Inhoud blog
  • 14 mei
  • Foto's van Nagano
  • 11 mei
  • Foto's Fuji, Magome en Tsumago
  • 9 en 10 mei
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Japan 2017

    01-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei

    Nu begint het toch al snel te gaan vind ik. Nog twee weken en het zit er weeral op. Zaterdag ben ik in 1 ruk van Seoul naar Busan gespoord. Maar omdat ik de voormiddag niets bijzonders gepland had ben ik gaan wandelen langs de rivier die door seoul loopt, tot ik een kerkje zag dat ik even van naderbij wilde bekijken. Het blijkt eigenlijk een gedenkplaats te zijn waar in de achtiende en begin negentiende eeuw een aantal katholieke priester de martelaarsdood stierven. Het ging zelfs zover dat het katholiek geloof in die tijd door de overheid verboden werd. 

    In Busan aangekomen had ik snel mijn weg gevonden naar het guesthouse. Dit blijkt een appartement te zijn op de 20ste verdieping van een groot appartementengebouw. De eigenaar stelt de slaapkamers, badkamer, keuken en living ter beschikking van de gebruikers, en woont zelf in een ander appartement. Prachtig zicht op een deel van de stad.

    Zondag heb ik een Bouddhistische tempel bezocht die vlak aan zee ligt. Heel mooi, en zoals dikwijls met deze tempels zijn de straten die er naartoe leiden volgestouwd met stalletjes die eten en souveniers aanbieden.  

    Hierna heb ik de metro genomen om een ander deel van de stad te bezoeken, Gamcheon Culture Village, dat vooral opvalt door de kleurrijke gevels en daken. Maar een wandeling door het stadje leert dat er veel meer te zien is. Her en der staan echte kunstwerken langs de straten en ook de muren werden soms mooi beschilderd. Het was er net als aan de tempel razend druk. Ah ja, zondag.

    Tenslotte ben ik naar de Jagalchi vismarkt geweest. Busan ligt aan de zee en er komt elke dag een overvloed aan verse zeevruchten op die markt terecht. Prachtig om zien. Sommige dingen zijn niet zo fraai, zoals het levend stropen van palingen, maar dat hoort nu eenmaal bij deze cultuur. Ik heb daar ook voor een habbekrats drie lekkere gebakken vissen verorbert.

    Vandaag ben ik dan terug naar Japan gekomen met de ferry, en ben meteen doorgespoord naar Osaka. Dit is enkel een tussenstop, want morgen ga ik naar Koyasan.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!