Lili's recepten

    

02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoofdgerecht: Varkenshaas met Leffesaus
Varkenshaas met Leffesaus






Aantal personen: 2-3
Aantal minuten: 45

Ingrediënten:

-  een varkenshaasje van 500 à 750 gr
-  solo vloeibaar
-  twee uien
-  een teentje knoflook
-  200 gr wortelen
-  4 takken van een witte selder
-  een halve venkelknol  of 2 preiwitten ( met venkel is de saus lekkerder)
-  20 gr bruine suiker
-  een afgestreken koffielepel mosterd
-  peper en zout
-  200 ml water
-  een flesje blonde Leffe (33cl)
-  een koffielepel maizena

Bereiding:

1.  Groenten stoven:  (Het groentenvocht zal gebruikt worden in de saus)
-  De uien en de look fijnsnijden, de andere groenten versnijden in Julienne (dunne reepjes van zo'n 4 cm lang) of in blokjes kan ook (Julienne is mooier)
-  Wat boter in een pan doen en daarin de uien en de look glazig stoven. 
-  De wortelen, de selder en de venkel erbij voegen en eventjes laten meestoven.  Daarna 200 ml water toevoegen.  Kruiden met peper en zout. 
-  De groenten verder laten garen op een zacht vuur, onder gesloten deksel. 
 

2.  Vlees bakken
-  Het varkenshaasje kruiden met peper en zout en  langs alle kanten bruin bakken, daarna nog een 15 à 20 minuutjes verder laten garen op een zacht vuurtje,  het deksel op de pan. 


3. De saus maken
-  Het vlees uit de pan halen en warm houden (in aluminiumfolie of in een warme oven).
-  De bruine suiker aan het braadvet toevoegen en laten karamelliseren (Dit gaat zeer vlug, de suiker mag niet verbranden. Haal desnoods de pan eventjes van het vuur.  Hou het blusvocht klaar.)
-  De gekaramelliseerde suiker blussen met  200 ml van het groentenvocht en 200 ml blonde Leffe daarbij gieten. (beetje meer dan een half flesje). 
-  De saus laten inkoken tot bijna de helft.
-  Op smaak brengen met mosterd, peper en zout.  Binden met een beetje maizena.


Tip:
Serveren met een goed gekruide aardappelpuree waaraan een ruime eetlepel vers gesnipperde bieslook is toegevoegd.




Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per week
  • 30/03-05/04 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • a: ontbijt (1)
  • b: lunch (1)
  • bereidt in de microgolf (1)
  • c: salades (1)
  • d: aperitiefhapjes (0)
  • d: voorgerechten (2)
  • e: hoofdgerechten (12)
  • f: ovenschotels (7)
  • g: desserts (3)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!