Gegratineerd gehaktbrood met prei
Aantal personen: 3 à 4 Aantal minuten: 60
Ingrediënten voor het gehaktbrood:
- 500 gr gemengd gehakt - 2 prei-witten - 2 eetlepels paneermeel - 1 ei - 2 teentjes knoflook - 1 koffielepel oregano (vers of diepvries) - peper en zout - 1 eetlepel boter of solo vloeibaar
Ingrediënten voor de kaassaus:
- 25 gr boter of solo vloeibaar - 25 gr bloem - 300 ml halfvolle melk - 150 gr gemalen kaas
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden. - De preiwitten fijnsnijden en gedurende enkele minuten laten stoven in 1 EL boter. - Het gehakt opmaken me het ei, het paneermeel, de 2 fijngesneden knoflookteentjes en de oregano. - Doe nu de voorgestoofde prei bij het gehakt, eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout. Vorm een broodje. - Leg het gehaktbrood in een ovenschotel en zet gedurende 20 minuten in de oven.
Bereid ondertussen een kaassaus. Smelt daarvoor 25 gr boter in een pan . Neem de pan van het vuur en roer er 25 gr bloem door. *Doe er een scheut melk bij en zet terug op het vuur. Roer zeer goed met een klopper tot alle melk opgenomen is en er geen klonters meer zijn.* Herhaal dit tot alle melk verwerkt is tot een gladde saus. Meng er dan de 150 gr gemalen kaas onder. Kruid bij met peper en zout.
- Neem na 20 minuten het halfgare gehaktbrood uit de oven en giet er de kaassaus over. - Zet terug in de oven om verder te garen, tot er een mooie bruine korst op komt. (nog zo'n 20 minuutjes). - Haal uit de oven, laat 10 à 15 minuutjes rusten (afgedekt met aluminiumfolie) voordat je het gehaktbrood in sneetjes van 1 cm dikte snijdtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|