Inhoud blog
  • Waarin wij het afniften van de kou maar toch van de vakantie genieten!
  • Foto's Aquatica
  • Drie halen, twee betalen........
  • Identiteitscrisis door Alamo
  • Mother Superior
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Florida voorjaarsvakantie 2008
    Now it's flying time again, we're gonna leave you......
    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchtvoorbereidingen, chicken or pasta?
    Martinair vluchtschema

    Op 3 maart 2008 vliegen we naar Orlando, Florida. Het klinkt misschien een beetje arrogant maar we weten niet meer precies hoe dikwijls we inmiddels met vakantie in de Verenigde Staten geweest zijn. In 1986 hebben we voor het eerst de grote sprong gewaagd en sinds die tijd komen we er tenminste eenmaal per jaar. Florida is onze favoriete staat geworden, Orlando is ons tweede thuis.

    In de loop der jaren hebben we met verschillende maatschappijen gevlogen. Wij hebben geen speciale voorkeur, we kozen altijd voor de laagste prijsaanbieder. Martinair was lange tijd de enige die rechtstreeks op Orlando vloog. United Airlines bood in veel gevallen de laagste prijs hoewel Delta Airlines er niet veel voor onder deed. Met de KLM hebben we wel eens voor Miles en Money gevlogen. De goedkoopste vluchten boekten wij ooit bij Sobelair, we moesten toen wel een tussenstop in de Dominicaanse Republiek maken maar wij zagen dat als onderdeel van de vakantie.

    Op Floridaforum.nl willen sommigen je laten geloven dat Martinair een belabberde kwaliteit zou leveren. De stewardessen zouden onvriendelijker zijn, de beenruimte (nog) minder en het eten ( Chicken or pasta ) nog onsmakelijker dan bij andere aanbieders. Toegegeven, Martinair heeft nogal eens vertraging, maar zelf hebben we daar gelukkig niet echt veel last van gehad. Hoewel we het overstappen niet als vervelend hebben ervaren, is een rechtstreekse vlucht zeker comfortabel.

    Met ingang van 1 april 2008 heeft Martinair de rechtstreekse vluchten van en naar Orlando geschrapt. Net als in 1987 vliegen ze alleen nog maar op Miami. In die tijd moesten we 5 uur wachten om met een locale maatschappij (Piedmont) naar Orlando te vliegen.

    Er is veel veranderd. Vooral na de aanslagen in New York is het reizen naar de VS wel wat gecompliceerder geworden door alle veiligheidsvoorschriften en maatregelen. Ik kan me nog herinneren dat het altijd weer een verassing was waar je op het vliegveld in Miami of Orlando moest inchecken als je met Martinair vloog. Ze zetten een kartonnen bord neer met de naam Martinair en daar kon je in de rij gaan staan. Overal stonden er toen al van die handige geleidehekjes, maar niet bij Martinair. De mensen stonden 6 rijen dik en het was soms een waar slagveld om in te checken. Hoeveel en welke balies ze zouden gebruiken, moest je maar afwachten.Tegenwoordig doet het inchecken bij hen niet onder voor de andere maatschappijen. In de regel verloopt het snel en soepel.

    Wij vinden het de moeite waard om Comfort Class te boeken als we met Martinair vliegen. 10 centimeter extra beenruimte maakt verrassend veel verschil als je 1.93 meter lang bent. Zeker op een vlucht van 9 uur! Ze maken het wel spannend bij Martinair want je kunt de Comfort Class niet direct boeken. Pas als je de reis geboekt hebt, kan je 90 dagen voor de datum waarop je vliegt, Comfort Class boeken via internet. Vol = vol en weg = pech. Ons is het voor deze reis gelukt in ieder geval. Zowel op de heen als op de terugweg hebben we stoel A en B op rij 4.

    Het vliegen is wat minder avontuurlijk geworden. Martinair staat gewoon op de verwijsborden op het vliegveld aangegeven. Als je vertraging hebt kan je het op internet van te voren al zien, je stoelnummers zijn gererveerd, dus het is geen verassing meer waar je komt te zitten. De straalstroom beinvloedt de reistijd maar dat wordt allemaal berekend. Je weet exact hoe laat het vliegtuig landt. Blijft nog over de vraag wat de pot schaft onderweg. Ik gok op Chicken or Pasta

    07-02-2008 om 00:00 geschreven door Teleton

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!