Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aantal personen: 1 Aantal minuten: 5
Ingrediënten:
- 1 tomaat
- 50 gr geitenkaas, halfzacht, 45% v.g.
- 1 teentje knoflook
- 1 kl Provençaalse kruiden
- 1 kl olijfolie
- slamix (mix van krulandijvie, veldsla en roketsla, ook fijnproeverssla genoemd)
- 2 kl honingvinaigrette
Bereiding:
- De tomaat uithollen. (dekseltje sparen)
- De geitekaas met een vork pletten en er de olijfolie, de provençaalse kruiden en het geperst teentje knoflook ondermengen.
- De tomaat vullen met het mengsel.
- De fijnproeversla op smaak brengen met de honingvinaigrette.
- De tomaat presenteren op een bedje van sla.
Tip:
Zet de tomaat (zonder sla) 30 seconden in de microgolf voordat je ze opdient. Dan krijg je een licht lauwe tomaat met een smeuïge zachtere geitekaas.
|