Gevulde paprika's met rijst uit de microgolf
Aantal personen: 3 Aantal minuten: 20xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
- 3 paprikas (1 rode, 1 gele, 1 groene) - 300 gr gehakte biefstuk - 2 hele eieren - 2 eetlepels paneermeel - 1 eetlepel spaghettikruiden - 1 eetlepel curry-ketchup - 1 mespunt zachte paprika - beetje peper - beetje nootmuskaat - zout (een mespunt bij het vlees // ½ kl bij de rijst) - margarine vloeibaar (ong 2 kl) - 1 kookbuiltje rijst 125 gr
Bereiding:
- Van de paprikas het kapje afsnijden, zaadjes en witte vliezen verwijderen. (zoals bij het uithollen van tomaten om deze later op te vullen) - Het gehakt in de keukenrobot mengen met de eieren, het paneermeel, de currie-ketchup en de kruiden. - Het bereide gehakt verdelen over de 3 paprikas. Bovenop het gehakt een beetje solo vloeibaar spuiten. De gevulde paprikas (zonder kapje erop) in een hoge vuurvaste schotel schikken, er hoeft geen water bij. - De schotel afdekken en 12 minuten in de microgolf laten garen (op niveau 9 = 890 watt) (Het gehakt zal verkleuren en de paprikas zullen iets glaziger worden. ) Opgelet! De paprika's kunnen openscheuren als je ze te lang laat garen. - Na de bereidingstijd, nog een 7-tal minuten laten nagaren in de microgolfoven. - Ondertussen het rijstbuiltje koken in water gekruid met een mespunt komijn, wat peper en ½ kl zout. (kan ook met een bouillonblokje voor pasta en rijst)
- De gevulde paprikas opdienen op een bedje van rijst. Als extra smaakmaker kan je er op je bord wat curry-ketchup bij nemen.
|