Archief per jaar
  • 2007
    Vlaanderen Anders
    Vlaanderen moet, kan en zal beter!
    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffel eens een illegaal...

     

    Nog voor ik de eerste letter van dit stukje op papier had gezet (ja ik schrijf nog ouderwets met pen en papier) kampte ik al met een dilemma. Ik wist dat ik deze titel zou gaan gebruiken en dat ik daarvoor meer dan waarschijnlijk kritiek zou gaan krijgen. Ik betrapte mezelf erop dat ik nadacht over hoe ik dit stukje wou gaan schrijven en welke woorden ik kon gebruiken en moest vermijden. Wel dat is KUT!!! Waarom zou ik niet mogen zeggen wat ik wil op de manier dat ik het wil? Omdat de media, mainstream politici en een stel Roomser-dan-de-Paus of liberaler-dan-een-non-in-een-bordeel intellectuelen ervoor hebben gezorgd dat bepaalde onderwerpen op een zodanig omzichtige manier behandeld moeten worden dat ze eigenlijk

    not-done zijn. Donderstraal toch eens snel op...

    Het lijkt me simpel wat ik hiermee bedoel. Neem nu het hele debat over hoofddoekjes in openbare gebouwen. Er lijken maar twee manieren meer te bestaan om aan dit debat deel te kunnen nemen. Of je bent onvoorwaardelijk voorstander van een verbod met als consequentie dat je zonder verpinken bij extreem-rechts wordt opgehokt. Of je houd je klep en doet aan struisvogelpolitiek in de hoop dat anderen de hete kastanjes uit het vuur zullen halen. Ikzelf vertik het om mijn denken, mijn politiek beeld en mijn mening te laten inkleuren door een stel moraalridders die het aan ballen ontbreekt en die intellectueel zo arm zijn dat hun enige bruikbare grijze massa reeds lang verdord is. Ik ben een Vlaming en ik zeg dit tegen alle andere Vlamingen: "Het wordt hoog tijd dat wij als Vlamingen collectief weer gaan beseffen wat het is om Vlaming te zijn. Dat het geen schande is om Vlaming te zijn en daar trots op te zijn. Dat er in Vlaanderen meer dan genoeg bloed is vergoten zodat wij en alle generaties Vlamingen die na ons komen het onontvreembaar erfrecht hebben op een eigen taal, een vrije meningsuiting en onze eigen cultuur!". En zolang niemand racisme, haat, misdaad, angst of geweld predikt moet het gezegd kunnen worden. Dus aan alle moraalridders daarbuiten met hun politiek-correct gedoe: "Weet je wat je kunt? Je kunt wat mij betreft met zijn allen aan de strijkstok gaan hangen!".
    Niemand zal er omheen gezien of gehoord kunnen hebben rond het laatste debâcle, toch nog een voordeel van komkomertijd in de media. Maar voor het geval er iemand de afgelopen tijd op vakantie was in een ander sterrenstelsel wil ik de situatie wel even in het kort schetsen: "Tijdens een routine politie-controlle worden de Ecuadoriaanse Ana Cajamarca en haar elfjarige dochter Angelica aangetroffen. De vrouw, haar man en de kinderen verblijven al een paar jaar illegaal in België. Noch de vrouw noch de man hebben in al die tijd voor zichzelf of hun kinderen een legaal statuut aangevraagd. Ze hebben dit met opzet niet gedaan omdat het geweten is dat economische vluchtelingen uit Ecuador eigenlijk geen kans maken op een verblijfsvergunning. Dus liever in de illegaliteit verblijven dan afgewezen te worden. De politie doet zijn werk en brengt de twee over naar het gesloten centrum 127 bis om uitgewezen te worden. Op de dag dat de uitwijzing moet plaatsvinden is er een rechter in kortgeding die doodleuk beslist dat de twee onmiddellijk terug vrijgelaten moeten worden en zo gebeurd het dat twee illegale vreemdelingen met goedkeuring van een rechter terug in de illegaliteit MOGEN verdwijnen...".

    Laat me voor ik verder ga 1 iets heel duidelijk maken. Ik heb geen enkel probleem met mensen die hierheen komen in een poging hun leven te verbeteren of om geweld en vervolging te ontvluchten. Het vraagt verdikkeme lef om je land achter te laten en duizenden kilometers van huis opnieuw te moeten beginnen. Daarnaast ben ik een grote voorstander van het feit dat België en daarmee dus ook Vlaanderen al het mogelijke moet doen om mensen die in hun vaderland vervolgd worden op basis van hun geloof, ras of politieke overtuiging op te vangen alsmede van de opvang van oorlogsvluchtelingen. Waar ik wel een probleem mee heb is dat er mensen zijn die naar België komen en van het eerste moment af aan de regels overtreden of negeren. De regels zijn duidelijk; men heeft een verblijfsvergunning en een werkvergunning nodig en voor de meeste niet-Europeanen is er ook een visumplicht van kracht. Deze regels zijn duidelijk. Ze zijn er niet om mensen mee te pesten en visa worden ook niet willekeurig uitgedeeld op basis van wie mooie ogen heeft of een leuke snoet. Deze regels zijn er om Europa, België en Vlaanderen te beschermen.

    Ja, wij zijn een welvarend gebied maar we hebben onze beperkingen. Die beperkingen liggen voornamelijk in het feit dat we zeer dichtbevolkt zijn, dat we een hoge sociale zekerheid hebben voor onze burgers en dat onze economie begrensd is en daarmee dus gevoelig voor veranderingen. Een ongecontroleerde volksverhuizing vanuit de derde wereld zou als onvermijdelijk gevolg hebben dat we in een onhoudbare situatie terecht komen. Ten eerste zouden we de mensen die naar hier komen niet deftig kunnen huisvesten waardoor er al snel sloppenwijken zouden ontstaan. Het zal zo'n vaart wel niet lopen denkt u? Wat dan met het tekort aan betaalbare huisvesting die nu al een werkelijkheid is. Waar zouden we mensen die geen financiële middelen hebben dan moeten onderbrengen? In tweede instantie zou onze sociale zekerheid imploderen. De kostprijs voor huisvesting, medische zorg, voeding, ... van al die inwijkelingen zou zodanig hoog zijn dat zaken als de pensionen, uitkeringen, kindergeld en alle andere sociale voorzieningen die we nu hebben niet meer betaalbaar zouden zijn voor de overheid. Dit is een simpele, onverbloemde en onbetwistbare waarheid. Onze sociale zekerheid staat al onder hoogspanning, de belastingsdruk op burgers en bedrijven is al absurd hoog. Het is niet omdat we een welvarend landje zijn dat onze financiële middelen onuitputbaar zijn. In de afgelopen jaren zijn er al heel wat bedrijven geweest die gewoon de deuren hebben gesloten en zijn verkast naar lage-loonlanden of zwaar afslanken. Als voorbeeld is de auto-industrie te noemen. Het één is onlosmakend met het ander verbonden. Te hoge belastingen voor bedrijven betekekend dat bedrijven hier niet meer zullen investeren of zullen vertrekken, dit brengt minder belastingsinkomsten met zich mee terwijl de uitgaven voor uitkeringen stijgen waardoor er minder geld voorradig is voor de gehele sociale zekerheid. Het blindelings opdrijven van uitkeringen zorgt ervoor dat de staat meer geld nodig heeft en meer schulden moet maken waardoor later de belastingen omhoog zullen gaan of deze moeten direct verhoogd worden. En een belastingsverhoging brengt met zich mee dat er minder bedrijven zullen investeren in België. Maar het betekend ook dat de burgers minder koopkrachtig worden wat slecht is voor de economie en uiteindelijk weer resulteert in minder belastingsinkomsten voor de staat... Enz... Enz... Enz...

    NATUURLIJK moeten we mensen asiel verlenen die dat asiel hebben aangevraagd op humanitaire gronden. Maar het moet ook maar eens gaan ophouden dat wij ook alle economische asielzoekers met open armen zouden moeten ontvangen! Er moet nu eenmaal een grens zijn.

    SEC LEX DURA LEX



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 20/08-26/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • oei je joei. (J.Rekel)
        op Wees welkom

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!