Foto
Inhoud blog
  • Bond Zonder Naam
  • Herfst
  • Bond Zonder Naam
  • 11 november
  • Bloemen
  • Bond Zonder Naam
  • Ga je mee op reis ?
  • Ga je mee op reis ?
  • Bond Zonder Naam
  • Bond Zonder Naam

    Gemeentehuis - Binnen
    ONZE BUREN
    DIKSMUIDE
    LO-RENINGE
    POPERINGE
    VEURNE
    VLETEREN

    Bellestraat - Kattekapel

    Clepstraat 3

    Zavel 7

    Bergenstraat

    Hk Jokweg - Ekestr.

    Eversamstr. 1

    Fortem 64

    Grensstraat

    Groenestraat

    Aan de Schreve
    Artikels en foto's over mijn dorp - Foto's van reizen
    07-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlogsboek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oorlogsboek
    Alveringem
    - Het boek "Alveringem in de Grote Oorlog" van Willem Wackenier, over het boeiende maar wat vergeten oorlogsverleden van Alveringem, is te koop in de boekhandel en in dorpswinkels. Het telt 240 pagina's en 130 unieke foto's en kost 24,95 euro. Info 058-51 85 30

    07-12-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    06-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachte . . .

    "Als je van mening verschilt, zorg er dan
    voor dat het geen meningsverschil wordt"

    06-12-2006 om 10:15 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    29-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachte . . .

    "Als het niet kan zoals het moet,
    moet het maar zoals het kan"

    29-11-2006 om 12:21 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postpunt werkt goed

    Postpunt werkt goed

    LEISELE - ,,De sluiting van het kantoor in Leisele is niet dramatisch'', zegt burgemeester Marc Wackenier. ,,In augustus is immers het eerste postpunt van de Westhoek geopend in een kruidenierszaak. Je kunt er alle courante verrichtingen doen zoals postzegels kopen, allerlei verzendingen uitvoeren, poststukken in ontvangst nemen, kleine facturen betalen en dergelijke. Voor andere zaken moet je wel naar een postkantoor.''     (mma) Overgenomen uit 'Het Volk'

    24-11-2006 om 08:52 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachte . . . .

    "Een vriend is iemand die je verleden begrijpt, gelooft in je toekomst
    en je vandaag accepteert zoals je bent"

    22-11-2006 om 11:18 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach van de dag . . .
    Schuins achter het huis van Baziel werd een nieuwe woning gebouwd. Flavie beklaagt zich over het feit dat de nieuwe buren geen rolstoors hebben en vanuit de keuken in haar badkamer kunnen kijken.
    "Ge moet doar nie mee inzitten" zegt Baziel "on de gebeurs jen ene kir gon in 't bat zien goan 'enn gon ze wel zere gordienen kopen".

    20-11-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    17-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachte . . .

    Licht is sneller dan geluid.
    Daarom zien mensen er intelligent uit,
    tot je hen hoort spreken.

    17-11-2006 om 15:27 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra busrit voor schoolgaande jeugd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Extra busrit voor schoolgaande jeugd

    LO-RENINGE - Het stadsbestuur van Lo-Reninge verkreeg van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn dat een nieuwe busrit ingelast werd op de lijn 50 Veurne-Ieper.

    ,,De schoolgaande jeugd was al lang vragende partij voor een extra bus die aansloot op het einde van de studie. In het College en de Annuntiaten Veurne is de studie gedaan om 18 uur'', zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). ,,Tot nu was er enkel een bus om 16.20, 17.20 en 19 uur. De extra bus rijdt tussen Veurne (18.20 uur) en Lo (18.43 uur), maar enkel op schooldagen en niet op woensdag.''      (mma - overgenomen uit 'Het Nieuwsblad )

    17-11-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    16-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepenfuncties zijn verdeeld...

    Schepenfuncties zijn verdeeld
    Alveringem - In Alveringem zijn de nieuwe schepen- bevoegdheden verdeeld. Burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen) neemt financiën, ruimtelijke ordening, stedenbouw en vergunningen, milieu, landbouw en onderwijs op zich. Germain D'Hondt (CD&V/N-VA) wordt eerste schepen, met de bevoegdheden openbare werken, energie- en nutsvoorzieningen, groenvoorziening, mobiliteit en kerk- fabrieken. Johan Albrecht (Gemeentebelangen) krijgt sociale woningbouw, tewerkstelling, patrimonium, sport en recreatie en feestelijkheden. Martine Rabaey (CD&V/N-VA) krijgt inspraak en informatie, sociale zaken, seniorenbeleid, jeugd, gezondheidsbeleid, lokale economie, toerisme, cultuur en bibliotheek.  MMA - Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    16-11-2006 om 09:24 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bond zonder naam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-11-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel studeren

    ,,Ik moet veel studeren''
    CM-consulente Anja Pilet jonge OCMW-voorzitter

    Veurne - Met haar 27jaar is Anja Pilet ongetwijfeld een van de jongste OCMW-voorzitters van het land. Ze is in elk geval de jongste en ook de eerste vrouwelijke OCMW-voorzitter van Veurne. ,,Er wacht mij veel studeerwerk'', aldus Anja.
    Anja Pilet uit Bulskamp is maatschappelijk assistente van opleiding. Ze werkt nu al vijf jaar als consulente bij de Christelijke Mutualiteiten (CM). Op 8 oktober deed ze voor de eerste keer mee aan de verkiezingen. Ze haalde 1016 stemmen op de CD&V/N-VA-lijst.
    Had je verwacht het zo goed te doen? Anja Pilet: ,,Door mijn werk kom ik wel met veel mensen in contact, maar dat ik zoveel stemmen zou halen, was ook voor mij een verrassing."
    Heeft de partij jou gevraagd om OCMW-voorzitter te worden of omgekeerd? ,,Het was mijn eigen keuze. Ik kreeg ook de functie van schepen van Sociale Zaken aangeboden. Maar OCMW-voorzitter sluit beter aan bij mijn werk. Ik word wel toegevoegd aan het schepencollege."
    Wat verwacht je van die taak? ,,Het begint pas in januari maar ik ben me toch al goed aan het voorbereiden. Die job schrikt me niet af. Ik besef wel dat ik in het begin veel zal moeten studeren, onder meer om de OCMW-wetgeving onder de knie te krijgen."
    Weet je welk budget je bij het OCMW zult beheren? ,,Het is een serieus bedrag, maar ik weet nog niet om hoeveel het precies gaat. Er zijn in elk geval belangrijke projecten op komst, zoals de bouw van een nieuw OCMW-rusthuis en de uitwerking van een lokaal sociaal beleidsplan..
    Je bent jong en nog vrijgezel. Zal er tijd blijven om uit te gaan? ,,Een goede planning wordt essentieel. Ik wil tijd overhouden voor ontspanning en vrienden. In het begin zal het wat moeilijk zijn, maar eens de routine er is, zal het wel loslopen."
    Hoe reageerden je ouders? ,,Ze hadden mijn verwachtingen voor de verkiezingen wat getemperd. Mijn resultaat was voor hen dan ook een verrassing. Nu zijn ze heel blij en fier op mij. Het CM-cliënteel reageert ook positief. Ze vinden dat ik goed met mensen kan omgaan. En dat is voor een OCMW-voorzitter toch heel belangrijk."
    Vind je jezelf niet te jong voor deze taak? ,,Er was een grote roep naar verjonging. Zelf vind ik dat ik de ideale leeftijd heb om eraan te beginnen. Maar eigenlijk maakt die leeftijd weinig verschil uit. Een kleine handicap is misschien dat ik nog nooit lid was van een gemeente- of OCMW-raad. Veel studeren blijft in elk geval de eerste boodschap."
    Marc Maes07/11/2006    Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    07-11-2006 om 12:02 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    06-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor vissen...

    Boete voor vissen in territoriale wateren

    ALVERINGEM - Een 47-jarige Alveringemnaar kreeg een boete van 8.250 euro, de minimumstraf, omdat de zeevaartpolitie hem snapte tijdens het vissen bij nacht in Belgische territoriale wateren, op 18 juni laatstleden. Dat blijkt vooral om veiligheidsredenen verboden te zijn. Gelukkig verklaarde de voorzitter 9/10 van de straf voorwaardelijk zodat hij uiteindelijk ,,maar'' 825 euro moet betalen. De man had al eens een minnelijke schikking van 200 euro betaald voor een gelijkaardige overtreding. ,,Ik heb niet veel vrije tijd en hengelen is mijn enige hobby. Het mag wel in Nederland en Frankrijk. Ik bevond mij helemaal tegen de grens met Frankrijk. Ik moest wat verder gevaren zijn'', verweerde de man zich.              (mma)   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    06-11-2006 om 11:50 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    31-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambachtelijke zone definitief goedgekeurd

    Ambachtelijke zone definitief goedgekeurd
    Alveringem - De gemeenteraad van Alveringem heeft het BPA lokaal bedrijventerrein in Hoogstade definitief goedgekeurd. Een groep Hoogstadenaars, die tegen het project is, protesteerde tijdens de gemeenteraad. "Ik begrijp hun bezorgdheid", aldus Martine Rabaey, maar ik denk dat wij als bestuurders de juiste beslissing namen. De ambachtelijke zone zal ook kansen voor het dorp meebrengen." Opvallend: burgemeester Marc Wackenier en zijn partijgenoot Philip Ameloot van PRO stemden tegen.
          (mma) Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    31-10-2006 om 11:32 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksmuziek in ere herstellen

    ,,We willen volksmuziek in ere herstellen''
    Vier vrienden organiseren Feest van de Traditionele Muziek

    Stavele - Groepen als Laïs hebben volksmuziek weer aantrekkelijk gemaakt bij jongeren. ,,Toch leeft de traditie veel sterker bij onze Noord-Franse buren'', aldus Herman Rombaut. Hij organiseert met drie vrienden het eerste Feest van de Traditionele Muziek.
    Initiatiefnemers van het eerste Feest van de Traditionele Muziek zijn Herman Rombaut, Caroline Degraeve, Jean-Pol Dumortier en echtgenote Hilde De Raeve, zelf allemaal volksmuzikanten.
    ,,Met ons initiatief willen wij de mensen uit de streek laten kennismaken met de zuivere volksmuziek en de traditionele instrumenten. We profiteren natuurlijk een beetje van de boombalrage'', aldus Herman. ,,Toch bestaat er op dat vlak een veel steviger traditie bij onze buren over de grens.''
    ,,Elke week hebben er tussen Duinkerke en Rijsel zo'n vijf volksmuziekbals plaats, waar enthousiast gedanst wordt. Bij ons moet dat ook kunnen'', zegt Caroline Degraeve.
    ,,Wij schuimen zelf de festivals af, maar constateren tot onze spijt dat de traditionele muziek er alsmaar meer aangepast wordt aan het grote commerciële circuit'', vindt Jean-Pol Dumortier.

    Doedelzak en kerkorgel
    "Geen kwaad woord over Folk Dranouter, maar daar is nauwelijks veertig procent nog echte volksmuziek'', aldus Herman. ,,Wij willen de zuiverheid van de volksmuziek in ere herstellen. We houden het ook liever kleinschalig en akoestisch, in de kerk en in een gezellig zaaltje.''
    Het folkfeest heeft plaats op 4 november. Om 19 uur spelen in de kerk van Stavele de vier doedelzakspelers van het Noord-Franse D'accornemuses in een ongewone combinatie met het kerkorgel. ,,Een primeur en volledig gratis'', aldus Hilde Deraeve. Nadien is het dansen geblazen in de gemeentezaal met Klakkebusse en de vijfkoppige Noord-Franse groep Borkan, recent winnaar van het festival in Longplage en publiekstrekker op mening volksmuziekbal.
    Feest van de Traditionele Muziek op 4 november in Stavele. Tickets voor de zaaloptredens kosten 8 euro, 6 euro in voorverkoop bij Caroline Degraeve (0497-53.76.10).

     Marc Maes 31/10/2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    31-10-2006 om 10:23 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    30-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis te huur

    Gratis te huur
    warm hart met 4 kamers
                                                                                                                                Bond zonder Naam

    30-10-2006 om 12:46 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwovertreding...

    Bouwovertreding door fout in plan

    De Panne - De gemeente moest een bouwovertreding begaan tijdens de bouw van haar nieuw dienstencentrum omdat het plan een beetje fout zat: het podium zat te dicht tegen het plafond. Hierdoor zou iedereen die op het podium stond met zijn hoofd tegen het plafond stoten. Nu is het dak een meter hoger dan op de bouwvergunning staat. Wat voor de omwonenden niet leuk is. De gemeente weigert de werken stil te leggen en zal later een regularisatie aavragen. Het is nu afwachten of een van de omwonenden klacht indient. Door allerlei extra werkzaamheden is de kostprijs van het Dienstencentrum nu al met meer dan de helft gestegen. Van om en bij 2,5 miljoen gaat het naar een goede 3,75 miljoen euro.
    (mma)  Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    28-10-2006 om 08:39 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    25-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop van de week - 42

    Baziel reed met zijn fiets midden op de baan.
    Twee 'zwaantjes' hielden hem tegen: 'Awel vriend, weet gij niet waar dat het fietspad is ?'
    'Toetoet', antwoordde Baziel, 'da ligt do zi, up die kant. Mo 'k weet nie os je giender da got up meugen mè joender zware mottos.'

    25-10-2006 om 10:16 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Collegeleerlingen op sportieve toer

    Collegeleerlingen op sportieve toer

    VEURNE - Liefst 220 leerlingen van de laatste drie jaren middelbaar van het college in Veurne gingen woensdag de niet te onderschatten uitdaging aan om een kwarttriatlon (1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer lopen) tot een goed einde te brengen.
    ,,Het is een oude traditie in ons college waarmee we weer aanknopen'', zeggen de leraren lichamelijke opvoeding Julien Ryckeboer en Stefaan Devloo. ,,Wij organiseren de wedstrijd voortaan om de drie jaar, zodat alle leerlingen de kans krijgen om er tijdens hun humaniora minstens eenmaal aan deel te nemen. Wees gerust: we hebben hen goed voorbereid, zowel tijdens de lessen lichamelijke opvoeding als met fietstochten op woensdagnamiddag.''
    ,,Sommigen maken er een competitie van, anderen willen alleen maar de eindstreep bereiken. Zo hoort het ook. We hebben deze wedstrijd al enkele keren georganiseerd. Problemen hebben we nooit gehad. Die gasten kunnen dat aan. Wie lichamelijke klachten heeft, moet natuurlijk niet meedoen. Alle deelnemers krijgen een aandenken, zodat ze later tegenover hun kinderen zullen kunnen bewijzen wat ze vandaag gepresteerd hebben'', aldus de leerkrachten.
    De inwoners langs het parcours werden vooraf verwittigd en de politie regelde het verkeer, zodat de sportieve leerlingen overal vrije baan kregen.
    (mma)  12/10/2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    12-10-2006 om 08:42 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek op zijn smalst....

    Politiek op zijn smalst...
    Alveringem - Gerard Liefooghe wordt de nieuwe burgemeester van Alveringem. Marc Wackenier - zowat de enige beroepsburgemeester in de regio - verdwijnt naar de oppositie.
    "We hebben samen met PRO 6 jaar goed geboerd. PRO ging fors vooruit, wij verloren nipt 1 zetel. De inwoners waren dus tevreden over ons. Alleen kon mijn partij nu meer mandaten in de wacht slepen via een coalitie met CD&V-N-VA", aldus Gerard Liefooghe.
    "Behalve het burgemeesterschap krijgen we ook een schepen en de OCMW-voorzitter. Onze partner heeft recht op twee schepenen. Dat de partij die het sterkst vooruitging daarmee aan de kant gezet wordt? Dat is het spel van de coalitievorming."

    Tevreden
    Volgens de nieuwe burgemeester zal er niet veel veranderen. " Voor mij persoonlijk ? Of je nu schepen bent of burgemeester, het is werken geblazen. Ik oefen ook mijn job als vertegenwoordiger voort uit. Het eerste waar ik deze morgen aan dacht waren de klanten die ik moest bezoeken. Maak je geen zorgen ik ben niet zegeziek. Je moet bescheiden blijven. Al ben ik uiteraard tevreden."
    Marc Wackenier reageert bitter. "Ze hebben het me geflikt. Dit is een zware klap voor mij. PRO was de enige winnaar; de anderen verloren. Gemeentebelangen heeft niet eens op ons voorstel geantwoord. Politiek op zijn smalst, noem ik het."
    mma  10/10/2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    10-10-2006 om 19:56 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraad ontvangt Zilverboek

    Gemeenteraad ontvangt Zilverboek

    ALVERINGEM - Okra Alveringem, een socio-culturele beweging voor gepensioneerden, evalueerde het gemeentebeleid in een enquête en bundelde de knelpunten in een ,,Zilverboek''.
    Enkele opmerkelijke vragen: 80-plussers en minder-mobiele inwoners willen dat een ambtenaar aan huis komt voor dienstverlening en dat het OCMW financieel bijspringt voor poetshulp, klusjesdienst en Minder Mobielen Centrale.
    ,,Er wordt ook aangedrongen op gratis griepvaccins'', zegt voorzitter Marcel Vanbeveren.
    Onderhoud van voetpaden en wegen is een echt pijnpunt. Mobiliteit ook. ,,De belbus van Alveringem zou via Izenberge/Leisele naar het station in Adinkerke moeten rijden en een betere aansluiting bus-trein in het station van Veurne is echt noodzakelijk. De bus is altijd weg als de trein arriveert'', aldus Vanbeveren.
    De senioren vragen ook parkings voor mindervaliden, premies voor aanpassing van woningen en huurwoningen voor bejaarden. ,,Heel de gemeenteraad kreeg ons Zilverboek. Het gemeentebestuur heeft sommige pijnpunten al verholpen. Wat we vragen kost ook niet veel geld'', aldus Marcel Vanbeveren.                
    (MMA)   04/10/2006

    06-10-2006 om 21:04 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)

    Foto

    Hallo,
    Ik ben gepensionneerd en ik hou van wandelen en reizen. Ik woon in Hoogstade, een deelgemeente van Alveringem (W-VL). Enkele van die deelgemeenten grenzen aan Frankrijk. Vandaar de naam van mijn blog "Aan de Schreve". "De Schreve", de benaming van de staatsgrens tussen België en Frankrijk die dwars door de Westhoek loopt.

    Gastenboek



    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Sint Rijkersstraat 46


    Burgmolenstr. - Groensprietkapel


    Bergenstraat


    Beverenstraat


    Eversamstr. 6


    Gemeneweg


    Grensstraat


    Gijverinkhovestraat De drie boomtjes


    Groenestraat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!