Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Geldwolven
Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland
25-11-2016
Te weinig mensen van allochtone oorsprong, vrouwen en gehandicapten op Vlaamse kabinetten Ministers Muyters, Gatz, Schauvliege en Weyts gebuisd: geen enkele persoon met migratieachtergrond in hun kabinet
Te weinig mensen van allochtone oorsprong, vrouwen en gehandicapten op Vlaamse kabinetten
Ministers Muyters, Gatz, Schauvliege en Weyts gebuisd: geen enkele persoon met migratieachtergrond in hun kabinet
WEG MET DE NVA EEN BENDE DIEVEN VAN ONS LAND
In de kabinetten van onze Vlaamse ministers werken te weinig mensen van allochtone origine en als er al vrouwen werken, doen ze dat zelden in topfuncties. In vier kabinetten van Vlaamse ministers, allemaal enkele tientallen personeelsleden groot, werkt zelfs niemand met een migratieachtergrond. Het gaat om dat van Ben Weyts, Joke Schauvliege, Sven Gatz en ...Philippe Muyters. “Net de minister die verantwoordelijk is voor het diversiteitsbeleid op de arbeidsmarkt heeft 0 procent diversiteit in zijn eigen kabinet”, hekelt Imade Annouri van Groen.
Enkel het kabinet van minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) benadert de diversiteitsquota die Vlaanderen de eigen overheid oplegt . Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van parlementslid Kurt De Loor (sp.a). De streefcijfers voor diversiteit bij de Vlaamse overheid zijn dit jaar nochtans gevoelig verhoogd. Tien procent van de Vlaamse ambtenaren moet nu een migratie-achtergrond hebben, schrijft bevoegd minister Liesbeth Homans in haar beleidsbrief.
Ook te weinig vrouwen
Voor vrouwen in een topfunctie ligt het streefdoel binnen de Vlaamse overheid op 40 procent vrouwen in het topkader en 40 procent vrouwen in het middenkader. Zowel in het kabinet van minister-president Geert Bourgeois als in dat van minister van Werk Philippe Muyters werkt geen enkele vrouw in een managementfunctie. “Met slechts drie op negen vrouwelijke Vlaamse ministers en geen enkele minister met een migratieachtergrond oogt de hele regeringsploeg trouwens zeer blank en mannelijk”, stelt Kurt De Loor. “Eén op drie vrouwelijke ministers, daarmee haalt de regering haar eigen streefdoel voor vrouwen in topkaders niet eens.”
Het streefcijfer voor personen met een handicap - 3 procent - is voor de hele Vlaamse overheid moeilijk te halen, al worden in de beleidsbrief verhoogde inspanningen in het vooruitzicht gesteld om het percentage te benaderen. Enkel Geert Bourgeois, Liesbeth Homans en Joke Schauvliege stellen in hun kabinet één persoon met een handicap of chronische ziekte tewerk.
“De juiste man of de juiste vrouw op de juiste plaats blijft het uitgangspunt”, is te horen bij minister van Inburgering Homans. “Uiteraard wordt hierbij gestreefd naar een evenwichtige verdeling in de mate van het mogelijke. Ieder kabinet is verantwoordelijk voor de invulling van het eigen personeel.”
ik begrijp uw reactie maar wees blij dat je niet ziek bent of wil je wisselen met mij?ik zou graag wisselen
De kloof tussen Vlaanderen en Wallonië in de consumptie van gezondheidszorg neemt opnieuw toe. Een zieke Vlaming kost zo’n 136 euro minder dan een zieke Waal. In 2010 was dat nog maar 50 euro per persoon. Dat schrijft het Belang van Limburg.
De cijfers komen van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds. Dat analyseerde gegevens van 518.110 verzekerden in heel België. De verklaringvoor het verschil heeft onder meer te maken met de kortere hospitalisatieduur in Vlaanderen en het beperktere gebruik van het globaal medisch dossier (GMD) in Wallonië.
Bijna 65 procent van de Vlaming heeft een GMD, tegen 40 procent van de Walen. Terwijl met zo'n dossier overbodigeonderzoeken kunnen worden vermeden. Ook zijn Walen vaker arbeidsongeschikt en telt Wallonië dubbel zoveel personen die minder moeten betalenvoor de gezondheidszorg. “Vooral dat laatste verontrust me”, zegt Jürgen Constandt van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds. “Want het wijst op toenemende armoede.”
CD&V wil tweepijlersysteem in belastingen en sociale zekerheid
CD&V wil tweepijlersysteem in belastingen en sociale zekerheid
Goed voorstel om als basis te gebruiken zitten zeer goede elementen in. Alle inkomsten worden zo belast op een gelijkwaardige manier. Natuurlijk zullen NVA en VLD dit niet graag zien betekend uiteindelijk ook dat je een vermogenscadaster moet hebben en dat de bedriegers uiteindelijk eens door de mand zullen vallen
Ik vraag mij af of zij nog zelf het bos door de bomen zien met al hun regels,wetten en voorstellen
Dromen zijn bedrog
Ik vind het een goed idee maar zal niet lukken met nva en vld er bij.
Politiek CD&V wil een tweepijlersysteem invoeren in zowel het belastingstelsel als de sociale zekerheid. Dat idee lanceert de partij in aanloop naar het inhoudelijk congres dat de christendemocraten komend weekend houden.
Inkomsten moeten volgens CD&V worden opgesplitst in twee categorieën: uit werk en uit vermogen
CD&V gaat nu voluit voor een evenwaardige belasting van alle vormen van inkomsten. "De belastingdruk in ons land ligt te hoog en de verdeling ervan is niet correct", is zondag te horen. "Daarom maken we de omslag naar een tweepijlermodel in de fiscaliteit."
Inkomsten moeten volgens de partij worden opgesplitst in twee categorieën: uit werk en uit vermogen. De overheid moet alle inkomsten kennen en belasten en er moet één tarief worden toegepast voor alle inkomsten uit vermogen.
CD&V maakt zich sterk dat daardoor de algemene belastingdruk kan dalen. "Meer mensen zullen met al hun inkomsten bijdragen, daarmee maken we werken goedkoper en kan de belastingdruk naar beneden."
Extra bescherming
Ook in de sociale zekerheid pleit de partij voor twee pijlers. De eerste is een universele sociale bescherming, waarin onder meer de gezondheidszorg, het leefloon en de kinderbijslag zitten.
Wie werkt of gewerkt heeft, bouwt daarnaast een extra bescherming op. In die pijler zitten de werkloosheid, de vergoedingen voor arbeidsongeschiktheid en het pensioen. Dat deel wordt dus volledig voorbehouden aan de werkenden en wordt opnieuw een echte verzekering. Op die manier wil de partij vermijden dat wie geld heeft zich op de commerciële markt gaat verzekeren.
Vanaf vrijdag mogen de leden zich over de voorstellen buigen
Mensen, het wordt toch eens tijd dat we wakker worden, niet? Ik kots van dit land. BDW is een grove leugenaar. Hij heeft het volk erin geluisd. Almaar meer betalen voor alles en almaar dieper in de stront. Neen hij moet het niet alleen op Michel steken. Het is de ganse bende. Maar zelf iets inleveren??? howla, dan horen ze het donderen in keulen. Mensen, we moeten op straat komen en meer, anders eindigt de diefstal nooit.
Het is toch BDW die gisteren hier nog in de krant kwam zeggen dat we nog veel meer inspanningen gaan moeten leveren? Niet klagen als jer daavoor gestemd hebt.Die zei toch dat dure energie goed was?
En het gaat niet stoppen, alles wordt duurder en duurder en duurder. Gas, elektriciteit, water, huishuur de prijzen stijgen maar ons loon blijft hetzelfde. Dan verschieten ze dat er héél véél mensen in armoede en op straat leven.
Dit gaat er over. Waarom ga je nog werken, gewoon om alle lopende rekeningen te kunnen betalen en niks meer. Misschien moet ik gewoon steuntrekker worden en genieten van alle voordelen en kortingen op al deze basisbehoeften. Waarom ga ik nog werken. Ik ga nu toch kapot van de stress.
Binnenkort is het goedkoper om te douchen met flessenwater uit de auchan. . al wat je kan kopen in het buitenland, doen
Drinkwater dreigt alweer een pak duurder te worden. De Vlaamse watermaatschappijen willen hun tarieven vanaf 1 januari tot 30% verhogen. Die prijs geldt dan meteen tot 2022.
Sinds 2010 is de drinkwaterfactuur van een gemiddeld gezin al met 39% gestegen, en daar dreigt nu nóg eens een pak bij te komen. De Watergroep, die de helft van alle Vlaamse abonnees bedient, wil de prijs tot 30,9% optrekken. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a).
Investeringen "De waterprijs maakt 40% van je factuur uit. De overige 60% zijn kosten voor afvoer en zuivering. En die zijn de afgelopen jaren al met gemiddeld 28% toegenomen", weet Beenders. "Wij plannen heel wat investeringen", bevestigt Kathleen De Schepper van De Watergroep. "Daarvoor hebben we extra inkomsten nodig."
De Vlaamse Milieumaatschappij moet de tariefstijgingen die de watermaatschappijen vragen nog groen licht geven. Eind december wordt de beslissing verwacht.
"Trump zal worden afgezet", aldus professor die als enige voorspelde dat hij president zou worden
Trump en zijn kiezers, veelal plebs en loosers, zullen de wereld om zeep helpen en ons, in feite onze kinderen, veel geld kosten. De intresten hypotheekleningen zullen sterk stijgen, en nog veel meer onheil volgt. Trump kan deze job niet aan, hij zou moeten afstand doen en de job overlaten aan bekwame mensen zoals Hillary.
Als het Congres Trump eenzijdig afzet dan zullen er zware rellen zijn met wat ergere gevolgen dan wat vuilnisbakken in brand... Met Trump als President-Elect heeft de wereld gezien hoe nauw het Westen het met de democratie werkelijk neemt...
Ik voorspel dat de nieuwe presidente Madonna wordt
Als Donald
Professor Allan Lichtman, die al sinds 1984 de resultaten van alle presidentsverkiezingen correct heeft voorspeld - en het dus ook bij het rechte eind had toen Donald Trump vorige week verkozen werd - heeft een nieuwe voorspelling de wereld ingestuurd: hij orakelt dat de president-elect zal worden afgezet. Dat meldde hij aan CNN.
Peilingen, voorspellingen,... Ze hebben ons vorige week allemaal mooi in het ootje genomen. Geen ruime winst voor Hillary Clinton, zoals de twee Amerikaanse professoren Larry Sabato en Nate Silver voorspelden, wel 290 kiesmannen voor Donald Trump. En dus kreeg enkel Amerikaans professor Allan Lichtman gelijk.
Hoewel de historicus, werkzaam aan de universiteit van Washington, zich voor de presidentsverkiezingen nog baseerde op dertien 'sleutels' (waar- en niet waar-beweringen), gooit hij het bij zijn nieuwe voorspelling over een totaal andere boeg. "Ik baseer me op mijn instinct wanneer ik zeg dat Donald Trump het einde van zijn eerste ambtstermijn niet zal halen."
Lichtman verwacht dat het Congres een impeachment-procedure tegen Trump zal starten en hem uiteindelijk zal afzetten. En de professor geeft verschillende redenen mee: "Eerst en vooral heeft Trump het nooit nauw genomen met de wet. Kijk maar naar de Trump Foundation, een liefdadigheidsinstelling waarvan hij het geld gebruikte voor persoonlijke doeleinden. Die zelfverrijking, waar Trump goed in is, kan hem duur komen te staan." Onderzoek kon weliswaar geen onregelmatigheden optekenen en zijn schuld werd niet bewezen.
Ongeleid projectiel Maar hoe kan Trump worden afgezet als zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden enkel uit Republikeinen bestaat? "Het is in volle verkiezingsstrijd duidelijk geworden dat niet alle Republikeinen fan zijn van Trump. Hij is niet een van hen", vervolgt Lichtman. "Trump is een ongeleid projectiel. Niemand weet wat hij of zij moet geloven en waar Trump nu eigenlijk voor staat."
En Lichtman vervolgt: "Ik ben er zeker van dat de Republikeinen liever Mike Pence (de toekomstige vicepresident) in het Witte Huis zien: hij is een voorspelbare, oerconservatieve Republikein. Eentje volgens de oude stijl."
Clinton heeft bijna miljoen stemmen meer dan Trump
Clinton heeft bijna miljoen stemmen meer dan Trump
Weg met de valse Trump rot op
De stemmen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn nog steeds niet allemaal geteld. Hillary Clinton heeft in het hele land in totaal al bijna een miljoen stemmen meer dan Donald Trump, maar dat zal aan de overwinning van Trump niets meer veranderen.
Al enkele uren na het sluiten van de stembussen was duidelijk dat de republikein Trump in de meerderheid van de staten de overwinning zou binnenhalen. Dat verzekerde hem van voldoende steun bij de kiesmannen, die uiteindelijk stemmen voor de benoeming van de president.
Door dat systeem met kiesmannen doet het er uiteindelijk niet toe wie over het hele land gezien het meest stemmen haalt. Al op de dag van de verkiezingen leek het erop dat Clinton daar wel meest stemmen zou hebben.
Nog miljoenen stemmen te tellen
Nu de telling nog steeds verdergaat, lijkt het erop dat de democrate één of zelfs mogelijk twee miljoen meer stemmen zal gekregen hebben dan haar opponent. Zo worden er in de staat Californië nog steeds veel stemmen geteld, en die gaan grotendeels naar Clinton. Ze haalde de zege in de kuststaat binnen, maar de omvang van het overwicht doet er in de praktijk niet toe. In veel staten moeten ook nog een deel van de stemmen die per brief zijn uitgebracht worden geteld. Dat zou nog weken kunnen duren.
Volgens de meest recente cijfers van de New York Times heeft Clinton 61.318.162 stemmen behaald, tegenover 60.541.308 voor Trump, of een verschil van 776.854. Mogelijk vergroot die kloof nog: er zouden nog miljoenen stemmen te tellen zijn.
Valse info
Hoewel de uiteindelijke cijfers over wie het meest stemmen heeft behaald geen rol spelen, geldt het wel als een soort graadmeter voor de populariteit die de president bij aanvang heeft. Barack Obama wist steeds die ‘popular vote’ te winnen, George Bush enkel bij zijn herverkiezing.
In de VS wordt ook valse informatie verspreid over de popular vote. Sommige websites verspreiden bewust het bericht dat Trump wel meer stemmen heeft gehaald, gewoon in een poging om meer bezoekers naar de site te lokken.
De steun voor het koningschap zakt in Vlaanderen naar een dieptepunt. Zelfs in Wallonië begint de steun, na een piek in 2003, opnieuw te dalen.
De tijd waarin de koning vooral in Vlaanderen aanhang vond, ligt ver achter ons. Volgens onderzoek van het Instituut voor Sociaal en Politiek Opinieonderzoek (Ispo) was in 2014 nog maar 40 tot 45 procent van de Vlamingen uitgesproken voorstander van de monarchie.
Het Ispo onderzoek peilde zowel in 1990, 1999, 2002, 2003 als 2014 naar de houding van de Belgen tegenover het koningshuis. Gedurende die 25 jaar heeft de koning flink aan populariteit ingeboet. In 1990, onder koning Boudewijn, kreeg de koning nog meer dan zes op de tien Vlamingen achter zich. Maar nadien is de aanhang van zijn opvolgers, koning Albert II en koning Filip, gestaag geslonken. Tot minder dan de helft bij de laatste peiling.
Die daling hangt samen met een verandering in heel Vlaanderen. De secularisering en de stijging van het onderwijsniveau verklaren voor een deel de aanhoudende daling. Gelovigen en laaggeschoolden zijn meer gehecht aan het koningschap dan anderen.
De evolutie in het politieke denken speelt evenzeer mee. Hoe Belgisch gezinder iemand is, des te meer royalistisch hij zich zal opstellen. De hoge bloei van het Vlaams-nationalisme de voorbije jaren werpt dus een schaduw op het koningschap.
Behoeder van het land
Dat verklaart ook waarom Wallonië net de omgekeerde beweging maakt, al spelen ontkerkelijking en onderwijs er dezelfde rol. In 1990 lag de steun voor de monarchie in Wallonië nog net iets lager dan in Vlaanderen. 25 jaar later noemen twee op de drie Walen zich een voorstander van het koningshuis. Walen zien de koning als de behoeder van de eenheid van het land. Ze willen ook dat hij meer te zeggen zou krijgen in de Belgische politiek.
Toch begint de aanhang van de monarchie sinds 2003 ook in het zuiden opnieuw te slinken.
‘De koning moet omhooglopen op een dalende roltrap’, zegt professor Bart Maddens (KU Leuven), een van de initiatiefnemers van het onderzoek. ‘In Wallonië is dat aanvankelijk wat beter gelukt. Met de opkomst van het Vlaams Blok in de jaren negentig zijn in Wallonië meer en meer mensen de monarchie beginnen te zien als een dam tegen het uiteenvallen van het land. Maar vanaf 2003 zijn de achterliggende verschuivingen door de ontkerkelijking en onderwijs opnieuw hun rol gaan opeisen.’
Huurder met te hoog inkomen zal moeten bijbetalen voor sociale woning
Huurder met te hoog inkomen zal moeten bijbetalen voor sociale woning
Vlaams Minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil huurders van een sociale woning met een te hoog inkomen meer laten betalen. Verbreken van het huurcontract kan immers niet.
Dat concludeert Het Laatste Nieuws uit de beleidsbrief van Homans, die de krant kon inkijken. Volgens de krant zou ongeveer 7,5 procent van de huurders een inkomen hebben dat te hoog ligt om in aanmerking te komen voor een sociale woning. Concreet gaat het om een inkomen van 23.500 euro netto per jaar voor een alleenstaande, of 35.300 euro per jaar voor een koppel. In 2014 ging het concreet om 11.232 dossiers. Het gaat dan om huurders die meer zijn gaan verdienen, of huurders van wie de inwonende kinderen ook een inkomen hebben.
Die mensen uit hun huis zetten kan momenteel niet, en daarom zijn behalve Homans ook andere politici van de meerderheidspartijen voor een ‘solidariteitsbijdrage’. Zo zeggen Vlaams Parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) in de krant voor de regeling gewonnen te zijn.
Vanaf 1 januari wordt het voor nieuwe contracten wel mogelijk om huurders uit te zetten als ze 25 procent meer verdienen dan de inkomensgrens.
Charles Michel zet CD&V voor het blok: "Geen koppeling vennootschaps- en meerwaardebelasting"
Hopelijk trekt de cd&v nu eindelijk de stekker uit deze rampregering
Ben deze regering kotsbeu! Ik hunker naar verkiezingen, tijd dat de stekker eruit getrokken wordt.
Peeters hou de eer aan u zelf en trek de stekker uit . ik zal u dankbaar zijn dat die drie dieven partijen weg zijnp
De CDenV moest al lang uit deze regering gestapt zijn. Je ziet toch ook dat veel tegen de goesting van Peeters is. Ik denk dat Beke hier de grote schuldige is dat ze maar blijven aanmodderen uiteindelijk zal er maar zeer weinig van in huis komen om de superrijken aan te pakken. Alleen maatregelen tegen de gewone mens heeft deze regering al genomen. Noem mij een maatregel die echt ten gunste is van de gewone mens??
Premier Charles Michel zegt dat er voor de regering geen formele koppeling is tussen de hervorming van de vennootschapsbelasting en de invoering van een meerwaardebelasting. "Er is geen politieke koppeling", zei de premier zondag in De Zevende Dag (één). "Misschien voor één partij, maar ik spreek in de naam van vier partijen als eerste minister". Nochtans gaat CD&V steeds prat op een koppeling tussen beide dossiers.
Bij de voorbije begrotingsbesprekingen raakten de federale coalitiepartners het niet eens over een aantal aangekondigde hervormingen. De hervorming van de vennootschapsbelasting die N-VA-minister van Financiën Johan Van Overtveldt wou, raakte niet rond en ook de meerwaardebelasting die CD&V op tafel legde kreeg geen groen ligt.
Beide dossiers liggen nog op tafel en Michel ziet het als zijn taak om de komende weken "de methodiek" te bepalen. "We zullen tegelijkertijd bekijken hoe we een hervorming voor de vennootschapsbelasting kunnen beslissen die moet zorgen voor meer competitiviteit, meer aantrekkelijkheid en meer steun voor de kmo's, en van een andere kant hoe het mogelijk is meer rechtvaardigheid te hebben op fiscaal vlak", zei Michel.
Michel: "Geen koppeling"
Op de vraag of de vennootschapsbelasting hervormd wordt zonder meerwaardebelasting zegt Michel dat er geen politieke koppeling is, ook al zegt CD&V van wel. "Misschien voor één partij, maar ik spreek in de naam van vier partijen, als eerste minister".
Dit weekend nog zei CD&V-voorzitter Steffen Van Roosbroeck, woordvoerder van CD&V, nog dat de "twee problemen samen getackeld" moeten worden. "De premier heeft de koppeling ook heel duidelijk gemaakt in zijn state of the union."
Persoonlijk vindt Michel dat de hervorming van de vennootschapsbelasting er moet komen, maar hij pleit ook "voor meer rechtvaardigheid". "Ik denk dat het van de concrete modaliteiten afhangt", zegt Michel.
‘Als het gaat over het economisch programma zou ik eerder voor Donald Trump kiezen dan voor Paul Magnette.’ Dat zei Rik Torfs, rector van de KU Leuven, tijdens een evenement van Knack op de Boekenbeurs.
Dat Rik Torfs niet hoog oploopt met de manier waarop Paul Magnette (PS, voorzitter van het Waals Parlement, red.) aan politiek doet, was geen geheim meer. In een column inDe Standaardschreef de rector dat ‘België voor Magnette minder belangrijk is dan macht’. ‘Als dit land verdwijnt, zal het niet door woorden uit het noorden, maar door daden uit het zuiden zijn.’
Tijdens een evenement van het weekblad Knack op de boekenbeurs in Antwerpen zei Torfs vanmiddag dat hij ‘op basis van het economische programma eerder voor Donald Trump zou kiezen dan voor Paul Magnette.’ ‘Toen Trump won, reageerde Magnette met de vaststelling dat als een verkozene gefeliciteerd wordt door Marine Le Pen (Franse politica van het Front National, red.), zijn we ver gekomen. Ik vind dat een slecht argument.’
‘Trump wil actie ondernemen’
Torfs ging ook dieper in op zijn opgemerkte woorden. ‘Magnette is niet in staat om veel nieuwe investeringen naar Wallonië te lokken’, zei hij. ‘Hij mikt op herverdeling, de facto door de lonen te laten stijgen en mensen meer te laten consumeren. Uiteraard drijf je daarmee de reële kost enkel op, waardoor je nooit buitenlandse bedrijven kunt aantrekken.’
Trump daarentegen, aldus Torfs, ‘wil overheidsinvesteringen doen in infrastructuur’. ‘Dat brengt wel geld en jobs op. Stel je voor dat ons wegennet zo was gebouwd dat we zonder files zouden rijden!’
‘Natuurlijk gaat Trump de staatsschuld nog hoger maken dan die nu al is, er zal inflatie zijn’, merkte Torfs op. ‘Maar het verschil is dat Trump actie wil ondernemen, iets wil doen. Magnette geeft alleen de mensen meer geld.’
Voor wie er plots aan zou beginnen twijfelen: op Twitter liet Rik Torfs gisteren verstaan dat hij alleszins nooit op Donald Trump zou stemmen.
Clinton schuift nederlaag af op FBI-directeur Comey
Clinton schuift nederlaag af op FBI-directeur Comey
Hillary Clinton legt de schuld voor haar verkiezingsnederlaag bij FBI-directeur James Comey. Die heropende een week voor de verkiezingen het onderzoek naar Clintons gebruik van een persoonlijke mailserver.
De voormalige presidentskandidate maakte de verwijten aan Comeys adres tijdens een telefonische meeting met belangrijke geldschieters van haar campagne. Dat hebben enkele deelnemers aan die conference call gezegd aan het persagentschap Reuters.
Clinton ging de verkiezingen in als favoriet. Zowat elke nationale peiling gaf haar een voorsprong op Donald Trump. De Republikeinse presidentskandidaat haalde het uiteindelijk van Clinton, wat voor velen als een schok kwam.
Tijdens het telefoongesprek met haar supporters zei Clinton zaterdag dat haar campagne en de Democratische partij 900 miljoen dollar heeft opgehaald bij meer dan 3 miljoen individuele geldschieters.
Clinton zei ook dat FBI-directeur James Comey te verwijten valt voor haar nederlaag, omdat hij in de dagen voor de verkiezing een brief had gestuurd naar leden van het Amerikaanse congres waarin hij zei dat hij het onderzoek naar Clintons persoonlijke mailserver had heropend.
Een week later kondigde Comey aan dat hij de nieuwe mails geanalyseerd had en bij zijn eerdere stelling (dat Clinton niet vervolgd moest worden) bleef. Maar op dat moment was de politieke schade al geleden.
Volgens Clinton had Trump de twee aankondigingen van Comey kunnen gebruiken om haar aan te vallen. Want hoewel de tweede brief haar vrijpleitte, zei Clinton aan haar geldschieters dat Trump bij zijn achterban daardoor het idee kon versterken dat het systeem werd gemanipuleerd in haar voordeel.
De woordvoerder van Hillary Clinton was niet meteen bereikbaar voor commentaar.
Halfbroer Obama steekt loftrompet over Donald Trump
Halfbroer Obama steekt loftrompet over Donald Trump
De Keniaanse halfbroer van de Amerikaanse president Barack Obama, Malik, heeft zich op Twitter verheugd over de overwinning van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Lang niet alle Amerikanen scharen zich achter Donald Trump en dat zal de aanstormende president van de Verenigde Staten geweten hebben. Her en der over het land breken spontane betogingen uit waarop ‘Fuck Trump’ gescandeerd wordt en vlaggen in brand worden gestoken.
De overwinning van Donald Trump was voor veel Amerikanen die hoopten dat Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president zou worden, een ontgoocheling. Veel mensen op Twitter zetten nu hun hoop op de huidige presidentsvrouw, Michelle Obama.
Deze ochtend, nadat bekend werd dat Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten zou worden, werd de hashtag #Michelle2020 trending op socialenetwerksite Twitter. Velen hopen dat Michelle Obama, de vrouw van huidig president Barack Obama, presidentiële ambities heeft en dat ze zich zal mengen in de volgende verkiezingsstrijd.
Als het van de Twitteraars afhangt, is het dus duidelijk wie de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten wordt. Michelle Obama kondigde eerder dit jaar aan dat ze geen plannen heeft, maar misschien bedenkt ze zich na de vele - emotionele - reacties?
Oef dat begint al goed , Vertrouw die man voor geen haar ,
Hij is nog niet zeker hoor President te worden. Spijtig genoeg wordt dat op TV niet gezegd. Als er kiesmannen van de Republikeinen op Clinton stemmen in plaats van Trump... en er zijn er al twee die dat van plan zijn
Domme Amerikanen hebben gekregen wat ze verdienen. Ook hier in België hebben wij gekregen wat we verdienen. .... ook hier wou een meerderheid iets anders maar politiek is nu eenmaal niet gemaakt voor de gewone man. Enkel de illusie. .. het grote geld regeert en zal altijd blijven regeren. Ze leggen ons het zwijgen op . criminelen worden president omdat ze geld hebben. Hier mogen onze politieker ongestraft graaien. en wij...... Wij mogen betalen ... boetes betalen....en zwijgen....d
4 jaar cel aub!!
VOOR DIE ZOT VIER JAAR OPSLUITE
Voor Donald Trump zijn intrek neemt in het Witte Huis, moet hij mogelijk eerst nog voor de rechter in San Diego verschijnen. De zaak die oud-studenten van zijn ter ziele gegane Trump University hebben aangespannen, staat voorlopig op 28 november gepland.
Trump wordt ervan beschuldigd een hogeschool te hebben opgericht die studenten geld afhandig maakte. Trump lanceerde 'een onroerendgoedopleiding' en noemde die Trump University. Die heeft van 2005 tot 2011 bestaan. Er zijn circa 5.000 studenten op af gekomen die vermogens betaalden voor de opleiding.
Volgens de aanklagers was het helemaal geen opleiding, maar oplichting. De richting was niet erkend en voldeed niet aan wat de studenten vooraf werd beloofd. Trump zelf verscheen in reclamespots om mensen naar zijn instelling te lokken.
Teleurgestelde deelnemers aan de opleiding eisen nu hun geld terug. Het zou in totaal om naar schatting 37 miljoen euro gaan.
Uitstel? Zittende presidenten zijn beschermd tegen gewone rechtsvervolging, maar dat geldt niet voor zaken die hebben plaatsgevonden voor het betrekken van 'The Oval Office'. Toch zou het goed kunnen dat de rechter beslist tot uitstel zodat Trump de zaak kan schikken. Maar het simpele feit dat hij gekozen is als president, is normaal niet genoeg om de zaak op de lange baan te schuiven.
De teleurstelling is groot bij de Clinton-aanhangers.
We hebben al in deze wereld genoeg gekke dictators en nu er nog één bij.Later zal hij het systeem van Poetinregelen zodat hij terug president word zonder verkiezingen, zoals hij vorige week heeft gezegd?
47,6 procent tegenover 47,5 procent. Het verschil is klein, bijzonder klein zelfs, maar de Democratischepresidentskandidate Hillary Clinton heeft in absolute termen meer kiezers achter zich gekregen dan Donald Trump. Toch werd niet zij, maar hij, verkozen tot nieuwe presidentvan de Verenigde Staten. Het doet terugdenken aan de presidentsverkiezingen van 2000 toen Al Gore populairder was dan George W. Bush, maar die laatste uiteindelijk toch won.
Volgens de laatste tellingen hebben 59.177.303 Amerikanen op Clinton gestemd (of 47,6 procent), Trump kreeg 59.033.713 stemmen achter zijnnaam of 47,5 procent. Intussen is 92 procent van de stemmen geteld, maar het blijft nog wachten op de officiële uitslagen in drie staten: Minnesota(dat naar Clinton neigt), Michigan en New Hampshire (die beiden naar Trump neigen).
Dat iemand die de 'popular vote' wint uiteindelijk geen president wordt, heeft te maken met het Amerikaansekiessysteem dat zich opsplitst in 'electoral votes' (het aantal kiesmannen) en 'popular votes' (het aantal daadwerkelijkestemmen dat een kandidaat achter zijn naam krijgt).
Per staat kan een presidentskandidaat een aantal kiesmannen - bepaald volgens het aantal inwoners - binnenrijven. Zij duiden in eenkiescollege uiteindelijk de nieuwe president aan. Trump heeft intussen 290 kiesmannen achter zijn naam, Clinton 218.
In de einduitslag maakt het aantal stemmen dus evenwel niets uit.
Dat iemand toch de 'popular vote' wint, maar uiteindelijk geen president wordt, is vrij uitzonderlijk. Toch wasdat ook in 2000 het geval toen de Republikeinse presidentskandidaat George W. Bush 50.456.002 stemmen binnenhaalde (47,87procent) tegenover 50.999.897 stemmen (48,38 procent) voor de Democratische presidentskandidaat Al Gore. Deze laatstegreep uiteindelijk naast de macht en moest zich na een beslissing van het Hooggerechtshof bij die beslissing neerleggen.
CD&V pleit er dinsdag voor dat kinderen die levenloos geboren worden na een zwangerschap van minder dan 180 dagen, toch met naam en voornaam kunnen worden opgenomen in het geboorteregister.
‘We hopen met dit voorstel eindelijk een doorbraak te realiseren. Voor ouders kan dit echt een belangrijke steun zijn in het rouwproces’, zegt CD&V-Kamerlid Sonja Becq.
Op dit moment wordt enkel een akte van levenloos kind opgemaakt voor het overlijdensregister na een zwangerschapsduur van 180 dagen, oftewel zes maanden. Bij een kortere zwangerschapsduur is geen akte mogelijk.
‘Of hun baby nu voor, tijdens of na de geboorte overlijdt, maakt voor ouders geen enkel verschil. Het kind wordt geboren en maakt deel uit van het gezin. Ouders verwachten hier erkenning, ook vanuit de overheid’, zegt Becq daarover.
Geen verplichting
De CD&V-politica heeft een nieuw voorstel klaar om ook al een geboorteakte mogelijk te maken voor levenloos geboren kinderen na een zwangerschap van minder dan 180 dagen. ‘Ouders hebben hierin een vrije keuze, zij zijn tot niets verplicht’, licht Becq toe.
De akte zou geen enkel rechtsgevolg noch sociale rechten doen ontstaan. ‘Wel geven we de ouders de mogelijkheid om het kind naast een voornaam ook een familienaam te geven, zoals in Nederland en Frankrijk. Op deze manier komen we tegemoet aan de vraag van vele papa’s en mama’s om het kind een volwaardige erkenning te geven.’
Becq hoopt dat de coalitiepartners zich in het voorstel kunnen vinden. ‘Dit dossier sleept al te lang aan. Met ons aangepast voorstel hopen we nu eindelijk een wetgevend kader te scheppen dat een rouwproces op maat van de ouders mogelijk maakt’, aldus nog de CD&V-politica.
Hij schonk zijn volk meneer en madam Pheip, Clo-Clo, Adhemar, Tuizentfloot, Detectief Van Zwam, Petoetje en Petatje, Kapitein Oliepul, Geeraard de Duivel en Matsuoka. Om Piet Fluwijn en Bolleke niet te vergeten, of Octaaf Keunink. Ze werden allemaal bedacht door Ridder Marc Sleen, 93 jaar geleden geboren als Marcel Neels en gisterenavond overleden.
VTM vernam het nieuws via de familie. Marc Sleen is thuis in Hoeilaert overleden. ‘Hij is vredevol en waardig ingeslapen na een boeiend en boordevol leven waarin hij met zijn kunstenaarsziel en creativiteit generaties heeft verrijkt’, aldus zijn vrouw.
NeroIn september 1944 kon de jonge Marcel Neels als cartoonist en illustrator beginnen bij De Standaard. Tekenen was al in zijn kindertijd zijn grote passie geweest. Een droom ging in vervulling.
Nero, zijn bekendste creatie, dook voor het eerst op in oktober 1947. Anarchistisch, soms surrealistisch, vaak volgens een heel eigen logica, vol verwijzingen naar de actualiteit, en met vooral een lange rij knotsgekke personages – van een pijprokende bazige vrouw tot een boreling die ter wereld komt met een voldragen, stevige snor. Het publiek omarmt hen allemaal, en koopt later ook massaal de albums. Tot tevredenheid van Sleen, van de kranten die zijn strips publiceren, en van zijn uitgever. Sleen wordt verzocht steeds meer reeksen te maken voor verschillende bladen uit dezelfde groep. Naast elke dag twee stroken Nero tekent Sleen onder meer ook De avonturen van Neus, Pollopof, Piet Fluwijn en Bolleke, Stropke en Flopke, De Lustige Kapoentjes, Doris Bobbel en Octaaf Keunink.
Ereburger
Sleen ontving tal van onderscheidingen voor zijn tekenwerk. In 1974 kreeg hij de Prix Saint Michel voor zijn Nero-album 'Het Lachvirus'. In 1993 won hij de 'Gouden Adhemar', als beloning voor zijn hele carrière en in 1995 werd hij door de Belgische Kamer van Stripexperten bekroond voor zijn How-trilogie, die de 'Prijs voor het beste stripverhaal van 1994' kreeg. In 1999 werd Sleen geridderd door koning Albert. Hij was de eerste Vlaamse striptekenaar die deze eer te beurt viel.
Hij was ook de eerste laureaat van de StripVos in 2002. In datzelfde jaar werd hij door de lezers van Knack uitgeroepen tot 'Mens van het jaar' in de categorie Cultuur. Hij kreeg de titel van ereburger in maar liefst vier gemeentes: Hulshout (1981), Sint Niklaas (1984) Turnhout (2008), de gemeente Sleen in Nederland en natuurlijk in zijn eigen Hoeilaart. Onlangs, in juli nog, ontving Sleen het Groot Ereteken voor mensen die zich langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor Vlaanderen.
Wereldrecord
Nadat Nero in 2002 was stopgezet, in het jaar van Sleens 80ste verjaardag, liep de aandacht voor de tekenaar en zijn werk terug – tot zijn groot verdriet. In 2009 opende in de Brusselse Zandstraat, recht tegenover het Stripmuseum, nog het Marc Sleen Museum, dat een mooie, zij het kleine ode aan de geestelijke vader van Nero brengt. Het was het laatste grote wapenfeit in een rijkgevulde carrière, waarin Sleen onder meer het Guinness Record Boek haalde als meest productieve tekenaar ter wereld.
Sleen bleef de voorbije jaren schaken met enkele vrienden en intimi, maar fysiek ging zijn toestand achteruit. Hij moest steeds meer leunen op de goede zorgen van zijn tweede vrouw, Catharina. Op 13 juli 2008 was zijn eerste vrouw, Magdalena Maddy Paelinck, met wie hij in 1945 was getrouwd, overleden. Het echtpaar bleef kinderloos. Hun enige kind, een zoon, overleed in 1952 tijdens de bevalling. ‘De zwaarste slag van mijn leven’, zou Sleen die gebeurtenis altijd blijven noemen. ‘Erger dan mijn gevangenschap tijdens de oorlog.’
Marc Sleen wordt op zaterdag 12 november om 12 uur begraven in de Sint-Clemenskerk in Hoeilaart.
Meer De Croo jij bent zo zot als een deur bol het af zak
De veiligheids- en inlichtingendiensten zullen weldra in specifieke omstandigheden gsm-signalen kunnen blokkeren. Minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) heeft een ontwerp voor een wettelijk kader klaar.
Het verstoren van gsm-signalen is momenteel slechts op twee plaatsen toegelaten: op oefenterreinen van het leger en in gevangenissen. De Croo wil het toepassingsgebied van de ‘jammers’ of telefoonsignaalstoorders uitbreiden, om de veiligheid te verhogen. Want het blokkeren van een gsm-signaal kan verhinderen dat een explosief vanop afstand in werking wordt gesteld.
In het ontwerp krijgen ontmijningsdienst DOVO, de speciale eenheden van de federale politie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten toelating om het toestel te gebruiken. Het blokkeren zal enkel kunnen bij ernstige situaties, op een specifieke locatie zoals een perimeter rond een mogelijk explosief en slechts voor korte tijd.
‘Het gebruik van deze apparatuur moet DOVO en de veiligheidsdiensten in staat stellen om dreigingen efficiënter aan te pakken en de levens te beschermen van burgers en medewerkers’, zegt De Croo. Het ontwerp moet wel nog worden voorgelegd aan de ministerraad.
Clinton gaat met lichte voorsprong laatste weekend voor verkiezingen in
Clinton gaat met lichte voorsprong laatste weekend voor verkiezingen in
Wat als Mevr. Clinton wint. De week daarna stuurt Poetin smerige émails de wereld in over Hillary. Wat dan Amerika ? En poetin maar lachen.
Wat een cinema is dat geworden zeg, ik zou beschaamd zijn!
Ik vind Trump toch een bullebak.
Zou Trump wel gezond verstand hebben? Als hij een vrouw wilt versieren onmiddellijk naar haar private grijpen?
Met Trump zou wel eens hetzelfde kunnen gebeuren als wat er met Kennedy gebeurd is..m
Race Witte Huis De Amerikaanse Democrate Hillary Clinton gaat met een lichte voorsprong in de peilingen het laatste weekend voor de presidentsverkiezingen in.
In de zaterdag gepubliceerde poll van zender ABC en zakenkrant de Washington Post haalt Clinton 47 procent van de stemmen binnen en haar Republikeinse rivaal 43 procent. Uit een peiling van Fox News bleek dat ze 2 procentpunten voorop lag.
De strijd wordt het spannendst in de staat Florida: daar waar ook de eindspurt tussen Bush en Gore in 2000 beslist werd, liggen ook Clinton en Trump nek aan nek. Zowel Clinton als Trump zijn zaterdag in Florida om campagne te voeren.
Laatste 'actes de présence'
Hillary Clinton en Donald Trump houden vandaag/zaterdag nog bijeenkomsten in verschillende sleutelstaten, en zetten zo de eindsprint in voor de verkiezingen van dinsdag. Bovenop hun verschijningen in strijdstaat Florida organiseren de twee kandidaten bijeenkomsten in andere sleutelstaten. Trump is op tournee in Florida, North Carolina, Colorado en Nevada.
Ook Clinton begint haar dag in Florida, alvorens op campagne te gaan in Pennsylvania, een andere strijdstaat met een aanzienlijk aantal "electoral votes". Recente polls toonden dat Clinton op kop blijft in Pennsylvania, maar terrein verliest. Ook de running mates van de twee kandidaten plannen vandaag optredens, vooral met de bedoeling om stemmen te winnen in andere sterk bevochten staten.