Spiegeleitje gevangen in toast
Aantal personen: 1 Aantal minuten: 5
Ingrediënten:
- een scharreleitje - een sneetje brood - boter - peper en zout
Bereiding:
- Neem een sneetje brood. Steek met een omgekeerd glas of met een kopje een cirkel uit het midden van de boterham. - Laat de cirkel nog even op zijn plaats en besmeer de boterham met wat zachte bakboter. (planta) - Laat een bakpan warm worden op het vuur. Leg het brood met de beboterde zijde in de warme pan en bak goudbruin. - Keer de goudbruin gebakken boterham om, haal het cirkeltje eruit en snij dit in twee. Draai de cirkelhelften om en bruin ze verder mee opzij in de pan. - Verhit wat boter in de ontstane uitsparing. Breek het ei. Doe eerst het eiwit in de cirkel. Doe het eigeel erbij als het eiwit al wat gestold is. Kruid het spiegelei met peper en zout. - Laat bakken op een matig vuur tot alle eiwit voldoende gestold is en de onderkant van het brood eveneens goudbruin verkleurd is.
|