Inhoud blog
  • Dromen...
  • Tip Nr.17 voor luiaards
  • Tip Nr.16 Zonder CD-rom of DVD
  • Tip Nr.15 De snelste browser.
  • Tip Nr.14 Muziek opnemen
  • Naar Stekene, deel 3
  • Tip Nr.13 Controle favorieten
  • Tip Nr.12 Prof. fotoprogramma
  • Naar Stekene, deel 2
  • Per fiets naar Stekene
  • Tip Nr.11 Liedjesteksten
  • Mijn beste vriend deel 2
  • Tip Nr.10 PC afsluiten
  • Tip Nr.9 Faber Toys
  • Tip Nr.8 BackUp maken
  • Tip Nr.7 VAMP
  • Tip Nr.6 UltraPlayer
  • Mijn beste vriend
  • Tip Nr.5 Taakbalk
  • Tip Nr.4 Opstarten
  • Tip Nr.3 Betere leesbaarheid
  • Wat is me dat? deel 2
  • Wat is me dat?
  • Tip 2. Radio op PC
  • Tip 1-Scrollen
  • De fiets
  • Wie?
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kolderverhalen & Tips
    Zandmannetjes kolder
    Geloof echter alles wat in de TIPS staat!
    03-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.16 Zonder CD-rom of DVD
    Persoonlijk vind ik niets vervelender dan een programma, dat wanneer je het opstart naar de installatieCD-rom vraagt. Dat heb je niet alleen bij veel spelletjes, maar evengoed wanneer je een optie van bvb. Office wilt openen en die stond niet standaard geïnstalleerd. 
    Ook Windows 98(SE) had daar indertijd een handje van weg, "plaats de Cd-rom"...
    Nu met de moderne computers waar allemaal een ontzaglijk grote harde schijf insteekt, is dat mits het installeren van een klein progje verleden tijd.
    Dat bedoelde kleine progje is precies toverkunst. Daarom heet het mischien Magic-Disc.
    Het installeert een bijkomende CD- (of DVD) speler op uw computer. Een speler die alleen in de verbeelding van de computer bestaat, maar die verdorie evengoed werkt!
    Wat zeg ik, evengoed, nee beter verdorie. Want die ingebeelde speler haalt een snelheid van x200, waar een fysieke speler slechts aan x52 geraakt!
    Ik zal maar al eerst de link opgeven waar je het ding GRATIS kunt downloaden (waarom schrijf ook ik altijd downloaden, waar het eigenlijk evengoed afhalen kan zijn?)
    http://www.magiciso.com/tutorials/miso-magicdisc-overview.htm
    Ik zou zeggen afhalen maar, en installeren, wie een woordje Engels verstaat kan er zo mee aan de slag, als je er moeite mee hebt laat het dan maar weten!!!
    En och ja, bijna vergeten, als je nu op "Deze computer" klikt, zal je zien dat er een speler is bijverschenen, en de aanduiding verschilt in niets met de andere!
    Dus goed de bijhorende letter in het oog houden...

    03-01-2006 om 20:51 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.15 De snelste browser.

    Verdorie nog aan toe, wat gaat de tijd toch snel!
    En dat in combinatie met het feit dat ik tamelijk lui geweest ben, maakt dat het geruime tijd geleden is dat hier nog een tip verschenen is.
    De moeilijkheid is dan wel dat ik geen al te moeilijke taken wil opdringen, niet voor jullie en niet voor mij. Anders raakt mijn mailbox vol met vragen om uitleg, en heb ik telkens een hele week de handen vol met alles beatwoorden. Daarom hou ik het liever simpel en ga jullie nog maar eens verwijzen naar ECHT de snelste browser van allemaal!
    Niet alleen is het bladeren door de pagina's veel sneller door de tabbladen onderaan het scherm, de algehele werking van de browser is sneller dan Internet Explorer.
    Ze proberen op de downloadsite je wel een betalende versie aan te smeren, omdat je er  in de gratis versie popups moet bijnemen, maar eerlijk gezegd vind ik dit helemaal niet storend.
    Al helemaal niet nu Piet Huylentuit iedere keer zijn opwachting maakt telkens je Seniorennet bezoekt. En met een goeie popup filter heb je al helemaal geen last meer.
    Op      http://www.netcaptor.com       ga je dus NetCaptor vinden, je download en installeert de Engelse versie! Daartoe klik je op het woord "DOWNLOAD"
    Na installatie ga je terug naar de downloadsite, en download er de Nederlandse taal, oftewel Dutch. Dat doe je door de tweede maal niet meer te klikken op NetCaptor downloaden, maar te klikken op Download non-English translations...
    Maat let wel op, als je DUTCH download moet je dat doen naar
    C:*Program Files*Netcaptor*Languages  (de sterretjes wel vervangen door een linksgerichte slash, die wordt hier echter niet afgebeeld, raar maar waar)
    dus eventjes browsen en deze juiste bestemming opgeven, want als je de download opslaat in de map waar je dat meestal doet, gaat het voor geen meter lukken! Het moet rechtstreeks naar de aangegeven plaats, en als je vervolgens voor DUTCH hebt gekozen (in de werkbalk klikken op BEELD en dan Languages, en dan DUTCH aanvinken, en opnieuw NetCaptor opstart, staat alles er onze moeder-en vadertaal!


     

    26-12-2005 om 16:06 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.14 Muziek opnemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu heb ik potdekke een tip voor jou opgescharreld !
    Je herinnert nog wel die tip over radio19, enkele berichten hoger?
    In combinatie met WinAmp kan je dus heel de dag naar goeie muziek luisteren, maar met deze tip erbij kan je nog meer!!!!!!!
    Tussen haakjes, in de tussentijd is er weeral een nieuwere versie van WinAmp uit.
    Downloaden en installeren maar, het is toch gratis.
    En zoals men in Antwerpen zegt "verniet steendood"
    Terug naar DEZE TIP.
    Met andermaal een gratis, zeer gemakkelijk te bedienen progje kan je dus alle muziek opnemen die uit jouw luidsprekers komt, eerst op je harde schijf, later kan je ze op CD branden, tof om in de auto af te spelen als je op reis gaat.
    Hier is de downloadlink, het progje heet  MP3MyMP3
    http://www.mp3mymp3.com/
    Nu zou ik hier alle handelingen kunnen uiteenzetten, maar het is zo gemakkelijk, het wijst zichzelf uit! Je kan de muziek opslaan als MP3 of als WAV bestand, kies als kwaliteit 128 dat is voldoende.
    Zet als instelling Stereo Mix wanneer je radio19 opneemt, je kan ook met een microfoon opnemen, enfin bekijk het maar zou ik zeggen, want nu ben ik toch alles uit de doeken aan het doen...

    27-11-2005 om 20:08 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Stekene, deel 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De weg terug...

    Ik heb danig mijn grijze celletjes moeten pijnigen, om de problemen met de nieuwe laptop op te lossen, bij mijn zuster daar in Stekene..Het ging dan ook reeds stilaan naar 17u. toen mijn euro kwam te vallen,( met een luid gerinkel overigens), dat ik nog een ferm eind per fiets af te leggen had, vooraleer terug in de vertrouwde contreien weergekeerd te zijn. Maar geen nood, nu wist ik immers de weg, het zou deze maal niet zo lang duren.

    Gezwind vat ik dan ook de terugtocht aan. De eerste kilometertjes gaan prima, de zon is echter al een behoorlijk eind gezakt en schijnt me tamelijk hinderlijk recht in de ogen.
    Wat maakt dat ik slechts moeilijk mijn computertje kan aflezen, maar het valt me op dat ik niet meer dezelfde snelheid ontwikkel als op de heenrit.Het is zelfs een ferm stukje trager, om eerlijk te zijn. Dat zal toe te schrijven zijn aan het overigens welkome briesje dat echter juist in mijn nadeel waait, en even later besef ik ook, aan een stilaan opkomende vermoeidheid.
    Het landschap biedt nu een vertrouwd beeld, ik heb het al eens gezien nietwaar?
    Maar op een gegeven moment duiken weer de twijfels op. “Heb ik deze villa wel gezien op de heenrit, en deze boerderij?” Aan die twijfel komt abrupt een einde wanneer ik een bord passeer met de vermelding St.Niklaas .Godverhierenginderachter, het zal toch niet waar zijn hé? Natuurlijk is het waar, weer verkeerd en nog geen klein beetje. Omkeren en terug vanwaar ik kom, kilometers ver.
    k' Zal het maar weeral eens vragen aan een inboorling, anders ben ik morgen nog niet thuis.
    “Nog een kilometer of vijf terug, aan het ouderlingengesticht gekomen moet je rechtsaf slaan   manneke!” Dat is de spreekwoordelijke druppel! Woest grijp ik hem vast, schud hem eens flink doorheen
    “Waarom staat er dan godverdomme geen verkeersbord opgesteld, als ik moest afslaan! Als er geen aanduiding staat dat je moet afslaan rijd een mens toch rechtdoor zeker!!!”
    Wit van woede timmer ik met mijn vuist boven op zijn hoofd en sla hem zodoende als een bloknagel in de grond. Vooraleer hij helemaal verdwijnt hoor ik hem nog iets ter zijner verdeding opwerpen.
    “Maar daar kan IK toch niets aan doen, dat moet toch het gemeentebestuur voor zorgen!”
    Bij nader inzien heeft hij daar een punt waar ik niet omheen kan, en wel dik tegen mijn goesting trek ik hem terug omhoog. Ik kon nog juist met enkele vingers in zijn neusgaten “Zorg er dan wel voor dat wegenwerken dat verkeersbord daar plaatst, of ik kom terug en dan kom jij er potverdomme niet zo zo goedkoop  vanaf, beste man!”
    Hoewel mijn humeur stilaan helemaal in de kelder zit, slaag ik er in de man vrienschappelijk op de schouder te slaan, en ik bedank hem zowaar ook nog!.
    En bij het invallen van de duisternis, met loodzware benen, een pijnlijke rug, een doorgezeten zitvlak, bereik ik “home, sweet home”. Dodelijk vermoeid ben ik, de kilometerteller op mijn computertje vermeld 44Km.dat is wel iets meer dan de 30Km.die mijn routeplanner vooropgesteld had...

    27-11-2005 om 11:15 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.13 Controle favorieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer men op een interessante website komt heeft een mens steeds de neiging die bij zijn favorieten te zetten.
    Dat is bij mij niet anders, zodat de favorieten stilaan de pan uitrijzen, of beter gezegd de computer uitlopen...
    Bij mij ligt de grond voor en naast de computer dan ook bezaaid met oude favorieten.
    Niet zelden gebeurd het echter dat na zekere tijd websites verdwijnen, of door één of andere oorzaak niet meer toegankelijk zijn.
    Zou het dan niet praktisch zijn, dat er een progje dit voor ons kon in de smiezen houden, of die favorieten nog steeds bereikbaar zijn, en meteen degenen die niet meer bereikbaar zijn liquideerd?
    Driemaal hoera, er bestaat inderdaad zo'n progje, het noemt AM-Deadlink en je haalt het gratis bij
    http://www.aignes.com/deadlink.htm
    Download het, kies als taal Dutch (of Chinees voor mijn part, als je spleetogen hebt) en volg de aanwijzingen.
    Ongeldige adressen selecteer je en klik je naar de prullenbak...

    21-11-2005 om 15:05 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.12 Prof. fotoprogramma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wordt stilaan nog eens tijd een goeie tip te publiceren, vind ik zelve.
    Dan speciaal voor de fotokiekens (exuseer, kiekers!) onder ons. Een professioneel fotoprogramma nog wel, en gratis?
    Jawel, bij SerifSoftware is de Sinterklaasperiode schijnbaar al begonnen.
    Ter gelegenheid van het uitbrengen van versie 8 van het prog, stellen ze versie 6 gratis ter beschikking.
    Hoelang dat gaat duren weet ik uiteraard niet, dus allen daarheen zou ik zeggen, voor het te laat is!
    Klik wel op de freeware hé, in de rubriek SOFTWARE had ik ook zo eens een tip geplaatst, en daar had iemand toch de kans gezien om de betalende versie aan te klikken. Hoewel, in het geval hier heb je voor net geen 10£ de versie 8 plus een mini-camera gratis! De levering vanuit de States zal dan wel iets voor het volgende jaar zijn, denk ik zo...
    http://www.freeserifsoftware.com/software/PhotoPlus/default.asp

    18-11-2005 om 14:33 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Stekene, deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

    Zonnebrilletje opgezet, de afgedrukte routebeschrijving in een houdertje geplaatst en met gezwinde pedaalslag richting voetgangerstunnel. Gauw die mollepijp doorgevlogen, misschien wel enkele sporadische voetgangers aangereden maar daar had ik nu geen tijd voor. Ik wou terug de zon op mijn bolletje voelen schijnen, dan kan ik helaas niet op een voetganger meer of minder kijken.
    Op die routebeschrijving hoefde ik voorlopig niet te studeren, ik had zoiets gelezen van richting Beveren en dan rechtsaf de baan naar Kallo.
    En daar ben ik reeds dikwijls genoeg met de auto gepasseerd, die afslag wist ik wezen.
    Dus zeer welgemoed, de eerste kilometers had ik afgelegd aan een gemiddelde van 27 Km.p/u wist mijn computertje te vertellen. Na een 5-tal kilometer afgelegd te hebben op die baan naar Kallo, en die afslag naar links kwam maar niet in het zicht, begon ik onraad te vermoeden. Aan een inboorling, die daar rondliep met pijl en boog gewapend, vroeg ik om enige toelichting. Gelukkig verstond hij mij. Als je in Antwerpen-stad een inlichting vraagt aan iemand is dat niet zo evident...
    Die aboriginal verstond mij dus wel, en na vertaling met mijn zakwoordenboek
    “Antwerps > Oost-Vlaams” begreep ik ook wat hij mij zegde. “Gij hadt tot in Beveren centrum moeten rijden vooraleer af te slaan stommerik! Ge zult terug moeten , en nog enkele kilometer de grote baan volgen, abajoh”
    't Is nie waar hé potverdekke, zeker 8 Km. omweg gemaakt! Eigen schuld dikke bult, beter het papiertje lezen! Tot mijn eigen verontschuldiging, ik was mijn leesbril vergeten, en moest op dat papiertje zitten pieren...
    Maar dat kan mijn goede humeur niet verpesten, het is prachtweer en ik geniet volop, al is het een ietsiepietsie minder dan daarvoor. Ik bedank uitvoerig de pijl & boogman, zeg dat hij steeds aan mij de weg mag komen vragen als hij eens in Antwerpen verkeerd rijdt...
    En nu zit ik wel degelijk op het juiste spoor. Wat romantische namen allemaal, Beukenhoflaan, Kasteeldreef, Bankwegel, Ijzerhand , Glazenleeuw...
    Alles loopt van een leien dakje, tot ik in Vrasene toch weer iets doe dat ik beter achterwege gelaten had, veronderstel ik toch want ik ben opnieuw verloren. Er klopt ergens iets niet met de straatnamen. Potdomme toch, weeral een vijftal kilometer rondgereden voor ik terug de goeie weg vind. Maar enfin, 't is prachtweer en...
    En nu wordt het echt genieten, smalle asfaltweggetjes die door de velden en akkers kronkelen, gene ene auto te bespeuren, volmaakte stilte, wat vraagt een stomme kaffer nog meer?
    Een frisse Rodenbach, helaas zonder garnaaltjes, bij aankomst bij mijn zuster. Bij nader inzien heeft mijn rit wel een beetje langer geduurd dan gepland, meer dan twee uur ipv. de geplande 65 minuten, en 44 Km.afgelegd!.
    Maar allez, nu weet ik toch de weg, de terugrit zal dan wel geen problemen meer opleveren zeker?.
    Dat had je gedacht, lees dat maar volgende keer, anders word dit epistel te lang.

    12-11-2005 om 22:22 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per fiets naar Stekene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het werd stilaan hoofdbrekens om steeds maar een nieuwe bestemming te vinden om naartoe te fietsen.
    Met de gewezen mooie hoofdstad van Vlaanderen, nu sinds een tiental jaren een gigantische smerige bouwwerf, als uitgangspunt had ik in alle windrichtingen reeds verkenningstochten gemaakt.
    Dus toen mijn zuster belde met de vraag eens naar hun computer te komen kijken, die rare kuren vertoonde, moest ik niet lang nadenken. Het was een prachtige dag op het einde van September, ik zou wel gek zijn om met de wagen te rijden. Een goeie 30 Km van Antwerpen naar Stekene is een makkie toch, voor iemand die zojuist het werelduurrecord op zijn naam heeft geschreven!
    Maar voor alle geval eens eerst een route uitstippelen met Mappy, want met mijn tweewieler mag ik de autoweg niet onveilig maken.
    Dus zet ik bovengenoemde routeplanner aan het werk, maar wat is me dat nu potverdorie?
    Een uitgewerkte route voor automobilisten, een voetgangersroute maar niks te routen voor een fietser? Wat is me dat voor een halfslachtige planner!
    Er zit niets anders op dan de route voor voetgangers te nemen dus, en ik voer in als vertrekpunt “Antwerpen” , met als aankomstpunt “Stekene”. En wat meld die halvegare kierewiet mij?
    “Jij bent niet in staat om meer dan 20 Km. per dag te voet af te leggen, sukkelaar! Dus ga ik die route voor jou niet berekenen!”
    Denkt diene gast nu dat'em echt alles weet of hoe zit dat eigenlijk?
    20Km nondedjie, bij het leger indertijd moesten we nogal wat verder marcheren, en dan nog met volle bepakking. Met een ransel en een geweer en een gasmasker... Dat gasmasker was waarschijnlijk uit voorzorg tegen graafwerken met een kraan, waarbij een gasleiding geraakt werd.
    Want vijanden die met een gasdarm in de hand op ons toekwamen heb ik nooit opgemerkt. Al zou dat gasmasker in sommige gevallen wel goed van pas komen als er bonensoep op het menu had gestaan, want dan waren er mannen bij die op het wereldkampioenschap schetenlaten een heel behoorlijk figuur zouden geslagen hebben. Is dat nu juist geschreven, behoorlijk figuur, of zou behoorlijk geluid beter staan?
    Klinken alleszins wel...
    Heb ik dat al verteld van lange Lowie, die in het gasmasker van den Dirk een hondenstront ...neen, dat duurt TE lang, zo geraak ik niet verder.
    Die routeplanner weigert dus pertinent rekening te houden met mijn tegenargumenten dat ik 30 Km.best aankan, en stopt zijn medewerking, zodat ik knarsetandend als vertrekpunt “Zwijndrecht”dien in te geven.
    Een vies woord voor een gemeente overigens, het doet mij altijd aan Zwijnendrek denken.
    Hopla, nu schiet de moedwilligaard wel in gang, en hij geeft me in detail een route op. Als je nu denkt dat ik die hier ga beschrijven ben je deerlijk verkeerd, je hebt zelf toch ook een computer?
    En het adres van die kerel is http://www.mappy.com , maar dat wist je natuurlijk al lang.
    Nu gaan er natuurlijk weer enkelen zeggen “Koop een GPS gierigaard” maar voor die enkele keer dat ik dat zou kunnen benutten geef ik geen honderden euro's uit. Trouwens naar de Middellandse zee rijden kan ik toch met mijn ogen dicht, in de wagen gezeten dan uiteraard, want met de ogen dicht op de fiets duurt het niet lang of je valt omver...
    Het was een prachtige dag, maar dat heb ik al eens gezegd, ik hoop dat het geen gewoonte word dat ik alles tweemaal ga herhalen, want dat duidt doorgaans op het begin van het einde.
    Blijgemoed, met een fris hoofd en goede benen ga ik van start.


    12-11-2005 om 00:00 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.11 Liedjesteksten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn we nog eens . Het was reeds geruime tijd geleden, wanneer ik nog eens mijn opwachting maak op het net, is het om op IMMOWEB te zoeken naar een ander onderkomen, want mijn halve trouwboek wilt verhuizen.
    "Het huis is te groot geworden nu" beweert ze, "want de kinderen zijn allang het huis uit, en voor ons beiden zijn al die kamers niet nodig"
    Volkomen foute redenering dus, want dat huis is niet groter geworden, het is nog net zo groot als daarvoor. Het tweede deel van haar redenering klopt wel, dus schuim ik alle dagen alle IMMO sites af...
    Ergens heeft dat allemaal gene ene moer te maken met de tip die ik wou geven.
    Ik weet zelfs niet of die tip uzelf zal interesseren, maar zeker en vast wel de kinderen en/of kleinkinderen.  Je weet nog die tip over Radio19 en WinAmp?
    Wel deze sluit daar op aan!
    Je krijgt namelijk na installatie van EvilLyrics  IN WinAmp, telkens alle liedjesteksten voorgeschoteld van de op Radio19 gespeelde liedjes!
    En niet alleen van de songs op Radio19, ook van liedjes die op de PC zijn opgeslagen krijg je de tekst, als je met het net verbonden bent!
    Nu alleen nog de link
    http://www.breekpunt.nl/download.asp?id=2229

    25-10-2005 om 20:07 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn beste vriend deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet alleen spreek ik tegen mijn computer, zij spreekt ook tegen mij. Zij ja, want ik heb gekozen voor een vrouwelijke stem, om mijn e-mail voor te lezen. Spijtig genoeg moet ik heel veel (te veel) moeite doen om die blikkerige metalige stem te verstaan. Ze is duidelijk gewoon om Engels te praten, het Nederlands gaat haar niet goed af…
    Maar ik laat haar maar ratelen, in de wetenschap dat één enkele muisklik voldoende is om haar het zwijgen op te leggen. Ik heb trouwens aan nonkel Bill van Microsoft een mailtje gestuurd, om de prijs te vragen voor het inplanten van een dergelijke chip bij mijn eega. Heb hem er eens fijntjes op gewezen, dat ik reeds 4 versies van zijn besturingssysteem heb aangekocht, dat hij niet moet overdrijven met zijn prijs!
    Als ik haar nu vraag om eventjes te zwijgen, omdat een bepaald item van het nieuws me uitermate interesseert, stapelen de donderwolken zich alreeds op aan de einder…
    Een computer heeft heel veel menselijke eigenschappen, in de eerste plaats vertoont hij kuren.
    Dat hebben alle Windows versies reeds gehad. XP is toch stabieler?
    Natuurlijk, maar ook veel trager. Als ik de PC opstart wanneer ik juist geschoren ben, staat mijn baard er terug tegen dat ik kan beginnen werken. En niet dat er zoveel programmaatjes opstaan, slechts een 450-tal.
    En daarvan hoeven er zeker 200 NIET op te starten, dus is het volkomen onbegrijpelijk dat het zolang hoeft te duren!
    Voor mij is XP een luie bliksem, geef mij maar liever die vermaledijde versie ME, die was veel sneller.
    De crashes zo nu en dan nam ik er met graagte bij, computerproblemen oplossen is mijn hobby. Dat en freeware softwareprogs verzamelen. En uitproberen natuurlijk!!!

     

    17-10-2005 om 00:00 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.10 PC afsluiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heb je er al eens bij stilgestaan dat Bill Gates, de maker van Microsoft, ze niet allemaal op een rijtje heeft?
    Want je kan het zo gek niet bedenken, om een PC af te sluiten moet je op "Start" klikken!
    Zou een normale mens niet naast die Startknop ook een Stopknop hebben voorzien?
    Maar gelukkiglijk kunnen we zelf zo'n stopknop maken, zodat we in het vervolg nog slechts één keer hoeven te klikken, ipv. drie keer, zoals nu!
    Als je zelf graag de handen uit de mouwen steekt, en je nog werkt met Win98(SE) of  Win.ME tenminste, want voor WinXP is het een andere formule, en die ben ik kwijt potverdorie!
    Hier de werkwijze:
    Klik met rechtse muisknop op een lege plek in het bureaublad. Kies voor "Nieuw" en voor "Snelkoppeling"
    Typ nu in de opdrachtprompt     rundll.exe user.exe, exitwindows
    geef de koppeling een naam, bvb.  Slaapwel  of  Stoppen 
    Klik op Voltooien en herstart de PC. Nu kan je door op die koppeling te klikken met één klik de PC afsluiten!

    Maar naar de hel ermee!!!!!
    Waarom zouden we eigenlijk al die moeite doen, als er GRATIS een piepklein tooltje te downloaden valt, dat ons nog veel meer mogelijkheden biedt?
    Want wat dacht je van;
    -PC afsluiten, heropstarten of in Standby zetten.
    Als je het icoontje in de taakbalk aanklikt kan je bovendien:
    -direct een andere schermresolutie instellen,
    -de temporarly files verwijdeen,
    -alle openstaande vensters maximaliseren of afsluiten ( dat gaat hier over de vensters in de PC , niet die van uw slaapkamerraam hé!)
    -info verkrijgen over de systeembronnen
    -een lijst zien van alle lopende programma's
    - de CD-Rm lade openen (of sluiten )
    Niet slecht hé, voor een progje van amper 350Kb.?
    De naam is Shutdown Pro 1.136 en je haalt het op
    http://home.tiscali.de/zdata/mainpage_e.htm  

    Helemaal de onderste regel aanklikken op de website, en je wordt de gelukkige bezitter!

    12-10-2005 om 19:38 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.9 Faber Toys
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mensen die met Win.XP werken (en dat zijn er al velen) weten doorgaans dat ze met Powertoys, te downloaden  op de site van Microsoft
    een resem nuttige hulpmiddelen binnenhalen, om de computer aan de eigen behoeften aan te passen.
    Je moet wel onderdeel per onderdeel downloaden nu, waar dat vroeger allemaal in één keer kon.
    http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx

    Dat is niet rechtvaardig tov. de mensen die nog met een oudere versie van Windows werken, daarom geef ik hier een kink waar je GRATIS insgelijks een hele hoop aanpassingen kan maken.
    Met name: (korte beschrijving)
    1- Afhankelijkheden : de prioriteit van de progs instellen
    2- Autostart: alle opstartende progs, wanneer de PC opstart
    3- Onderzoek document: wat en waar zelf opgeven
    4- Programma aliassen: duidelijke omschrijving van de lopende processen, en heel uitzonderlijk, hier staat    
        vermeld welke afkortingen voor welke programs staan!!!!
    5- Windows verkenner

    En nu dan de link, bekijk het maar eens hé? Het prog heet Fabertoys.
    http://www.faberbox.com/fabertoys.asp?action=download  

    En och ja, ook de bezitters van WinXP kunnen het gebruiken...

    11-10-2005 om 14:55 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.8 BackUp maken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In iedere Windows versie zit een backup mogelijkheid.
    Standaard in Win98SE en WinXP-Pro, in te stellen in WinME en WinXP-Home.
    Maar in deze tip wou ik het hebben over een extern progje, dat zo mogelijk nog gemakkelijker is in bediening!!!!!
    De naam is Micro BackUp 2005 en je vind het op onderstaande link
    http://www.sadhusystems.nl/index.php?page=freeware&download=10   
    Veel uitleg hoef ik er niet bij te geven, er staat een uitvoerige tekst bij op de site, met voorbeelden.
    Eigenlijk zou je het alle weken moeten doen, nu is de klus veel eenvoudiger!

    04-10-2005 om 10:41 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.7 VAMP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als een gek heb ik gezocht om dit prog terug op te snorren.
    Want waarom was de site van de makers plots verdwenen?
    Dat was niet lang een raadsel, want de deugnieten hebben het een betalend prog gemaakt, nog FREE te gebruiken voor slechts 30 dagen ja!
    Maar dan kennen ze mij nog niet, eens ik mijn Draculatanden ergens heb ingeplant trek ik ze er niet meer uit.
    Dus vond ik nog een adres waar je de volledig FREEWARE versie nog kunt afhalen. Wacht er niet te lang mee, voor deze ook foetsie is!
    http://www.tucows.com/preview/239983
    Och ja, wat het prog allemaal doet? Hopelijk doet het alles nog wat het voorheen deed,
    Media organizer & mixer, fotoalbum & foto's delen, tekstbubbeltjes maken, screen savers maken, greeting cards maken, clips schrijven, kalenders maken...
    Maar waarom het prog nu eigenlijk VAMP heet weet ik ook niet.
    Dit was alleszins de foto die ik verkreeg met de naam VAMP in de Google te typen!

    30-09-2005 om 20:20 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.6 UltraPlayer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tip Nr.6 was oorspronkelijk bedoels om Nr.7 te worden, maar door één of andere oorzaak is die websitelink van die oorspronkelijke Nr.6 (je kan toch nog volgen?) niet meer bereikbaar.
    Ik volg de situatie op de voet, en sla alarm als die oorspronkelijke Tip Nr.6 opnieuw downloadbaar is. Maar zoals je wellicht reeds zal veronderstellen, gaat hij dan een ander nummer op de huid gekleeft krijgen. Welk nummer dat gaat worden vermeld mijn kristallen bol niet, hou het in elk geval in de smiezen. Speur naar de naam VAMP...
    Ik ga er niet verder over mekkeren, maar het is echt zonde, zo'n onvoorstelbaar nuttig prog dat niet meer beschikbaar is!
    Over deze waarover het nu handelt, is eigenlijk weinig te zeggen. Een media-player die beter is dan Windows Media Player, beter dan WinAmp en loop het rijtje maar af.
    De naam is UltraPlayer, hij speelt gewoon ALLES af, en je download hem bij

    http://www.ultraplayer.com   

    27-09-2005 om 20:01 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn beste vriend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn computer is mijn beste vriend, dat kan ik onomwonden stellen.
    Waar mijn eega nogal eens durft te mekkeren, tegen te pruttelen en soms een ferm stukske kan zagen, niets van dit alles bij mijn computer. Hij doet bijna altijd zonder morren wat ik hem opdraag. Hij in de veronderstelling dat een PC mannelijk is, want als hij vrouwelijk was zou hij een zij zijn, in elk geval toch nog méér kuren hebben?Bijna altijd, maar hij weet wat hem te wachten staat als hij niet luistert.
    Een ferme trap ertegen, daarvoor staat hij trouwens net op de geschikte plaats, onder het bureau.
    Dat heeft me al eens een verstuikte grote teen opgeleverd, ik dacht eerst zelfs dat hij gebroken was.
    Helemaal opgezwollen en zo blauw als een...ik vind geen geschikt woord, ik wou schrijven als een patat maar die zijn niet blauw.
    Aan de voorkant zitten er dan ook reeds enkele serieuze deuken in, maar het binnenwerk is picobello onderhouden hoor! Nog maar juist heb ik hem eens zorgvuldig gestofzuigd vanbinnen. Dat wist je nog niet hé, dat je dat soms zo eens moet doen?
    Er zitten namelijk nogal wat ventilatortjes in, in zo’n computer. In een desktop toch, van een laptop ben ik niet op de hoogte. Er zit er één op de voeding, er zit er één op de processor, er zit er eentje op de grafische kaart, eentje op de TV-kaart...
    En ze hebben de neiging om het stof aan te trekken. Met te veel stof op de schoepen halen ze het vooropgestelde toerental niet meer, de PC loopt warm, raakt defect en voor je het weet sta je met jouw portefeuille te zwaaien in de winkel om weeral een nieuwe te kopen...
    Ik spreek ook tegen mijn computer. Dat heeft niets te maken met het feit dat ik seniel aan het worden ben, al beweert mijn vrouw dat bij hoog en bij laag, maar omdat ik spraaktechnologie geïnstalleerd heb.
    Na het faillissement van Lernout & Hauspie kon je de software kopen aan halve prijs, en sindsdien heb ik al goed gelachen...
    Dat zal voor volgende keer zijn echter.

    26-09-2005 om 10:30 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.5 Taakbalk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Staat bij jullie die taakbalk, rechtsonder naast het klokje, ook altijd zo vol met iconen?
    Win.XP heeft wel een systeem ingebouwd om die te verbergen, maar zelfs dan staaan er mij nog een hele hoop te pronken. Laat staan in Win.ME of Win.98(SE) niet te doen gewoon!!!
    Allemaal programma's die zijn opgestart natuurlijk, ik zou ze met behulp van vorige tip kunnen uitschakelen, maar ik heb ze nodig!
    Maar we kunnen er iets aan doen, of beter gezegd onze Chinees heeft er wat aan gedaan.
    Nu tussen rijst met curry en lycheethee als afsluiter, heeft hij nogmaals een programma geschreven dat ons dienstig kan zijn. Het noemt TraySaver en je download het op volgende link
    http://www.mlin.net/TraySaver.shtml
    Neem wel de versie Beta 5, die helemaal onderaan staat, want met volgende versies heb ik soms last gehad, en de versie 5 is stabiel.
    Na installatie verschijnt er een driekleurig balkje in de taakbalk.
    Nog eentje erbij, zal je denken!
    Maar als je er met rechtse muisknop op klikt, en je kiest voor "Hide all" zijn als bij toverslag alle icons verdwenen, behalve dat balkje en de klok!
    Andersom, bij klikken op "Show all" staan ze er allemaal weer terug. Je kan ze ook selectief laten zien, met ze in de lijst aan te klikken...
    En verdorie nog aan toe, ik bedenk juist dat ik iets vergeten ben te expliceren in de vorige tip!
    Ik zal dat eens dadelijk gaan corrigeren...

    23-09-2005 om 19:15 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.4 Opstarten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We gaan maar meteen verder met de volgende tip, binnen de kortste keren moeten we allemaal professionele computeraars zijn. Of toch iets dat daar in de buurt komt!
    Microsoft Windows is het populairste besturingssysteem (O.S.) voor computers.
    Of het ook het beste is laten we in het midden.
    Maar een feit is, dat voor ieder onderdeel ervan er een beter alternatief bestaat.
    Er is een betere media-player dan de WMPlayer, er is een betere verkenner dan de ingebouwde, er is een beter defragmenteerprogramma te vinden en ga zo maar verder.
    In heel veel gevallen zelfs GRATIS te vinden op het net, daar heb ik afgelopen jaren zo'n beetje een hobby van gemaakt, inzoverre ik enkele duizenden grote en kleine progjes heb opgeslagen...
    Heel veel ook reeds uitgetest, en daarover gaat het hier telkens. Je kan mee profiteren van mijn ondervinding dienaangaande.

    Deze tip gaat over de contole behouden op de progs die opgestart worden door Windows.
    Je kan dat in Windows zelve ook veranderen, maar dat is tamelijk omslachtig.
    Veel makkelijker en duidelijker is het progje dat een zeker MIKE LIN geschreven heeft.
    Zoals de naam laat veronderstellen een Chinees, die tussen de loempia en de stukjes kip in zoetzure saus nog eventjes tijd overhad..
    Het is heel overzichtelijk, en waar in Windows zelf alles op één pagina vermeld staat is het bij MikeLin op verschillende tabbladen gesorteerd.
     Je houdt zo beter het overzicht.
    Na downloaden en installeren zal je denken 'Waar is nondepitjes dat prog gebleven?" want je ziet er niets meer van. Neem dan een kijkje in het configuratiescherm, en je ziet daar de afbeelding van een computerschermpje staan, want daar is het geïnstalleerd.  Klik er met R.muisknop op, en kies voor kopiëren naar het bureaublad. Dat is VEEL gemakkelijker!
    Met het vinkje bij een prog weg te halen belet je het van op te starten, als je met rechts op een prog klikt heb je zelfs de mogelijkheid het te verwijderen. Maar neem eens een kijkje op zijn website, het staat er met voorbeelden heel duidelijk uitgelegd!
    http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml

    22-09-2005 om 11:06 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Nr.3 Betere leesbaarheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voîla, we kunnen reeds scrollen zoals de beste middelerwijl we naar de radio luisteren op onze PC, nu gaan we maken dat de leesbaarheid van alle geschreven teksten nog beter word.
    Wat zegt u, die leesbaarheid is goed geneog?
    Dat dacht ikzelf ook ja, maar het verschil is erna toch duidelijk te zien!
    Volgens Microsoft is het alleen voor WinXP, en voornamelijk voor de bezitters van een TFT scherm (dat zijn die platte gevallen) en laptops. Maar ik zie toch ook het verschil op een gewoon CRT scherm!
    Het is een prog van Microsoft zelve, en je haalt het dan ook bij hen
    http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx
    Ik dacht het 4e. vakje aan de rechterkant, daar zie je staan
    Clear Type Tuner Power Toy
    setup.exe  (klik daarop en volg gewoon de wizard)
    Klik telkens het vakje met tekst aan dat je het beste kan lezen.

    20-09-2005 om 20:10 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is me dat? deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Komt er nog bij dat ik niet eens gebakken peren lust, enfin ik denk het toch niet te lusten, want ik heb het nog niet geprobeerd. Peren in ingedikt sap wel, en ananas en fruitcoctail en zo…Gebakken appelschijven ook, met goed doorbakken bloedpens of bloedworst, dat zal ik niet gauw versmaden!
    Frikadellen (waarom zeggen onze Noorderburen altijd frikandellen of fricandeau, klinkt dat chicque misschien?) met kriekjes zal ik ook niet nee tegen zeggen, je ziet dat ik genoegen neem met de eenvoudige dingen des levens.
    Ik ben een eenvoudige jongen, het moet voor mij niet altijd een zesgangen diner zijn, daar word je trouwens veel te rap dik van, van je altijd zo vol te vreten. Beter een beetje op de lijn letten, en op de cholesterol.
    Maar rode wijn is dan weer goed voor de bloedcirculatie, om de aders open te houden. Die neutraliseert de cholesterol in het lichaam, of ben ik hier aan het dwalen, uit mijn nek aan het kletsen?
    Het zou me niet verwonderen, want ik ben helemaal de kluts kwijt door die stront.
    Want wat wil ik nu eigenlijk beweren, dat je WEL veel mag vreten als je er maar genoeg rode wijn bij drinkt?
    Zo heb ik vanzeleven eens in een hondenstront getrapt met mijn sportschoenen, toen wij gingen wandelen in het Peerdsbos, daar in Brasschaat.  Je zou denken dat in een peerdsbos alleen paarden de toelating hebben om vijgen te deponeren, maar mooi niet dus. Stinken dat het deed, ik werd er bijna misselijk van. Na een uur of drie mijn schoen aan het gras afgeveegd te hebben dacht ik dat de klus geklaard was.
    Maar ik dwaalde, want toen wij in de auto stapten om naar huis te rijden, en ik de chauffage ( in het Vlaams is dat heater, dat geeft meer warmte) aanzette en die op mijn voeten begon te blazen, viel de ene na de andere inzittende flauw in de auto. Ik heb dat maar zo gelaten, dan was ik van hun gezaag af tijdens de rit huiswaarts.
    Thuisgekomen heb ik die schoenen maar weggegooid, er stonden van die zolen onder met allemaal ribbeltjes. Begin daar maar eens de stront tussenuit te peuteren, onbegonnen werk!
    Ik zette er de hogedrukreiniger op om de klus te klaren, maar de schoen vloog zover weg dat ik hem niet meer gevonden heb. Dan heb ik de andere ook maar weggegooid.
    Datzelfde risico wil ik echter niet lopen met mijn fiets. Moet ik nu ook andere bandjes gaan kopen, of komt één of andere brave senior me misschien helpen?

    19-09-2005 om 12:51 geschreven door zandman

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 27/02-04/03 2012
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!