84 KM
Schitterend fietsweer, wel soms bewolkt 21°
Een echte ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar kijken met nieuwe ogen
Afspraak vandaag met Geert, de werkgever van Hilde die omwille van een beetje familiale hulp in de buurt was. Na het ontbijtbuffet bij de nonnetjes afgesproken met Geert om samen de stad in te gaan. Een mooi terrasje gedaan, nadien nog het hertogelijk paleis bezocht. Heeft me een stiletto gegeven om makkelijker met mijn smartphone om te gaan waarvoor mijn dank.
Ook veel dank aan alle personen en de familie die reacties op mijn blog hebben geplaatst. Tegen Joris zou ik zeggen veel trainen en ge kunt ne volgende keer mee, geldt ook voor de Koen. Voor de Stef zou het een fantastische tour zijn, alleen zou ik hem niet kunnen volgen met zijne moto.Voor de Leo die een trouwe volger lijkt te zijn en alle mensen die ik onderweg ontmoet voor hun steun en reacties.
De rit ging vandaag door een mooi stukje Frankrijk. Apremont sur Allier moet een van de mooiste dorpjes van het land zijn. Bokrijk in't groot zo zag ik het. Mooie weiden vol beenbreek en orchideeën. In het Office du Tourisme van Saint Amand Montron navraag gedaan naar de beschikbaarheid in Bouzais. Geen antwoord, dus er zo naar toe. Aangekomen In Bouzais stond de Hospitalier nog te bellen met de dame van het toerismebureau over mijn aanvraag voor een slaapplaats. Er was niemand anders dan ik dus hebben we er met ons twee maar een gezellige avond van gemaakt. Hij probeerde Engels te praten met mij omdat hij dat zo plezant vond. Hilarische toestanden met het eten. Hij kookte voor mij een maaltijd met een slaschotel vooraf. Zette van alle sausjes op tafel en ik probeerde alles uit. De man was afkomstig van La Réunion, een eiland in de Indische oceaan waar de keuken nogal pittig is.Ik had wat veel pimenté in mijne sla gedaan met het gevolg dat alles brandde in mijne mond. Hij goot nog wat extra wijn in mijn glas om te blussen, toen water, toen melk, maar het hielp niet. Dan maar gauw de hoofdschotel rijst met groente en gehakt. Mét de tip dat het heel smakelijk is met een beetje pimenté, wij krom van 't lachen. Al met al een zeer geslaagde dag met dank aan John Peter Poirie die, toen hij zijn naam uitsprak demonstratief alle peren uit de fruitschaal haalde om mij duidelijk te maken in welke hoek ik de vertaling moest zoeken. Blog bijwerken en naar bed.
|