Archief per jaar
  • 2007
    Vlaanderen Anders
    Vlaanderen moet, kan en zal beter!
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen onafhankelijk

                                Ik begrijp de Waalse politici niet zo goed meer. Dat ze dwars liggen bij de onderhandelingen is begrijpbaar. Hoe groter de autonomie van Vlaanderen hoe minder belasting-centen er van Vlaanderen naar Wallonië zal stromen. Het tot een crises laten komen waarna CDH en MR doodleuk rond de tafel gaan zitten met PS en ECOLO is van een heel ander niveau. Om nog maar niet te spreken van de tegeneisen die ze hebben geformuleerd. Wat denken die mensen toch? Geloven ze nu echt dat de tijd is blijven stilstaan en dat de Vlamingen braafjes ja zullen blijven knikken?

                        Ten eerste, hierbij hoop ik dat ik niet te idealistisch ben en het deksel op de neus zal krijgen, kan en mag er geen sprake zijn dat er Vlaams grondgebied overgeheveld wordt naar het Brussels gewest! Dit zou niets minder zijn dan verraad van de Vlamingen die hierdoor getroffen zouden worden. Brussel wat de hoofdstad van België, dus ook van Vlaanderen, heet te zijn is volledig verfranst. Het gebrek aan kennis van het Nederlands in alle mogelijke sectoren, van ziekenhuizen over gemeentediensten tot het café op de hoek, is ronduit aanstootgevend voor de Vlamingen en onbegrijpbaar voor bijvoorbeeld onze Nederlandse buren. En nee, dit komt niet omdat de Walen stommer zijn dan de Vlamingen zoals gemakkelijkshalve nogal eens wordt gezegd. Ik ben geen socioloog en dus beschik ik niet over hoeveelheden documentatie en cijfermateriaal maar ik vermoed dat er twee grote oorzaken zijn voor deze situatie:

                        A) Dit is historisch zo gegroeid. Het Frans is zeer lang de taal geweest van de heersende monarchieën in Europa (Frankrijk, Engeland, Nederland, Rusland, enz.). Frans stond gelijk aan adel en dus aan macht en fortuin. Naarmate ook niet-edelen opklommen op de economische en politieke ladder maakten ook zij zich het Frans eigen in een poging aanvaard te worden door de heersende elite. Langzaam boete de landadel aan macht in ten voordele van de geldadel en toch bleef het Frans de taal te voeren wilde je erbij horen. Nergens zozeer als in België waar de nieuwe „adel“ maar wat graag de gevestigde orde rond de kroon wilde behagen. Daarbij komt ook dat tot ruwweg 1945 de rollen in België waren omgekeerd. Wallonië was het rijke en geïndustrialiseerd deel, Vlaanderen het overwegend landbouwgebied met hier en daar een kleine industrie cluster. Sinds 1945 heeft Vlaanderen een zeer snelle inhaalbeweging gemaakt. Het op gelijke voet komen en voorbij streven van Wallonië werd nog bespoedigd door de teloorgang van de zware industrie in Wallonië. Vlaanderen is echter niet blijven stilstaan in haar economische ontwikkeling. We zijn van een industrialisatie die veel arbeidskracht vroeg overgegaan op een minder arbeidsintensieve high-tech industrie, een zeer sterke logistieke sector en een nieuwe dienstverlenende „industrie“ die zeer veel mensen aan het werk zet. In Wallonië lijkt het of ze zijn blijven stilstaan. En in deze zich zeer snel ontwikkelende globale economie betekend stilstaan achteruit gaan.

                        B) De instroom van niet Belgen in Brussel en de rand ervan is gigantisch. Ik heb het hier niet over de traditionele economische immigranten uit Marroko, Turkije of Afrika. Een aantal flaminganten gaan veel te snel en veel te gemakkelijk voorbij aan het feit dat Brussel ook het hoofdkwartier is van de EU en de NATO. Deze twee instanties stellen enkele tienduizenden niet Belgen tewerk. Om nog maar niet te spreken van een groot aantal multinationals die besloten hebben in de buurt van Brussel hun (Europees) hoofdkwartier neer te poten en een heel stel niet Belgen tewerkstellen. Bij al deze buitenlanders is het een academisch feit dat Nederlands nu niet bepaald een verplicht vak geweest zal zijn op school. Frans daarentegen zal wel bij de al dan niet verplichte vakken behoort hebben. Wat ook een feit is, is dat van de traditionele migranten er bitter weinig zijn die het Nederlands machtig zijn of zich het Nederlands machtig willen maken.

                        Deze twee redenen verklaren natuurlijk maar voor een deel waarom zo weinig Walen en Brusselaars het Nederlands machtig zijn of willen zijn. De hoofdreden is naar mijn menig de kortzichtigheid van de Waalse politici die wat de Vlaamse gevoelens en identiteit betreft aan een collectieve struisvogelpolitiek doen. Het lijkt wel alsof ze er rotsvast van overtuigd zijn dat de macht-structuur in België nooit zal veranderen. Dat de Vlaamse politici altijd netjes in de pas zullen blijven lopen. Dat de Walen altijd de Koning als ultieme boeman zullen kunnen blijven gebruiken om ons dwaze Vlamingen schrik aan te jagen.

                        Wel nu dames en heren uit de Waalse politiek het is tijd om wakker te worden. Wij Vlamingen zijn jullie bazig gedoe meer dan grondig beu. We zijn het zat dat er van ons zuurverdiende loon miljarden aan belasting-geld naar Wallonië gepompt wordt zonder dat er daar iets tegenover staat en zonder dat jullie verantwoording schuldig zijn over wat jullie met die centen aanvangen. Het zou getuigen van kortzichtigheid om te pleiten dat het maar eens helemaal gedaan moet zijn met het pompen van geld in Brussel en Wallonië. Indien er met die centen meetbare vooruitgang geboekt zou worden op het economisch vlak en de bestrijding van de armoede (Zonder het blijven uitdelen van uitkeringen!) dan heeft dat ook economische voordelen voor Vlaanderen. Heel simpel gesteld; Hoe sterker de economie in Wallonië hoe minder Vlaamse belasting-centen er naar toe moet vloeien. Maar zoals het nu gaat kan het niet blijven duren. Volgens een recente studie leeft ongeveer 28% van de Brusselaars op of rond de armoedegrens. Het zou beter staan dat er van Franstalige kant niet zo hoog van de toren wordt geblazen en eens ophoudt met het stellen van idiote eisen. Want als de geldkraan van Vlaanderen naar Brussel en Wallonië dicht gaat zal men daar heel veel en heel lang zwart zaad zien...

                        De keuze voor de Waalse politici is volgens mij heel erg duidelijk alsmede die voor de Vlaamse. Indien de Franstaligen blijven volharden en vasthouden aan een machtspositie dewelke al lang en breed is achterhaald dan moet Vlaanderen zich maar eenzijdig uitspreken voor afsplitsing. Brussel moet dan maar onder EU mandaat geplaatst worden aangezien het een aparte positie inneemt naar voorbeeld van Washington DC. En als de Walen menen dat na een afscheiding van Vlaanderen Frankrijk hen met open armen zal opwachten zou ik de situatie nog maar eens overdenken gelet op de economische situatie. Frankrijk zit echt niet te wachten op nog een stuk land waar ze belasting-geld moeten inpompen zonder er iets voor terug te zien...

                        Eigenlijk is het einde van België al een tijdje geleden begonnen en de wedergeboorte van Vlaanderen als onafhankelijke natie een onafwendbare gebeurtenis die mijn kleinkinderen als historisch feit op school gepresenteerd zullen krijgen. Alleen weten de meeste politici dit nog niet of beter willen ze dit nog niet weten...

    Laters...



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 20/08-26/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • oei je joei. (J.Rekel)
        op Wees welkom

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!