Deze chalet stond over een paar weken nog te koop ,maar de eigenaar heeft het voorlopig ingetrokken tot na de werksaamheden. Ze zijn namelijk bezig om alle chalets op plan te zetten en alles aan te sluiten op een nieuw aan te leggen riolering.
We zijn vandaag nog eens naar de nethevallei geweest. Het is daar echt prachtig.En we zijn dan ook aan zoeken of we er een chaletje kunnen kopen ,het liefste langs het grootste meer.
Ingrediënten: 225 gr. magere platte kaas 1 ei 2 eetlepels suiker of zoetstof 2 koffielepeltjes maizena of puddingpoeder 5 eetlepels melk 3à gr rozijnen
Bereiding: Roer de puddingpoeder met de melk glad en doe dit papje bij de platte kaas. Roer dit samen glad en romig.Breek het ei en klop het met een vork los. Roer eerst het geklopt ei geleidelijk door de platte kaas en dan de suiker en de rozijnen. Vet een vuurvaste schotel lichtjes in en giet hierin het platte kaasmengsel. Bak het gerezcht gedurende 20 a 30 minuten in de oven op 175 °C. Men kan het mengsel ook verdelen over verscheidene eenpersoons vuurvaste kommetjes
We zijn vandaag voor de tweede keer naar de Netevallei gereden in Eindhout(Geel). Het is een groot vakantie en tweede verblijf park met allemaal chalets die tegen het water staan.
Heel prachtig om te wandelen en zeker met het mooie weder van vandaag. In het naar huis rijden zijn we langs Averbode gereden en daar was veel volk. Lekkere ijscreme gegeten.
Omdat haar knie na de operatie nog altijd niet volledig is hersteld moet ze veel fietsen. Ze kreeg daarom van Marie-loe een hometrainer kado. En nu fietsen maar
Ik ben vandaag een externe vaste schijf gaan kopen en nu kom ik tot de vaststelling dat ik geen usb2 poort heb op mijn laptop.Hij gaat wel via een usb1 poort ,maar hij is veel trager.
Een paar km verder is het Koersel-kapelleke endaar kan je nog veel wandelen of fietsen. Daar bevind zich ook een Vlaams Bezoekerscentrum De Watersnip. De moeite waard om eens te bezoeken.
Heeft een uniek <bosbessenleerpad>, Een bewegwijzerde wandeling van 2 km tussen de plantages gratis te bezoeken tot september nog. Ee zitgelegenheid voor meer dan 50 personen,zodat u nog kunt nagenieten van de "blueberry-sfeer". Volgende produkten zijn steeds te verkrijgen: confituur -coulis -thee -sap -wijn -tagliatelli enz Adres =Schomstraat 145 3582 Koersel
Dit is de phantome,de hond van de zoon van ons Jeanne. We hadden gisteren een prachtige dag in Leopoldsburg. Samen met Marie-louise en mijn zus zijn we lekker gaan eten in de Majestic.Daarn ben ik mijn andere zus Rosette gaan oppikken en zijn we naar de Blue berry fields gereden.Daar hebben we nog lekkere blauwe bessen gekocht en ook de bessendrank zonder suiker.Daarn nog een mooie wandelijng tussen de bessenstruiken.
BEREIDING Op 35 cm dubbel geplooide aluminiumfolie per persoon 3 a4 soeplepels bruine suiker in het midden leggen. Daarboven op in kleine stukjes gesneden appel leggen Aluminiumfolie plooien naar boven zodat de appel en de suiker op de bodem van een beurje zit. Overgiet met Calvados (5cl.een cognacglaasje) Het appelbeurje sluiten en 10 min. in de voorverwarmde oven (200°) Uit de oven nemen,beurje openen en 2 bolletjes vanilleijs bovenop doen. SMAKELIJK
3 groen appelen 500 gr bladerdeeg Het sap van 1/2 citroen 100 gr suiker of zoetstof 100gr rozijnen Kaneel in poeder Een beetje boter 1 ei
Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap,de suiker,de rozijnen en een koffielepel kaneel.Laat 30 minuten trekken op een koele plaats. Rol het bladerdeeg uit tot een grote,lange rechthoek.Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat.
Klop het ei. Leg de appelen in het midden,in een lange strook,en plooi de randen van het deeg aan beiden kanten om tot een lange,platte rol.Knijp de randen rond om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven(180 gr).
Dien lauwwarm op met slagroom of met créme anglaise
2 flesjes Duvel of soorgelijke drank. 50 gr boter of magarine 2 kruidnagels 1 eetlepel bruine suiker 1 slede brood bestreken met mosterd 1 blad laurier 2 uien
Bereidingswijze :
Bruin de ui in hete boter.Braad er daarna de stukken vlees in.Voeg peper ,zout en het laurierblad,met daarin de kruidnagels toe.De pan goed afdekken.Lang en zachtjes laten stoven.Na korte tijd 50cl bier,de suiker alsook de snede brood-om de saus te binden-toevoegen.Indien nodig,regelmatig vocht toevoegen.Het vlees moet 1,5 tot 2 uur in een gesloten pan zachtjes gaar worden.
Mayonaise is een perfect haarmasker.Laat een uur inwerken en was daarna uw haar met gewone champoo. Yoghurt verwijdert klitten en maakt de lokkenheerlijk zacht.Wilt u meer glans in uw haar,ga dan voor een spoeling met een mengsel van één glas wijn-of vruchtenazijn en twee liter water.OM uw haar te voeden,kunt u een ei aan uw dosis shampoo toevoegen.U kunt ook een eidooier mengen met een theelepel honing en daarmee uw haarpunten masseren.Laaat intrekken en spoel goed na.Gewone huishoudbloem is een prima droogshampoo.
Sporen van oververmoeidheid kan je weg werken met een masker van vloeibare honing. 20 minuten laten intrekken alvorens af te spoelen. Meng een eiwit met een lepel honing en laat een kwartier trekken.Met een creme van gemalen amandelen met ee eetlepel olie masseer je zachtjes alle dode cellen weg. Pure yoghurt als gezichtsmasker vernietigt bacteriën en houdt de huid elastisch.