Google eens "fotografie". Onvoorstelbaar hoeveel er over dat onderwerp bestaat. Met de opkomst van de smartphones is er nog nooit zoveel gefotografeerd en wellicht wordt slechts een fractie afgedrukt of gepubliceerd. Ondanks die devaluatie en het besef dat alles al ooit eens ingeblikt is geweest blijf ik toch maar koppig op die opnameknop drukken om net dat ene ogenblik stil te zetten. De wereld is te mooi en te boeiend om niet gezien te worden. De klik op de camera geeft de illusie dat dit moment bewaard is. Al is het maar voor eventjes.
25-10-2009
portret in de tuin
Gewoon een snapshot van mijn buurman. Alleen de achtergrond wat donkerder gemaakt om het gezicht beter te laten uitkomen.
Thema: interieur. Dus ben ik maar de religieuze toer opgegaan. Op statief opnamen gemaakt in een donkere kerk. Met exposure bracketing telkens meerdere opnamen gemaakt met verschillende sluitersnelheden in de hoop er de beste foto's uit te kunnen halen. Helaas, de ramen veel te helder en de kerk veel te donker, onmogelijk contrast tussen licht en donker. Dus dan maar de HDR tool gebruikt: Picturenaut, de high dynamic range editor, maakte van 3, 4 of 5 opnames één TIFF foto met 32 bit kleur tonemapping. Enorm zwaar met heel veel megabites. Dus zwaar geresized naar lichte jpegs.
In 2008 was ik al aan het proberen om overlappende afbeeldingen te combineren tot één panorama. Eerst zoals geleerd bij SNT met photoshop, maar als er belichtingsverschillen waren was het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Autostich slaagde er beter in om de kleurverschillen tussen de foto's in de hand te houden. Via Digital Foto Pro heb ik nu Microsoft Image Composite Editor geïnstalleerd. Die maakt echte hoge resolutie panorama's. Vaneigens heel grote bestanden. Ideaal om af te printen maar niet meer hanteerbaar voor tinternet.
Bijgevoegde pano is met MICE genaaid van 8 foto's gemaakt in 2008, maar nadien wel behoorlijk verkleind voor deze blog. Misschien wel iets te veel. De andere pano met foto's van 2009 is gestitched met Autostich; hier was het makkelijker, de belichting scheelde niet zo veel.
Duriez stelt zijn bronzen beelden tentoon in Ichtegem
In juli en augustus stelt Irénée Duriez zijn atelier en zijn beeldentuin open voor bezoekers. Zijn bronzen naakte vrouwen zijn een ode aan de vrouwelijke schoonheid. In de tuin staan de grote beelden tussen het groen, binnen in het atelier komen de kleinere bronzen goed tot hun recht in de spotlichten. Een artistieke zomerse belevenis in een schitterende omgeving. Duriez gelooft duidelijk dat toen God de vrouw geschapen heeft hij het mooiste schepsel op aarde heeft verwezenlijkt. Er zijn nog venten die zo denken.
De molens langs de Brugse ringvaart: een onvermijdelijke foto valstrik voor de toerist. Maar ook inboorlingen kunnen niet weerstaan aan zo een schilderijfotootje.
Deze namiddag heb ik de fotograferende toerist in Brugge gespeeld. Gewapend met mijn Sony compact langs de reitjes om wat "postkaart" foto's te maken. Met "autostitch" heb ik 8 foto's aan elkaar gezet tot één pano.
Ik ben Roland De Pauw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Toeskilfoo.
Ik ben een man en woon in Loppem, West-Vlaanderen (België) en mijn beroep is voltijds rentenier.
Ik ben geboren op 01/12/1942 en ben nu dus 82 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: naast fotografie en videografie ook lezen, muziek, fietsen, wandelen en reizen.
echtgenoot, vader, grootvader, strandman en af en toe nerd