Gestoofd konijn
Ingrediënten:
- 1 versneden konijn - bakboter - 3 ajuinen - 100 gr spekblokjes - 200 ml water (x2) - 2 laurierblaadjes - 2 à 3 takjes tijm - peper en zout - aardappelzetmeel
Bereiding:
- Doe wat bakboter in een grote, diepe pan en laat daarin de spekblokjes uitbakken. Voeg de fijngesneden ui bij het spek en laat zachtjes verder stoven.
- Neem een andere grote pan, doe er de rest van de bakboter in en bak daarin het konijn aan alle kanten bruin. Kruiden met peper en zout.
- Voeg tijm en laurier toe aan het spek-ui mengsel en leg ook de stukken konijn, evenals de konijnelever in deze pan. Blus nu de pan waarin het konijn bruinde met 200 ml water. Roer de aanbaksels los en giet het blusvocht door een zeef en over het konijn. Eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout. Zet de pan nu op een zeer laag vuurtje en laat 2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
- Haal na de stooftijd de gare stukken konijn uit de pan en houdt ze warm. Verwijder de takjes tijm en de laurier uit de saus. Leng de saus aan met ong. 200 ml water. Bind met aardappelzetmeel en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Serveertip:
Dien op met gekookte aardappelen en peertjes.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|