Gehaktschotel met courgette, aubergine en paprika'sxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aantal personen: 3-4 Aantal minuten: 40
Ingrediënten:
- 3 paprika's (gele, groene, rode) - 1 courgette - 1 aubergine - 1 grote (rode) ui - 1 EL gehakte peterselie - 2 teentjes knoflook - 1 KL zachte paprika (poeder) - 1,5 EL spaghettikruiden - beetje kipkruiden - zout en peper - 2 KL olijfolie - 400 gr rundergehakt niet bereid (kan met bereid gehakt, gebruik dan minder kruiden.) - 400 gr tomatenblokjes - 1 ei - 125 ml room 5% - 50 gr geraspte Emmental light
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden. - 1 KL olijfolie verhitten in de wok (of diepe pan) de fijngesneden ui en de in blokjes gesneden groenten eraan toevoegen en het geheel 6 minuten roerbakken. - De groenten op smaak brengen met peper en zout en in een lage ovenschaal scheppen. - De rest van de olie in een andere braadpan doen en het gehakt goudbruin bakken (goed los maken) - Het gebruinde gehakt op smaak brengen met paprikapoeder, spaghettikruiden, kipkruiden, p&z ( Tip: proeven!... en naar eigen smaak het vlees bijkruiden.) - Schep nu het gehakt bovenop de groenten in een ovenschaal met deksel. - Klop het ei los en doe de room en de helft van de geraspte kaas erbij. - Het ei-room mengsel verdelen over de gehaktschotel en dit met de rest van de kaas bedekken. - Het gerecht in ca. 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar laten worden ( 20 min met deksel, de laatste 15 zonder deksel) - Bestrooi de schotel met peterselie.
|