Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    PARIJS - Om 08.00 uur zondagmorgen begint in Frankrijk de laatste ronde van de parlementsverkiezingen. Het lijkt een voltooiing te worden van de machtsovername door de linkse partijen onder aanvoering van de PS (Parti socialiste) van president François Hollande.

    Hollande won de presidentsverkiezingen en betrok het presidentiële Elyséepaleis half mei. Hij vormde een voorlopige regering met de Groenen en heeft al een meerderheid in de Senaat.

    Alle peilingen wijzen op een comfortabele meerderheid voor links in de Franse Tweede Kamer, de Nationale Vergadering die 577 zetels telt. Hollande behaalt waarschijnlijk al een meerderheid met zijn PS en de Groenen van Cécile Duflot, nog zonder de zetels van de extreemlinkse Parti de Gauche (Partij van Links) van Jean-Luc Mélencho n.

    Centrumrechts is ontredderd sinds weggestemde president Nicolas Sarkozy zich niet meer op politieke bijeenkomsten heeft vertoond. De centrumrechtse UMP (Unie voor een Volksbeweging) zou volgens peilingen straks minstens 25 zetels voor een meerderheid te kort komen.


    >> Reageer (0)
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hackers dwepen met katharen en tempeliers
    'Rex Mundi', koning van de wereld, zo noemen de hackers zichzelf. Maar Rex Mundi was ook de naam van de God van het Kwaad, een van de twee goden waar de middeleeuwse katharen in geloofden. Die katharen waren een streng-christelijke groepering uit vooral het zuiden van Frankrijk die rond 1200 in de middeleeuwen verketterd werd door de Kerk en extreem zwaar werd vervolgd.

    De hackers verwijzen ook met hun logo naar de katharen. Want 'het kruis van Toulouse', een kruis in een cirkel van punten, wordt eveneens aan de katharen gelinkt. 

    Opvallend is ook hun 'slogan': 'Denk niet aan ons,mijn Heer, maar aan de glorie van uw eigen naam'. Dit is niet minder dan de leuze van een andere middeleeuwse groep, de orde van de tempeliers, die tijdens en na de kruistochten mee instond voor de bescherming van het Heilig Land. Ook de Noorse moordenaar Anders Breivik dweepte met de tempeliers.  

    Dat de hackers in de wij-vorm spreken, betekent nog niet dat het effectief om een groepering gaat. Maar een groep of een eenzaat, bedreven zijn ze in ieder geval. Computerspecialisten van de federale politie, het federale parket en van Belfiusbank voerden een onderzoek maar konden niets achterhalen over hun identiteit. Rex Mundi belooft ook internationale acties.

    Rex Mundi valt net als de beruchte hackersvereniging Anonymous bedrijven aan via het internet, maar spreekt niet over ideologische motieven. 'We houden van hacktivisten zoals Anonymous. Maar wij doen het voor het geld, wat ook behoorlijk leuk is', klinkt het op Twitter. In tegenstelling tot Anonymous maakt Rex Mundi de gekaapte informatie niet

    >> Reageer (1)
    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame zandstorm veegt mensen van strand in Barcelona

    Zeldzame zandstorm veegt mensen van strand in Barcelona


    Spectaculaire beelden uit de Catalaanse hoofdstad Barcelona, waar het strand van La Barceloneta werd getroffen door een "zandstorm". Het gaat om een zeldzaam verschijnsel. De "optilling" van het zand was te danken aan de scherpe daling van de koude luchtmassa en een verschuiving van de windrichting, waardoor een effect ontstaat dat vergelijkbaar is met een zandstorm. 

    In één uur tijd daalde de temperatuur er met liefst zes graden. De windstoten bereiken tot 55 kilometer per uur.


    zie www.blogfrankrijk.tk voor beelden 


    ad : www.sud66.com



    >> Reageer (0)
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Credit Suisse: 'Binnen 2 maanden is Frankrijk aan de beurt'

    ‘Het volgende hoofdstuk in de ontrafeling van de eurozone begint binnen de twee maand met de instorting van het EFSF/ESM en/of de Franse economie.’

    William Porter van Credit Suisse deed deze voorspelling in een recent rapport, dat de titel “Het echte probleem” meekreeg. Sommige opiniemakers en politici schrijven nu over hoe de eurozone is gered, maar in feite is er helemaal niets opgelost en binnen twee maanden is het einde misschien in zicht.

    “Portugal kan Griekenland niet redden. Spanje kan Portugal niet redden. Italië kan Spanje niet redden (zoals binnenkort duidelijk wordt). Frankrijk kan Italië niet redden. Maar Duitsland kan Frankrijk wél redden”, schrijft Porter. Het krediet van het EFSF of ESM dat zal worden aangesproken, wordt of gespijsd door Duits krediet, of het gaat ten onder, en sleurt de hele eurozone mee.

    Dit is wat Credit Suisse ziet als “het echte probleem”: de vraag of Duitsland in staat – en bereid – is om de kredietwaardigheid van eurolanden te redden die tot nu toe als “too big to save” werden beschouwd.

    Dit “probleem” kan worden uitgesteld door de problematiek te kaderen als bankproblemen en via obligatietransfers de banken te herkapitaliseren. De herfinancieringsoperaties kochten zo een viertal maanden respijt. De markten leren echter snel bij en de huidige transfers zullen het probleem naar verwachting dus maar met twee maanden uitstellen.

    De uiteindelijke ontknoping komt volgens Credit Suisse binnen de twee maand (wat goed overeenkomt met de deadline van de multimiljardair George Soros, een deadline die vandaag door Christine Lagarde zelfs wordt versneld), wanneer het EFSF/ESM en/of de kredietwaardigheid van Frankrijk instort.

    De eurozone is dan aan zijn definitieve einde toe, tenzij Duitsland drastisch ingrijpt.


    >> Reageer (0)
    10-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    La gauche totalise 46,3% des voix contre 35,4% pour la droite, selon les premières estimations. Le FN est à 13,6%. Dans sa circonscription d'Hénin-Beaumont, Marine Le Pen recueille 42% des voix. Jean-Luc Mélenchon est éliminé.


    >> Reageer (0)
    09-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een maand na de verkiezing van François Hollande moet de Franse kiezer zondag opnieuw naar de stembus voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. Het moet al lelijk fout lopen opdat Hollande niet op een linkse meerderheid in de Assemblée Générale

    druk op foto


    >> Reageer (0)
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oudste Europeaan overleden

    In Frankrijk is de oudste mens van Europa overleden. Marie-Thérèse Bardet overleed vanochtend op 114-jarige leeftijd.

    Bardet, die in 1898 werd geboren, vierde vorig weekend nog haar verjaardag samen met haar zoon van 90. De Française had zeven kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen. Ook had Bardet achterachterkleinkinderen.

    De vrouw was al sinds 1953 weduwe. Sinds de jaren negentig woonde ze in een bejaardentehuis in het westen van Frankrijk.

    Nog ouder

    Na het overlijden van Bardet is de Italiaanse Maria Redaelli-Granoli de oudste Europeaan; zij is 113. Een nog oudere Italiaanse, de 115-jarige Dina Manfredini, woont in de Verenigde Staten en verschijnt daarom niet in Europese statistieken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Vijftig sportievelingen tussen de 48 en 77 jaar zijn op de Grote Markt vertrokken voor een achtdaagse fietstocht van 1.200 kilometer naar Lourdes, een initiatief van Okra. Gemiddeld leggen ze 150 kilometer per dag af, aan een gemiddelde snelheid van 22 kilometer per uur. Ze komen in Lourdes toe op 15 juni.

    >> Reageer (0)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat richt Sarkozy in hemelsnaam uit?

    Mooi gebruind en ontspannen na een deugddoende vakantie in Marrakech, is de Franse ex-president Nicolas Sakozy gisteren opnieuw aan het werk getogen in zijn nieuwe kantoren op enkele stappen van het Elyséepaleis. Maar wat zal het gewezen staatshoofd daar doen? Een vraag die heel Frankrijk bezighoudt.

    Zeventien dagen lang verbleef Nicolas Sarkozy samen met zijn echtgenote Carla Bruni en hun dochtertje Giulia in een villa in de Zuid-Marokkaanse stad Marrakech. Ze logeerden er in een residentie die koning Mohammed VI ter beschikking had gesteld. Sarkozy verwerkte er zijn nederlaag door veel te sporten: joggen in het palmenbos en tennismatchen spelen in de koninklijke tennisclub van Marrakech.Zaterdag keerde het gezin terug naar Parijs en gisteren zou Sarkozy meteen aan het werk zijn gegaan in zijn privékantoren in de rue de Miromesnil in het hart van de hoofdstad. Het bureau ligt vlakbij het Elysée, de officiële residentie van zijn opvolger François Hollande, en enkele straten verwijderd van Sarkozy's advocatenkantoor.

    Maar de fotografen die de wacht hielden aan het nieuwe kantoor, kregen de ex-president slechts in een flits te zien. Het gebouw beschikt immers over een ondergrondse parking die rechtstreeks toegang geeft tot het gebouw.Veel Fransen vragen zich af wat Sarkozy de komende tijd zal uitrichten. Na zijn verkiezingsnederlaag liet hij duidelijk verstaan dat een politieke carrière na het presidentschap geen optie was. Maar politieke commentatoren geloven Sarkozy niet. 'Een vakantie van amper zeventien dagen is te kort om van een louterende tocht door de woestijn te spreken', schrijft de commentator van Le Point.

    'Hoe meer zijn medewerkers benadrukken dat Sarkozy afstand wil nemen, des te meer voeden ze de geruchten dat hij een comeback voorbereidt.' Sarkozy zelf zwijgt in alle talen. Enkele vrienden die hem bezochten in het vakantieoord waren loslippig en vertelden dat Sarko liever praatte over kunst, literatuur, cinema en vakantie. Telkens hij vragen kreeg over het verdere verloop van zijn carrière, antwoordde hij ontwijkend.Het gewezen staatshoofd omringt zich met een kleine ploeg medewerkers, onder wie Consuelo Remmert, de halfzus van Carla Bruni. Sarkozy zal onder meer buitenlandse prominenten ontvangen die om een onderhoud verzoeken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alcoholtester
    Advertentie : http://frankrijk.tk

    In Frankrijk moet vanaf 1 juli in ieder voertuig en alcoholtester aanwezig zijn. Dat geldt ook voor buitenlanders die met hun auto op vakantie zijn in dat land.
    De bedoeling is dat de bestuurder zo zelf het alcoholgehalte in zijn bloed kan testen en dus bij twijfel eerst een test afneemt. De limiet om nog te mogen rijden met alcohol ligt op 0,5 promille voor particulieren en 0,2 promille voor professionele chauffeurs. De Franse politie zal om te beginnen uitvoerig controleren en waarschuwingen uitdelen, maar vanaf 1 november zullen ook boetes worden uitgeschreven als er geen tester in de auto aanwezig is. De boete bedraagt 11 euro.
    De verplichte alcoholtester moet voldoen aan de eisen die de Franse autoriteiten stellen.

    >> Reageer (0)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catalonië vraagt steun aan Spaanse regering

    Catalonië en Barcelona vormen als rijkste regio de locomotief van de Spaanse economie. De noodkreet is een duidelijk teken dat de crisis daar fors toeslaat en dat zal nog erger zijn in de armere regio's.

    Dit jaar moet Catalonië voor 13 miljard euro schulden herfinancieren, maar wordt erg moeilijk. Als Madrid niet tussenbeide komt, zou de Catalaanse overheid in juli al geen lonen of facturen meer kunnen betalen en dreigt dat een strop te worden voor sectoren als gezondheidszorg en onderwijs.


    >> Reageer (0)
    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterven op de mont ventoux
    Een Vlaamse wielertoerist van 43 is omgekomen bij de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. De man had net de top bereikt, toen zijn hart het begaf. Zijn vrouw reed met de auto achter hem en belde meteen de hulpdiensten. Maar die konden hem niet meer  reanimeren.

    >> Reageer (0)
    24-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een huis kopen in Frankrijk of een vakantie boeken in frankrijk
    Een huis kopen in Frankrijk of een vakantie boeken in frankrijk ??? Dan toch niet vlakbij een kerncentrale ....
    zie op  http://www.woningkopenfrankrijk.nl/2010/05/16/vakantiewoning-kopen-bij-kerncentrale/


    meer over (zuid)frankrijk en catalonie op http://blogfrankrijk.tk

    druk op foto



    >> Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en de winnaar is ....

    Koreaan koopt Frans dorpje

    Een kunstenaar uit Zuid-Korea heeft een dorp in Frankrijk gekocht, voor 520.000 euro. Courbefy, in de streek rond Limousin, stond al een tijdje te koop omdat het al 4 jaar helemaal verlaten is. Wat de nieuwe eigenaar nu met zijn dorp gaat doen, heeft hij nog niet verteld.



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse miljonair biedt miljoen voor nacht met Kelly Brook
    Als er een lijstje gemaakt wordt met de mooiste vrouwen ter wereld, is Kelly Brook er meestal wel bij. Het 32-jarige Britse topmodel heeft dan ook talloze aanbidders en wordt vaak het hof gemaakt. Wat haar overkwam op het filmfestival in Cannes, had ze echter nog nooit meegemaakt. Een Franse miljonair bood haar 1 miljoen euro om met haar de lakens te mogen delen.

    De Franse zakenman Nimrod-Frederic Kamer onderbrak schaamteloos een fotoshoot van het topmodel/actrice op het filmfestival van Cannes. Zonder blozen haalde hij zijn chequeboekje boven en bood hij haar maar liefst 1 miljoen euro aan in ruil voor één nacht met hem.

    Brook was even in de war door het oneerbare voorstel, maar begon dan te lachen omdat ze dacht dat het om een grap ging van een collega-acteur. Toen de zakenman haar echter probeerde vast te grijpen en haar mee te nemen, verdween die lach gauw van haar gezicht.

    Een bodyguard kwam de Britse schone te hulp en dwong de Fransman om zichzelf uit de voeten te maken.  

    Het is nog altijd niet duidelijk of het nu om een stunt ging of niet. Wat wel duidelijk is: miss Brook doet het niet voor een miljoen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hazard werd samen met enkele ploegmaats van bij Lille gespot op de rode loper van het bekende filmfestival van Cannes.

    Gekleed in smoking werden de voetballers gefotografeerd. Bekijk de foto hieronder:

    Hazard, onderwerp van wilde speculaties over een toptransfer, profiteerde meteen van die extra dagen verlof en trok met enkele ploegmakkers van Lille naar het filmfestival van Cannes. Vrijdagavond voetballen de Rode Duivels in Brussel tegen Montenegro. 




    >> Reageer (0)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Montpellier heeft zich zondag op de 38e en laatste speeldag in de Franse Ligue 1 verzekerd van de landstitel. Het ging in een duel dat een paar keer stilgelegd moest worden met 1-2 winnen op het veld van Auxerre en stak zo zijn allereerste landstitel op zak.

    De wedstrijd tussen Auxerre en Montpellier kende een turbulent verloop omdat supporters van de (degraderende) thuisclub immers meer dan eens hun ongenoegen uitten over de slechte gang van zaken. Ze gooiden onder andere tennisballen, toiletpapier, tomaten en vuurwerk op het terrein (foto onder). De politie herstelde uiteindelijk de orde, maar het duurde geruime tijd voor de spelers konden terugkomen voor de slotfase.

    Uiteindelijk werd de Nigeriaan John Utaka matchwinnaar met twee treffers voor de kersverse kampioen.

    In de eindstand behoudt het drie punten voorsprong op eerste achtervolger Paris Saint-Germain, dat met 1-2 won bij Lorient.

     

    Eden Hazard scoorde in zijn laatste match voor Lille een hattrick !! Nu naar Manchester of wordt het toch nog Chelsea, Real of Barcelona ??


    >> Reageer (0)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte zaterdagen 2012

    Zwarte zaterdagen 2012


    Overzicht van zwarte zaterdagen zomer 2012 in Frankrijk. Files op zwarte zaterdag. Files op Route du Soleil 2012.


    Files in Frankrijk tijdens zomervakantie 2012:
    6 juli Druk - zeer druk rond Parijs
    7 juli Zeer druk
    13 juli Druk - zeer druk
    14 juli Zeer druk
    20 juli Druk
    21 juli Zeer druk
    27 juli Druk
    28 juli Zeer druk


    3 augustus Druk - zeer druk
    4 augustus Extreem druk - Zwarte zaterdag!
    5 augustus Druk 
    11 augustus Zeer druk
    18 augustus Zeer druk
    25 augustus Druk
    27 augustus Druk rond Parijs
    31 augustus Druk


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog Frankrijk
    Blog Zuid Frankrijk & Catalonie !

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.http://www.sud66.com/reisnaarfrankrijk
    http://www.sud66.com/reisnaarfrankrijk

    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!