- 500 gr gehakt - 4 grote aardappelen - 4 kleine wortelen - 4 rode uien - 1 blik tomatenblokjes natuur (van 400 gr) - 3 afgestreken koffielepels komijnpoeder - peper en zout - 2 soeplepels vloeibare margarine - gemalen light kaas.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200° C
- Aardappelen schillen en halfgaar koken in ruim water waaraan komijnpoeder is toegevoegd. (hou een beetje van het komijnwater opzij om de worteltjes te stoven) Afgieten en laten afkoelen. - Wortelen schillen en in fijne schijfjes versnijden. De wortelschijfjes halfgaar stoven in een beetje komijnwater. Afgieten en laten uitlekken. - 3 rode uien grof versnijden (of in ringen snijden), de 4 de rode ui fijnsnipperen. - Het gehakt goed bruin bakken samen met de fijngesnipperde ui. (in 1 EL vloeibare margarine.) - Een diepe ovenschaal invetten met de rest van de vetstof en de bodem bedekken met tomatenblokjes. - De grofgesneden ui (of de uienringen) bovenop de tomatenblokjes verdelen en daarbovenop de worteltjes uitspreiden. Kruiden met wat peper en zout. - Het gebruinde gehakt bovenop de groentenlaag brengen en goed aandrukken. - De halfgare aardappelen in schijven snijden van 0.5 cm dikte en bovenop het gehakt verdelen. De bovenlaag terug bijkruiden met wat peper en zout. - Net zoveel gemalen kaas over de aardappelschijfjes verdelen tot alles goed bedekt is. - In de oven zetten gedurende 30 à 35 minuten (tot de kaas een bruin korstje heeft.)