Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

17-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-Of ......

Of het zoiets zal worden als hierboven ????? zal wel een stuk minder worden maar we proberen er het beste van te maken en het is dat die telt ! De zon  is van de partij vandaag en die kou ? wel dat kan verholpen worden met een dikke trui , kortom we hebben een heerlijk weertje en wat  kan een mens nog meer wensen voor een Winterweekend.Misschien word het voor velen onder jullie een fikse gezonde wandeling maar hoe je ook de dag invult geniet er van !

liefs


>> Reageer (9)
16-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- Oef !!!!

Oef !!!! eindelijk ff tijd om op de blog te loeren ! Was nogal druk deze morgen dus kreeg dat peeceeke ff rust tot nu ! Is verdraaid frisjes buiten  , dat is wel ff wennen maar gelukkig droge kou ! Dat ff loeren zit er op .... rest mij alleen nog om een heerlijk rustige zaterdag te wensen met

liefs


>> Reageer (4)
15-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15. Opkuis

Ben hier in vliegende vaart om maar ff te zeggen dat ik niet in zeven sloten tegelijk ben gelopen, het is vanaf de laptop van de dochter, want op mijn eigen pcke worden grote werken uitgevoerd! In het huishouden moet ook af en toe "grote kuis" gehouden worden hé, moest ook eens gebeuren aan die pc! Hopelijk is alles in orde tegen deze avond, tot dan!!

Liefs

 


>> Reageer (9)
14-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- iets .....

"Iets moois" zeggen ??????Oeioei .... zoiets is niet bepaald men ding , ben geen soort dichter  waarvan de woorden zeemzoet als honing uit de pen vloeien  of is intikken beter gepast ! Leef spijtig genoeg niet met een zwevend  koppeke  vol mooie woorden,  sta steeds met beide voetjes op de grond ! Daarom hou ik het steeds simpel( maar het is daarom niet minder hartelijk )als ik jullie een heerlijke ( ondanks dat gedruppel buiten ) dag wens met

liefs


>> Reageer (7)
13-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- maak.....

" Maak er een mooie dag " Soms is dit vlugger gezegd dan gedaan maar er is bijna nooit èèn dag zo slecht dat er niet ergens een lichtpuntje inzit ! Als we maar de moeite doen om het in te zien !Momenteel als je buiten kijkt is het enige wat je ziet " regen " maar het is een mildere temperatuur ! Zie je wel aan alle negatieve zit er soms verborgen pluspuntje in .... minder koud voor de koukleunen ! Ola Leeuwke zit in de kast en ze weet verdraaid goed haar koekjes liggen dus ....

liefs


>> Reageer (7)
12-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- niet ....

Niet bepaald broodnodig om een dansje er bij te doen om de dag vrolijk te beginnen , als we maar vol goede moed  en " open minded "  over wat er nog kan komen aan de dag beginnen ! Verdraaid.... klinkt zoiets  nu niet  wat teveel  als een soort van "betweters taal ?????( wat  totaal zeker niet de bedoeling is )Wel laten we het dan maar onderbrengen onder " ouwe meekespraat "Al is het hier vandaag wel wat meer want dan gewoon een " smile ",  de zo pas geknipte haren geven  je steeds een goed gevoel (of is het meer " joepie ben er  weer voor een tijdje  vanaf van een kappersbezoekje?" ) Ja veel van dat gekrabbel zal het voor nu niet meer worden dus .... terug aan de slag !

liefs


>> Reageer (8)
11-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- wapenstilstand

" Wapenstilstand " en bij dat woord word ogenblikkelijk aan mannen en soldaten gedacht , aan de vrouwen die geleden hebben onder die oorlogen daar word minder over gesproken ! Wel vandaag wil ik die ff hulde brengen voor hun stille moed en opoffering meer bepaald   aan men eigen moeder .Bij de eerste oorlog 14- 18  liet ze haar huis en goed achter en bracht ze  samen met 1 kind door in een kamp dicht bij haar man men vader die  in West-vlaanderen in de loopgraven verbleef ! Daar werd het 2de kind geboren .Bij de wapenstilstand konden ze beiden met hun 2 kinderen terug naar huis en hun leven verder zetten tot ..... 1940-1945 en alles herbegon ! Haar man te oud om nog te gaan strijden werd door de 2 zonen die intussen oud genoeg waren overgenomen. Eén van deze zonen kwam terecht in Buchenwald concentratiekamp. De andere stierf bij gebrek aan zorgen en nr 2 kon toen die kampen bevrijd werden door de Amerikanen uitgemergeld als een levend lijk naar huis terug keren .Gelukkig is alles nog goed gekomen met hem ! Dus breng ik persoonlijk eens een hulde aan de vrouwen die stilzwijgend hun deel van de ellende droegen in deze oorlogen !

liefs


>> Reageer (8)
10-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- en Zondag

En Zondag is rustdag heerlijke zonneschijn vandaag met een dikke trui  dan kan je die frisse temperatuur je geen barst schelen , het is echt het weer om een mooie herfstwandeling te maken !Maar hoe je ook je dag invult geniet er maar van ! Al zullen we het hier houden lekker warm binnen in gezelschap van een koffietje & koekje ( we mogen toch eens onzelf verwennen é )

liefs


>> Reageer (8)
09-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vervolg

Hoihoi en daar ben ik  dan Jaiden  weer terug  met het vervolg van men " tenten avontuur" ....

Na een tijdje had ik alles ontdekt wat dat tentje mij te bieden had en als mijn mama  misschien dacht dat ik braafjes in dat tentje  ging blijven spelen ????? Wel dat had ze mis gedacht , geef mij toch maar liever vrij spel in de living waar ik lekker rond kan kruipen en kast deuren open zetten en leeg halen wat is er nu prettiger dan dat ; dus dan maar uit dat ding kruipen ...

Oeoei wat is dat hier als ik over die boord kruip komt dat ganse ding naar beneden ....

Voila sè zie je wel dat ik al een stoer baasje ben en er nu vlug vanonder muizen in de living ...

Tot de volgende keer é zal wel nog nieuwe avonturen mee maken !

dada


>> Reageer (6)
08-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- joehoe ....

Joehoe .... hier ben ik dan eens trots als een pauw omdat ik bij men overgrootmoeke aan jullie mag vertellen van mij " tentenavontuur " .Ben bijna 8 maanden kan al rondkruipenen  en mooi rechtstaan zou al eens durven beginnen stappen ) Ben een avontuurlijk baasje en heel braaf ( als mijn mama er ook zo ver denkt zal ik maar niet zeggen )Daar gaan we dus .... Heb van mijn mama een geschenk gekregen een echte tent , maar moest daar toch ff aan wennen hoor!

Tot ik plotseling ontdekte dat je heerlijk kan luieren in dat bollebad ....

Genoeg gerust en nu op ontdekkingstocht....

Hoe men avontuur verder verliep ??????? dat zal ik morgen verder uit de doeken doen

tot morgen liefs van Jaiden !


>> Reageer (8)
07-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- alsof ....

Alsof  het leven daardoor " zo " poepsimpel zou zijn ????? Wil ik er gerust s' morgens  er een ganse koffiekan doorjagen hoor !Zeg niet dat rustig  een  lekker warm koffietje ( of thee ) niet helpt om de dag goed te starten verre van maar de rest van de dag moeten we zelf invullen( al of niet zonder de hulp van nu een dan een koffiestop ) ! Amaai ....dat was nu weer eens de " koffieteut " in mij die van zich liet horen !Op naar ons volgende stokpaardje  in een gesprek " het weer "ook al kunnen we dat onderwerp vandaag in 3 woorden samenbundelen " Regen - regen - regen " en daarmee is alles gezegd wat het weer betreft !

liefs


>> Reageer (9)
06-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- en....

En als we met dat gevoel een dag starten kan het niet anders dan een goede en vruchtbare dag worden ! We vegen ons botten aan dat grijze miezerige weer gisteren hadden we stralende zon en wat gisteren kon , kan  misschien morgen of overmorgen terug gebeuren  wie weet ! Nu genoeg over dat weer zal mijn ( en jullie )koffiestop niet verpesten door dat gemor  over het weer !Ola  komt ons Leeuwke binnen in de living met de pollepel in haar handen , ze kan me heel goed laten weten  dat het tijd is voor de soep ook al kan ze geen woord spreken dus ...

liefs


>> Reageer (8)
05-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- sommige ....

Dat is nu eenmaal het leven ..... sommige dingen in je leven had je inderdaad liever niet gezien maar toch zijn ze op je netvlies gebrand en kan je voor de rest van leven alles zo terug voor je zien ! Misschien is dat ook een deel van het leven .... leren omgaan met de moeilijke dingen en die in een verloren hoekje laten zitten en proberen de mooie dingen voorang te geven op de minder mooie ! Ola ... niet zo ernstig vandaag  de zon schijnt en laat ons kijken naar het nu !

Wens jullie dan ook een heerlijke Dinsdag met liefs uit 't rommelkotje en "smile"!


>> Reageer (6)
04-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- omdat ...

Omdat we  hier geen van die hevigste fans zijn van de Maandag zijn wil  dat nog niet zeggen dat we met ons koppeke naar de grond gericht zouden lopen omdat het weekend er weer op zit ...verre van hoor ! Een  nieuwe dag is weer èèn dag  met misschien nieuwe verrassingen of uitdagingen  en wie weet wat de dag  nog  kan of zal brengen ! Amaai zo te zien kunnen we vandaag dat gekrabbel weer rangschikken onder de noemer " ouwe meekespraat " en het is nog steeds Maandag  en die koffiestop zit er op dus .... terug aan de slag !

liefs


>> Reageer (7)
03-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- oef !

Oef !!!! die 2 dagen zijn weer voorbij , voor mij hoeft al die "tamtam " rond die dagen niet om aan de overleden zoon  en allen die ons te vroeg verlaten hebben te denken , doe zoiets  liever in alle stilte ! Maar we moeten vooruit er zijn er nog genoeg die onze hulp kunnen gebruiken ! Dan maar terug naar de dagelijks agenda !! Met  dat verlengd Weekend zouden we bijna vergeten dat het vandaag Zondag & rustdag is , een dagje om na al die trieste dingen jezelf eens lekker te verwennen ....

Geniet van je Zondag met liefs van uit 't rommelkotje !


>> Reageer (7)
02-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- vandaag ....

Vandaag herdenken we diegenen die ons  veel te vroeg ontnomen werden !

Liefs en een troost knuffel  aan al die het op deze dag goed kan gebruiken !


>> Reageer (6)
01-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 - November

Ook al zijn er nog  dagelijks moeilijke momenten dat de herinnering de bovenhand haalt op de werkelijkheid van nu , die 1 & 2 November zijn zeker niet de makkelijste dagen van het jaar ! Zal het vandaag dan ook kort houden want de stilte is op deze dagen je beste vriend !

liefs


>> Reageer (5)
31-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.32 wij .....

Wij senioren kijken nogal eens graag achterom en slaan dan ouwe meekespraat uit over de nadelen van de moderne drukke tijd .... mensen zijn minder vriendelijk - minder behulpzaam dan vroeger enzovoort ! Maar als we iets possitiefs zien en gebruiken ....ons peeceeke - onze gsm waar we eender  waar & waneer in verbinding kunnen komen en  zien van onze kind en kleinkinderen eender waar ze zich bevinden zetten we dat soms genoeg in de verf ???? Of  zoals gisteren....Wezen shoppen in het stad  met de dochter en hielden ff een koffiestop ...zaten daar 2 jonge vaders rustig hun koffietje te drinken met naast zich elk een kinderwagen waarin 2 heel  kleine bubbeltjes rustig lagen te slapen ! Komt er plots een jonge vrouw het terras opgevlogen met haar inkopen en legt die zorgvuldig onderaan een van die kinderwagentjes  ff een blik  werpen naar de baby en een zoen voor haar  man en terug foetsie om te winkelen !Eens dat koffietje uit gingen beiden jonge vaders rustig wandelen met hun spruit en lieten de 2 mamas eens rustig samen shoppen ! Als er iets in de aard van de mensen veranderd en het is naar de goede kant  op mag dat dan  ook niet  eens extra in de verf gezet worden ????? Samen uit en samen thuis  -we  werken samen - we zorgen samen voor het huishouden en  we zorgen samen voor de kinderen i Wel kan je verezkeren dat deed nu eens echt plezier om zoiets te zien sè !

liefs


>> Reageer (9)
30-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- en ...

En dat is hier ook zo .... toe aan een koffietje en ondertussen hier ff loeren ! Zou de zon zich laten zien ????? dat is nog steeds een groot vraagteken maar we hebben hoop en zoals goed geweten " hoop doet leven " ! Al vrees ik dat het vandaag een miniversie van een krabbeltje zal worden want staan andere klusjes te wachten .Wat niet wil zeggen dat ik jullie niet van ganser harte een rustige zonnige dag toewens met liefs van hieruit !


>> Reageer (8)
29-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- en ....

En vandaag heeft dat zonnetje je een extra duwtje in de rug om er zo over te denken en  het in daden om te zetten ! Lukt het ff niet ???? wel kijk dan eens rondom u .... dan zal je zien hoeveel mensen minder geluk hebben dan jij en toch dapper doorbijten  en er het beste van maken ! Hoe ook ons leven eruit ziet " negatief gedoe " haalt niets uit dan maar beter het "possitief" benaderen en het zal een stuk makkelijker worden !Tevreden zijn met wat het leven je brengt is niet zo moeilijk als de wil er is !

liefs


>> Reageer (7)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goedemorgen van ons stef
  • Zalige Hoogdag!
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • vriendelijke Donderdagsgroetjes
  • Goedemorgen blog vrienden


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!