- 1 blokje fijne paté met cranberry (tijdelijk verkrijgbaar bij Lidl) - 1 blokje grove paté met noten - 1 buche coeur tendre (Brie, Coeur De Lion) - suikerbrood - fijnproeversla - 2 kl honingvinaigrette
Bereiding:
Neem een sneetje suikerbrood en snij het in drie stukken. Leg de paté en de Brie bovenop het suikerbrood. Breng de sla op smaak met honingvinaigrette. Schik alles op een bord.
voorgerecht: gegratineerd gerechtje met appel en garnalen
Gegratineerd voorgerecht met garnalen en appel
Aantal personen: 4 Aantal minuten: 15
Ingrediënten:
-200 gr Noordzeegarnalen (gepeld) . - 1 Pink Lady appel (of een andere grote appel) -1 eierdooier -160 ml culinaire room 30% -2 afgestreken koffielepels kerriepoeder -peper en zout
-peterselie
Bereiding:
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer kleine blokjes.Verdeel de appelblokjes over 4 ovenschaaltjes en verdeel daarna de garnalen bovenop de appeltjes. Doe wat peper uit de molen over elk schaaltje. Breng in een pannetje de room gekruid met kerriepoeder, peper en zout aan de kook. Laat eventjes doorkoken. Neem het pannetje van het vuur en meng snel roerend de eierdooier onder de saus.
Verdeel de saus evenredig over de schaaltjes en laat daarna een 3-tal minuutjes gratineren onder de grill (op een rooster in het midden van de oven). Versier met peterselie.
Opmerking:
Dit gerechtje kan je ook als dagelijkse maaltijd serveren met stokbrood.