Varkenshaas in een mosterddragonsaus
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aantal personen: 2-3 Aantal minuten: 50
Ingrediënten:
- 500gr varkenshaas - bakboter of solo vloeibaar - 3 kleine wortelen - 3 à 4 sjalotjes of 1 ui - 3 stengeldelen witte selder - 2 vetarme rundsbouillonblokjes opgelost in 500ml water - 150 ml witte wijn (type Sauvignon) - 120 ml culinaire light room - 2 afgestreken kl mosterd met zaadjes - 2 afgestreken kl mosterd zonder zaadjes - 1 kl fijngesnipperde dragon - saté kruiden
Bereiding:
- Snijdt de wortelen, de ui en de witte selder in kleine blokjes. - Breng de bouillon aan de kook, voeg de wijn en de groenten toe en laat tot de helft inkoken - Kruid het varkenshaasje met de satékruiden en bak het in 5 minuutjes langs alle kanten bruin. Laat daarna nog zo' n 15 minuutjes verder garen op een zacht vuurtje. Keren in de helft van de braadtijd. - Haal na 15 minuten de varkenshaas uit de pan, wikkel hem in aluminiumpapier en laat zo'n 10 minuutjes rusten vooraleer te versnijden. - Voeg de mosterd en de room toe aan de ingekookte bouillon en laat dit een vijftal minuutjes pruttelen. Af en toe roeren. - Voeg op het laatst de dragon toe.
Tip: Serveer met gekookte aardappeltjes.
|