Kabeljauw met groentenkaassaus xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aantal personen: 2 Aantal minuten: 40
Ingrediënten:
Vis:
- 500 gr kabeljauwfilets ( diepvries of vers) - 1 groentenbouillonblokje opgelost in 600 ml water
Kaassaus met groenten:
- 20 g margarine vloeibaar - 20 g bloem - 125 ml magere melk - 125 ml visbouillon (of kookvocht waar de vis in gaarde) - 20 g geraspte Emmentaler light 15% (of 1 sneetje light smeltkaas van 20 gr ) - 100 g witte selder in kleine blokjes (2 stengels) - 100 g wortel in blokjes (2 kleine wortelen) - zout en peper
Voorbereiding:
- aardappelen schillen en opzetten - preiwit in ringen snijden en laten stoven - sausgroenten (wortelen, witte selder) in kleine blokjes snijden - 1 groentebouillonblokje oplossen in 600 ml water
Bereiding:
Vis:
- de 600 ml groentenbouillon aan de kook brengen. - de (bevroren) visfilets in de groentenbouillon leggen en laten gaar worden.
Sausgroenten:
- Een beetje van de bouillon waarin de vis stooft in een kookpot doen en daarin de fijngesneden wortel en selder gaarstoven.
Kaassaus:
- Witte saus bereiden, gemalen light kaas er doorheen roeren, gestoofde wortel- en selderblokjes ondermengen, p&z toevoegen naar smaak.
...opdienen met gestoofde prei en aardappelen!
Kan ook met andere visfilets, zoals Tilapiafilet of Alaska Polak
|