De dinsdag vertrekken we voor 14 dagen naar Tunesië. We gaan naar Hammameth yasmine.Drie jaar geleden zijn we ook daar geweest en dan was deze prachtige badplaats nog niet af.Ze hebben daar een prachtige jachthaven en de ruwbouw van een volledig nieuwe stad was in de steigers.We zeiden toen hier moeten we eens terug naar komen als alles hier af is.En nu zijn we drie jaar later en zijn we echt kurieus hoe mooi het er nu is .Als nu het weer wat mee wilt en het hotel valt mee ,dan kan het niet meer stuk.
Gisteren kreeg ik slecht nieuws.Onze vrienden uit Kapellen die meestal met ons op reis gaan belden dat Irma last had van haar hart en dus schrik had om mee te reizen naar Tunesië.Vandaag zou ze op onderzoek gaan en het goede nieuws is dat ze last had van een hartritmestoornis,maar dat er niets verontrustend was.Ze mocht gerust mee van de dokter.
Mijn nicht Marie-loe heeft voor haar gezondheid maar de knoop doorgehakt en voor 4 maanden geboekt voor Benidorm. Ze liet de rekening zien en ze moest bijna 2.200 euro meer betalen omdat ze een kamer alleen moest nemen. Daarom hadden we voorgesteld om aan mijn zuster te vragen of ze geen goeting had om mee te gaan voor de opleg. En hoera ze gaat ook mee naar Benidorm. Wij zelf vertrekken volgende week voor 14 dagen naar Tunesië.
Ik heb verleden vrijdag een optie genomen op de chalet in de NETHEVALLEI. De mensen die over een paar weken terug de koop hadden ingetrokken hadden nu terug een affiche TE KOOP aan hun chalet aangebracht. En nu hebben we niet getwijfeld.
Chocopasta INGREDIËNTEN 6 EIEREN_300 G SUIKER_225 G CHOCOLADE_1 KOP MELK OF KOFFIE_200G BOTER
Bereiding 1 Klop de eieren op een matig vuur met suiker enmelk/koffie op tot een soort gebonden sabayon. 2 Snijd de chocolade in stukken en roer hem door het mengseltot hij gesmolte is. 3 Doe hetzelfde met de boter en stort inchocopotten.
Op de scheurkalender van vandaag heb ik de volgende goudkorrel over genomen. Komt van Valeer Deschacht
IN ONS GESPREK MET ONSZELF..... 7 belangrijke woorden: Hoe doe je het morgen nog beter? 6 belangrijke woorden: In jouw handen ligt je geluk. 5 belangrijke woorden: Wat zijn jouw vijf talenten? 4 belangrijke woorden: Niet schijnen maar zijn. 3 belangrijke woorden: Wees gelukkig vandaag. 2 belangrijke woorden: Handel nu. 1 belangrijk woord:
Verleden week-end zijn we samen met mijn dochter naar de zee geweest.En het weer was ongeloofelijk. Dat zullen we waarschijnlijk niet meer meemaken om een allerheiligen week-end.
HONING Bij een te lage temperatuur kan het uitkristalliseren,maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit.De honing wordt weer vloeibaar als je 'm in een pot warm water houdt.
SUIKER Doordat suiker vocht aantrekt,kunnen er klonten ontstaan.Dit kan echter geen kwaad.
ZOUT Bewaar het wel in een gesloten pot op een droge plek,want ook zout trekt snel vocht aan.Een paar rijstkorrels toevoegen houdt het zout droog.
AZIJN
STROOP Bederft nauwelijkss door het hoge suikergehalte.In een warme omgeving kan stroop echter gaan schimmelen of gisten.
BINDMIDDELEN Zoals maïzena,aardappelmeel en custardpoeder.
LIMONADESIROOP
JAM,GELEI,EN MARMELADE Bederven door het hoge suikergehalte niet te snel.Let wel op:halfzoete jam bevat minder suiker en is daardoor minder lang houdbaar
Wat ge vooral niet zou verwachten is namelijk: In Beilstein heb ik <Manneke -Pis> ergens verdoken zien staan.Zo zie je maar ,da manneke heeft op nog meer plaatsen een plaske gedaan hé.
We zijn verleden w.e met de bus naar de Moesel geweest. En dank zij het prachtige weder was het zeer geslaagd. De natuur krijgt nu haar prachtige kleuren. In Cochem hebben we genoten van de mooie vakwerk woningen.Daarna nog een boottocht naar Bilstein.
Deze chalet stond over een paar weken nog te koop ,maar de eigenaar heeft het voorlopig ingetrokken tot na de werksaamheden. Ze zijn namelijk bezig om alle chalets op plan te zetten en alles aan te sluiten op een nieuw aan te leggen riolering.
We zijn vandaag nog eens naar de nethevallei geweest. Het is daar echt prachtig.En we zijn dan ook aan zoeken of we er een chaletje kunnen kopen ,het liefste langs het grootste meer.
Ingrediënten: 225 gr. magere platte kaas 1 ei 2 eetlepels suiker of zoetstof 2 koffielepeltjes maizena of puddingpoeder 5 eetlepels melk 3à gr rozijnen
Bereiding: Roer de puddingpoeder met de melk glad en doe dit papje bij de platte kaas. Roer dit samen glad en romig.Breek het ei en klop het met een vork los. Roer eerst het geklopt ei geleidelijk door de platte kaas en dan de suiker en de rozijnen. Vet een vuurvaste schotel lichtjes in en giet hierin het platte kaasmengsel. Bak het gerezcht gedurende 20 a 30 minuten in de oven op 175 °C. Men kan het mengsel ook verdelen over verscheidene eenpersoons vuurvaste kommetjes
We zijn vandaag voor de tweede keer naar de Netevallei gereden in Eindhout(Geel). Het is een groot vakantie en tweede verblijf park met allemaal chalets die tegen het water staan.
Heel prachtig om te wandelen en zeker met het mooie weder van vandaag. In het naar huis rijden zijn we langs Averbode gereden en daar was veel volk. Lekkere ijscreme gegeten.