Op dit exclusieve droomeiland beleven Pippa en James honeymoon om van te duizelen
Op dit exclusieve droomeiland beleven Pippa en James honeymoon om van te duizelen
Pippa Middleton en James Matthews hoeven niet op de kleintjes te letten. Na een huwelijksfeest dat tot de verbeelding sprak, knoopt het koppel daar nu een al even exclusieve honeymoon aan vast. Op een paradijselijk eiland dat ooit toebehoorde aan filmster Marlon Brando, brengen Pippa en haar geliefde hun eerste dagen als man en vrouw door.
Zaterdag stapte het stel in het huwelijksbootje. Minder dan 24 uur later werden James en Pippa met kleine oogjes op de luchthaven van Los Angeles gespot.
De eindbestemming? Tetiaroa, een tropisch eiland in Frans-Polynesië.
Het ecoparadijs behoorde eens toe aan Marlon Brando. Daar vonden in 1962 de opnames plaats voor de film 'Muiterij op de Bounty'. De acteur werd er op slag verliefd op en besloot het eiland voor 99 jaar te huren. Zo kon hij er zijn hele leven lang van genieten.
In 2004 stierf de Hollywoodlegende. Sindsdien heeft Tetiaroa mar één vaste bewoner en dat is Teihuto, de zoon van de filmster. Hij wilde er een exclusief vakantieparadijs van maken maar kreeg het plaatje financieel niet rond.
Een projectontwikkelaar kon in 2014 die droom wel realiseren en zo ontstond 'The Brando', een hemels luxeresort waar sterren kind aan huis zijn. Ook Barack en Michelle Obama vonden al de weg naar Tetiaroa.
Vakantiegangers die het eiland willen aandoen, moeten eerst via Tahiti reizen. Van daaruit biedt het hotel een shuttledienst aan met de eigen luchtvaartmaatschappij 'Air Tetiaroa'. De vlucht die fantastische vergezichten biedt over de verschillende atollen, duurt zo'n 20 minuten.
Een overnachting in één van de 35 exclusieve villa's met eigen zwembad en bioscoop kost tussen de 3.075 en 3.210 dollar (omgerekend zo'n 2.750 euro). De slaapkamer kijkt uit op het privéstrand en de natuurlijke lagune.
In het restaurant kookt sterrenchef Guy Martin de pannen van het dak. Wekelijks worden er specifieke producten ingevlogen om te voldoen aan de speciale wensen van de hotelgasten.
Kortom het ontbreekt James en Pippa helemaal aan niets om er een onvergetelijke honeymoon van te maken.
Jan Van Looveren verontschuldigt zich bij Marc Herremans: "Als het maar weer goed komt met z'n rug"
Jan Van Looveren verontschuldigt zich bij Marc Herremans: "Als het maar weer goed komt met z'n rug"
Gisteren trok Jan Van Looveren in zijn programma 'Op weg met Jan' door de Peruviaanse bergen met triatleet Marc Herremans. Aan de beelden te zien een heel plezante reis, maar er is iets waar Jan nog steeds spijt van heeft. "Hopelijk komt het weer goed met Marc zijn rug", klinkt het in Dag Allemaal.
Tijdens een van de lange ritten door het land reed Van Looveren in een diepe put op de weg. Door het schemerduister merkte hij het gat te laat op. De schok was enorm: zowel Jan als Marc vlogen tegen het dak van de auto. Zo'n klap kan al gevaarlijk zijn voor mensen als Jan, maar voor Marc Herremans betekende het voorval heel wat meer. Aangezien hij sinds zijn fietsongeluk vijftien jaar geleden geen buikspieren meer heeft, werd de slag volledig opgevangen door z'n ingewanden. De kans op inwendige bloedingen was dan ook zeer reëel. "Dat is altijd even afwachten", verzuchtte die. Gelukkig leek er niets aan de hand de dag erna.
Nu, bijna een jaar na de opnames, bleek die klap toch veel meer gevolgen te hebben dan gedacht. "Ik heb van hem vernomen dat hij nog altijd last heeft. Misschien was het niet echt verantwoord om samen zó'n avontuurlijke tocht te ondernemen. Die minuten daarna... Dat was paniek. Ik dacht echt dat we de opnamen moesten stopzetten, om ons naar 't dichtstbijzijnde ziekenhuis te reppen. Marc kan immers een inwendige bloeding krijgen van zo'n slag, vertelde hij mij. Maar door z'n verlamming zou hij dat zelf niet voelen. Probeer je dat maar eens in te beelden."
Shit happens "Ik vrees dat hij in naam van 't avontuur enkele lichamelijke grenzen heeft overschreden. Marc heeft, kennelijk, twee weken lang met koorts gekampt. Die is gelukkig weggeëbd. De problemen met zijn rug daarentegen... Al sinds onze reis zit er iets niet goed in z'n rug. Alsof er een stukje uitsteekt. Een uitstulping... Vooral als hij in z'n rolstoel zit, heeft Marc daar last van. Al weten we niet zeker of dat van de reis komt."
Marc zelf neemt Jan echter niets kwalijk. "Uiteindelijk: iederéén was moe die bewuste dag. We hadden er een rit van zo'n dertien uur op zitten. We hadden die put allebéi niet zien aankomen. En op zich is dat geen drama, hé, in zo'n put rijden. Enfin, ik wil niet te fel zeuren over 't feit dat ik geen buikspieren meer heb of mijn verlamming. Er zijn ergere dingen in 't leven."
Filip Meert emotioneel vanop ziekbed: "Het had allemaal voorbij kunnen zijn"
Filip Meert emotioneel vanop ziekbed: "Het had allemaal voorbij kunnen zijn"
Ex-Miss België Alizée Poulicek (29) waakt sinds vrijdag in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen aan het ziekbed van haar vriend Filip Meert (48). Die werd vrijdagochtend aangereden door een dronken Anderlechtfan, die een hele nacht de nieuwe landstitel van zijn ploeg had gevierd. Vandaag voelt die zich ietwat beter, en beseft dat het allemaal heel verkeerd had kunnen aflopen.
Vanop zijn ziekbed in Antwerpen postte Filip een emotionele boodschap op Facebook. "Je lieve vrouwtje en je kids vastnemen en op dat moment beseffen dat alles voorbij had kunnen zijn, is één van de meest intense ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Alizee Poulicek, Raphaël, Max en Vigo... we zijn een (h)echt team. Ik hou van jullie."
De man beseft dat het allemaal slecht had kunnen aflopen, en loopt dan ook over van dankbaarheid. "Enorm respect voor het verplegend personeel van UZA... Onvoorstelbaar hoe jullie dit zware werk, elke dag opnieuw, met de glimlach doen: jullie verdienen allemaal een standbeeld op de Grote Markt. Vandaag voel ik me al wat beter en ik kijk er naar uit om aan de revalidatie te beginnen."
Filip werd vrijdagochtend van de weg gemaaid met zijn Vespa toen hij na het zwemmen terug naar huis reed. "Volgens getuigen reed Filip op een voorrangsweg toen die auto met een rotvaart uit een kleine zijweg kwam", aldus vriendin Alizée. "Met een immense smak belandde Meert op het asfalt." De artsen stelden later een driedubbele bekkenbreuk, een gebroken staartbeen en een zware hersenschudding vast. "Volgens de dokters zal hij nog twee à drie weken in het ziekenhuis moeten blijven. Daarna volgt een revalidatie van enkele maanden."
De Britse acteur Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat melden zijn kinderen op Twitter. Moore, vooral bekend van zijn rol als James Bond, overleed in Zwitserland na een korte strijd tegen kanker.
"Het is met een zwaar gemoed dat we het verschrikkelijke nieuws moeten meedelen dat onze vader, Sir Roger Moore, vandaag is overleden. We zijn er het hart van in", zeggen zijn kinderen Deborah, Geoffrey en Christian op de Twitterpagina van de acteur.
Televisie
De acteur begon zijn carrière eerst als luitenant in het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna trok hij in de jaren 50 naar de Verenigde Staten, waar hij ontdekt werd door filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer.
In de jaren 50 brak hij door op televisie, met rollen in bekende series als Ivanhoe en Maverick. Zijn grote internationale doorbraak kwam er met zijn hoofdrol in de legendarische televisieserie The Saint in de jaren 60.
James Bond
In 1973 werd hij gecast als James Bond, nadat Sean Connery in zeven films gestalte had gegeven aan de geheime agent. Hij speelde de hoofdrol in Bondfilms Live and Let Die (1973), The Man with the Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1997), Moonraker (1979), For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983) en A View to a Kill (1985).
Ook na zijn carrière als James Bond bleef Moore nog acteren en verschillende films en series. Zijn laatste wapenfeit dateert van 2011, met een rol in de romantische komedie A Princess for Christmas.
Mensen bleven hem echter associëren met 'double o seven'. "Het heeft geen enkel nadeel dat ik overal bekend sta als Bond", zei hij in 2014. "Mensen noemen me na dertig jaar nog steeds Mister Bond. Waarom zou ik dat erg vinden?"
"Dankzij Roger Moore bleef Bond bestaan"
Moore zal de geschiedenis niet ingaan als de grootste James Bondacteur, vindt Raymond Rombout, die al verschillende boeken wijdde aan 007. "Al is dat natuurlijk gebonden aan generaties."
Toch heeft hij wel degelijk een belangrijke impact gehad op de filmreeks. "Toen na het afhaken van Sean Connery geen geschikte vervanger werd gevonden, hadden de kijkers kunnen afhaken. Dankzij Moore zijn de Bondfilms echter blijven bestaan", zegt Rombout.
Voor Rombout is The Spy Who Loved Me Moores beste film, "omdat hij daar meer van zijn eigen persoonlijkheid in kon leggen". "Nochtans zei hij regelmatig van zichzelf dat hij maar twee gimmicks had: knipogen en met zijn wenkbrauwen fronsen", aldus nog Rombout.
Beste Bonds
In de rangschikking van grootste Bondacteurs plaatst Rombout Moore overigens op een gedeelde derde plaats met Pierce Brosnan, "zij hebben ongeveer dezelfde stijl", achter Sean Connery en Daniel Craig.
Moore zelf noemde Sean Connery en Daniel Craig onlangs nog de twee beste acteurs die de beroemde Britse spion speelden. "Ik denk dat Sean de overduidelijk beste Bond was", aldus Moore. Dat zei hij tijdens een bijeenkomst in Londen.
"We mogen vandaag de dag ons gelukkig prijzen met Daniel Craig omdat hij ongelofelijk goed is gebleken. Ik zei altijd dat Sean er als een killer uitzag, maar Daniel Craig overtreft hem", vervolgde Moore.
Ouder worden
Moore praatte openhartig over ouder worden. "Het meest droevige van oud worden is dat je je vrienden verliest. Ik mis David Niven nog het meest: ik kan geen films van hem zien zonder te huilen."
Popster Ariana Grande heeft haar 'Dangerous Woman' tournee opgeschort na de bloedige aanslag na haar concert in Manchester, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van een 'bron met kennis van de situatie' gemeld.
Billboard Awards: Drake verbreekt record, Cher en Celine treden op
Billboard Awards: Drake verbreekt record, Cher en Celine treden op
Drake heeft het record verbroken van meeste aantal gewonnen Billboard Music Awards tijdens een enkele prijsuitreiking. De Canadese rapper won dertien awards en versloeg daarmee de vorige recordhouder Adele, die in 2012 twaalf awards mee naar huis mocht nemen.
Onder andere de prijzen voor de beste artiest, beste mannelijke artiest, beste Billboard 200 artiest en beste rapper mocht Drake op zijn naam schrijven. De rapper trad ook op tijdens de show, die plaatsvond in de Amerikaanse stad Las Vegas. Drake zong het nummer 'Gyalchester' vanaf een podium in het midden van de beroemde fontein van het Bellagiohotel.
"Mijn hele familie is hier, kijk mijn vader eens stralen!", zei de rapper bij het in ontvangst nemen van de prijs voor beste artiest van het jaar. "Dit is de man aan wie ik het allemaal te danken heb, de liefde van mijn leven", zei Drake als dank aan zijn aanwezige vader.
Schwarzenegger: "Laat je niet demotiveren door Trump"
Schwarzenegger: "Laat je niet demotiveren door Trump"
De wereld moet zich niet laten demotiveren door mensen als president Donald Trump als het gaat om het milieu. Dat is de boodschap die Arnold Schwarzenegger uitdraagt op het festival van Cannes, waar hij zijn nieuwe film Wonders of the Sea 3D presenteert. De 69-jarige superster sprak de commentaar in voor de nieuwe natuurdocumentaire van activist Jean-Michel Cousteau, die vijf jaar lang prachtige 3D-opnames maakte op de bodem van de oceaan.
"Klagen heeft geen zin, je moet dóen", betoogt Schwarzenegger in alle interviews die hij geeft in Cannes. "Je moet hándelen! Laat je niet demotiveren door iemand als president Trump: de toekomst van de aarde hangt af van zeven miljard mensen, niet van één mens. De mensen die geloven in een betere wereld zijn gepassioneerd en hebben de feiten én idealen aan hun kant. Het is een kruistocht; mensen moeten snappen dat het niet goed afloopt als we niets proberen te veranderen."
Als gouverneur van Californië zorgde Schwarzenegger ervoor dat zijn staat de beste milieuwetgeving van de VS kreeg. Het Witte Huis werkte hem tegen, maar de Governator streed door tot aan het Hooggerechtshof en kreeg gelijk. "Ik heb mijzelf vanaf het eerste moment omringd met mensen die precies wisten hoe de politiek werkte; ik had zelf natuurlijk geen ervaring als gouverneur. Zij leerden mij dat samenwerken het allerbelangrijkste is in de politiek. En dat heb ik gedaan, ik heb samengewerkt met de Democraten."
Over sommige onderwerpen mogen de twee grote Amerikaanse partijen van mening verschillen, maar sommige zaken zijn groter dan het partijbelang, vindt Schwarzenegger. "En groene wetgeving hoeft economische groei niet in de weg te staan. Integendeel: we hebben tijdens mijn termijnen en daarna enorm veel groene banen gecreëerd; er is momenteel geen sector die méér nieuwe banen oplevert."
Geweldig moment: Celine Dion krijgt voltallige pers aan het zingen
Geweldig moment: Celine Dion krijgt voltallige pers aan het zingen
Gisteren verbrak Drake het Billboard Awards-record van de meeste prijzen op één avond, maar het waren de ultieme diva's Cher en Celine Dion die met de meeste aandacht gingen lopen. Die laatste kreeg zelfs de voltallige persruimte aan het zingen.
Zelf kreeg Celine een staande ovatie voor haar optreden op de Billboard Awards. Ter ere van de 20ste verjaardag van Titanic bracht ze haar grootste hit 'My Heart Will Go On'. Maar zelf vond ze vooral het optreden van collega Cher een voltreffer. Dat werd duidelijk toen ze door de press room liep tijdens megahit 'Believe' en aan de monitor bleef staan om wat te dansen en te zingen. En in een mum van tijd deed de aanwezige pers net hetzelfde.
Man sleept Titanic-regisseur voor de rechter: "Hij heeft Jack op mij gebaseerd"
Man sleept Titanic-regisseur voor de rechter: "Hij heeft Jack op mij gebaseerd"
Amerika is een bizarre rechtszaak rijker: een zekere Stephen Cummings uit Florida heeft zopas klacht ingediend tegen regisseur James Cameron. De reden? "Hij heeft het personage Jack Dawson uit Titanic zonder toestemming op mij gebaseerd."
Natuurlijk is het niet netjes om zomaar een personage op iemand te baseren zonder diens toestemming, maar Cummings heeft vreemd genoeg helemaal niets te maken met de Titanic. Volgens hem heeft Cameron de film dan ook niet gebaseerd op de historische ramp uit 1912, maar wél op een persoonlijke ramp van Cummings. Die beweert dat de succesprent gaat over twee vrienden van hem die een bootongeluk kregen in 1988, waarbij de vrouw overleefde en de man niet.
Dat lijkt natuurlijk erg onwaarschijnlijk. Er stierven in totaal meer dan 1.500 personen bij de ramp van de Titanic, en we denken niet dat Cummings' verhaal het enige is dat lijkt op dat van Jack en Rose. Cameron kan het evengoed op een van de slachtoffers van de Titanic gebaseerd hebben, of het gewoon zelf verzonnen hebben. Wij vermoeden dat de rechter dan ook zal oordelen dat Cummings niet het alleenrecht heeft op het tragische liefdesverhaal en dat zijn claim van 300 miljoen dollar (plus 1 procent aan royalties) afgewezen zal worden.
Filip Meert zwaargewond na aanrijding door dronken Anderlecht-fan
Filip Meert zwaargewond na aanrijding door dronken Anderlecht-fan
"Filip had er niet meer kunnen zijn." Ex-Miss België Alizée Poulicek (29) waakt sinds vrijdag in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen aan het ziekbed van haar vriend Filip Meert (48). Die werd vrijdagochtend aangereden door een dronken Anderlechtfan, die een hele nacht de nieuwe landstitel van zijn ploeg had gevierd.
"Filip was die ochtend gaan zwemmen in Hemiksem", vertelt Alizée. "Toen hij met zijn Vespa rond 10.20 uur terug naar ons thuis in Niel reed, is hij omvergeknald door een dronken Anderlechtsupporter. Volgens getuigen reed Filip op een voorrangsweg toen die auto met een rotvaart uit een kleine zijweg kwam." Met een immense smak belandde Meert op het asfalt. "De chauffeur is wel gestopt, maar was zo zat na een hele nacht feesten dat hij niet eens besefte wat er gebeurd was", zegt Alizée.
Zware breuken en een hersenschudding Een ambulance bracht de vader van drie kinderen naar het ziekenhuis, waar de artsen een driedubbele bekkenbreuk, een gebroken staartbeen en een zware hersenschudding vaststelden. "Toen Filip wegbleef en zijn gsm niet opnam, wist ik dat er iets aan de hand was. Uiteindelijk ben ik via de politie te weten gekomen waar hij lag en ben ik halsoverkop naar het ziekenhuis gereden."
Revalidatie "Ik besef dat hij veel geluk heeft gehad, maar hij gaat zware weken en maanden tegemoet. De eerste dagen herkende hij bijna niemand meer door de hersenschudding. Hij was compleet in de war en stelde altijd dezelfde vragen. Ook de vele breuken zijn enorm pijnlijk en volgens de dokters zal hij nog twee à drie weken in het ziekenhuis moeten blijven. Daarna volgt een revalidatie van enkele maanden."
Herken jij deze actrice op de rode loper in Cannes?
Herken jij deze actrice op de rode loper in Cannes?
Het is even goed kijken, maar hier zie je toch echt Pamela Anderson. De 49-jarige actrice en voormalig playmate verraste afgelopen weekend vriend en vijand op de rode loper in Cannes.
Op social media wordt druk gespeculeerd over cosmetische ingrepen, maar misschien is het gewoon even wennen om babe Anderson ineens als klassieke schoonheid te zien in deze donkerblauwe creatie van Vivienne Westwood.
Zo verloopt een babyshower bij sterren als Beyoncé
Zo verloopt een babyshower bij sterren als Beyoncé
Zoals een echte ster betaamt, heeft Beyoncé nooit haar uitgerekende datum verklapt. Maar de zangeres, zwanger van een tweeling, lijkt nu wel heel dicht bij de bevalling te komen. Haar moeder Tina Knowles Lawson plaatste gisteren Instagram-kiekjes van een uitbundige babyshower. En die ziet er heel wat luxueuzer uit dan bij de gemiddelde sterveling.
Op een foto en een filmpje zijn heel wat beroemdheden te zien in fleurige jurken, waaronder ex-collega's van Destiny's Child Kelly Rowland en Michelle Williams. Ook de eveneens zwangere Serena Williams was aanwezig in de luxueuze Afrikaanse setting. Beyoncé zelf liep naar verluidt met blote buik rond, versierd met hennatatoeages.
"Happy Carter Push Party", roepen de gasten in de camera, als verwijzing naar de bijnaam voor een babyshower: een 'persfeestje'. Het feestje voorafgaand aan de bevalling wordt in de Verenigde Staten vanaf zo'n drie maanden voor de uitgerekende datum gehouden.
Bij de politie is neutraliteit verplicht, dus opzichtige religieuze symbolen kunnen niet. Dat stelde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zondag in De Zevende Dag (Eén), in een reactie op voorstellen om de hoofddoek toe te laten bij politiemensen. De minister wil wel werk maken van meer diversiteit binnen het politiekorps.
Voor de N-VA-vicepremier is het dragen van hoofddoeken of welk religieus symbool dan ook voor politiemensen niet aan de orde. Een politieman of -vrouw moet te allen tijde neutraal zijn, benadrukte hij. Ook tatoeages, kruisen, en dergelijke zijn om die reden niet toegelaten. Het woord zegt het zelf: een uniform moet uniform zijn, aldus Jambon.
Jambon wil wel werk maken van een zo divers mogelijk politiekorps, dat een afspiegeling moet zijn van de samenleving. ‘Maar dat doe je niet met symbolen die net de diversiteit en de integratie bemoeilijken. Wel door bijvoorbeeld zo divers mogelijk te rekruteren, wat we ook doen’, aldus de minister, die verwijst naar het proefproject in Antwerpen dat uitgebreid wordt. Dat betekent dat er ook gerekruteerd wordt in de allochtone gemeenschap.
Mevrouw Michel gastvrouw voor Trump
Jan Jambon verklaarde in De Zevende Dag ook dat het de vrouw van premier Charles Michel, Amélie Derbaudrenghien, zal zijn die de gastvrouw voor de first lady is tijdens het bezoek van president Trump en de NAVO-top donderdag. Eerder was er sprake van dat staatssecretaris Zuhal Demir die taak op zich zou nemen. Demir zelf toonde zich op de sociale media enthousiast over het idee.
‘In de voorbereiding van zo’n bezoek wijzigen dingen soms’, zei de minister van Binnenlandse Zaken. ‘Het gaat over een partnerprogramma en dus zal de first lady van dit land, de vrouw van premier Michel, gastvrouw zijn. Zuhal Demir gaat die dag naar de Special Olympics.’
Crevits ontgoocheld over manier waarop Bourgeois te werk ging
Crevits ontgoocheld over manier waarop Bourgeois te werk ging
CD&V-viceminister-president Hilde Crevits hoopt dat de Vlaamse regering snel bijeenkomt om te praten over het intrekken van de boskaart door minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zonder bevoegd minister Joke Schauvliege daarin te consulteren. Betreurenswaardig en hopelijk eenmalig, besloot Crevits in De Zevende Dag (Eén). Ook haar Open VLD-collega Bart Tommelein zei verrast te zijn en vond dat dit ‘beter niet gebeurd was’.
Crevits benadrukte dat er een verschil is tussen de inhoud en de stijl van de communicatie van Bourgeois. Met het intrekken van de boskaart heeft ze inhoudelijk geen probleem, wat haar collega Schauvliege vrijdag ook benadrukte. Maar de stijl is voor Crevits betreurenswaardig. ‘Ik ben ontgoocheld over de manier waarop Geert Bourgeois tewerk is gegaan. Ik hoop dat het eenmalig is’, aldus de minister, die hoopt dat er snel binnen de regering hierover gepraat kan worden, net als over de aanpassing van het decreet.
Tommelein verrast
Haar liberale regeringsgenoot Bart Tommelein zei verrast te zijn over de communicatie van de minister-president. ‘Het is beter om samen te communiceren als er iets niet doorgaat’, vond de Open VLD’er. Hij wees er ook op dat er op de ministerraad van de Vlaamse regering eerder op de dag niet beslist was om de boskaart in te trekken.
Tijdens een debat met de Vlaamse fractieleiders kon de interventie van Bourgeois op weinig begrip rekenen. Koen Van den Heuvel (CD&V) sprak van ‘weinig verbindend leiderschap’. Joris Vandenbroucke (SP.A) had het over een ‘triestig schouwspel’. Ofwel is de minister onbekwaam, ofwel heeft men de Vlaming om de tuin proberen te leiden, ofwel is de Vlaamse regering onbetrouwbaar, besloot hij.
Björn Rzoska (Groen) vond het gebrek aan professionaliteit van de Vlaamse regering stuitend. De demarche van de minister-president is volgens hem een motie van wantrouwen aan Joke Schauvliege. ‘Hoe kan ze nog functioneren?’, vroeg Rzoska zich af. volgens hem heeft Bourgeois zich alleen willen profileren.
Trump: 'Moslimlanden moeten strijd tegen radicalisering leiden'
Trump: 'Moslimlanden moeten strijd tegen radicalisering leiden'
'De moslimstaten moeten voorop gaan in de strijd tegen radicalisering.' Dat heeft de Amerikaanse president Trump gezegd in zijn speech op de islamitische top in Riyad, Saudi-Arabië.
In zijn langverwachte toespraak op de top met 55 islamitische leiders, waaronder 37 staatshoofden of regeringsleiders, wou Donald Trump naar eigen zeggen vooral een boodschap van 'vriendschap, hoop en liefde' brengen. Net als zijn voorganger, Barack Obama, zei Trump dat er een nieuw hoofdstuk wordt geopend in de relatie tussen Washington en de Arabische wereld.
Trump vestigde de aandacht op de strijd tegen terreur, die volgens hem een 'slag tussen goed en kwaad' is. Hij sloeg een veel verzoenender toon aan dan tijdens zijn kiescampagne. Zo meent hij dat het niet gaat om een strijd tussen religies of beschavingen, maar tussen 'barbaarse criminelen die het menselijk leven willen uitroeien' en 'fatsoenlijke mensen die dat leven willen beschermen'.
De president zei ook nog dat de Arabische staten de dodelijkste tol hebben betaald voor 'geweld door fanatici' en dat er een humanitaire en veiligheidsramp aan de gang is in de regio
De Amerikaanse president heeft de moslimlanden opgeroepen om 'de crisis van het islamitische extremisme' ernstig aan te pakken. De Arabische landen kunnen van de VS niet verwachten 'de vijand te verslaan'. Hij vroeg zijn toehoorders ook herhaaldelijk 'geen onderdak te bieden aan terroristen', om terroristen 'te verdrijven'. 'Verdrijf ze uit uw gemeenschap. Verdrijf ze uit uw gebedshuizen. Vedrijf ze uit uw heilig land.'
Strijd tegen financiering terrorisme
Wat de Arabische landen wel van Washington mogen verwachten, is 'een alliantie, gebaseerd op gedeelde belangen en waarden, om een betere toekomst voor ons allemaal te krijgen'. Een akkoord dat Washington en de Golfstaten sloten, om samen te strijden tegen de financiering van terrorisme, moet bijdragen aan die betere toekomst.
Trump beloofde ook dat de Verenigde Staten niet gaan proberen om hun levensstijl op te dringen of om hen te onderwijzen, maar Washington strekt de hand 'in een geest van samenwerking en vertrouwen'. Over mensenrechten moeten de Saudi's dus weinig bemoeienis verwachten van de Amerikanen
Kwarteeuw na hoogtepunt van grunge met Chris Cornell en Kurt Cobain: "Alleen Eddie Vedder blijft over"
Kwarteeuw na hoogtepunt van grunge met Chris Cornell en Kurt Cobain: "Alleen Eddie Vedder blijft over"
Woensdag overleed Chris Cornell. Een nieuwe schok voor miljoenen muziekliefhebbers over de hele wereld. Alwéér een icoon van de grunge weg. Twitter riep prompt op tot absolute bescherming van Pearl Jam-frontman Eddie Vedder, de laatste overlevende van de stevige gitaarrock die eind jaren tachtig in Seattle ontstond.
Het dreef rockfans tot reflectie, de pijnlijke zelfdoding van de frontman van Soundgarden met de knapste stem van de grunge. Muziekfreak Eric Alper tweette over de stemmen waarmee hij opgroeide: "Andy Wood, Layne Staley, Chris Cornell, Kurt Cobain... alleen Eddie Vedder blijft nog over. Dat moet bezinken."
Wat zij, buiten hun voortrekkersrol in de grunge, met elkaar gemeen hebben: heroïne. Het bekendste sterfgeval is natuurlijk dat van Kurt Cobain van Nirvana, die in 1994 een einde maakte aan zijn leven. Maar vier jaar eerder al stierf Andrew Wood, de beloftevolle frontan van Mother Love Bone, aan een overdosis heroïne. Drugs betekenden daarna ook het levenseinde van zanger Layne Staley (2002) en van bassist Mike Starr (2011), beiden van Alice in Chains. Twee jaar geleden ontviel ons Scott Weiland van Stone Temple Pilots, eveneens geveld door een overdosis.
En nu dus Chris Cornell. Hij hing zichzelf op na een laatste optreden in Detroit, dat hij afsloot met 'In My Time of Dying' van Led Zeppelin.
Als we de toch minder (commercieel) succesvolle Mark Arm (Mudhoney, Green River) en ex-Nirvana-drummer Dave Grohl - die tot vandaag wél hoge ogen gooit met zijn postgrungeband Foo Fighters - niet meerekenen, dan is Eddie Vedder inderdaad 'the last man standing', zeker in het rijtje van de meest bekende vertegenwoordigers van het genre. Dat kende zijn hoogtepunt begin jaren negentig van vorige eeuw, met Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam, Stone Temple Pilots en Alice in Chains die toen in ons land vooral de hoogste posities in de Afrekening van Studio Brussel inpalmden.
Vedder is binnen die grungebeweging met zijn vele getormenteerde talenten altijd wel een buitenbeentje geweest. Kurt Cobain, bijvoorbeeld, vond Pearl Jam gezapig en braaf. Hij zei ooit dat hij "niet op één hoop gegooid wou worden met zulke bands", schrijft rockjournalist Steven Hyden in zijn boek 'Your Favorite Band is Killing Me'.
De figuur van Eddie Vedder werd, in tegenstelling tot zijn vermelde collega's, nooit zo uitgebreid geassocieerd met dodelijke harddrugs. Toch genoot Vedder, net als Cobain en Cornell, zelf ook niet van de roem. Maar hij stuurde Pearl Jam daarom bewust een andere, minder toegankelijke, muzikale richting uit om de hardcore fans te bedienen. "Buiten Radiohead heeft geen enkele rockband ooit zo opzettelijk precies die mensen eruitgevist van wie ze wilden dat ze om hun muziek gaven", schrijft Hyden.
De laatste dagen regent het complimenten over de fantastische stem waarmee Chris Cornell ons bekoorde. Hieronder enkele onmiskenbare voorbeelden daarvan. Samen met Eddie Vedder bij Temple of the Dog met 'Hunger Strike', een a-capella-opname van 'Black Hole Sun', en een onwaarschijnlijke cover van 'Nothing Compares 2 U' van Prince, de muzieklegende die vorig jaar van ons heenging.
Moge hun aller ziel rust kennen en hun geniale muziek de onze blijvend balsemen.
Deel festivalpaleis in Cannes ontruimd na vondst verdacht pakket
Deel festivalpaleis in Cannes ontruimd na vondst verdacht pakket
Een deel van het festivalpaleis in Cannes is vanavond tijdelijk geëvacueerd. Dat is van een Belga-journaliste in de Franse badplaats vernomen. De reden voor de gedeeltelijke ontruiming was een verdacht pakket, dat door de veiligheidsdiensten werd aangetroffen.
Honderden mensen moesten het betrokken deel van het festivalpaleis verlaten. Daar moest een persvoorstelling van de Franse bijdrage 'Le Redoutable' van regisseur Michel Hazanavicius plaatsvinden. Nadat het pakket onschadelijk bleek, mochten de festivalgangers rond 19.50 uur het gebouw opnieuw binnen.
Baba Yega en Kabouter Plop brengen samen nieuwe versie van Kabouterdans
Baba Yega en Kabouter Plop brengen samen nieuwe versie van Kabouterdans
De winnaars van Belgium's Got Talent gaven vandaag twee shows in Flanders Expo te Gent. Baba Yega had onder andere Jamilla Baidou en Gers Pardoel uitgenodigd om hun show kleurrijker te maken.
Het publiek werd pas echt enthousiast op het moment dat Kabouter Plop een nieuwe versie van de Kabouterdans kwam brengen. De show was visueel een absolute topper, al hadden we de indruk dat Baba Yega de lat net iets te hoog had gelegd.
Het publiek was niet altijd mee en vooral het einde van de show was een teleurstelling.
Kim Gevaert (38) is opnieuw zwanger. In augustus verwelkomen de voormalige topsprintster en haar partner Djeke Mambo hun vierde kindje. Het nieuws wordt bevestigd door Kims mama. "Je kan er nu ook niet naast kijken", lacht Mieke Vandekerckhove (69), die meegeeft dat de zwangerschap prima verloopt.
Precies een jaar nadat Gevaert in de zomer van 2008 met atletiek stopte, beviel ze van haar eerste kind, Vince. Daarna volgden zoontje Romeo en dochtertje Lili. De ex-atlete heeft altijd gezegd dat ze een groot gezin wil.
"Kim komt zelf uit een gezin van vier kinderen", aldus haar mama - die naar eigen zeggen meteen wist dat haar dochter opnieuw zwanger is. "Een moeder ziet zoiets, hé." Extra leuk is dat Kim samen zwanger is met de partner van haar jongste broer. Zij bevalt een maandje later.
Sprookjeshuwelijk: Pippa straalt in kanten trouwjurk
Sprookjeshuwelijk: Pippa straalt in kanten trouwjurk
Sprookjeshuwelijk in Engeland. Pippa Middleton (33), de jongere zus van Kate, de hertogin van Cambridge, is vandaag met de rijke hedgefondsbeheerder James Matthews (41) getrouwd. De klokken van St. Mark's kerk in Englefield, Berkshire, luidden na een besloten plechtigheid waarin ze elkaar het ja-woord gaven. Pippa verwierf bij het huwelijk van Kate zes jaar geleden wereldbekendheid toen ze als getuige optrad in een opvallende kleurrijke jurk.
Bij het buitenkomen kuste het kersverse bruidspaar elkaar en dan vertrokken ze naar het nabijgelegen landgoed van Pippa's ouders, waar een royale receptie op de gasten wachtte.
Pippa arriveerde aan de kerk in een open oldtimer en droeg een traditionele witte kanten jurk met korte mouwen voor wat de lokale media "het huwelijk van het jaar" noemde.
Onder de gasten waren uiteraard prins William (34) en hertogin Kate (35) met hun kinderen prins George (3) en prinses Charlotte (2) en Williams broer, prins Harry (32) en zijn vriendin, de Amerikaanse actrice Meghan Markle (35). Ook de Zwitserse tennisspeler Roger Federer was onder de bekende genodigden.