Lili's recepten

    

05-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaasje met krokant korstje, op een bedje van aardappelpuree

Kabeljauwhaasje met krokant korstje,  op een bedje van aardappelpuree
             (ovenschotel)



Ingrediënten:
(3 à 4 personen)


Voor de aardappelpuree:

-  750 gr aardappelen (voor 4 personen 1kg)
-  scheutje halfvolle melk
-  1 eierdooier
-  25 gr boter
-  peper, zout, nootmuskaat

Voor de vis:
 
-  3 à 4 kabeljauwhaasjes
-  2 eetlepels olijfolie
-  2 afgestreken koffielepels provençaalse kruiden
-  2 ajuinen
-  2 knoflookteentjes
-  25 gr boter
-  3 sneetjes wit brood, (korstjes verwijderen en verkruimelen)
-  50 gr geraspte kaas
-  20 cl culinaire light room
-  een kwart van een visbouillonblokje
-  1 koffielepel fijngesneden dille (vers of diepvries )

Bereiding:

Puree:
Kook de aardappelen gaar in water met 1 koffielepel zout.  Steek ze door.  Maak in het midden een kuiltje en doe daarin melk, peper, nootmuskaat, boter en eierdooier.  Meng alles goed dooreen.


Ovenschotel met vis:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ajuin en teentjes knoflook fijnsnijden (hartje uit de lookteentjes halen.) 
en samen met de provençaalse kruiden glazig stoven. Verwijder dit mengsel uit de pan.

Smelt in dezelfde pan de boter en roer er de broodkruimels erdoorheen.  Neem de pan van het vuur en roer er de geraspte kaas doorheen.  

Doe de room in een pannetje, voeg er de dille en de visbouillon aan toe en laat even opwarmen.

Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout.  Sprenkel er wat citroensap overheen.

Wrijf een ovenschotel in met olijfolie.  
Breng eerst een laag puree aan.  (dikkere laag in het midden aflopend naar de randen toe.) 
Leg de gekruide vis op de puree.

Giet de roomsaus over de vis (saus zal eraf lopen naar de randen toe)
Bedek de kabeljauw met het ui-mengsel en verdeel daarbovenop de geprepareerde broodkruim.

Zet 20 minuten in de oven van 180° C. 
Draai de oven uit en laat nog een tiental minuten nagaren.


Tip:  Dit gerecht kan je ook in 3 à 4  individuele ovenschaaltjes opdienen.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per week
  • 30/03-05/04 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • a: ontbijt (1)
  • b: lunch (1)
  • bereidt in de microgolf (1)
  • c: salades (1)
  • d: aperitiefhapjes (0)
  • d: voorgerechten (2)
  • e: hoofdgerechten (12)
  • f: ovenschotels (7)
  • g: desserts (3)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!