Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

24-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- en

  

En dat is of liever was een waarheid als een koe ! Denk nog steeds terug met een goed gevoel  aan de tijd toen de kinderen nog school liepen  en leeuwke nog klein was !Het was mooi om te zien hoe de grote loebas van een Deense dog buiten lag te slapen in de zon en het 7jarige leeuwke die amper kon lopen boven op hem ging zitten ! Denk je nu dat hij kwaad rechtsprong ? niets van  hij keek ff om  te zien wie het was liet haar rustig zitten  en sliep mooi door.Toen er plots een einde kwam aan zen leven kwam er een Briard zijn plaats in nemen als Leeuwke in haar kamertje was ging hij in het deurgat liggen en als  zij daar wilde voorbij gaan dan verwittigde hij mij dat ze rondliep ! De Berner Sennen had zoiets als een gestoord karakter maar er mocht niemand bij of rond ons Leeuwke komen buiten ikzelf of hij begon gevaarlijk te grommen ! Zo zie je maar waar mensen of zogezegde vrienden zich niet meer lieten zien voelden die honden aan dat er extra moest gezorgd worden voor ons Leeuwke en staken  een handje of liever poot toe !

liefs 


>> Reageer (7)
23-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- genieten ....

" Genieten van de natuur " die woorden  lijken  meer op een of andere vakantie slogan maar dat zijn ze niet ! We zijn aan het morren dat die warmte weer voorbij is en de winter in aantocht en vergeten onder tussen hoe mooi de herfst kan zijn ! Zeker nu nog voor de bomen hun blaadjes verliezen  die prachtige kleuren en ..... het duurt niet lang en  dan staan we met kale bomen ( en wij mogen  weer  blaadjes opruimen  pfff)Al zit ik hier nu  lof over die  prachtige  Herfstkleuren  rond te bazuinen ..... geef mij toch maar liever de warmte van de zomer hoor

liefs 


>> Reageer (6)
22-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-Fijne dag ....

 We wensen steeds  zonder erbij na te denken het beste & fijne  voor alles en  aan iedereen  terwijl we  zelf uit ondervinding weten dat het niet altijd alleen  fijne dagen  zijn . Het leven bestaat niet  alleen uit rozengeur en maneschijn soms zijn er donkere dagen ,  we moeten durven toegeven dan kan een oprecht uit gesproken  bemoedigend woordje of een luisterend oor soms wonderen doen ! En wie onder ons kan met het hart op het hart zeggen " ik heb nooit een moeilijke dag ??????" Denk dat we ver zullen mogen zoeken om die " witte raaf " onder de mensen te vinden ! Alles staat of valt met de manier waarmee we met die dagen omgaan ! En denk nu vooral niet dat het in t' rommelkotje een donkere dag is hoor het is  simpel ....bij het zien van de woorden op het plaatje borrelde dit naar boven en heb het maar uitgeflapt ( figuurlijk dan ) !

liefs


>> Reageer (8)
21-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- iets

Iets nieuw beginnen geeft altijd een gevoel van " wat zal het worden ?"Wat ook dat nieuwe is groot of klein  ....of het nu  de verhuis  is naar een kleinere woonst is of de start van een nieuw handwerkje om maar iets te noemen ,we vragen ons steeds af " hoe zal het verder verlopen ?"Zo is het ook met de nieuwe week .... die zal ons misschien verrassingen brengen die we totaal niet verwachten of die  nu goed of minder goed of  word  het een doodgewone week zonder laagten en hoogten ???? We kunnen nog niet in de toekomst kijken wat het leven betreft , we zullen maar braafjes afwachten  en zien wat iedere dag ons brengt en van het goede genieten en  van het minder goede  het beste  er van maken !

liefs


>> Reageer (6)
20-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- zomaar ....

Een Zondags bloemetje " zomaar "  vandaag geen zorgen of ernstig onderwerp maar rustig je laten mee drijven op het weekend ritme of nog beter " op vakantie ritme "en zien wat het word  ! Zo zou ieder weekend er moeten uit zien maar in deze drukke moderne wereld  word zoiets stillaan als een  bijna onmogelijke droom !Maar toch koppig proberen die droom waar te maken is toch al een goed begin of niet soms ??????

liefs


>> Reageer (6)
19-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- Verd .....

Verdorie weeral zo laat wel veeg er nu eens men botten  aan en èèrst een kopje sterkte sè  en ondertussen hier ff loeren  en wat bij krabbelen ! Al begrepen zeker tijd te kort deze voormiddag dus hou ik het simpelweg ( maar van harte ) bij dt.....

liefs


>> Reageer (6)
18-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-letterlijk ....

Letterlijk een mooie Vrijdag wensen wat het weer betreft kan ik jullie niet wensen want als je die donkere wolken  en getokkel hoort van de regendruppels ziet het er niet naar uit dat dit vandaag  een stralende zonnige dag zal worden ! Maar ... wat we krijgen  moeten we het mee doen ook al zouden we het graag anders zien ! Voila dat gemor over het weer van de dag zit er ook weer op , nu kunnen we weer het van de positieve kant bekijken ! Is best wel gezellig binnen met de verwarming aan en daar kunnen we met onze krakende knoken best wel van genieten ! En nu een punt erachter zetten want Leeuwke en enzv .... enzovoort

liefs


>> Reageer (5)
17-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- als....

Als een verstokte koffieteut klinkt het aanbod van een kopje koffie  inderdaad als muziek in de oren ! Maar velen onder ons drinken noodgedwongen  cafeïnevrij of zoals we het korter noemen "Deca" omdat ons moteurke in opstand was gekomen .Zijn we dan nog steeds koffieteuten  of om een gevreesd woord te gebuiken ..... zijn we dan nog verslaafd aan koffie ?????? En  durven we niet bekennen dat toen we overschakelden op deca we toch wat last hadden ( zij het dan in heel beperkte mate )van een soort van ontwennings verscijnselen ??????Maar na een tijdje  zijn we dat goed gewoon en smaakt dat koffietje even lekker zonder  dan met cafeïne !Voila sè de mijne is nu leeg tot op de bodem en straks is het potjes roeren want men grote chef ( leeuwke ) wil op tijd eten hoor !

liefs


>> Reageer (7)
16-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- oef ...

Oef !!!! het is voor nu in vliegende vaart zunne en dit maal  ligt de schuld niet bij ons hongerige Leeuwke maar bij mezelf ! Wilde èèrst de artikels lezen over die kinderen in Nederland .Ook al zijn we als senioor milder wat betreft fouten die mensen begaan ( die hebben we trouwens ook wel begaan in ons leven ) maar kinderen  jaren opsluiten in een kelder daar kunnen  wij als ouder toch niet bij hoe zoiets kan ! Ook al ken je die kinderen niet dat doet pijn aan het  hart , ze zullen getekend zijn voor de rest van hun leven ! Zal er maar over ophouden want zoiets maakt je niet kwaad maar razend ! Ook al bestaat er veel twijfel erover dat nog alles goed komt met hen wens ik  hen heel veel strijdlust toe om te tonen dat niemand  hen klein krijgt !

liefs


>> Reageer (7)
15-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- eerlijk ...

We weten allen dat dit een waarheid is en dat word dan ook door velen onder ons in ere gehouden ! Maar ..... voor nog meer mensen word de eerlijkheid doodgewoon op zij gezet en word er kwistig omgesprongen met het vertrouwen dat er in hen gesteld word .Denk maar even aan die politiek  om maar èèn  voorbeeld te noemen .Ze beginnen eraan vol goede bedoelingen en worden geloofd door hun aanhangers maar dan komt de verleiding aan geld en macht en blijft er nog weinig over van eerlijkheid en behoedzaam omgaan met het vertouwen dat de mensen in hen gesteld hadden ! Het gebeurt niet alleen daar ook onder ons gewone mensen is het soms dagelijkse kost .Maar .... we  mogen niet te hard oordelen we zijn allen  maar mensen met fouten en gaven en daar moeten we mee leven !

liefs


>> Reageer (10)
14-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- voila sè...

Voila sè we zullen maar die paraplu bij de hand houden Pppff Maar ..... die Maandag heeft dan weer èèn groot voordeel ---je hebt niet veel dat pluke nodig want die Maandag klusjes staan te wachten ! Zie wel dat je in alle negatieve  dingen steeds een possitieve noot kan vinden  ( al moet je soms wel een wat lang zoeken )Ola met dit  gekrabbel word ik met mijn neus op de feiten gedrukt  dat het in 't rommelkotje ook zo is dus .....

liefs


>> Reageer (8)
13-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- een ....

Een Zondags bloemetje " zomaar "  Hopelijk zijn er onder jullie die kunnen genieten van een stralende dag want hier aan de kust is het noppes hoor ! Maar wat het weer ook word maak er toch een fijne dag van  want..... is dat niet iets  wat we in het leven  in eender welke omlstandigheden  steeds doen ?????  Proberen er het beste van  te maken !

 

liefs

 


>> Reageer (6)
12-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- en ..;

En vandaag zullen we het wat ernstig houden , anders denken jullie nog dat er bij steffie ergens een vijsje los zit .We zullen maar starten met dit

Want zo te zien zullen we dat parapluke hier aan de kust goed kunnen gebruiken , de weerman voorspelde ons " aan de kust bewolkt " maar we zullen wel zien wat er komen gaat ( nooit vooruitlopen op de tijd è)En meteen is ook neer gekrabbeld wat ik wilde zeggen want ..we staan op Weekend ritme en wat het ook word grijs - regen of zon geniet er maar van !

liefs


>> Reageer (6)
11-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-had.....

Had het gisteren over "ouwe meekespraat "Zijn wij  senioren ouwe meekes & peekes ??????Zal het tegendeel trachten te bewijzen  dat wij ook nog meetellen en soms nog even gek kunnen doen als de jonge lui  ( ook al hapert en kraakt het overal )....

Amaai zunne die " weekend mood " ( ook al is het nog maar Vrijdag )zit er hier al goed in zo te zien ! Besluit van dat gekrabbel ..... Je bent   zo levenslustig  en  bij de pinken zoals je het  in je hart aanvoelt  en toelaat ( ondanks die kleine haperingen hier en daar )Nu gedaan met dat gek gekrabbel .... leeuwke is op zoek achter een koekje en haar wil is hier wet dus....

liefs


>> Reageer (8)
10-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- tijden ....

Wou het vandaag hebben over " Tijden en gewoonten " hoe die met verloop van tijd veranderen ( zet  dat krabbeltje van  vandaag  dus maar onder de rubriek " ouwe meekes praat ) Toen wij met kleine bubbels in huis zaten waren het nog flanellen doeken ( pampers waren dan nog toekomst muziek ) en  het karweitje van verversen was iets wat ze toen noemden " vrouwewerk " Tegenwoordig zijn de moderne mannen even handig in dat klusje als wij vrouwen

.Zoals hier de kleinzoon Jason die  liefdevol   zijn dochtertje Noemi weer een droog poepke bezorgde ook  al was  het bubbeltje slechts enkele uren oud !  Mannelijke bloggers  voel dit nu niet aan als kritiek op de vaders van toen hoor , het waren nu eenmaal andere tijden en gewoonten !

liefs


>> Reageer (9)
09-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- waar ....

Waar is de tijd dat wij ook zo onbezorgd konden genieten van de regen ?????? Wat kon het ons dan schelen dat we nat werden het was zelf plezant .Met enkele vriendejes heerlijk in de plassen  wat schoppen om hen proberen nog natter te maken  dan we al waren ! Och die tijd ligt lang achter ons in het  verleden  en we zijn geen grote fan meer van dat nat gedoe !Dat was vroeger en we leven in het nu ! Maar ..... zou je toch niet ff terugdenken aan die tijd als je klein of achterkleinkinderen net het zelfde doen zoals jij toen deed en proberen een geheime glimlach te verbergen als je hen  erover terecht wijst ??????? Zo kan die regen toch nog wat vreugde brengen !

liefs


>> Reageer (6)
08-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- aan...

Aan dat grijze weer kan ik spijtig genoeg niets veranderen , kan nog altijd niet toveren ( al zou ik het graag wel eens willen doen  )maar  geloof totaal  niet in  die Hokus - pokus ! Het enige wat ik kan dat is jullie toch een

wensen  we zullen dan maar  zelf moeten zorgen dat het een mooie dag word !" Iets proberen is al de helft van het werk " was een wijs spreekwoord van  uit de kinderjaren en daar hadden ze verdraaid nog gelijk in ook ! Hier een krabbeltje gezet- kofftje gedronken en op naar het volgende punt op de agenda voor vandaag !

liefs 


>> Reageer (8)
07-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- ja ....

Ja mensen .... het weekend is weer voorbij , gedaan met rustig te luieren de dagtaken wachten op ons ! Hebben  jullie ook  wat last  van die Maandag ziekte ? Ola Stop !!!!!!  eerst een goede dag aan iedereen van ikke Jaiden  !Nu kunnen we verder babbelen sé was over die maandag ziekte ...weet er trouwens ook van maar pak men klusjes al is het maandag steeds met een glimlach aan ! Hoop dat jullie het zelfde  doen !Tot later nog eens nu verder lezen ( of prentjes kijken )

liefs


>> Reageer (9)
06-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- dat.....

Dat grijze weer ???? dat lappen we mooi aan onze botten sè, kunnen we zelfs letterlijk doen want we mogen onze " bottekes "  van nu af aan al op de eerste plaats zetten in de kast ! Mooi weer of niet het is Weekend en dan proberen we steeds onze zorgen aan de kant te zetten en moet onze nr1 punt op de  weekend agenda zijn

Hoop uit de grond van men hart dat het voor iedereen ook lukt !( zal ik ook proberen)

liefs


>> Reageer (6)
05-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- oef!

Oef.... het is zover " Weekend " we mogen de touwtjes wat vieren ! Dat proberen we hier ook maar en  er is steeds een grote maar bij  , alles hangt af van hoe ons Leeuwke zich zal gedragen in het weekend ! Want voorspellen hoe ze het volgende  uur of zelfs de volgende 5 minuten zal reageren is steeds een groot raadsel ! Maar zoals alles in het leven we nemen wat op ons afkomt of het nu goed of minder goed is  zo is nu eenmaal het leven met een mentaal minder valide Leeuwke ! Maar geen gezeur .... wens jullie allen een heerlijk ( ondanks de grijze lucht ) Weekend en ...

.


>> Reageer (6)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve Steffie.
  • Hallo
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • fijne mid-week
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!