Foto
Inhoud blog
  • Bond Zonder Naam
  • Herfst
  • Bond Zonder Naam
  • 11 november
  • Bloemen
  • Bond Zonder Naam
  • Ga je mee op reis ?
  • Ga je mee op reis ?
  • Bond Zonder Naam
  • Bond Zonder Naam

    Gemeentehuis - Binnen
    ONZE BUREN
    DIKSMUIDE
    LO-RENINGE
    POPERINGE
    VEURNE
    VLETEREN

    Bellestraat - Kattekapel

    Clepstraat 3

    Zavel 7

    Bergenstraat

    Hk Jokweg - Ekestr.

    Eversamstr. 1

    Fortem 64

    Grensstraat

    Groenestraat

    Aan de Schreve
    Artikels en foto's over mijn dorp - Foto's van reizen
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel studeren

    ,,Ik moet veel studeren''
    CM-consulente Anja Pilet jonge OCMW-voorzitter

    Veurne - Met haar 27jaar is Anja Pilet ongetwijfeld een van de jongste OCMW-voorzitters van het land. Ze is in elk geval de jongste en ook de eerste vrouwelijke OCMW-voorzitter van Veurne. ,,Er wacht mij veel studeerwerk'', aldus Anja.
    Anja Pilet uit Bulskamp is maatschappelijk assistente van opleiding. Ze werkt nu al vijf jaar als consulente bij de Christelijke Mutualiteiten (CM). Op 8 oktober deed ze voor de eerste keer mee aan de verkiezingen. Ze haalde 1016 stemmen op de CD&V/N-VA-lijst.
    Had je verwacht het zo goed te doen? Anja Pilet: ,,Door mijn werk kom ik wel met veel mensen in contact, maar dat ik zoveel stemmen zou halen, was ook voor mij een verrassing."
    Heeft de partij jou gevraagd om OCMW-voorzitter te worden of omgekeerd? ,,Het was mijn eigen keuze. Ik kreeg ook de functie van schepen van Sociale Zaken aangeboden. Maar OCMW-voorzitter sluit beter aan bij mijn werk. Ik word wel toegevoegd aan het schepencollege."
    Wat verwacht je van die taak? ,,Het begint pas in januari maar ik ben me toch al goed aan het voorbereiden. Die job schrikt me niet af. Ik besef wel dat ik in het begin veel zal moeten studeren, onder meer om de OCMW-wetgeving onder de knie te krijgen."
    Weet je welk budget je bij het OCMW zult beheren? ,,Het is een serieus bedrag, maar ik weet nog niet om hoeveel het precies gaat. Er zijn in elk geval belangrijke projecten op komst, zoals de bouw van een nieuw OCMW-rusthuis en de uitwerking van een lokaal sociaal beleidsplan..
    Je bent jong en nog vrijgezel. Zal er tijd blijven om uit te gaan? ,,Een goede planning wordt essentieel. Ik wil tijd overhouden voor ontspanning en vrienden. In het begin zal het wat moeilijk zijn, maar eens de routine er is, zal het wel loslopen."
    Hoe reageerden je ouders? ,,Ze hadden mijn verwachtingen voor de verkiezingen wat getemperd. Mijn resultaat was voor hen dan ook een verrassing. Nu zijn ze heel blij en fier op mij. Het CM-cliënteel reageert ook positief. Ze vinden dat ik goed met mensen kan omgaan. En dat is voor een OCMW-voorzitter toch heel belangrijk."
    Vind je jezelf niet te jong voor deze taak? ,,Er was een grote roep naar verjonging. Zelf vind ik dat ik de ideale leeftijd heb om eraan te beginnen. Maar eigenlijk maakt die leeftijd weinig verschil uit. Een kleine handicap is misschien dat ik nog nooit lid was van een gemeente- of OCMW-raad. Veel studeren blijft in elk geval de eerste boodschap."
    Marc Maes07/11/2006    Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    07-11-2006 om 12:02 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    06-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor vissen...

    Boete voor vissen in territoriale wateren

    ALVERINGEM - Een 47-jarige Alveringemnaar kreeg een boete van 8.250 euro, de minimumstraf, omdat de zeevaartpolitie hem snapte tijdens het vissen bij nacht in Belgische territoriale wateren, op 18 juni laatstleden. Dat blijkt vooral om veiligheidsredenen verboden te zijn. Gelukkig verklaarde de voorzitter 9/10 van de straf voorwaardelijk zodat hij uiteindelijk ,,maar'' 825 euro moet betalen. De man had al eens een minnelijke schikking van 200 euro betaald voor een gelijkaardige overtreding. ,,Ik heb niet veel vrije tijd en hengelen is mijn enige hobby. Het mag wel in Nederland en Frankrijk. Ik bevond mij helemaal tegen de grens met Frankrijk. Ik moest wat verder gevaren zijn'', verweerde de man zich.              (mma)   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    06-11-2006 om 11:50 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    31-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambachtelijke zone definitief goedgekeurd

    Ambachtelijke zone definitief goedgekeurd
    Alveringem - De gemeenteraad van Alveringem heeft het BPA lokaal bedrijventerrein in Hoogstade definitief goedgekeurd. Een groep Hoogstadenaars, die tegen het project is, protesteerde tijdens de gemeenteraad. "Ik begrijp hun bezorgdheid", aldus Martine Rabaey, maar ik denk dat wij als bestuurders de juiste beslissing namen. De ambachtelijke zone zal ook kansen voor het dorp meebrengen." Opvallend: burgemeester Marc Wackenier en zijn partijgenoot Philip Ameloot van PRO stemden tegen.
          (mma) Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    31-10-2006 om 11:32 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksmuziek in ere herstellen

    ,,We willen volksmuziek in ere herstellen''
    Vier vrienden organiseren Feest van de Traditionele Muziek

    Stavele - Groepen als Laïs hebben volksmuziek weer aantrekkelijk gemaakt bij jongeren. ,,Toch leeft de traditie veel sterker bij onze Noord-Franse buren'', aldus Herman Rombaut. Hij organiseert met drie vrienden het eerste Feest van de Traditionele Muziek.
    Initiatiefnemers van het eerste Feest van de Traditionele Muziek zijn Herman Rombaut, Caroline Degraeve, Jean-Pol Dumortier en echtgenote Hilde De Raeve, zelf allemaal volksmuzikanten.
    ,,Met ons initiatief willen wij de mensen uit de streek laten kennismaken met de zuivere volksmuziek en de traditionele instrumenten. We profiteren natuurlijk een beetje van de boombalrage'', aldus Herman. ,,Toch bestaat er op dat vlak een veel steviger traditie bij onze buren over de grens.''
    ,,Elke week hebben er tussen Duinkerke en Rijsel zo'n vijf volksmuziekbals plaats, waar enthousiast gedanst wordt. Bij ons moet dat ook kunnen'', zegt Caroline Degraeve.
    ,,Wij schuimen zelf de festivals af, maar constateren tot onze spijt dat de traditionele muziek er alsmaar meer aangepast wordt aan het grote commerciële circuit'', vindt Jean-Pol Dumortier.

    Doedelzak en kerkorgel
    "Geen kwaad woord over Folk Dranouter, maar daar is nauwelijks veertig procent nog echte volksmuziek'', aldus Herman. ,,Wij willen de zuiverheid van de volksmuziek in ere herstellen. We houden het ook liever kleinschalig en akoestisch, in de kerk en in een gezellig zaaltje.''
    Het folkfeest heeft plaats op 4 november. Om 19 uur spelen in de kerk van Stavele de vier doedelzakspelers van het Noord-Franse D'accornemuses in een ongewone combinatie met het kerkorgel. ,,Een primeur en volledig gratis'', aldus Hilde Deraeve. Nadien is het dansen geblazen in de gemeentezaal met Klakkebusse en de vijfkoppige Noord-Franse groep Borkan, recent winnaar van het festival in Longplage en publiekstrekker op mening volksmuziekbal.
    Feest van de Traditionele Muziek op 4 november in Stavele. Tickets voor de zaaloptredens kosten 8 euro, 6 euro in voorverkoop bij Caroline Degraeve (0497-53.76.10).

     Marc Maes 31/10/2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    31-10-2006 om 10:23 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    30-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis te huur

    Gratis te huur
    warm hart met 4 kamers
                                                                                                                                Bond zonder Naam

    30-10-2006 om 12:46 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwovertreding...

    Bouwovertreding door fout in plan

    De Panne - De gemeente moest een bouwovertreding begaan tijdens de bouw van haar nieuw dienstencentrum omdat het plan een beetje fout zat: het podium zat te dicht tegen het plafond. Hierdoor zou iedereen die op het podium stond met zijn hoofd tegen het plafond stoten. Nu is het dak een meter hoger dan op de bouwvergunning staat. Wat voor de omwonenden niet leuk is. De gemeente weigert de werken stil te leggen en zal later een regularisatie aavragen. Het is nu afwachten of een van de omwonenden klacht indient. Door allerlei extra werkzaamheden is de kostprijs van het Dienstencentrum nu al met meer dan de helft gestegen. Van om en bij 2,5 miljoen gaat het naar een goede 3,75 miljoen euro.
    (mma)  Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    28-10-2006 om 08:39 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    25-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop van de week - 42

    Baziel reed met zijn fiets midden op de baan.
    Twee 'zwaantjes' hielden hem tegen: 'Awel vriend, weet gij niet waar dat het fietspad is ?'
    'Toetoet', antwoordde Baziel, 'da ligt do zi, up die kant. Mo 'k weet nie os je giender da got up meugen mè joender zware mottos.'

    25-10-2006 om 10:16 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Collegeleerlingen op sportieve toer

    Collegeleerlingen op sportieve toer

    VEURNE - Liefst 220 leerlingen van de laatste drie jaren middelbaar van het college in Veurne gingen woensdag de niet te onderschatten uitdaging aan om een kwarttriatlon (1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer lopen) tot een goed einde te brengen.
    ,,Het is een oude traditie in ons college waarmee we weer aanknopen'', zeggen de leraren lichamelijke opvoeding Julien Ryckeboer en Stefaan Devloo. ,,Wij organiseren de wedstrijd voortaan om de drie jaar, zodat alle leerlingen de kans krijgen om er tijdens hun humaniora minstens eenmaal aan deel te nemen. Wees gerust: we hebben hen goed voorbereid, zowel tijdens de lessen lichamelijke opvoeding als met fietstochten op woensdagnamiddag.''
    ,,Sommigen maken er een competitie van, anderen willen alleen maar de eindstreep bereiken. Zo hoort het ook. We hebben deze wedstrijd al enkele keren georganiseerd. Problemen hebben we nooit gehad. Die gasten kunnen dat aan. Wie lichamelijke klachten heeft, moet natuurlijk niet meedoen. Alle deelnemers krijgen een aandenken, zodat ze later tegenover hun kinderen zullen kunnen bewijzen wat ze vandaag gepresteerd hebben'', aldus de leerkrachten.
    De inwoners langs het parcours werden vooraf verwittigd en de politie regelde het verkeer, zodat de sportieve leerlingen overal vrije baan kregen.
    (mma)  12/10/2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    12-10-2006 om 08:42 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek op zijn smalst....

    Politiek op zijn smalst...
    Alveringem - Gerard Liefooghe wordt de nieuwe burgemeester van Alveringem. Marc Wackenier - zowat de enige beroepsburgemeester in de regio - verdwijnt naar de oppositie.
    "We hebben samen met PRO 6 jaar goed geboerd. PRO ging fors vooruit, wij verloren nipt 1 zetel. De inwoners waren dus tevreden over ons. Alleen kon mijn partij nu meer mandaten in de wacht slepen via een coalitie met CD&V-N-VA", aldus Gerard Liefooghe.
    "Behalve het burgemeesterschap krijgen we ook een schepen en de OCMW-voorzitter. Onze partner heeft recht op twee schepenen. Dat de partij die het sterkst vooruitging daarmee aan de kant gezet wordt? Dat is het spel van de coalitievorming."

    Tevreden
    Volgens de nieuwe burgemeester zal er niet veel veranderen. " Voor mij persoonlijk ? Of je nu schepen bent of burgemeester, het is werken geblazen. Ik oefen ook mijn job als vertegenwoordiger voort uit. Het eerste waar ik deze morgen aan dacht waren de klanten die ik moest bezoeken. Maak je geen zorgen ik ben niet zegeziek. Je moet bescheiden blijven. Al ben ik uiteraard tevreden."
    Marc Wackenier reageert bitter. "Ze hebben het me geflikt. Dit is een zware klap voor mij. PRO was de enige winnaar; de anderen verloren. Gemeentebelangen heeft niet eens op ons voorstel geantwoord. Politiek op zijn smalst, noem ik het."
    mma  10/10/2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad'

    10-10-2006 om 19:56 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraad ontvangt Zilverboek

    Gemeenteraad ontvangt Zilverboek

    ALVERINGEM - Okra Alveringem, een socio-culturele beweging voor gepensioneerden, evalueerde het gemeentebeleid in een enquête en bundelde de knelpunten in een ,,Zilverboek''.
    Enkele opmerkelijke vragen: 80-plussers en minder-mobiele inwoners willen dat een ambtenaar aan huis komt voor dienstverlening en dat het OCMW financieel bijspringt voor poetshulp, klusjesdienst en Minder Mobielen Centrale.
    ,,Er wordt ook aangedrongen op gratis griepvaccins'', zegt voorzitter Marcel Vanbeveren.
    Onderhoud van voetpaden en wegen is een echt pijnpunt. Mobiliteit ook. ,,De belbus van Alveringem zou via Izenberge/Leisele naar het station in Adinkerke moeten rijden en een betere aansluiting bus-trein in het station van Veurne is echt noodzakelijk. De bus is altijd weg als de trein arriveert'', aldus Vanbeveren.
    De senioren vragen ook parkings voor mindervaliden, premies voor aanpassing van woningen en huurwoningen voor bejaarden. ,,Heel de gemeenteraad kreeg ons Zilverboek. Het gemeentebestuur heeft sommige pijnpunten al verholpen. Wat we vragen kost ook niet veel geld'', aldus Marcel Vanbeveren.                
    (MMA)   04/10/2006

    06-10-2006 om 21:04 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse wijn gezond...

    Franse wijn gezonder dan Duitse

    NURNBERG - De rode Franse wijn, die rijk is aan flavonoïden en polyfenolen, beschermt de aderen beter dan de rode wijn uit Duitsland, zeggen Duitse cardiologen op hun herfstcongres in Nürnberg.

    ,,Franse wijnen kunnen vier keer meer stikstofmonoxide laten vrijkomen in het bloed'', zeggen de hartspecialisten. De scheikundige stof speelt een preventieve rol in verband met aderverkalking en infecties.

    De Duitse wijnen zouden op dit vlak weinig effect ressorteren. Rode wijntjes uit Californië, Italië of Zuid-Afrika zouden dan weer kwaliteiten hebben die te vergelijken zijn met de Franse.

    De cardiologen benadrukten wel dat de effecten alleen spelen bij een matig gebruik.
    Overgenomen uit 'Het Volk'

    06-10-2006 om 14:39 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierling voor Jan...

    Vierling voor Jan Verfaillie
    Veurne - Jan Verfaillie, nog niet lang geleden de jongste burgemeester van het land, voert op een originele manier campagne voor de jongeren op zijn CD&V-NV.A kartellijst. Alle inwoners van Veurne kregen een geboortekaartje in de bus van Kobe, Nathalie, Anja en Evelyn, onder de titel "Jan kondigt trots de komst van zijn nieuwe jeugd aan !"
    Pittig detail : Jan Verfaillie viert op verkiezingsdag 8 oktober zijn 34ste verjaardag. Zijn lijstduwer, OCMW-voorzitter Gilbert Leeman, zal dan precies 2 keer zo oud zijn.
    MMA   3-10-2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad

    03-10-2006 om 10:20 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop van de week - 40

    Geen geluk!
    'Ik heb gewoonweg geen geluk met de vrouwen', jammert Wim.
    'De eerste heeft me bedrogen, de tweede heb ik bedrogen en met de derde ben ik getrouwd.'

    02-10-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    25-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappist Sint-Sixtus

    Telefoonfiles vervangen autofiles bij Sint-Sixtus West-Vleteren

    WEST-VLETEREN - Sinds maandag is de bekende trappist Sint-Sixtus 12° van de abdij in West-Vleteren enkel nog te koop na telefonische reservatie. De broeders proberen zo de autofiles in de buurt te vermijden. Die lijken nu echter te zijn vervangen door telefoonfiles, want op de bierofoon weerklinkt al de hele dag de bezettoon.

    Sinds de Amerikaanse bierwebsite RateBeer.com de Sixtus 12° uitriep als beste bier ter wereld, stonden op de dagen dat het bier in de abdij werd verkocht ellenlange files. Die verstoorden de rust in de buurt en daar wilden de broeders iets aan doen.

    Via de bierofoon 057/40 10 57 moet er nu gereserveerd worden. Met de bierliefhebbers wordt dan een datum en een tijdstip afgesproken waarop de bestelling kan afgehaald worden. Per klant zullen maximum drie bakken bier worden verkocht. Al geruime tijd overstijgt de vraag het aanbod, maar de broeders zijn niet van plan om de bierproductie op te krikken.

    25-09-2006 om 20:19 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop van de week - 39

    Aan de telefoon!
    Op een morgen doet een pastoor de deur van zijn kerk open en vindt daar..... een dode ezel ! Hij weet niet goed wat te doen en belt dan maar de burgemeester met het verzoek om het dier te laten weghalen.
    'Los uw problemen zelf op', zegt de burgemeester, die feitelijk een gloeiende hekel aan de pastoor heeft. 'Per slot van rekening is het uw taak de doden te begraven.' 'Daarom bel ik juist op', zegt de pastoor. 'Voor de begrafenis moet ik eerst de familie raadplegen !'

    25-09-2006 om 11:43 geschreven door m@urits


    » Reageer (1)
    23-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legerdienst . . .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen    Reeds vele jaren is de legerdienst voor alle

      jonge mannen bij ons in België afgeschaft.

      Moeten we ons daarom minder veilig voelen ?

      Zeker niet, wees gerust. Minister Flahaut,

      het Waaltje, heeft voor aardige 

      evenwaardige vervangers gezorgd !       KLIK


     

    23-09-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    21-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er komen moeilijke jaren

    ,,Er komen moeilijke jaren''
    Bietentelers moeten optornen tegen wereldmarkt

    ALVERINGEM - ,,Er staan de bietentelers enkele moeilijke jaren te wachten, maar we hopen dat we op de duur weer een goede nettoprijs krijgen. Vervanggewassen zijn in elk geval nog niet aan de orde'', zegt Germain Dhondt, voorzitter van de suikerbietplanters van Veurne-Ieper en omstreken.
    Na de sluiting van de Suikerfabriek in Veurne moeten de zowat 2.600 telers van deze regio een heel stuk verder met hun bieten. Een deel levert in Moerbeke, een deel in Fontenoy. Daarvoor doen ze een beroep op transporteurs. Vanuit Poperinge worden dit jaar ook weer bieten met de trein naar Moerbeke gevoerd. ,,De transportkosten zijn inbegrepen in de kostprijs van de suikerindustrie. De campagne is maandag gestart'', zegt Germain Dhondt.

    Hoe veel krijgt de teler nu?
    ,,Er is een prijsdaling aan de gang, gespreid over drie jaar. Nu komt er een eerste verlaging van ongeveer 43 naar 33 euro per ton. 60 procent van die 10 euro verlies wordt door Europa gecompenseerd. Over 2 jaar zal de prijs naar zowat 26 euro gezakt zijn.

    Het quotum of leveringsrecht blijft wel van kracht?
    ,,Vroeger zaaide men meer dan zijn quotum toeliet, de zogenaamde C-bieten. Maar die mogen niet meer geëxporteerd worden op de wereldmarkt. Het is echter moeilijk om je precies aan je quotum te houden, want de natuur is grillig. Die boventallige bieten worden nu verwerkt als industriële suiker in niet-voedingsproducten. Op dit moment krijg je daarvoor 15 à 16 euro per ton, minder dan de kostprijs. De meeste boeren trachten hun quotum daarom zo dicht mogelijk te benaderen. De vrijkomende grond gebruiken ze voor granen of aardappelen. Hier en daar begint men ook koolzaad te telen. Maar veel stelt dat allemaal nog niet voor.

    Kunnen die teelten uiteindelijk de bieten vervangen?
    ,,Geen enkele daarvan kan momenteel voor een valabel inkomen zorgen. Ook koolzaad niet. De biet blijft dus belangrijk. Niemand weet natuurlijk hoe de prijs van de suiker zal evolueren. Er komen enkele moeilijke jaren maar wij hopen dat de prijsvorming op de wereldmarkt gunstig evolueert en de telers weer een mooi nettobedrag krijgen. De boeren blijven ook bieten zaaien omdat ze waardevol zijn. Grond waar het ene jaar bieten staan is goed om er het andere jaar granen te telen.

    Wat zijn de vooruitzichten voor de lopende campagne?
    ,,Het wordt een gemiddeld jaar, met een verwachte opbrengst van ongeveer 65 ton per hectare en een suikergehalte van goed 16 graden. Maar de verschillen tussen goede en slechte velden - als gevolg van het weer - zullen dit jaar heel groot zijn.

     Marc Maes  21/09/2006  Overgenomen uit ' Het Nieuwsblad '

    21-09-2006 om 09:28 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    20-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man publiceert eigen overlijdensbericht

    Man publiceert eigen overlijdensbericht

    VEURNE - Peter B. (45) wordt beschuldigd van overlast met telecommunicatie - zeg maar stalking via gsm - en belaging. De man kwam in een sociale woning in de Feysstraat in Veurne wonen en pestte om de haverklap zijn buren.
    Volgens advocaat Fernand George stak B. de banden van zijn cliënten plat, veroorzaakte hij voortdurend nachtlawaai en riep hij verwijten - onder meer ,,vuile hoer'' - naar zijn buurvrouw. Hij publiceerde ook zijn eigen overlijdensbericht in de krant.
    Om zijn baas bij de NMBS, die hem ontslagen had, te pesten, reed hij in diens straat met een lijkwagen rond en verklaarde hij dat zijn ex-chef er binnenkort zelf in zou liggen.
    ,,De man is gestoord maar niet dom'', zei George. ,,De verwijten zou hij zogezegd in zijn dromen geuit hebben. Of hij had ze tegen zijn vriendin geroepen na een ruzie. Nachtlawaai? Hij speelde alleen wat muziek. Als werkloze had hij veel vrije tijd.'', aldus Georges.
    ,,B. is zeer leep en moeilijk te vatten. Maar de nachtelijke gsm-stalking bleek bij controle duidelijk van zijn toestel te komen.''
    Procureur Keppens tilde zwaar aan de feiten die een klassieke burenruzie overstijgen en vorderde 9 maanden effectieve celstraf en 550 euro boete.
    Volgens B.'s advocaat Paul Thomas willen zijn buren B. gewoon uit zijn woning krijgen ten voordele van een nichtje. Hij minimaliseerde het lawaai. ,,In die slecht geïsoleerde sociale woningen hoor je het zelfs als iemand naar het toilet gaat. En wie heeft niet eens een platte band? De buren blazen de zaak op met een overdaad aan klachten. Maar de guitige streken van B. passen in geen enkel strafrechterlijk kader'', aldus Thomas.
    De uitspraak volgt op 26 september.

    (MMA)    20/09/2006   Overgenomen uit 'Het Nieuwsblad

    20-09-2006 om 20:09 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even genieten...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen    Manlief en vrouwlief hebben een paar dagen congé.

      Ze gaan ervan genieten en een pintje drinken.

      Inkopen gedaan en het werk netjes verdeeld.

      KLIK op de pint.
     

    20-09-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)
    18-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop van de week - 38
    Een Belg, een Nederlander, een jong meisje en een non zitten in een treincoupe. Plots rijdt de trein een tunnel in, en het licht werkt niet.
    Het is pikdonker. Dan klinkt er een luide klets, en als de trein de tunnel weer uitkomt zit de Nederlander pijnlijk in zijn gezicht te wrijven.
    Niemand zegt iets en ze kijken elkaar zwijgend aan.
    "Potverdorie" denkt de non, "die Nederlander heeft natuurlijk geprobeerd dat meisje te pakken, en die wilde dat niet en heeft hem geslagen!"
    "Tedju" denkt dat meisje, "die Nederlander heeft natuurlijk mij willen pakken in het donker. Maar heeft per ongeluk die non gepakt, die wilde dat niet en heeft hem geslagen!"
    "Godverdomme" denkt de Nederlander, "die Belg heeft natuurlijk geprobeerd die leuke meid te pakken, heeft per ongeluk die non gepakt, die wilde dat niet en heeft hem geprobeerd te slaan. Maar die Belg realiseerde zich dat en heeft zich gebukt, waardoor ik de mep heb gekregen!"
    Terwijl de Belg denkt : "In de volgende tunnel sla ik die Nederlander nog eens op zijn bakkes !

    18-09-2006 om 00:00 geschreven door m@urits


    » Reageer (0)

    Foto

    Hallo,
    Ik ben gepensionneerd en ik hou van wandelen en reizen. Ik woon in Hoogstade, een deelgemeente van Alveringem (W-VL). Enkele van die deelgemeenten grenzen aan Frankrijk. Vandaar de naam van mijn blog "Aan de Schreve". "De Schreve", de benaming van de staatsgrens tussen België en Frankrijk die dwars door de Westhoek loopt.

    Gastenboek



    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Sint Rijkersstraat 46


    Burgmolenstr. - Groensprietkapel


    Bergenstraat


    Beverenstraat


    Eversamstr. 6


    Gemeneweg


    Grensstraat


    Gijverinkhovestraat De drie boomtjes


    Groenestraat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!