Kipfilet in een romige bieslooksaus
Aantal personen: 2-3 Aantal minuten: 40 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
- 500 gr kipfilet (3 filets, ong. 167 gr t stuk) - zout en peper (of kipkruiden) - 25 gr. bakboter (5gr voor het bruinen, beetje voor invetten schotel, 20 gr voor saus) - 20 gram vloeiende bloem - 100 ml lichte room 5 % vg - 150 ml kippebouillon (of 150 ml water + 1/5 van kipbouillonblokje) - 3 eetl fijngesneden bieslook - 50 gr geraspte Emmentaler light
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 C. Kipfilets met zout en peper (of met kipkruiden) bestrooien, ze even laten bruinen in een anti-kleef-pan en dan naast elkaar in een ingevette ovenschaal leggen.
In dezelfde braadpan de vetstof smelten, bloem erdoor roeren, bouillon er beetje bij beetje bijschenken en al roerende aan de kook brengen, dan room erbij voegen. Saus eventjes zacht laten doorkoken. Bieslook erdoor roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Saus over de kip schenken en gemalen kaas erover strooien. Kip in midden van oven in ca 30 minuten bakken.
De schotel 15 afdekken met alu-folie (te droog worden vermijden), de laatste 15 onbedekt laten om te bruinen.
Bevindingen:
Zeer lekker en lijnvriendelijk recept. Aangenaam met een tomatensalade (tomatenschijfjes van 2 tomaten, met een vinaigrette van: 2 kl olijfolie, 2 kl azijn, p&z, en gesnipperde ui ) en een goed gepeperde puree.
Kan ook opgediend worden met kroketten of gekookte aardappeltjes.
|