Archief per jaar
  • 2007
    Vlaanderen Anders
    Vlaanderen moet, kan en zal beter!
    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees welkom

    Ik heb nog nooit eerder een dagboek bijgehouden en nu begin ik met een weblog, tja het het verkeren...

    Waar ga ik het over hebben? Wel over politiek, cultuur, integratie, illegaliteit, criminaliteit, halve en complete onwaarheden, en nog heel wat meer. Wat hoop ik te bereiken? Dat een aantal onderwerpen die tegenwoordig „not-done“ zijn weer op de tafel komen en bespreekbaar gemaakt worden! Waarom nu? Omdat het net federale verkiezingen zijn geweest en we binnenkort dus een nieuwe regering zullen krijgen. Omdat ik over vier jaar wel eens de beginstukjes van deze blog opnieuw wil gaan lezen en een optelsommetje wil kunnen gaan maken van het aantal beloftes die niet zijn nagekomen of handig zijn vergeten...

    O, ja voor ik het vergeet, waarom Vlaanderen en niet België? Het is zeker niet zo dat ik een Vlamigant ben in hart en nieren. Ik sta tijdens de weekends niet met de Vlaamse leeuw te zwaaien en ik ben nog nooit naar het monument aan de ijzer geweest of op een bijeenkomst van het Vlaams Belang of eender welke andere Vlaams nationalistische vereniging. Ik erger me al een hele tijd aan het gemaakte van Vlaanderen. Aan het gedrag en uitspraken van Waalse politici. Ja de laatste tijd toch ook aan het soms stompzinnig gedrag en van zeer weinig respect getuigende gedrag van leden van ons Koningshuis. En geef toe met Flipke als kroonkurk hebben we het toch echt niet getroffen...

    Ik ben geboren in West-Vlaanderen en opgegroeid in een klein dorpje in de buurt van Kortrijk. Op mijn zeventiende, alweer 20 jaar geleden, ging ik in het leger en sindsdien heb ik een aardig stukje van de wereld gezien. Acht jaar woonde ik in Nederland, heb in Afrika en Zuid-Amerika gewerkt. Opgegroeid in een zeer bescheiden arbeidersmilieu, later geld verdiend als slijk en het met bakken tegelijkertijd weer buiten gesmeten. Ik heb de hoogte van de internetbubbel meegemaakt en er zeer aardig aan verdiend maar ik heb ook zwart zaad gezien.

    Wat is het belangrijkste wat ik van die wilde rit heb geleerd? Mijn menig kunnen en mogen zeggen zonder het te moeten inkleden in een kado-verpakking. Dat en een petat-oorlog is zo ongeveer het enige waar ik Nederland echt dankbaar voor ben. Niet dat ik het er slecht heb gehad of dat ik een hekel heb aan Nederlanders, belange na niet. Ik ga er graag nog op korte vakanties en er zijn heel wat dingen die wij Vlamingen nog van hen kunnen leren. In Nederland is politiek-correct-zijn een middel om maatschappelijk ongewenst gedrag en uitspraken uit te bannen. MAAR je mag er je mening hebben en die mening ook vrijelijk uiten. De politici en de media in Vlaanderen hebben dit instrument echter volledig misbruikt gedurende de laatste twee decennia. Een groot aantal onderwerpen zijn nu politiek-incorrect omdat politici en de media niemand maar dan ook niemand voor het hoofd wilden stoten. Iedere stem telt in een verkiezingsstrijd dus zeker geen rauwe mening ventileren over illegalen, buitenlanders, holebi’s, de Walen, punkers, en vrouwen-van-negentig-met-blauw-haar-die-een-bortsvergroting willen... Even voor alle duidelijkheid; Ik heb met geen enkele bevolkingsgroep een probleem dus voor diegenen die al klaar staan om te schieten Xenofobie is niet aan mij besteed! En om helemaal duidelijk te zijn; Ja met bepaalde individuen heb ik wel problemen!

    Alles moet de dag van vandaag zo politiek-correct zijn dat je in een politiek geladen gesprek continue op de toppen van je tenen moet lopen. Een uitspraak doen in de trant van: „ik vind dat er wel heel erg veel buitenlanders in onze gevangenissen zitten“ wordt onmiddellijk onthaald op misprijzen. Je loopt het risico, afhankelijk van het gezelschap, onmiddellijk een etiket opgeplakt te krijgen. Vlaams-Blokker, rassist, ouwe lul, etc. En al wat je met die uitspraak deed was een vaststaand feit aanhalen. Het is nu eenmaal een feit dat het percentage buitenlanders in onze gevangenissen buiten proportioneel is. Dit probleem gaan de heren en dames politici niet oplossen door het stil te zwijgen onder het mom van politiek-correct! Dit probleem kan enkel opgelost worden indien er iets structureels veranderd gaat worden aan de levensomstandigheden van deze bevolkingsgroep. Van de autochtone Belgen leeft meer dan 10% onder de armoedegrens. In vergelijking, personen van Turkse afkomst 59% en personen van Marokkaanse afkomst 55%! Iedere socioloog en criminoloog weet dat armoede en criminaliteit hand in hand gaan en dat blijft het zelfde of je nu een Vlaming bent of uit Timboektoe komt. Criminaliteit is niet cultuur gebonden, het is niet omdat je uit Rome komt dat je een heilig boontje bent.

    Behalve die onnozel gedoe met politiek-correct te moeten zijn vandaag de dag, het politiek modder-gooien en de geniepige afspraken van de achter-kamertjes-politiek is er 1 iets wat me bijzonder hoog zit; Een Vlaming mag eigenlijk niet meer oprecht trots zijn op zijn afkomst en op Vlaanderen zonder het etiket opgeplakt te krijgen van Vlaams-nationalist, fascist, xenofoob of wat dan ook.Ik vind dat de politiek veel te ver is gegaan in haar utopie van een volkomen multi-culturele samenleving. Als ik als Vlaming niet meer mag zeggen, sterker nog als ik als Vlaming niet meer mag eisen dat de Vlaamse cultuur, normen en waarden voorrang moten krijgen en dat ik niet meer mag eisen dat iedereen die ten gast is in Vlaanderen onze cultuur, normen en waarden MOET respecteren, dan pas ik ervoor. Ik ben van mening dat Vlaanderen open moet staan voor iedereen ongeacht ras, nationaliteit, geloof, sexuele strekking of politieke overtuiging. MAAR TEGENOVER DIE GASTVRIJHEID VAN VLAANDEREN MOET ER WEL IETS STAAN EN DAT IS DAT IEDERE GAST IN VLAANDEREN ONZE CULTUUR? NORMEN, WAARDEN, WETTEN EN REGELS MOET RESPECTEREN!!!

    Maar genoeg als inleiding. Het eerste echte stukje wat ik hierna ga neerpennen zal over de mogelijkheid gaan om een Vlaamse politiek te bedrijven met de Vlaamse cultuur en normen hoog in het vaandel maar zonder dat er om dat te bereiken een andere bevolkingsgroep aangevallen of gediscrimineerd moet worden...

    later...

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    03-08-2007
    oei je joei.
    Loopt ge niet een beetje hard van stapel?"....dan zal ik met zekerheid mijn duit in het zakje doen om een politieke afslachting van het NV-A te bewerkstelligen bij de volgende verkiezingen..." Dat lees ik in uw artikeltje over de "lovende reactie " van de Fons. Curieus, ik kan dat lovend tekstje op uw blog niet vinden. Is de Fons en bij uitbreiding nu al een verzinsel van U om toch maar iets op papier te krijgen? En pas 37 jaar oud: Wij, senioren, zijn oude sussen; wij kunnen dus onze vrije tijd verprutsen om koleriek over BHV te debatteren maar jonge mensen moeten daadwerkelijk iets gaan ondernemen en geen dreigementen op een senielenblog gaan neerpennen in de hoop dat de een of andere oude vlaamsche krijger het onder ogen krijgt. Doen jongen, doen en niet zeveren. Ook vlaamsche groeten van het "brabbes-blog".

    03-08-2007 om 10:17 geschreven door J.Rekel




    Archief per week
  • 20/08-26/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • oei je joei. (J.Rekel)
        op Wees welkom

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!