Inhoud blog
  • 9 juni - dag 33
  • 9 juni
  • 8 juni - dag 33
  • 8 juni
  • 7 juni - dag 32
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Via de la Plata
    Van Sevilla naar Santiago te voet.
    18-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei

    Foto's van vandaag 















    18-05-2019 om 16:29 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei - dag 11

    Kwart voor 7 was ik weeral op weg. Het was echt koud, en er stond een stevige wind. De omgeving is zoals de voorbije dagen heuvelachtig en begroeid met olijfbomen. Hier en daar lopen de koeien en de schapen vrij rond. In the miiddle of nowhere ligt daar plots een verlaten vliegveldje met hangars waar nog vliegtuigen in staan. In Valdesolar ben ik even gestopt voor een koffie, en daarna weer op weg naar Caceres, een oude Romeinse stad met nog heel wat restanten uit die tijd en ook uit de middeleeuwen. Daar was Edgard ook en we hebben samen een stuk tortilla gegeten bij een cafe con leche.

    Na nog eens 11km kwam ik aan in Casar de Caceres waar ik zal overnachten in de albergue  municipal, een redelijk kleine albergue met amper 14 bedden die nu al allemaal bezet zijn. Ik zal mijn oorstopjes maar al klaarleggen. Het landschap tussen Caceres en Casar is duidelijk anders, meer weiden en grasvelden. Ook mooi. Op het laatste stuk is de zon beginnen schijnen en is het toch wat warmer geworden. Al bij al heel goed wandelweer.

    Van rugpijn was vandaag geen sprake meer, dus ga ik morgen nog een 30 plus doen, naar Canaveral.

    Ik zit vandaag op 700km van Santiago, reeds 300 km afgelegd. Niet slecht denk ik.

    17-05-2019 om 16:03 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei

    Foto's van vandaag 

















    17-05-2019 om 15:21 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 mei - dag 10

    35 km, dat is wat ik vandaag gewandeld heb. Iets voor 7 gestart en iets voor 2 aangekomen in albergue Miliario del Verdinal in het piepklein dorpje Aldea del Cano. Alles ging heel goed, behalve dat ik wat rugpijn had vandaag. We zien wel hoe dat evolueert. De omgeving was mooi groen met heel veel olijfbomen. Ik denk dat er in Spanje meer olijfbomen zijn dan mensen. Als je een biertje drinkt krijg je er ook vaak een portie olijven bij.

    Het weer is nog goed, maar er is wel meer wind opgekomen. Morgen zou het meer bewolkt worden bij een middagtemperatuur van 21graden.

    De albergue valt heel goed mee, ondanks de ronduit slechte kritieken van enkele pelgrims. Ik ben hier nu met Edgard, en ik denk dat we de albergue voor ons twee gaan hebben vannacht. Sinds we beiden gisteren de afstanden wat opgedreven hebben is er niemand meer gevolgd. Edgard stapt sneller dan ik, maar wil ook rond de 30km per dag doen. Daarmee eindigen we makkelijk in dezelfde locatie.

    Morgen richting Casar de Caceres.

    16-05-2019 om 17:56 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 mei

    Foto's van vandaag 

















    16-05-2019 om 17:37 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei - dag 9

    Ik ben dan toch niet in Merida gestopt. Ik was daar al om half 10. Ik heb daar dan ongeveer anderhalf uur rondgelopen en een aantal mooie Romeinse bouwwerken gezien. Heel mooi allemaal, maar ik had toch meer goesting om verder te gaan. Net buiten Merida heb ik nog snel een sandwich gegeten, want het beloofden nog warme 15 km te worden. De landschappen zijn weer mooi, en hebben terug meer afwisseling. Gelukkig had ik 2 liter water bij, want die had ik nodig. Toen ik aankwam in Aljucen was al mijn water op. 5km voor Aljucen heb ik Edgard zien zitten in een andere albergue met een Duitser. zij zaten al met een kuip bier in de hand. Ik zei dat ik doorging naar het volgende dorp.

    Nu zit ik in albergue Rio Aljucen, samen met wat nieuwe mensen, Duitsers en een Nederlandse. En Edgard is er nu ook bij,  hij is mij achterna gekomen.

    Vanaf morgen zou het wat koeler worden, dan wordt het makkelijker om meer kilometers te gaan.

    15-05-2019 om 16:58 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei

    Foto's van vandaag 



















    15-05-2019 om 16:39 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei - dag 8

    Het ging weer een hete, zonnige dag worden, en het is ook zo. Na een eenvoudig maar degelijk ontbijt in albergue El Carmen ben ik om 7h vertrokken voor een tocht van 26 a 28 km. Maar niet voordat ik het gepak van Manuel van het eerste verdiep naar het gelijkvloers had gebracht. Manuel is een Spanjaard van 81 jaar oud die zichzelf verloren heeft in het Camino gebeuren. (Zie foto) Hij beweert al 7 of 8 camino's gedaan te hebben. Ik heb hem een dag of 5 geleden voor het eerst onderweg tegengekomen terwijl hij zingend en biddend in een onbegrijpelijke taal zijn gepak op een trolley voortsleurde. Een zielig vertoon eigenlijk. Blijkbaar zijn er zo mensen die zich helemaal verloren hebben in het pelgrimeren naar Compostela.

    Het stappen zelf ging behoorlijk vandaag, mijn snelheid zit goed, zolang ik maar genoeg water drink (2 liter). De omgeving was vrij vlak, een brede weg, en hier zou je de Via de la Plata kunnen omdopen tot de Via van de Platte, of, de Platte weg. Aan weerszijden van die weg alleen maar olijfbomen en nog veel meer wijngaarden. Het werd wat eentonig op den duur.

    Om 12h was ik in de albergue Rojo Plata, als eerste. Er zou een tweede albergue zijn, maar die is gesloten. Deze albergue is in ieder geval ok, en mijn maaltijd voor vanavond is al gereserveerd. Vanmiddag heb ik wat chips en cola binnengespeeld en daarna een biertje. Morgen naar Merida, slechts 15km zodat ik de stad toch wat kan verkennen. De dag daarna volgen er 36km, maar dan zou het niet meer zo warm zijn.

     

    14-05-2019 om 16:15 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei

    Foto's van vandaag 

















    14-05-2019 om 15:45 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei - dag 7

    Vanmorgen eerst ontbijt gekregen in de albergue. Excentriek als hij is geeft de hospitaliero iedereen een glas appelsiensap, een tas koffie, een kleine croissant en wat brood met daarbij boter en marmelade. Een tweede tas koffie moet je niet vragen, die krijg je niet.Hij vraagt of iemand melk bij de koffie wil. Eén iemand zegt nee, hij draait zich om en zet de melk terug weg.

    Ik ben dan om kwart na 7 vertrokken voor een tocht van ongeveer 20km, geen 36 zoals eerst voorzien. Het was een vrij makkelijke weg tussen velden met olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden, op den duur een beetje eentonig. Maar af toe zijn er toch weer mooie vergezichten. 

    Om half twaalf was ik ter plaatse. Een eerste albergue heb ik gepasseerd omdat die net buiten het dorp ligt. Albergue El Carmen ligt in het centrum en is ook vrij klein maar heel gezellig. Ik lig op een kamer met 3 bedden. De hospitaliera is een vriendelijke behulpzame dame. 

     Nu nog iets over den TOURISTA!!!!-

    Tot nu toe ben ik ervan bespaard gebleven, maar 5 dagen geleden heeft Edgard prijs gehad. Alles wat hij die avond gegeten had ging er langs twee kanten aan hoge snelheid uit. Hij heeft daar 3 dagen mee gesukkeld en is nu beter. Sinds gisteren heeft Bernardo prijs. Hij is ook in deze albergue en vertelde mij dat het gisteravond bij hem begonnen is, en dat hij onderweg naar hier 2 maal heeft moeten stoppen.... Wordt ongetwijfeld vervolgd.

    13-05-2019 om 13:35 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei foto's

    Foto's van vandaag 













    13-05-2019 om 13:08 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei -Dag 6

    Vandaag weer voor 7h vertrokken voor een relatief gemakkelijk parcours. Ik voel dat mijn benen weeral wat beginnen wennen aan de routine en dus wat sterker worden. De landschappen waren ook vandaag weer mooi en wisselden na elke heuvel die ik overstak. Het is een mooi glooiend terrein.

    In Zafra ben ik albergue de peregrinos Vincent van Gogh binnengestapt. Een leuke albergue die mooi ingericht is, met kanarie en al. De beheerder is wel wat zonderling en beslist bijvoorbeeld wie welk bed krijgt. 

    Na douche en wassen van mijn kledij ben ik in het stadje met Bernardo (een duitser), een hapje gaan eten, salade van zeevruchten.

    Morgen ga ik waarschijnlijk 20km stappen in plaats van de 36 die mijn gids aangeeft. Met de huidige temperaturen moet ik niet overdrijven, dat kan ik later nog als het wat frisser wordt.

    12-05-2019 om 18:34 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei

    Foto's van vandaag 

















    12-05-2019 om 13:06 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei

    Foto's van vandaag 













    11-05-2019 om 17:28 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei - dag 5

    35°C  dat is de verwachtte temperatuur voor vandaag. En het is heet geworden. Reden te meer om zo vroeg mogelijk te starten. Om 7h was ik al op weg, ook al is de afstand maar 22km. Weerom een tocht met mooie landschappen. De foto's spreken voor zich.

    In het dorp aangekomen (Fuente de Cantos) was ik samen met Edgard op zoek naar de albergue die we voor ogen hadden. Na lang zoeken hebben we die gevonden. CERRADO Dat wil zeggen gesloten. Op dat ogenblik kwam er een man met de auto voorbijgereden. Hij stopt en roept dat we naar een andere plaats moeten want hier is het gesloten. Hij bood aan om ons naar daar te brengen, en daar hebben we niet over nagedacht. Enkele minuten later waren we bij hotel El Zaguan de la Plata. Gelukkig hadden ze daar ook stapelbedden zodat we als echte pelgrims maar 12€ moesten betalen.

    Het is een mooi hotelletje met zwembad en al. Ook het stadje is mooi, en er zijn hier deze week ook feesten, zodat veel restaurants en dergelijke gesloten zijn. Ik heb vanmiddag een restaurantje gevonden en ineens een volledige maaltijd genomen. Dat heb ik dan al gehad.

    Morgen een tocht van 26kms naar Zafra.

    11-05-2019 om 00:00 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 en 9 mei

    Gistermorgen iets na 7 vertrokken uit Castilblanco de los Arroyos voor een tocht van ongeveer 30 km, met 2 beklimmingen.

    Niet zo leuk was het eerste deel: bijna 17 km over een asfalt autoweg. Toen die horde genomen was begon de pret. Wandelen door een natuurpark. Gewoon prachtig. Jammer van de bewolking, maar misschien maar goed zodat de temperatuur niet te hoog opliep. Want dat kwam vooral in de laatste kms van pas. Een zeer steile helling op naar 560m, en even steil weer omlaag naar 470m. Dat kruipt wel efkes in de benen. Gelukkig vond ik snel een albergue private. Slechts 4 bedden op 1 kamer. Ik heb daar heel goed geslapen. Dat kon ik niet zeggen van de vorige albergue, waar ik niet 1 maar 2 snurkers naast mij had.

    Gisteravond weer een menu genomen samen met een aantal nieuwe vrienden. Een Amerikaan (Dean), een Franstalige Belg (Edgard), een Oostvlaming (Kris), een Duitser (Bernardo), een Nederlandse (An), en nog twee Duitsers. De dagen ervoor waren er ook nog 2 Fransen, Jacques en Pierre, maar heb ik niet meer gezien.

    Vanmorgen om 6.45 vertrokken met een wolkenloze hemel voor een tocht van 34 km. Al snel scheen de zon, en was ik blij om na 15 km een koffie te kunnen nemen. Daar zat Edgard al een koffie te drinken. Hij stapt iets sneller dan mij, maar was vandaag niet in goede doen zij hij. Het weer is heel de dag mooi gebleven, en dus werd het ook wat zwaarder naarmate de kilometers vorderden. Op het laatste weer een pittig klimmetje van 520 naar 750m, maar het is gelukt. Ik zit nu in albergue Las Moreras in een kamer met slechts 1 stapelbed. Pure luxe. Er zijn ook kamers met meer bedden, maar ik was bij de eersten en mocht dus kiezen.

    Nog een anekdote: Gisteravond vroeg een taxichauffeur of iemand van ons vandaag naar Monesteria ging stappen, en of iemand een wandelstok kon meenemen voor iemand die deze vergeten was. Ik heb die wandelstok dan meegenomen en bezorgd aan een oudere Spanjaard die daarmee heel blij was, want hij heeft die al 7 jaar.

    Seffens weer een stukje eten, en dan slapen. Morgen wordt het weer een kortere etappe (22km), goed om even te recupereren van vandaag.

    10-05-2019 om 19:07 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei - dag 4

    Foto's van dag 4





















    10-05-2019 om 18:29 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 mei

    Foto's van 9 mei













    10-05-2019 om 18:22 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 mei - dag 2

    Vandaag naar Castilblanco de los Arroyos gestapt, ongeveer 18km. Onderweg door een heel mooie omgeving gewandeld, bij een mooie zonsopgang en later een lichte bewolking. Perfect wandelweer. Jammer dat de laatste kms over een autoweg moeten gestapt worden. Morgen volgen naar het schijnt nog meer van die aotowegkilometers, maar daarna zou het weer prachtig moeten zijn. Afwachten maar.













    08-05-2019 om 17:41 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 mei

    Foto's van vandaag













    07-05-2019 om 16:44 geschreven door André

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!