Chocolademousse
Ingrediënten:
- 200 gr pure chocolade - 4 eieren - 250 ml gekoelde room - zakje vanillesuiker - 2 afgestreken eetlepels poedersuiker
Bereiding:
- Klop de 4 eierdooiers met 2 EL poedersuiker op tot ze roomwit en schuimig worden. - Breek de chocolade in stukjes en smelt ze "au bain marie" of in de microgolfoven. - Voeg aan de 4 eiwitten 2 zakjes vanillesuiker toe en klop ook dat tot sneeuw. - Klop ook de room op tot hij goed stijf is. - Meng de gesmolten chocolade onder het witgeklopte eigeel . - Spatel daarna eerst de opgeklopte room door het chocolademengsel. - Schep als laatste het eiwit eronder, zodat alles luchtig wordt vermengd. - Doe (eventueel) de chocolademouse in kleine vormpjes en laat enkele uren opstijven.
Variatie: Wil je een mousse met stukjes erin, roer dan 1 eetlepel geraspte, pure chocolade of 1 eetlepel fijne bresiliennenootjes door de gesmolten chocolade.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|