je er ook tram, metro, belbus en trein in meeberekenen en zo bekom je op een handige manier de beste route om met het openbaar vervoer af te leggen.

    Op zoek naar een reguliere wegenplanner? Dan is Mappy.com het aangewezen adres. Een geavanceerde online tool in een zeer gebruiksvriendelijke webomgeving, met diverse extra mogelijkheden, zoals berekening van de reiskosten. De online diensten van ViaMichelin zijn een waardig alternatief. Het is onder meer de online wegenplanner van Touring die gebruikmaakt van de ViaMichelin-technologie. Als extraatje vermelden we nog deze routeplanner met tolprijzen.

    04-01-2010 om 23:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dagelijks nieuws, maar dan net even anders
    Naast de bekende nieuwssites van de landelijke en regionale kranten en tv-zenders valt er ook op andere digitale plaatsen en manieren heel wat nieuws te rapen. We zetten er een aantal op rij.

    Newseum: krantenvoorpagina's
    Op deze site kan je dagelijks de voorpagina's bekijken van een groot aantal kranten uit de hele wereld, en dan hebben we het dus over de papieren kranten. Ook de voorpagina's van De Standaard, Het Nieuwslbad en De Morgen zitten kan je gratis lezen. Vergeet niet bovenaan op Readable PDF te klikken om een voorpagina op leesbaar formaat te bekomen.

    Newsmap: het belangrijke nieuws in een oogwenk
    Al het belangrijke nieuws in één oogopslag? Moet je deze site eens proberen. 't Is Google News, maar dan grafisch weergegeven, in blokken, qua grootte afgestemd op de importantie. Vooralsnog twee nadelen: laadt vrij traag, en geen Belgische versie voorhanden.

    Tabbloid.com: stel je eigen krant samen
    Maak je gebruik van RSS-feeds? Dan is dit een leuke tool om eens te proberen. Je kan je favoriete RSS-feeds op gewenste tijdstippen in je e-mailbox laten bezorgen in de vorm van een tabbloid die je af kan printen.

    Google News Timeline

    Speeltje van Google waarmee je een overzicht verkrijgt van het nieuws in chronologische volgorde, meer bepaald op een grafische tijdslijn. Voor deze dienst werkt Google samen met Wikipedia. Je kan ook krantenartikelen teruglezen van meer dan 100 jaar terug.

    Google News Archive
    Omdat oud nieuws ook heel interessant kan zijn!

    04-01-2010 om 22:42 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professioneel foto's bewerken met Aviary
    In het tijdperk van digitale fotografie is het elektronisch bewerken van foto's al net zo gewoon als de gedigitaliseerde kiek zelf. Dat kan gaan van heel eenvoudig (wat meer licht, scherpte, contrast, misschien een pukkeltje wegwerken) tot heel geavanceerd, al gaat het dan meestal om lieden die het bewerken (of: retoucheren) van foto's tot kunst of professie hebben verheven. Voor hen is Photoshop van Adobe het ultieme stukje software. Er zijn echter heel wat gratis (online) alternatieven voorhanden. Natuurlijk niet zo uitgebreid als Photoshop, maar meestal meer dan voldoende uitgerust om de basisbewerkingen mee uit te voeren. Sommige programma's kunnen zelfs voorzichtigjes wedijveren met het grote Photoshop! Met name Aviary.

    Aviary is een pakket gratis online tools, waaronder een image editor, color editor en effects editor. Met de image editor, Phoenix geheten, kan je in beeldlagen werken en beschik je over een aanzienlijke hoeveelheid gereedschappen, effecten en maskers. Meer dan genoeg om professionele fotobewerkingen mee uit te voeren. Het programma werkt snel en gebruiksvriendelijk, maar door het grote aantal mogelijkheden is het minder geschikt voor beginners of voor wie simpelweg enkel eenvoudige basisbewerkingen wil verrichten. Zij kiezen best voor een wat eenvoudiger online programma als Picnik of FotoFlexer, of kijk eens in dit forumtopic voor zowel 'webware' als software.

    04-01-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/11-05/12 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!