Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 12de week van 2024
Foto
Bij steffie

05-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- beter .....

" Beter safe dan sorry " dat is toch wat ons Leeuwke moet gedacht hebben ! Jullie zullen  ondertussen wel weten dat Stefke haar denkvermogen -redenering en gevolgtrekkingen zo ver niet gaan, het waren  haar broer en schoonbroer die aan het dollen waren met haar en voor de lol  een  veiligheidshelm op zetten ..... wat ze dan  voor even weer super plezant vond ! Zijn hier nu de keuken wat aan het opfleuren met hun hulp  en daardoor  ook gisterenavond geen bezoekjes (kaarsje was opgebrand  sorry pff) Het was ff terug gaan naar de oude tijd zunne....afwas doen in  een teiltje buiten .Ons Leeuwke vind die rommel en het drukke gedoe heel plezant ( ik wel een stuk minder ).Genoeg daarover wens jullie een super gezellige Zondag en liefs !


>> Reageer (19)
04-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.- met

Met dit weer kan je maar aan  ding denken "afkoeling " of het nu komt van een lekker fris drankje of een grote portie

De airco' s draaien overal overuren en de liters water die nu gedronken worden .......zou zelfs niet durven of ook maar proberen te raden hoeveel  het bij benadering zou kunnen zijn!  Ons Leeuwke komt haar  kamer bijna niet meer uit , ze ligt lekker lui languit op haar bedje met de airco op de hoogste stand .We zouden het liefst ook zoiets doen maar vrees dat  zoiets voor ons niet zal lukken .....maar toch wens ik jullie een verfrissende Zaterdag !

liefs


>> Reageer (10)
03-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- zomaar !!!!

" Zomaar " om te kijken  hoe bloemen er uit zien in het donker , gisterenavond laat dat fotostrekkertje genomen en zonder dat flitslicht  de toer van de tuin gedaan .De witte aronskelken kwamen er met glans  als de beste uit .....

.Denk nu niet dat ik zit te stoefen met men kunnen als fotograaf zunne , heb daarvoor niet de kunde en het geduld ....ben en blijf een amateurke punt ! Oja .(kom verdorie toch weer bij dat " weer " terecht ) hoe gaat het daar bij jullie in het binnenland ? nog steeds puffen en zweten ? Hier aan de kust  is het mooi zonnig weer zonder puffen en zweten ! Nog iets ....we zijn vandaag Vrijdag dat wil zeggen ....het weekend staat weer voor de deur ! Wens jullie dan ook allen een heerlijk zorgeloos weekend ( zonder puffen & zweten )

liefs


>> Reageer (16)
02-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- babbel.....

Daar zijn we dan terug na gisteren in plaats van een avondje bloggen er een " terrasbabbelavondje ( wat een woord) van gemaakt hebben te wijten aan die hoge temperatuur ! Zo dat is ook weer opgehelderd ....zo te zien zit ik met dat krabbeltje tegenwoordig bij de  bloemen meer bepaald " de fuchsia ".Ook al ben ik persoonlijk niet de grootste fan van die bloemen ( dagelijks nogal veel afgevallen bloempjes ) zijn er hier wel enkele soorten te vinden , waaronder ook deze ...

Die staat gelukkig in de tuin (dus geen opkuiswerk)Zal dan ook maar vandaag mijn belofte breken om niet te praten  over het weer , momenteel is het hier overtrokken en geen zon te zien  ( wat frisser joepie) zal het maar niet te luid zeggen anders komt die zon terug van achter de wolken loeren ).maar nu genoeg getokkeld .....liefs en hou het koel !


>> Reageer (20)
01-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- "treur"

Alles met hangende takken word in de plantenwereld bedacht met het woordje " treur " ervoor , denk maar aan de treurwilg - treurberk en wat heb je daar nog al .Vraag me dan af hoe moet je het volgende bloemetje in gewone omgangstaal dan noemen ?

Een treurfuchsia ?Zo'n opwekkend bloempje kan je toch niet betittelen met het woordje treur ervoor hé , zal het maar houden bij een " hangfuchsia ".En kunnen jullie jezelf nog wat verwarmen ? Mij hoor je niet foeteren of klagen zunne , het is heerlijk in de schaduw onder de treurwilg .Al moet je niet verwonderd zijn dat er af en toe een blaadje terecht komt  in je bakje troost .Als ze je bestempelen met een naam zoals" treur "wilg is het dan ook maar meer dan normaal  dat hij treurt en zijn tranen ( blaadjes )naar beneden op de grond terecht komen ( weeral opkuisen pfff) !

liefs en hou het koel !


>> Reageer (9)
30-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- zomer !

Zomer !!!!!! Ola had vergeten dat ik dat "weer "voor enkele dagen niet zou noemen dus ...mondje toe erover ! Dan maar over bloemen ...wie houd er nu niet van bloemen ? vrees dat je heel weinig mensen zal vinden wie eenof andere  bloem niet kan bekoren .Ergens hebben we allen wel een favoriete bloem keus genoeg van de roos tot het kleine vergeetmenietje .Vraag me niet hoe al die echte namen zijn dat is voor mij latijn zunne ! Toen ik gisterenavond die tuin wat extra water gaf heb er dus maar ééntje uit gepikt ( misschien omdat  ik van deze wel de  naam  weet)

 

De daglelie ...alleen spijtig dat ze werkelijk zijn wat hun naam zegt ...1 a2 dagen bloeien en ze laten hun kopje al hangen !

liefs en vergeet niet in de schaduw kan je ook heerlijk genieten van het warme weer !


>> Reageer (20)
29-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- even ....

Dat mag ook wel eens gebeuren , ff adem happen aan de pc met een bakje troost terwijl ons Leeuwke reeds volop van het weer geniet ( anders zat ik zeker niet te tokkelen !Al vraag ik me nu toch af ....wat word het vandaag ? Gezaag over het weer is voor enkele dagen  opgeborgen ! Ola heb weer te vroeg gestoeft met ons Leeuwke ...met iemand die groter is en  20 a 25kg meer weegt als mezelf en achter haar brede rug het scherm bijna niet meer kan zien en daarbij nog haar tokkelende vingertjes in het oog  moet houden ...dat is wat teveel zunne !!!! Dus voor nu  ....

liefs


>> Reageer (13)
28-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-waarom ?

Waarom moeten we altijd de ongeschreven regeltjes volgen ? Wie is verantwoordelijk voor die regeltjes ? Eens lekker tegendraads zijn en die regeltjes aan je laars lappen  , waarom ook niet dat kan best wel voldoening geven !Ons leeuwke denkt er waarschijnlijk net zo over ....haar ferarie is bedoeld om netjes stil in te zitten - voetjes op de voetsteunen enzovoort wel ....dan kennen ze ons Leeuwke nog niet  voor haar zit het even lekker zo .....

Dus neem een voorbeeld aan ons Leeuwke en gooi nu en dan die ongeschreven regeltjes over boord  en doe je eigen zin !

liefs


>> Reageer (21)
27-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- dat .....

Dat komt er van sé ...je tijd verprutsen met wat te foefelen op die blog ...geen tijd meer voor een krabbeltje pffff!  De rest zal voor deze avond zijn als Leeuwke in dromenland is ( als ze wil wel te verstaan !)

Geniet van het zonnetje en maak er een

van .liefs


>> Reageer (15)
26-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- relax

Of toch bijna want op Vrijdag  voel je ook al een beetje dat weekend gevoel kriebelen zeker als de zonnetje zo lekker schijnt ! Sommigen vinden nochtans dat wij senioren iedere dag weekend hebben , als ik men persoonlijke mening mag geven zou ik zoiets met klem tegen spreken .In de week zitten wij senioren niet ons lui gat zunne ...we draaien nog steeds mee in de mallemolen van die moderne tijd alleen ....gaat alles niet meer zo vlug als vroeger ! Wees er maar zeker dat we evengoed uitkijken naar het weekend als de jonge lui al is het niet om te fuiven !Dat weekend is voor ons evengoed de tijd om dat koordje wat slapper te laten hangen en onszelf een extraatje te gunnen net zoals ieder werkende mens !Maar nu moet ik dat koordje terug aanspannen want ons Leeuwke enzovoort ......!

liefs


>> Reageer (15)
25-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- beter ...

"Beter laat dan nooit " zeggen ze toch altijd , zat deze morgen wat in de patatten me dat peeceeke maar zo erg als hieronder is het ook niet geworden zunne  ..

Heb gelukkig alles in men ééntje kunnen oplossen en  het eindresultaat is ...pc loopt weer als een trein en ik ? die moet nu als een sneltrein alle verloren tijd inhalen pffff!

dus nog vlug - vlug  geniet van het stralende zonnetje ( zou ik anders ook doen )


>> Reageer (16)
24-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-voila sé

Voila  sé zie er weer uit als een jong dartel  geschoren schaap !Ola ...zou beter dat jong  er van tussen halen op mijn leeftijd kan je me nog moeilijk jong noemen ! Best ook dat dartele er van tussen halen ...lopen en vliegen doe ik de ganse dag maar vrees toch dat dit niets met lustig dartelen te maken heeft dus ik herhaal in verbeterende versie ......zie er uit als een geschoren schaap die vers van de scheerder (oei - sorry ) van de kapper komt ! Zou dat met al die nonsens soms de zottigheid zijn die komt bovendrijven bij het zien van de zon ? Wat er ook van aan is geniet van je dag en de zon ( nu ze er eindelijk is !) 

liefs


>> Reageer (18)
23-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-ben ....

Waarom zouden we de moed laten zakken en een zaagje spannen over dat uit blijven van de zon ? We kunnen er toch niets aan veranderen trouwens  ...we zijn door de weervrouw enkele mooie dagen beloofd deze week dus we leven op hoop !Dan maar braafjes de ongelovige Thomas spelen  en afwachten om te zien of er iets van in huis komt .Ondanks dat gebrek aan zon is er nog veel moois te zien ...de bloemen bloeien nog even mooi zonder zon .Olala ..... einde krabbeltje want daar gaan we weer met scherven gerinkel dus ......liefs en

 


>> Reageer (19)
22-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- hallo....

Niet bepaald men favoriete  dag onder de dagen die Maandag en het weer werkt nu ook niet bepaald mee om er een mooie dag van te maken !Maar volgens de mama's wijsheid  "waar je voor staat moet je ook door" dus ....met de hulp van 1 stevige koffie ( of meer )zijn we er deze morgen maar in gevlogen .Want en daar haal ik weer men mams aan "hoe vlugger je er aan begint - hoe vlugger  je gedaan hebt en tijd  voor andere dingen ".Al waren die andere dingen in de jonge jaren of de tienerjaren heel wat stouter getint dan nu hoor !We zullen dus maar braafjes de rest van dat koffietje uitslurpen en terug de handen uit de mouwen steken voor die trekker en dweil het hele zootje van wachten beu zijn en voetjes krijgen !

liefs


>> Reageer (16)
21-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- we zijn er !

We zijn er ...het is zomer al zou als je het weer buiten bekijkt  het bijna niet kunnen geloven maar ....we blijven optimist , wat niet is kan nog komen !Voila sé dat gezaag over het weer zit er ook al weer op !We zijn Zondag rustdag (?) en daar hoort een bloemetje bij , eentje van eigen kweek ...

Maar vrees alleen dat die vensterbank zou kreunen onder het gewicht van dat bloempotje !

liefs en zon of geen zon geniet van die rustdag !


>> Reageer (20)
20-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- vragen

Met een mentaal minder valide in huis heb je een heleboel vragen over het hoe en waarom ...waar je je waarschijnlijk nooit een antwoord op zal krijgen en daar leg je dan ook maar bij neer ! Toch is er ééntje die momenteel steeds terug komt en waar ik het antwoord probeer te vinden ...." kan leeuwke echt bijna niets of ....kan ze meer dan ze laat blijken ?"Soms heb ik de indruk dat wat er in haar  omgeving  niets kan schelen maar ...toen ik deze morgen een fotoke van haar wou nemen  in haar ferarie op het terras  , zag de nog maar de camera en ze was ribbedebie naar binnen .Heb met wat geduld en van in de achterkeuken en zonder dat ze me zag haar toch kunnen beet nemen !Zou ze meer kennen- kunnen en weten dan we denken ? laat ze zich liever verwennen met alles in plaats van het zelf te doen ? Vragen - vragen .....zonder antwoord !!!!!!

liefs en geniet van de zon ( als ze zich toont !)


>> Reageer (16)
19-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-de ....

 De goede wil en bedoeling was er deze voormiddag maar ...de tijd was er spijtig genoeg niet pfffff. Ondertussen is dat altijd hongerige Leeuwtje wat aan het uit rusten na het middagmaal en zitten we nu toch aan het tokkelen ! Kom je dan tot een verbazende  vaststelling .....waar dat verhaaltje voor vandaag zou moeten zitten in dat koppeke is er zo iets van groot leeg gat ( dubbel pfff-pfff) en nu?????  Kan nu over het weer beginnen maar zo denderend ziet het er helaas hier ook niet uit ( hopelijk bij jullie beter ) Afgevoerd onderwerp en nu ? Ja zeg ....is hier boven blijkbaar als met het weer " bewolkt " zal er dan ook maar een punt achter zetten  maar nog eerst dit ..

.

 LIefs


>> Reageer (15)
18-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- voila sé

Voila sé dat komt ervan ...zitten babbelen met een van de kleinkinderen en nu moet dat krabbeltje in vliegende vaart gebeuren ," eigen schuld- dikke bult" Maar zoals oma' s weten kleinkinderen gaan voor alles hé .Heb dan maar als sorry voor dat onbeduidend krabbeltje  een bloemetje mee gebracht en ..

Morgen beter (  hoop het toch )

liefs


>> Reageer (16)
17-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- dat ...

Dat is nu eens wat je zou kunnen noemen een ...

dagje ....mooie zon niet teveel niet te weinig , een licht briesje niet teveel niet te weinig ,temperatuur juist goed niet teveel niet te weinig !Als je het weer op bestelling kon krijgen zou je het niet beter kunnen doen ! Moet nu vooral oppassen want met dat Belgenweertje weet je maar nooit , misschien is binnen 1 uurtje alles anders maar ...daar denken we nu niet aan ! laat ons genieten van het hier en het nu ...(niet teveel en niet te weinig !!!!)

liefs


>> Reageer (18)
16-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- daar ....

Daar zijn we dus terug nadat het gisterenavond buiten men wil om een blog loos avondje is geworden !Leeuwke kan nog na al die jaren plots soms verrassend uit de hoek komen ....is nog maar enkele jaren terug dat we voor de eerste keer haar stemgeluid hoorden en eindelijk zeker wisten dat ze geluid kon uit brengen maar sedert enkele dagen heeft ze zelf ontdekt dat ze meer kan dan enkel een schreeuw als ze razend kwaad is .Nu loopt ze opgewekt  en heel zelfvoldaan rond en hoor je een soort geneurie .Voor ons is het niet veel maar voor haar is het  een reuze stap , zo zie je maar ...nooit de moed opgeven en altijd hopen ( ook al is het tegen beter weten in ) dus  de mama ook in een opgewekte bui en ...

.

liefs


>> Reageer (18)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede morgen Steffie ,,
  • fijne dinsdag
  • FIJNE DINSDAG BLOGMAATJES
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI STEFFIE S RODINOU
  • Maandagsgroetjes van willy


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!