Inhoud blog
  • 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Volgorde digitale brieven📧.... Leuke tip!🍷
  • Tropische plantjes🌿
  • Foto van mijn nieuwe hobby🥑
  • Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • 10 De vakantie-pauzeknop........met vakantietips!😎
  • 9. Pauze.....even geduld!🛑
  • 8. Goed nieuws!!! 👌.. Leesvoer dat stemt tot nadenken!
  • 7. Ik heb veel positieve reacties gekregen op mijn mails.👍
  • 6. Het gaat de goede richting uit!.....We zijn in vakantie😎 (van 8 tot 19 juni 2020)!
  • Internationale lachdag.....Problemen en creatieve oplossingen.😂
  • Humor en info over smetvrees.🛁
  • Ik wou je even hallo zeggen🖐! Lotgenotenverenigingen. Reclame voor blog.
  • Informatief bericht...waarschuwingen⚠️... lol😀
  • Ik ben nog een nieuweling in blogland./Visitekaartje.
  • 5. Vrij goed nieuws..... en Paasviering anno 2020
  • 4 Laatste bestraling.....vandaag genoten van het zonnetje/Vrolijk Paasfeest!
  • 3 Gedeeltelijke uitslag biopsie...../en een meezinger, en een leerrijke tip!
  • 2 Diagnose.....en strenge corona maatregelen!
  • 1 Hoe gaat het met jullie?
    Zoeken in blog

    Foto
    Voor(r)uit
    Carpe diem
    10-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
    Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
    Hoi,
    Bij het jaareinde📆 en het begin van het nieuwe jaar🗓 is het dikwijls gebruikelijk om het voorbije jaar nog eens te overschouwen. Velen onder jullie vinden het misschien een jaar om vlug te vergeten, ik niet, ondanks alles heb ik er mooie herinneringen aan overgehouden. Vanaf de aankondiging van de Lock down werd voor velen de agenda volledig gewist. Mijn almanak (die gratis bij een krant zat) vermeld:'Een vers jaar, een lege kalender. Als u hem lekker zo houdt en bedenkt dat dingen toch nooit gaan zoals gedacht, hoef je morgen niet achter de feiten van gisteren aan te hollen.' Daar zit wel een grond van waarheid in. 'Carpe diem', pluk de dag, een mooie spreuk om het nieuwe jaar mee in te zetten.
    Ook door de Lock down kwam er rust in de straten, geen elle lange files meer. Ons leven werd even op 'on hold' gezet. We hadden de tijd om te overpeinzen wat we belangrijk vinden en hoe we eventueel willen verdergaan. Het gaf ons ook voordelen, de rust, meer tijd met het gezin... We zouden kunnen bekijken hoe we deze voordelen kunnen blijven behouden i.p.v. gewoon terug in het jachtige leven te stappen alsof er niets is gebeurd.  Vele onder jullie hebben misschien een nieuwe hobby of een vroegere hobby terug opgepikt, of misschien wel een kinderdroom waargemaakt. Zoals ik op het nieuws had gehoord van een vrouw die op haar 80e kinderdroom waar heeft gemaakt: "Slapen tussen de bomen in eigen boomhut". 
     
    Onlangs ben ik verhuisd en ik zocht op het internet op hoe ik een stek kon maken van onze vijgenboom om die dan over te brengen naar de tuin van onze nieuwe woonst. Verder zag ik dan leuke ideetjes om van een avocadopit of een mangopit plantjes op te kweken. Dat wou ik graag eens uitproberen, en ja, ze zijn gekiemd, ik heb er een paar plantjes bij, dat gaat hier nog een jungle worden aan tropische planten; zo is een nieuwe hobby ontstaan. (Zie bijgevoegde foto, vooraan een mangoplantje, erachter 2 avocadoplantjes). Geen fruitpit wordt bij wijze van spreken nog weggegooid. En als ik de filmpjes van het internet mag geloven, krijg ik er levenslang een overvloed aan vruchten van. Uhm... dat zou mooi zijn, maar ik zou gewoon al blij zijn als ik er een mooi plantje aan overhoud. En ik vind ... wel ... 't is toch al een mooi begin. En dit is misschien de boodschap die ik ook wil meegeven aan het begin van dit hoopvolle nieuwe jaar: je mag verwachtingen koesteren, maar maak ze niet te groots, zodat je achteraf niet teleurgesteld wordt. Wees blij ook met kleine dingen. Deze plantjes zijn gekiemd in 2020. 
    Een nieuw leven, ja ook bij mijn mailinglijst is er hier en daar een gezinsuitbreiding gekomen, deze mensen kan je toch moeilijk zeggen laten we 2020 maar vlug vergeten. Nee, nog van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonderkindje!
     
    Het kan ook zo zijn dat je (door de hele situatie) talenten hebt ontdekt waarvan je niet wist dat je die had. Ik ben min of meer noodgedwongen beginnen schrijven toen ik half maart na een controleonderzoek in het ziekenhuis vernam dat er weer eens iets niet pluis was. Afspreken met vrienden kon niet, dus vandaar begon ik te mailen. En als ik de lezers van mij mails, mag geloven ben ik vrij goed in het schrijven. Mijn psychologe rade me aan om een blog te schrijven, ze vermelde:'Anderen (bv lotgenoten) kunnen er veel aan hebben'. Het sprak me wel aan. Het woord 'lotgenoten', zie ik in de bredere zin: ieder huisje heeft zijn kruisje. Iedereen heeft wel zijn eigen rugzakje met moeilijkheden, maar het is de kunst om er zijn talenten (die ieder van jullie ook heeft) eruit te halen en ermee op stap te gaan.  Verder zitten we allemaal in hetzelfde 'corona'-schuitje.  
    Toen ik mijn schoonbroer meedeelde dat ik overwoog om een blog te schrijven met een soort dagboek, vond hij dit positief en rade het aan:
    'Alles neerschrijven zowel de positieve als de negatieve ervaringen en gevoelens geeft een goede reflectie op jezelf, een dagboek wordt je vriend, ik kan het iedereen aanraden.' 
    Hij gaf ook een mooie en toepasselijke beeldspraak:
    'Ik weet dat jullie een nieuwe auto hebben gekocht, en dat ge er allebei van geniet, heel tof, bedenk dan Indra dat de voorruit van de wagen om naar voor te kijken groter is dan de spiegel om achteruit te kijken.'
    Deze beeldspraak verklaart de naamgeving van mijn blog.
    Laten we samen (in verbindende gedachte) 'vooruit' gaan, op stap met ons rugzakje! En bedenk en besef: je bent nooit alleen! Als je het moeilijk hebt, heb moed en hoop in het hart, (praat met iemand in je nabijheid) en je zult zien je bent nooit alleen! En weet ook na de hevigste onweersbui, komt de zon terug piepen. Laten we samen vooruitgaan, samen kunnen we hierdoor komen. Dit is een beetje mijn eigen interpretatie, mijn eigen aanvoelen wat het liedje weergeeft dat ik in gedachten heb als afsluiter: "You'll Never Walk Alone".  Wanneer je deze titel intypt in gelijk welk zoekmachine krijg je op korte tijd ongeloofelijk veel resultaten.
    Ik zocht en kreeg er: 'Ongeveer 338.000.000 resultaten (in 0,64 seconden)',  amai doe dat maar eens na. 
    Ik heb gekozen voor de versie van de onlangs overleden Gerry (& The Pacemakers) Dus indien gewenst, zoek even op en zing gerust mee! 
    Hierbij een stukje vertaling.
     'Als je door een storm loopt
    Hou je hoofd hoog
    En wees niet bang in het donker
    Aan het einde van een storm
    Er is een gouden lucht
    En het zoete zilveren lied van een leeuwerik
    Loop door de wind
    Loop door de regen
    Hoewel je dromen worden uitgeworpen en opgeblazen
    Loop door, 
    Met hoop in je hart
    En je zult nooit alleen lopen
    Je staat nooit alleen.'

    Heb moed en hou vol en weet dat de dag zal komen, dat dit terug zal kunnen. 
    Zie bijgevoegd filmpje verrassing.

                                             
    Schrijf een reactie, door op het potlood te klikken of onderaan op het woord 'Reageer'
    Lieve groetjes,
    Indra 


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    23-12-2022
    PÅání se plní o vánocích. PÅeji TobÄ a celé tvé rodinÄ Å¡tÄstí, zdraví, spokojenost a krásný ve zdraví prožitý rok 2023.
    Bez-nazvu-2dp.gif

    23-12-2022 om 21:42 geschreven door flora173


    16-12-2022
    Een fijne dag en ook alvast lieve weekend groetjes van Aafke..
    Vrijdag: haast weekend⦠Wens een ieder een fijne en mooie dag vandaag.. En natuurlijk ook een heel fijn weekend. Geniet van wat komen gaat, maar kijk uit het is op vele plaatsen spiegelglad.. De strooiwagens rijden hier af en aan⦠Aafke ***BOEM*** Duizend bommen en granaten. Ik wil er toch met u over praten. Waarom het dierenleven vergallen. Met al die flitsen en harde knallen. Voor u is het misschien een feest. Maar niet voor menig beest. We kunnen niet als mensen huilen. Maar willen het liefste schuilen. Houd toch rekening met ons lijden. Help ons, ons van de angst bevrijden. Geen vuurpijlen, geen cobra-bom. Maar ja, kom er maar eens omâ¦. Tenslotte, denk aan het verdriet. Als je een hulphond in actie ziet. Door de angst kan hij verzaken. En de hulpbehoevende in problemen raken⦠Lieve groetjes v Aafkeâ¦

    16-12-2022 om 05:20 geschreven door Aafke..


    12-10-2022
    Een lieve midweek groet van Aafke..
    Woensdag:De week is weer doormidden.. Wens u allemaal een fijne dag vandaag.. Maak er met zân allen weer iets moois van.. Oogsttijd!!... Oogsttijd is weer begonnen. Machines rijden af en aan. Gouden tijden voor de loonwerker. Het is even met de rust gedaan. Oogsten, voor de regen valt. Snel moet alles in de schuur. Klaar zijn voor de komende winter. Is er ook nog hout voor het vuur. Hectische tijden op het land. Een race tegen de strenge tijd. Ieder jaar hetzelfde verhaal. Dat is het leven dat je leidt. Oogsttijd is weer begonnen. Trekkers bezorgen files op de weg. En die haastige automobilisten, Zijn als vanouds weer van de leg. Lieve groetjes v Aafke..

    12-10-2022 om 05:43 geschreven door Aafke..


    05-10-2022
    Een lieve midweek groet van Aafke..
    Ben erweer.. De week is alweer doormidden.. Wens u allen een hele fijne midweek.. Het zonnetje lacht maak er weer een fijne herfstdag van.. Met dank voor uw trouwe bezoekjes.. Gedichtje voor mijn trouwe blogvrienden.. Spontaan!!.. De onverwachte dingen, zomaar uit een hoek. Die lieve groetjes die ik kreeg. En die mij als geschenkjes werden toegestopt. Daarmee loopt mijn vat met zorgen leeg. De niet gevraagde steun spontaan gekregen. Het duwtje in de rug die je niet had verwacht. De stoel die je spontaan wordt aangeboden. Dat zijn dingen die mijn leven verzacht. De lieve woorden in een bericht geschreven. De zachte aanraking, een liefdevol gebaar. Een warme knuffel bij het ontmoeten gegeven. Dat alles maakt mijn liefde voor mensen waar⦠Lieve groetjes v Aafke..

    05-10-2022 om 06:02 geschreven door Aafke..


    15-09-2022
    Hezký veÄer.
    22HD.gif-SOP.gif

    15-09-2022 om 18:30 geschreven door flora173


    01-07-2022
    Een fijne dag en ook alvast lieve weekend groetjes van Aafke..
    Heel mooi geschreven hoor.. Ben weer terug.. Wens u allen een een hele fijne dag vandaag, maar ook alvast een heel gezellig en een mooi weekend.. Maak er weer iets moois van.. Laten we hopen dat wij geen stront krijgen voor onze voordeur.. Wat een zooitje is het hier in Nederland!!... Discussie!!... We gaan nu geen discussie voeren. Over bijtjes, bloemen en boeren. Of over de stikstof in de lucht. Lieve mensen, daâs een grote klucht. We gaan even niet zitten klagen. Maar gewoon naar waarheid vragen. Het is ons allen toch zeker bekend. Eerlijkheid hoort bij een Minister President. We gaan nu zeker niet zeuren. Maar gewoon de plaatjes kleuren. Als minister leef je niet op een wolk. Maar kom je op voor jouw eigen volk.. Lieve groetjes v Aafke..

    01-07-2022 om 06:37 geschreven door Aafke..


    25-02-2022
    Een lieve weekend groet van Aafke..
    Wens je vandaag een hele fijne dag toe, maar ook een heel fijn en gezond weekend ook.. Maak er weer iets leuks van.. Trouw!!... Trouw... Zit naast mijn stoel. Ligt aan mijn voeten. En waar ik ook zal gaan. Hij loopt achter me aan. Trouw... s Nachts naast mijn bed. Loopt altijd in de weg. En moet ik even naar de wc. Verdorrie, hij gaat weer mee. Trouw... Ontleedt een boomtak. Knabbelt aan een botje. Het leven met een fijne hond. Daarmee kom ik de wereld rond.. lieve weekend groetjes v Aafke..

    25-02-2022 om 18:43 geschreven door Aafke


    21-02-2022
    Een lieve groet van Aafke..
    Maandag : Een nieuwe week met nieuwe kansen.. Wens u allen een goede en een gezonde start van een nieuwe week toe.. Maak er ondanks de stormwind een fijne dag van.. Nog 1 dag harde stormwind, maar daarna gaan we zeker dichter naar de Lente toe.. Het troosteloze boompje!!... Achteloos terzijde, lag de oude stronk, een graafmachine woelde, in de aarde. Na vieren overzagen, we de schade. Bouwvakkers legden stenen, een uitbouw ontstond. De stronk vond, ergens anders nieuwe grond. Het troosteloze boompje, gekoesterd en gesnoeid. is voor de mussen van vandaag, tot woning uitgegroeid. lieve groetjes v Aafke..

    21-02-2022 om 05:42 geschreven door Aafke..


    17-02-2022
    Dag lieve blogvrienden fijne donderdag
    Vandaag gaan we een wafel eten in de cafetaria dat zal wel smaken fijne dag lieve groetjes van Christiane
    blogjes17febr.gif

    eventjes maar niet alles want dat is te veel in een keer lieverd

    17-02-2022 om 08:56 geschreven door krikie


    22-01-2021
    Indra
    Wat een mooie woorden en zo inspirerend voor lotgenoten maar ook voor mezelf. Verder doen Indra!

    22-01-2021 om 08:22 geschreven door Sarah




    Archief per week
  • 01/02-07/02 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020

    Gastenboek
  • Krásného Valentýna přeji.
  • Hezký den.
  • Hezký nový týden.
  • Co ti do nového roku přát? Říká se prý, když máš štěstí, máš vlastně všechno – zdraví, lásku i peníz. Tak ti tedy přeji plnou náruč štěstí!
  • Přeji klidný víkend a pohodovou 4. adventní neděli.

    Neem een kijkje 👀 in mijn gastenboek 📖 of voeg een berichtje toe📝 Klik op het boek! 🔻 🔻 🔻 🔻 🔻 🔻 🔻 🔻 🔻


    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Přání se plní o vánocích. Přeji Tobě a celé tvé rodině štěstí, zdraví, spokojenost a krásný ve zdraví prožitý rok 2023. (flora173)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Een fijne dag en ook alvast lieve weekend groetjes van Aafke.. (Aafke..)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Hezký večer. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Přeji klidný víkend a pohodovou druhou adventní neděli. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Spokojený adventní čas přeje Květa. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Pohodové zimní dny přeji. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Hezký večer. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Hezký večer. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Hezký večer. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Hezký nový týden. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Krásný halloweenský večer přeji. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Hezký večer. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Een lieve midweek groet van Aafke.. (Aafke..)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Hezký nový týden. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Een lieve midweek groet van Aafke.. (Aafke..)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Hezký večer. (flora173)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Warme groet! (Indra)
        op 2 Diagnose.....en strenge corona maatregelen!
  • Lieve groet! (Indra)
        op Volgorde digitale brieven📧.... Leuke tip!🍷
  • Lieve groet! (Indra)
        op 1 Hoe gaat het met jullie?
  • Een fijne dag en ook alvast lieve weekend groetjes van Aafke.. (Aafke..)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Hezký večer. (flora173)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Hezký nový týden. (flora173)
        op Volgorde digitale brieven📧.... Leuke tip!🍷
  • Een lieve groet van Aafke.. (Aafke..)
        op Volgorde digitale brieven📧.... Leuke tip!🍷
  • Een lieve weekend groet van Aafke.. (Aafke)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Een lieve groet van Aafke.. (Aafke..)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Dag lieve blogvrienden fijne donderdag (krikie)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Hallo! 🖐 (Indra)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Wens u nog een fijn weekend (Dirk)
        op 🌺🌺🌺Welkom!🌺🌺🌺
  • Indra (Sarah)
        op Een terugblik.... Carpe diem, geniet ook van de kleine dingen!🌼
  • Blog als favoriet !


    Stuur mij een mailtje!

    klik op de postduif om mij te mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!