Angeltjes
07-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weersvooruitzichten door Stacy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. De maxima schommelen tussen 10 tot 15 graden. Dit weekend staat er typisch Belgisch herfstweer op het programma na het zomerse weekend van vorige week.

Zaterdag zijn er eerst enkele opklaringen maar de bewolking neemt al vrij snel toe gevolgd door perioden met regen of motregen. Er staat eerst een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. Later een matige wind uit west tot zuidwest. Het wordt hoogstens 8 graden in de Ardennen en 11 tot 14 graden elders.

Zondag is er veel bewolking en perioden met regen. De maxima bedragen 12 tot 17 graden. Maandag winderig weer en soms buien, bij 14 tot 19 graden. Vanaf dinsdag afnemende neerslagkansen maar koeler.

Stacy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasselt, het Limburgse Scharreleroi ?

 

   Met stijgende verbazing en stijf van verontwaardiging hebben wij gisteren bij Canvas de Panorama reportage meegemaakt over de schandalige toestanden bij de politie van Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek.

Wij herinneren ons nog hoe Steve Stevaert, de socialist van de nieuwe stijl, koketterend met zijn slepende Limburgse accent en zijn eigen harkerige houding van simpele jongen die de rechtvaardigheid verpakt in simpele slogans, de harten van vele niet-politiek geïnteresseerden won.  Het was moeilijk in die periode om te waarschuwen, dat achter dit blozend en lachend gezicht een perfiede arrivist  en machtswellusteling schuilging, want dan werd je verketterd als negatieve en jaloerse zuupruim. 

Tot we tijdens een tv-journaal plots zagen hoe de sympathieke Limburger woningen met de bulldozer die in verboden woonzones waren opgetrokken, liet omverhalen. Is het de taak van een politicus, burgers hun huizen te laten afbreken, was toen de vraag die de langzame neergang inluidde van het glanzende imago van Steve Stevaert. 

De alles-kan-gratis-campagnes, het afspiegelingscollege in Hasselt, de plotse carrièrewendingen, de jacht op vrouwelijk schoon, bewondering voor Fidel Castro en bizarre jobs in Viëtnam : het behoorde allemaal tot de ongebruikelijke wereld van de Limburgse cafébaas zonder noemenswaardige opleiding en met een zorgvuldig gekweekt en door de media (de 0000 niet in laatste plaats) in de verf gezet imago.

Gisteren lichtte diezelfde 0000 een tipje van de sluier over de werkelijke machtswereld die Stevaert in de Limburgse provinciehoofdplaats gecreëerd heeft. 

In het politiekorps heeft jarenlang de socialistische almacht de toon gevoerd  en schaamteloos werd een vriendjespolitiek gevoerd, die steunde op financiële en sociale voordelen die onterecht toegekend werden.  We zagen een glimp van het rode paradijs dat steunt op machtsmisbruik en diefstal.  De corrupte toestanden die in "Het goddelijke monster" in felle kleuren geschetst worden, werden hier op een bescheiden niveau bevestigd.

Vier zogenaamde klokkenluiders uit de politiezone HaZoDi (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek) werden op een schromelijke manier geïntimideerd, gepest, gedegradeerd, beschimpt en finaal voor de rechtbank gedaagd, wegens diefstal en heling.  Ze hadden namelijk een vervalst examen aan het Comité P overgemaakt om aan te tonen dat een gebuisde kandidate (een vriendin van) bevoordeligd werd.

Wij hadden de indruk bij de knap gemonteerde reportage dat Hasselt zowat het Limburgse Scharreleroi probeerde te zijn. Tussen 1999 en 2010 voerde hoofdcommissaris Michel Beckers een terreurbeleid uit. Hij zou zichzelf jarenlang overuren en weekendvergoedingen laten uitbetalen, terwijl dat niet mocht. Hij kocht persoonlijke spullen en burgerkledij op kosten van de politiezone. 'Hij wilde zelfs een tweetaligheidsvergoeding, terwijl Hasselt totaal geen tweetalig gebied is', aldus Vera Vranken, ex-hoofd van de administratie.

Wie in dit jarenlang aanslepende drama van macht en geld een bepaald frisse indruk naliet, is de procureur van Hasselt, mijnheer Rubens. Zijn optreden bevestigt ons groot enthousiasme voor  justitie. Dank u, heer procureur. U staat voor ons symbool voor de belgische rechtvaardigheid.

En ook het burgemeesteresje, Hilde Claes (de dochter van Willy, pianovirtuoos, Ibramco- en Agusta-acteur en tragische Navo-secretaris) kwam op een overtuigende manier getuigen dat er niets mis was in het rode politieparadijs van Hasselt.  Het meisje werd geplaagd door zenuwtrekken om mond, ogen en neus bij de rustige vragen en opmerkingen die haar voorgeschoteld werden. 

Intussen werd deze week een nieuwe hoofdcommissaris aangesteld die de augiastallen zal reinigen.  Twee van de 4 vastbenoemde ambtenaren die moedig voet bij stek hielden (ook nadat ondermeer het bureau van een van hen ondergeplast werd) zullen volgende week verschijnen voor de correctionele rechtbank. 

En Hasselt is beslist niet de enige gemeente in Vlaanderen waar uit naam van de socialistische dictatuur : willekeur, partijdigheid en onrechtvaardigheid hoogtij vieren.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarschot : niets aan de hand met CD&V-sjoemelschepen

 

De oppositiepartijen Vlaams Belang, LDD en Gemeentebelangen eisen het ontslag van schepen van Jeugd en Welzijn Els Vinckx (CD&V). Zij werd samen met ex-schepen en partijgenoot Herman Pelgrims door het hof van beroep schuldig bevonden aan onregelmatigheden bij aanbestedingen.

CD&V besliste vorige week dat Vinckx kan aanblijven. De drie oppositiepartijen hebben nu de eis tot ontslag geagendeerd op de gemeenteraad van 10 oktober. Ze vragen ook dat gouverneur Lodewijk De Witte en minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) tuchtmaatregelen treffen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaan leerkrachten om met allochtoonse ouders

 

Deuropener en Struikelstenen

Leerkrachten in Duitsland krijgen in de bezette gebieden een syllabus van 198 bladzijden met richtlijnen en tips om hun baan naar behoren uit te voeren.  Nu wij in Vlaanderen besloten hebben om Nederlandsonkundige schooljuffen in te schakelen om de cultuurverrijkende kindjes een veilig gevoel te geven, kunnen we niet anders dan even over de grens kijken naar andere initiatieven om ons helemaal aan te passen aan de leefgewoonten in de bezette gebieden.

Minister Pascal Smet, leest u even mee ?

 -          Ouders mag men niet uitnodigen voor een gesprek tijdens de ramadan. Als dit toch gebeurt : géén drankje, noch knabbeltje aanbieden.

-          Ouders mag men niet uitnodigen tijdens een Turkse (of een ander cultuurverrijkend oorsprongsland) champions-league voetbalmatch. Als dit toch plaatsvindt : de Mannschaft de grond inboren als ruwe zwijnen en de tegenpartij ophemelen en bejubelen en die kopstoot vergoelijken als een uitschuiver.

-          Vanzelfsprekend mag slechts een vrouwelijke leerkracht een moslima een hand geven – mannelijke leerkrachten gelieven zich te onthouden.

-          Indien de moslimouders zich niet verwaardigen naar de school te komen en de Duitse leerkracht begeeft zich bijgevolg naar hun woning, dan moet hij zijn schoenen daar uitdoen, zelfs als de gastheer erop staat dat hij ze mag aanhouden.  Dit zegt hij slechts uit beleefdheid.  Het is hoogst onbeleefd ze toch aan te houden.  Er zijn meerdere redenen om de schoenen uit te doen.  Daar de meeste moslims thuis bidden, mag deze ruimte – evenals de moskee - om hygiënische redenen niet met straatschoeisel betreden worden.  Een tweede reden is dat de huisvrouwen een proper huis willen en niet na elk bezoek willen kuisen.  Diegene, die zijn schoenen uitdoet, geeft hiermee het signaal dat hij / zij de woning als een familielid betreedt.

-          Neem geen map mee, want “alles wat aan de overheid herinnert”, is niet vertrouwenswekkend.  En als er eten en thee aangeboden wordt, dan moet u dit aannemen, want anders beledigt u de ouders. 

-          Bespreek de problemen van de leerling in een bloemrijk taalgebruik – doe alsof er niet veel aan de hand is. Bijvoorbeeld : Rachid heeft tijdens een handgemeen een Duitse Hermann de neus gebroken. Dat wordt dan : "U weet dat wij vaak ongemanierde gewoontes aankleven (wat een rotmoffen zijn wij toch nietwaar ?) maar ene Hermann (wat een verfoeilijke namen geven wij onze nazaten mede) zat in zijn neus te pulken, toen uw edele zoon, Rachid (heb ik u al gelukgewenst met de keuze van deze welluidende naam, die het delicate geluid van een opgehaalde fluim in zich herbergt ? ) zijn hand ter beschikking stelde van Hermann om wat mede te pulken maar het Hermannzwijn, wilde alles voor zich alleen houden en toen hij zijn neus terugtrok, kwam deze ongelukkigerwijze in aanraking met de onschuldige vuist van uw edele zoon. De pulkneus is hiermede gebroken, helemaal tegen de nobele bedoelingen van uw verheven woestijnkind in."

 -          Val niet meteen met de deur in huis: geef eerst uitgebreid complimentjes over de mooie woning of iets dergelijks.  Bijvoorbeeld : "Ho, wat ben ik aangenaam verrast door deze prachtige sociale woning met schotelantenne op het balkon. Wat goed dat u nooit naar de Deutsche zenders kijkt met al die bierzuipende billenkletsers in Lederhosen en ballonvrouwen die met pullen gerstenat zeulen. Neen, geef mij maar Al Jazeera, met de ganse dag fraaie ontploffingen en stromen bloed. Slacht u het schaap in het bad of op het balkon ?"

-          Trek geen vergelijkingen met andere moslimgezinnen of –kinderen; dat veroorzaakt stress! Bijvoorbeeld : "Met die ouders van Fatima is ook geen land te bezeilen. Die oenen volgen een integratiecursus en moeder citeert de ganse tijd Goethe en Schiller, u weet wel, die hooligans die geen klop uitvoerden en van de bijstand leefden".

-          Bij ouderavonden moeten er meertalige uitnodigingen verzonden worden; zorg liefst voor een tolk en leer ten minste de begroeting in hun taal: Turks, Arabisch enz.

-          Naar mogelijkheid de ouders zo weinig mogelijk tegenspreken of zinnen gebruiken met “Bij jullie…”  Men vindt deze tips onder de hoofding “deuropener” en “struikelstenen”. 

-          Tot slot volgt nog informatie over een studie betreffende de Turkse muilpeer:

De muilpeer – in het Turks “tokat” – de is meest gangbare straf, die gekenmerkt wordt door lichamelijk geweld.  De plaats van een tokat in de opvoeding is centraal en wordt niet als geweld gedefinieerd.  De meeste Turkse ouders zijn van mening dat “een of twee muilperen geen enkel kind kan schaden”.  De schadelijke betekenis wordt dikwijls onderschat. Psychische gevolgen van frequente lichamelijke straffen worden in traditionele milieus niet erkend.  Bovendien zit er achter een muilpeer gewoonlijk geen systeem.  Eigenlijk is deze daad eerder een uiting van hulpeloosheid en een tekort aan conflictstrategie van de ouders.  Hier kan zeker van een onsamenhangende opvoedingshouding gesproken worden.

Het lijkt ons duidelijk dat leerkrachten het beste een cursus volgen om hun interculturele vaardigheden bij te schaven.  Zo vermijden ze de struikelstenen.

Floriaan Terbeke

Bron: PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort ... (nummer 731)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Neen, onze "heerlijke" samenleving is niet "eerlijk" meer !

Meer en meer kan worden vastgesteld dat onze samenleving vrede blijkt te nemen met een "oneerlijke" samenleving!

Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1:

Als Lowieke Simpels, tot grote verwondering van zijn vrouw en kinderen, een kindje blijkt te hebben gemaakt bij een andere dorpsbewoonster dan spreekt het hele dorp daar schande over. De schande is voor velen nog véél erger als Lowieke geen enkel contact meer wil met die vrouw en die dus "laat vallen". Nog erger wanneer hij zelf niet meer omziet naar zijn afgeleverd werk en geen enkel contact meer wil met zijn eigen kind! Voor de ene is Lowieke een lafaard en voor de andere een bedrieger. Maar wanneer Lowieke Koning van zijn land zou zijn dan spelen plots andere regels. Dan blijven we Lowieke aanspreken met "sire" ; zorgen we ervoor dat hij op gemeenschapskosten in paleizen mag blijven wonen; dat hij met legervliegtuigen her en der wordt vervoerd naar zijn luxeyacht of één of ander buitenverblijf enz. Quid?
Is dit "eerlijk"?

Voorbeeld 2:

Als de kleine ondernemer, Lowieke Simpels, een verkeerde beslissing heeft genomen door aan een grote klant véél te veel krediet toe te staan en deze laatste in faling gaat en hierdoor ons Lowieke mee in de ondergang trekt dan draaien we daar onze handen niet voor om. De kleine ondernemer ziet al zijn bezittingen aangeslagen door een of andere curator en "de overheid" doet verder haar werk! Lowieke krijgt voor de rest van zijn leven een "stempel" op zijn rug en durft niet meer "onder de mensen" komen.

Maar als het hier niet over de kleine ondernemer Lowieke Simpels gaat maar over een grote bank met als boegbeeld een vroegere eerste Minister dan liggen de spelregels opnieuw anders. Dan kan dat vroegere" boegbeeld" straffeloos miljoenen per jaar in zijn zak blijven steken en er voor zorgen dat de "gemeenschap" met miljarden over de brug komt om de vroeger gemaakte stupiditeiten met de mantel der liefde te bedekken.Quid?
Is dit "eerlijk"?

Voorbeeld 3:

Wanneer de belastingsdienst, als gevolg van een controle bij een groot fruitbedrijf, het bewijs in handen heeft dat kruidenier Lowieke Simpels een gedeelte van zijn aangekocht fruit "in het zwart" heeft betaald dan gaat men dat ventje, dat misschien 15 uur per dag werkt, plattrappen. Niet zelden komt Lowieke de slag niet meer te boven en zal zijn verdere leven moeten werken voor de "overheid" om alle aanslagen; boetes; intresten; proceskosten enz. te betalen. Maar wanneer Lowieke Simpels de grote baas van een reuze bedrijf is en waarvan men eveneens alle bewijzen in handen heeft dat die voor miljarden fraudeerde dan liggen de spelregels totaal anders. Dan laat men toe dat die man de ene dure advokaat na de andere neemt; het ene bijkomende onderzoek na het andere eist; tot in het absurde vertalingen van bepaalde dossiers vraagt tot in het Aramees toe; honderen ambtenaren gedurende jaren voor de gek mag houden; de overheid miljoenen laat uitgeven voor allerlei nieuwe onderzoeken; goochelt met experten en tegenexpertises; kortom de hele rechtspraak naar zijn hand zet met als resultaat dat na 21 jaar de "overheid" hem nog geld gaat bijbetalen wegens "te lang geduurd onderzoek!"! Om zot van te worden. Quid?
Is dit "eerlijk"?

Voorbeeld 4:

Als Lowieke Simpels zijn zuurverdiende centjes allemaal op een buitenlandse bankrekening heeft geplaatst maar door slordigheid het rekeninguittreksel op zijn bureel heeft laten liggen waar een pientere belastingcontroleur er de hand kon op leggen dan "hangt" Lowieke. Men walst hem plat. Zijn totale bezit is misschien onvoldoende om alle boetes en andere aanslagen te kunnen betalen zonder te spreken van een gevangenisstraf die hij nog kan krijgen. Maar wanneer niet Lowieke Simpels maar de KBLUX als grootbank betrapt is geworden om te helpen met het onttrekken van miljarden aan het toezicht van de overheid dan is dit wederom een ander paar mouwen. Na vele jaren zorgen duurbetaalde advokaten ervoor dat alle dossiers onder de mat worden begraven. Er worden dan procedurefouten gevonden of er werden fouten gemaakt door de "onderzoekers". Dus NIET door de verdachten! En hopsa het KBLUX dossier na vele jaren en miljoenen onderzoeksonkosten door de overheid betaald, van de baan. Quid?
Is dit "eerlijk"?

De lijst met al deze verhalen is oneindig aan het worden. Daarom en daarom alleen reeds zouden we dit corrupte land moeten afschaffen. Hopelijk zal men in een onafhankelijk Vlaanderen dergelijke mistoestanden niet meer dulden!

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Spanje slachtoffer van Invasie

 

Duidelijke taal van Josep Anglada

De voorzitter van het Plataforma per Catalunya (PxC) Josep Anglada gaf vandaag uitdrukking aan zijn grote bezorgdheid over de alarmerende immigratiecijfers in Spanje, welke op ernstige manier de toekomstige collectieve identiteit zal aantasten.

“Hoewel de cijfers zeer meerduidig worden gepresenteerd en de aantallen worden verfraaid en gebagatelliseerd, zijn er nu 6.000.000 immigranten in Spanje. Daar moeten we nog rond 1 miljoen immigranten bijtellen, die zijn genaturaliseerd na meerdere jaren legaal verblijf. Dat betekent, totaal 7 miljoen migranten, dwz. meer dan 13 % van de spaanse bevolking is vreemdeling of van buitenlandse oorsprong. Daar is maar één woord voor: “invasie” waarschuwt Anglada.

De leider van de Spaanse nationalisten herinnert er aan dat deze ”vloed aan immigratie” plaatsvond ”in de korte periode van 15 jaren”, wat naar zijn mening een vorm van een demografische invasie is, uniek in de geschiedenis. Met het oog op de aanstaande verkiezingen van 20 november, gelooft Anglada dat het essentieel is dat kiezers zich afvragen; “wanneer deze onzin begonnen is en welke partij daar verantwoordelijk voor is”. Zijn antwoord is eenduidig; “In 1996 toen José Maria Aznar aan het bewind kwam,was het aantal migranten 1.6 %, bijna allemaal gepensioneerden uit Noord-Europa. Aan het einde van zijn regeerperiode waren het meer dan 6 % immigranten, vooral afkomstig uit de Derde Wereld. Het economische beleid van de Partido Popular (Volkspartij, de belangrijkste rechtse partij in Spanje) was gebaseerd op speculatie in onroerend goed en de bouw en had behoefte aan goedkope arbeidskrachten. Aznar en zijn toenmalige Minister van Binnenlandse Zaken, Mariano Rajoy, deden er alles aan om de binnenkomst van een zo groot mogelijk aantal immigranten te vergemakkelijken."

”Was de PP verantwoordelijk  voor het openen van de deur voor migranten, de PSOE (Socialistische Partij) legde voor deze groep de (rode) loper uit. Met Zapatero aan de macht in 2004, was Spanje de eindbestemming van 20 % van alle migranten die naar Europa kwamen. In 2005, … was het idee een massieve pardon-regeling uit te voeren, die een vernietigende aanzuigende werking hadden. Als gevolg daarvan overschreden we in 2007 de 4 miljoen en dat maakte dat ons land het op één na hoogste immigratiecijfer in de hele wereld heeft”  Zapatero was niet in staat de lawine aan nieuwkomers te stoppen in de jaren van economische crisis. Ondanks de stijging van de werkloosheid en de precaire omstandigheden van duizenden spaanse gezinnen, arriveerden er in 2008 400.000 immigranten meer. Een aantal dat steeg naar 520.000 in 2009. Hij voegde er aan toe; “PP en PSOE hebben steeds kunnen rekenen op de medewerking van de catalaanse partijen (CiU, ERC en IU-ICV) die het hebben klaargespeeld een steeds een hoger immigratiecijfer te hebben dan de rest van Spanje. Een aanwas die een constante last is voor de catalaanse samenleving.”

Tenslotte geeft de voorzitter van Plataforma per Catalunya aan dat zijn politieke organisatie de enige is die een “werkelijk en concreet alternatief voorstelt voor het probleem van de invasie van vreemdelingen”. ”De PP, de PSOE en de rest van de partijen die in het parlement vertegenwoordigd zijn, kennen maar één immigratiebeleid, welke wij als zelfmoord beschouwen”.  Naar zijn oordeel heeft het armoede, marginalisering, onveiligheid, oneerlijke concurrentie en chaos in het gezondheidszorg-en het sociale zekerheidssysteem veroorzaakt.

“De verkiezingen van 20 november naderen en er zijn slechts twee opties: doorgaan met het huidige beleid of de invasie stoppen middels het stoppen van de toestroom  en dan de stroom omkeren, dwz. terugkeer of repatriëring van migranten naar het land van oorsprong. Daarom is het van vitaal belang dat we een platform krijgen door de volgende verkiezingen en dat ons standpunt verdedigd wordt in het “Huis van Afgevaardigden” en daarmee in heel Spanje”,  zo besluit Anglada.

http://ejbron.wordpress.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM en het rode zendertje ATV gooien zich in de verkiezingsstrijd van Antwerpen

 

 

Koen De Graeve (l) speelt Patrick Janssens, Peter Vandenbegin (r) kruipt in de huid van Bart de Wever.

Fysiek lijkt Peter Van den Begin niet op Bart De Wever (N-VA), maar in de fictiereeks ‘Deadline 14.10' speelt hij wél een Vlaams-nationalist die Antwerps burgemeester wil worden. Koen De Graeve speelt dan weer de burgemeester die wel héél fel aan Patrick Janssens (SP.A) doet denken.

Ze geven het niet toe, maar die merkwaardige fictiereeks houdt hen wel een beetje bezig. Deadline 14.10 is ‘maar' televisie, maar Bart De Wever en Patrick Janssens stonden wel model voor het verhaal. Deadline 14.10 gaat over een progressieve burgemeester die in Antwerpen voor een derde ambtstermijn gaat en een Vlaams-nationalist die hem uitdaagt. De politieke thriller gaat over veel meer dan dat gevecht, maar de reeks wordt volgend jaar wél in volle verkiezingsstrijd uitgezonden. Eerst op de Antwerpse regionale zender ATV, kort daarna op VTM. De link van Deadline 14.10 met de Antwerpse politiek kon niet groter zijn: 14 oktober 2012 is de dag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Geen imitatie

De hoofdrollen in de fictiereeks zijn voor Peter Van den Begin en Koen De Graeve, twee acteurs waarvan iedereen weet dat ze in het politieke kamp van Patrick Janssens (S.PA) zitten. Van den Begin speelt de Vlaams-nationalist Bert Coenen, De Graeve zetelend burgemeester Peter Van Laer. Om het eenvoudig te houden: Van den Begin speelt De Wever, De Graeve is Janssens. Van den Begin, ‘ne lange smalle', lijkt voor geen meter op De Wever, geeft hij toe: ‘Dat was ook niet nodig. We spreken hier niet over het VTM-programma Tegen de sterren op: ik ga niemand imiteren. Het is geen documentaire, geen biografie. Ik heb in het echte leven inderdaad campagne gevoerd voor Patrick Janssens, maar je hoeft niet gelovig te zijn om een aartsbisschop te spelen. Ik ga die Vlaams-nationalist met overtuiging spelen: ik gà voor die zetel.'

Ook Koen De Graeve benadrukt dat hij Patrick Janssens niet gaat naspelen: ‘Ik heb het scenario gelezen en wou het liefst de progressieve burgemeester spelen. Dat heeft niks met mijn politieke voorkeur te maken, al sluit die van mij aan bij die van de dienstdoende burgemeester in Antwerpen. We gaan geen intieme of inhoudelijke aspecten van Bart De Wever en Patrick Janssens gebruiken, ze hoeven zich geen zorgen te maken.'

Burgemeester Patrick Janssens heeft een dubbel gevoel bij de reeks: ‘De Antwerpse politiek is een mooi decor voor een tv-reeks, Peter en Koen zijn twee topacteurs. Peter supportert zelfs voor de juiste voetbalploeg (Beerschot, nvdr.). Ik heb geen problemen met deze reeks, al had ik de uitzending liever na de verkiezingen gezien.'

Bart De Wever, die officieel nog geen kandidaat is voor de gemeenteraadsverkiezingen, noemt de fictiereeks ‘een boeiend experiment' maar ook niet meer dan dat. ‘Ik heb ooit als grap gezegd: hopelijk vinden ze voor deze reeks iemand die mijn fysieke schoonheid kan benaderen. Ik ben blij dat ze een lang en slank iemand hebben gevonden.'

In de reeks doet ook een Jean Dewit mee van het ‘Antwerps Belang'. De audities voor deze ‘Filip Dewinter' zijn nog aan de gang.

Het is duidelijk dat we zullen te maken hebben met één grote propagandareeks voor Patrick Janssens. Waarom zou anders het rode ATV-zendertje zich in mede in dit avontuur storten ?  Vele kiezers zullen zich niet laten vangen aan dit reclamegedoe, maar er lopen ook vele kiekens rond die vatbaar zijn voor dergelijke beïnvloeding.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de Zwitsers betalen de EU-waanzin

 

De EU als welstandproject blijkt een sprookje te zijn; meer nog,  de EU ontpopte zich als een vat zonder bodem, een geldverslindend monster én bovendien een regelneef.  Wie ervan deel uitmaakt, weet wat de EUSSR in uw portemonnee en in uw leef- en denkwereld betekent.  Maar zelfs de slimme Zwitsers, die geen clublid zijn, mogen de diepe EU-zakken vullen.

De Weltwoche geeft enkele cijfers: 

In de laatste tien jaar heeft Zwitserland 112 miljard Zwitserse franken aan de EU uitgegeven.  Voor elk Zwitsers huishouden betekent dit de som van 33.000 CHF of 3.300 CHF per jaar, zijnde  € 2700  Niet al deze kosten waren onvermijdelijk.  Sommige uitgaven ontstonden onder duidelijke politieke druk, andere kwamen er “vrijwillig” in de hoop er een positief effect – “return” noemt men dat in de economie – van te mogen verwachten.  Dat is in slechts zeer geringe mate het geval gebleken: een duur betaalde veronderstelde toegang tot de EU-markten.

De EU-despoten likkebaarden naar de relatief hoge welstand in het Alpenland.  Het land is meer dan welkom als medesponsor van gewaagde muntexperimenten, van overdreven bureaucratische regelneverij en economievijandige centralisering.  Er wordt geargumenteerd dat Zwitserland niet achterwege kan blijven bij het project “Europa”.

Een overzicht:

- CHF 50 miljard voor regulering en reglementering der KMO’s.

- CHF 48 miljard wisselkoersverlies voor tussenkomst om de Zwitserse Frank t.o.v. de euro af te zwakken.  In de periode 2009 / 2010 kocht de Zwitserse nationale bank voor een bedrag van ca. 240 miljard euro’s op – de Zwitserse frank daalde echter niet in waarde, de euro daarentegen wel: een verlies van 37.2 miljard CHF in 2010.  In het eerste halfjaar 2011 kwamen daar 11 miljard CHF bovenop.

- 8 miljard CHF voor de boring van de NEAT-tunnel door de Alpen.  Deze “investering” werd toegezegd in het raam van het Transeuropees verkeersnet.  Zwitserland heeft zich akkoord verklaard de NEAT-boring voor een bedrag van 24 miljard CHF voor haar rekening te nemen, alhoewel deze infrastructuurinvestering voor 1/3 de Europese partners ten goede komt.  36 % van het spoorvervoer door Zwitserland is transittransport.

- 3 miljard CHF voor de immigratie in de sociale zekerheid.  Het vrije verkeer van personen lokt immers niet slechts zelfbedruipende nieuwe inwoners.  De regering durft haar vingers niet verbranden door de kosten hiervan te berekenen.  Het laatst uitgevoerde onderzoek naar deze cijfers dateert van 1993.

- 1.38 miljard CHF voor EU-programma’s in allerlei EU-constructies die studies verrichten en projecten financieren.  Zo werd het Europese concurrerende GPS-systeem, Galileo,  voor een onbekend bedrag gesponsord door de Zwitsers.

- 1.257 miljard CHF voor „cohesiesteun“ aan landen die in 2004 tot de EU toegetreden zijn.  Eigenlijk was daarbij het doel dat het geld in de vorm van bestellingen en opdrachten Zwitserland ten goede zou komen.  Niets is minder waar: het wordt op de gekende EU-wijze over de balk gegooid.  Intussen vindt men het in Straatsburg niet meer dan normaal dat er nogmaals om een “cohesiebijdrage” in Zwitserland zal aangeklopt worden.

- 130 miljoen CHF.: voor het krediet van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) aan Griekenland.   Zwitserland gaf ca. 218 miljoen – men gaat ervan uit dat 50% nooit zal terugbetaald worden.

Indien er nog meer landen aan de bedelstaf geraken, zal het risico op wanbetaling nog stijgen.

Floriaan Terbeke

Bron: Weltwoche


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen 7.10.11
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lieve dromertjes,

Jullie zullen soms wel de indruk hebben dat mijn rubriek eerder een in memoriam is.  Tja, dat klopt wel een beetje.  Vele artiesten van onze geliefde liedjes worden intussen begeleid door de harpen der engelen. 

Zo ook de zangeres van vandaag: Patsy Cline - haar doodsoorzaak komt blijkbaar bij Amerikaanse artiesten nogal eens meer voor: een vliegtuigongeluk.

Patsy werd geboren als Virginia Patterson Hensley op 8 september 1932.  Dankzij een ernstige keelontsteking als kind kreeg ze haar stem, met een speciaal timbre en kleur.  Ze begon haar carrière, zoals zovelen, in het kerkkoor en bij plaatselijke optredens.  Haar vader trok eronderuit en Patsy was verplicht jong te gaan werken om het gezin boven water te houden.  Na een talentenjacht op de lokale radio, ging ze zingen in nachtclubs in de buurt van Winchester, gekleed in zelf ontworpen en door mama genaaide westernpakjes.

Na een vluchtig huwelijk van drie jaar met een oudere partner, die haar een huisvrouwenrol wilde laten vervullen, leerde ze Charlie Dick, haar nieuwe manager, kennen.  Hij bedacht de artiestennaam Patsy Cline, een knipoog naar mama’s meisjesnaam Patterson.  Ze kon meer en meer op de radio beluisterd worden.  Een contract met Four Star Records beperkte haar mogelijkheden: ze mocht slechts plaatjes opnemen van eigen Four Star-componisten en men zag haar uitsluitend als een countryzangeres.  Het succes van die plaatjes – 51 in totaal - bleef ondermaats.  Ze verdiende meer en beter.  Vanaf 1956 was ze regelmatig te gast op televisie en zo kreeg ze eindelijk de waardering die haar toekwam: het lied “Walkin’ after midnight” werd de springplank naar succes. 

Pas toen ze naar Decca overstapte ging alles écht vóór de wind.  Ze was intussen hertrouwd en moeder geworden van een dochtertje.  Decca zag meer in haar dan de zoveelste countryzangeres: zij wilden zich richten op een ruimer publiek.  Daarom kozen ze voor country-geïnspireerde popliedjes, die ze eigenlijk niet zo graag zong: de Nashville sound.  Eventjes zou Patsy Cline op alle gebied van het geluk mogen proeven: privé, met de geboorte van zoontje Randy, en professioneel met opnames en optredens.  Maar in juni 1961 werd ze bijna gedood in een auto-ongeval.  Zij vloog door de voorruit en hield er een diep litteken op haar voorhoofd aan over.  Dit ongeluk zou ze nooit kunnen verwerken.  Maar opgeven, dat stond niet in haar woordenboek: na haar herstelperiode, waarbij ze diepgelovig werd, stond ze op het podium met een dikke laag schmink, een pruik en een haarband om de druk te ontlasten.  Een megaster in de VS.

Op het toppunt van haar succes, eind 1961, verlangde ze naar een rustiger gezinsleven met haar twee kinderen.  Wie kon vermoeden dat ze minder dan twee jaar later een vliegtuigongeluk niet zou overleven; ze werd slechts 30 jaar.

Graag jullie welverdiende aandacht voor Patsy Cline met Crazy:

Lieve groetjes -  Lolita

 


06-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV-bis-akkoord wordt Vlaams bloedbad in Brussel

 

25 Nederlandstalige magistraten aan de deur, 25 Franstalige erbij

Het Vlaams Belang heeft de concrete gevolgen berekend van het gerechtelijk BHV-akkoord dat dinsdagavond gesloten werd. Indien werkelijk wordt overgegaan tot een herziening van de taalkaders naar een 80/20-verhouding (en een 60/40-verhouding bij koophandel), dan zal dit leiden tot het ontslag van minstens 25 Nederlandstalige magistraten in Brussel en tot  een even grote toename van het aantal Franstalige magistraten. Dit zijn dramatisch hoge cijfers die politiek en juridisch in geen enkel opzicht te verantwoorden zijn.

Wij kunnen er nog steeds niet bij hoe de Vlaamse onderhandelaars het in hun hoofd haalden om akkoord te gaan met een verdeelsleutel van 80/20 (voor heel Brussel-Halle-Vilvoorde!) terwijl die cijfers voor geen enkele rechtbank overeenstemmen met de realiteit.

Het percentage correctionele dossiers lag in 2006 (laatst beschikbare cijfers) weliswaar op 24,15%. Maar het gros van de dossiers bij de rechtbank van eerste aanleg zijn burgerlijke dossiers. Daar bedroeg het aantal Nederlandstalige dossiers 32,74%.  In deze omstandigheden is er geen enkele reden om aan de huidige norm van minimaal één derde Nederlandstalige magistraten te raken. Wanneer dit wel gebeurt, betekent dit dat de Vlaamse dossiers in de toekomst trager zullen behandeld worden dan de Franstalige, waardoor de Nederlandstalige rechtbank minder concurrentieel wordt dan de Franstalige. De invoering van de 20/80 regel bij de twee rechtbanken (N/F) van eerste aanleg en bij het Brussels parket zal in de praktijk betekenen dat er aan Nederlandstalige kant maar liefst 17 Vlaamse magistraten verdwijnen en vervangen worden door Franstaligen.

Een gelijkaardige evolutie zie we bij de arbeidsrechtbanken en het auditoraat, waar 7 Vlaamse plaatsen verdwijnen. Bij koophandel is er een beperkte achteruitgang van 1 magistraat, maar ook voor deze wijziging is er geen enkele objectieve reden: het percentage Nederlandstalige magistraten (44%) stemt er vandaag overeen met het percentage Nederlandstalige dossiers (45%). Er is geen enkele reden om de Vlaamse magistraten terug te brengen naar 40%. 

Bij deze berekening werd enkel rekening gehouden met de vaste kaders. Bij de meeste rechtbanken en parketten zijn er actueel ook nog een reeks toegevoegde magistraten. Ook daar zal de 80/20-verhouding op toegepast worden, wat tot een bijkomende terugval aan Vlaamse kant zal leiden.

Het is overduidelijk dat de Vlaamse onderhandelaars dit belangrijke dossier niet op een ernstige wijze hebben voorbereid en niet met enige dossierkennis aan tafel zaten. De vier jonge Vlaamse broekjes hebben zich laten platwalsen door dragonders à la Onkelinx en Milquet, die het dossier uiteraard wel beheersten. De dupe van deze dramatische historie is de Vlaamse rechtsonderhorige in Brussel en Halle-Vilvoorde, die in de toekomst veel langer dan vandaag op een gerechtelijke uitspraak zal moeten wachten.

Het Vlaams Belang blijft erbij dat de regeling die dinsdag werd overeengekomen over de gehele lijn veel slechter is dan de huidige situatie. Ze is niet gebaseerd op het model-Vandenberghe, dat een asymmetrische splitsing voorzag van de rechtbanken volgens de structuur van de balie, maar integendeel op het model van FDF-voorzitter Maingain, die twee identieke rechtbanken voorzag, bevoegd voor hetzelfde grondgebied BHV. Dit betekent een regelrechte dijkbreuk ten gunste van de Franstaligen. De juridische verfransing van heel Halle-Vilvoorde wordt hiermee op gang gebracht. Alles wijst er op dat ook de balie zal volgen en dat Franstalige advocaten binnenkort massaal kantoren zullen openen in Vlaams-Brabant.

Het Vlaams Belang roept alle actoren uit de Vlaamse juridische wereld op om zich te verzetten tegen het BHV-bis-akkoord. Magistraten, gerechtsdeurwaarders en advocaten zullen aangeschreven worden met de dringende vraag om in het verzet te komen tegen zoveel dwaze onrechtvaardigheid.

Bruno Valkeniers, Bart Laeremans, Joris van Hauthem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus 5 en 6 oktober 2011

Hoelang nog?
 
Als het nu nog niet bewezen én overduidelijk is dat die bende onder de noemer 'Europese Commissie' Europa regelrecht de afgrond in aan 't kieperen is puur uit eigen profijt dan zal het nooit meer duidelijk worden. Dat die huichelaars daarbij ook nog rijkelijk beloond worden voor deze misdaadpraktijken maakt het alleen maar erger, dat ze niet komen janken als straks de burgers over zich heen krijgen a la Griekse toestanden, ze hebben het zichzelf gezocht.
Door die turken erbij te halen tekenen ze voor ellende en de dood van 500.000.000 Europeanen.
Wij Europeanen willen géén islamieten in onze samenleving en niet in Europa, vanwaar ze ook mogen komen, want wij willen hier geen barbaarse waanzin, beestachtigheid en geweld. Die middeleeuwse idioterie hoort hier niet thuis en zal hier ook nooit thuishoren, wij respecteren onze vrouwen (uiteraard zijn er uitgezonderingen).Wij leven in een seculier land en dat moet zo blijven.

Raar dat wij vaststellen dat de meerderheid van de Vlamingen juist afwillen van die franskiljonse, coburgse en vreemdelingen ballast en niets geven om de B nationaliteit maar juist strijden voor de V nationaliteit, uiteraard iets waar de snertkrantjes niet over schrijven, neen, zij moeten hun broodheren dienen en trachten de bevolking te belazeren, gelukkig zeggen steeds meer mensen hun abo’s op deze snertkrantjes op.

Het verraad neemt astronomische vormen aan, de roofbouw wordt nog opgevoerd, de vreemdelingen worden met bussen en vliegtuigen naar hier gehaald zodat ze 24u later al kunnen aanschuiven aan de profitariaatstafels, rijkelijk gevuld, het bedje wordt klaar gemaakt de verwarming op comfort gezet en de Vlamingen die hun leven lang gewerkt hebben kunnen het zich opsoppen.
En nog blijven die verraders spreken van: Goed Bezig!!!
Elk bedrijf waar een politieker voorkomt in de raad van bestuur zal ik nooit zaken mee doen.
Groeten,
Jean

*****

Beste Ray en medewerkers,
Tot mijn grote vreugde is angeltjes terug 'on air'.

Het is mede dankzij jullie, en ook het internet natuurlijk, dat meer en meer Vlamingen zich bewust beginnen te worden van hun identiteit. Steeds meer mensen beginnen zich af te zetten tegen de voortdurende agressie en minachting vanuit de fransdolle hoek, en van het woestijnvolk dat hier niks te zoeken heeft.

Daarom op voorhand mijn oprechte dank voor al jullie inspanningen. Angeltjes staat opnieuw bovenaan mijn favoriete sites, en zo hoort het ook.

Met Vlaamse Groeten
Theo

*****

Manipulatie facebook?
 
Ik stel vast dat mijn statusbericht over het failliete land voor de tweede maal na korte tijd verwijderd is uit de stroom berichten op facebook. Het is aangemaakt naar aanleiding van het programma van Pauw en Witteman over Dexia. Hier volgt het bericht.
"Hoe failliet is dit land?
De Vlamingen mogen zich klaar houden. Hoe lang kan een land nog meegaan dat garant staat voor twee "bad banks" met miljarden (500?) schulden? Want naast Dexia staat het ook nog garant voor de bad bank van het oude Fortis. Voeg daar een overheidsschuld bij van 100% dan weet je dat alleen de ECB het Belgische systeem nog kan redden. Als Europa uiteen valt kunnen we maar best zo snel mogelijk de onafhankelijkheid uit roepen.

Maurice Reekmans

*****

Poll : Een goede zaak ?

Bericht:

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1082663/n-va-groot-probleem-als-bhv-akkoord-inbreuk-is-op-taalwetgeving.aspx

Is het een goede zaak dat Nederlandstaligen en Franstaligen voortaan over het hele land in hun eigen landstaal berecht kunnen worden?
Ja 40% - Neen 60% ( (toestand 6.10.11 om 09.00 uur)

Stradi

*****

Ray is terug

Bericht:
met respect voor uw doorzetting. Je bent een goede vriend

Roger

*****

Ik had het door omstandigheden niet meegekregen dat ie weg was, maar Ray is nu dus terug. En we zullen het geweten hebben. Heel zinvolle en consequente commentaren.
Een terugkeer uitgerekend op het ogenblik dat de Vlamingen "pour de bon" worden gerold. De Endlösung is in zicht, vandaar de onderverholen euforie en de steeds breder lachende gezichten bij de Franstaligen. De koorknapen die aan Vlaamse kant mochten onderhandelen hebben iets geslikt dat erger is dan het Egmontpakt van 1978.
Was er nog maar eens een Tindemans die dat onding in extremis gekelderd heeft: een miljoen Vlamingen was hem er een jaar later nog altijd dankbaar voor.

Guido Naets -  www.guidonaets.be

*****

Ray,

Ik ben overgelukkig dat je weer boven water bent gekomen en dat je “in form” bent! Ik weet hoe moeilijk het is om “iets leesbaars” te produceren. Sommigen denken dat het vanzelf gaat, dat je dat zomaar uit je mouw kan schudden, maar zo werkt het niet! Het is hard werken en er altijd mee bezig zijn!  

Houwdoe!

Luc

PS: Zaterdag heeft in “De Schelp” een symposium plaats over “De waarde van symbolen” en de visie van Ivan Mertens en Vlaanderen vlagt speelt daarin blijkbaar een hoofdrol. Ik ga er alvast naartoe. http://www.ovv.be/page.php?ID=4501

 *****

BHV

Bericht:
De Croo vanmorgen op Radio 1: "Neen het detacheren van Franstalige magistraten naar het parket van Halle-Vilvoorde is geen faciliteit voor de franstaligen. Het maakt de zaken efficienter anders moeten er tolken en vertalingen bijkomen." Imbo: "En de Vlamingen in Waals-Brabant krijgen geen detachering?" De Croo: "Dat is verkeerd, de Vlamingen hebben daar het recht in het Nederlands berecht te worden via vertalingen en tolken."
Hij spreekt zichzelf dus tegen en het is wel degelijk een faciliteit!

NAW bekend

*****

Angeltjes

Bericht:
Beste Ray
Wat doet het goed om hier in het verre Singapore opnieuw dagelijks onze favoriete nieuwsblog te kunnen lezen.
Met dank voor uw doorstart!
Georges

*****

Terugkeer "Angeltjes.

Bericht:
Het laatste wat ik doe voor het slapen gaan is, naast andere websteks lezen, Angeltjes bezoeken. Reeds jaren. Alle dagen. Ik ben echter niet zo'n "schrijver" en "reageerder". Voor het eerst, en wellicht ook voor het laatst, stuur ik een reactie naar de beheerder van deze politiek niet correcte webstek. En dit enkel om te laten weten dat ik potverdorienogeensaantoezeg éééénorm blij ben met het besluit om verder te gaan. Hiervoor veel dank!!!

Hugo.

*****

Toevallig of niet, was er na het onderwerp OCMW Betekom koopt luxeflat voor €275.000 voor vluchtelingen bij Terzake een reportage over Brugge die een premie verhoogde tot  € 10000 voor renovaties aan oude woningen in de binnenstad. Je zag op de beelden een jonge man wat klungelen met een job die hij naar mijn mening beter zou uitbesteden maar tot daar toe, hij zal het kostenplaatje wel gemaakt hebben en dat kon er waarschijnlijk net niet meer af.

Wat een contrast met de vorige reportage van die avond waar zelfs de matrassen klaar stonden om de cultuurverrijkers de nodige rust aan te bieden in dit land van melk en honing. Heeft die vader van de vier kinderen een job en de moeder?  Hebben zij wel het juiste statuut om te mogen werken ? Hallucinant. Zou het eerder niet logisch zijn het jonge koppel in Brugge dat alles voor en na moet doen en de nieuwe *landgenoten* te verruilen van situatie ? 

Bij hoeveel landgenoten zal vader foto's sturen van zijn “geslaagde” immigratie en of de thuisblijvers de tamtam even willen doorspelen van deze win for life içn het land B?  Mogen we ook beeldjes zien een half jaartje verder hoe het nieuwe nestje er zal uitzien?

En dan was er dat volgevreten manwijf, baas van het OCMW, dat even kwam uitleggen dat dit de normaalste zaak van de wereld is. Heeft dat creatuur ooit één dag een economische bedrijvigheid gehad waar het knokken is om de job te behouden? En dat soort gaat dan beslissen waar de zuur verdiende centen van anderen aan besteed zullen worden. In Nederland noemen ze dat linkse hobby’s.

En terwijl de jonge koppels in Brugge ieder vrij moment hun oud kot oplappen met een aalmoes waarvoor ze meer dan de helft van hun loon moeten afgeven, kunnen de nieuwe landgenoten rondtoeren met gratis openbaar vervoer, verdwaasd door zoveel gulheid, het nieuwe land verkennen. Het eerste jaar spendeert de familie heel veel tijd in de medische sector, beugels voor de kinderen, knieoperatie voor vader, en moeder die voor het eerst een gynaecoloog raadpleegt, zij moet door deze stresserende ervaring psychologisch bijgestaan worden. Een langdurend proces van integratie georganiseerd door de immigratie-industrie, de werkcreatie-organisatie van de overheid zeg maar.

Wat is er nodig eer het volk op straat komt. Maar vergis je niet heren en dames “VOLKSVERTEGENWOORDIGERS”, geestelijk worden de guillotines klaargezet om de eigen veelvraten hun verdiende loon te geven.

Las ik eerder niet dat een gevangene honderdduizend euro per jaar kost, voilà, nu weten we waarom de schuld één miljard per maand toeneemt, meer dan zestig percent van de bevolking leeft van een of andere vorm uit de staatsruif. Griekenland lonkt mensen.

PS : Blij dat de versterkte ploeg terug van start gaat om ook dit soort aberraties aan de kaak te stellen, GVA heeft de reacties op dat onderwerp gesloten.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hard treft de Dexia-crisis uw gemeente?

 

Het Nieuwsblad heeft nagegaan wat de diverse participaties zijn in de Gemeentelijke Holding  Dexia. De zwaarst getroffen gemeentes zijn Blankenberge en Oostende. Maar ook Antwerpen en Voeren bevinden zich bij de toppers.

De instorting van Dexia slaat opnieuw een gat in de Vlaamse gemeentekassen. Hoe groot is de schade voor uw gemeente?

Om dat na te gaan, hebben we opgezocht wat de participaties van de Vlaamse gemeenten zijn in de Gemeentelijke Holding, de overkoepelende holding die de gemeentelijke belangen in Dexia groepeert. Die Gemeentelijke Holding heeft zelf 14,1% van de Dexia-groep in handen.

Klikt u op onderstaande link en kijk na waar uw (Vlaamse) gemeente zich bevindt.

http://www.standaard.be/extra/dexiacrisis/?_section=60462596&utm_source=standaard&utm_medium=mailing&utm_campaign=dexia_crisis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia bezit voor € 21 miljard Griekse staatsobligaties

 

  

De problemen bij Dexia komen onder meer voort uit de grote portefeuille van beleggingen in Griekse staatsobligaties van de bank. Dexia heeft voor een bedrag van bijna 21 miljard euro uitstaan aan staatsobligaties van Griekenland en andere probleemlanden. Beleggers twijfelen aan de liquiditeitspositie van de bank, waardoor het voor Dexia steeds moeilijker wordt om bij andere Europese banken te lenen. Het is daarom dat de Europese Centrale Bank Dexia momenteel al ondersteunt.

De voorzitter van Dexia is de christen-democraat Jean-Luc Dehaene van ACV-strekking, de christelijke vakbond.  Dehaene is tevens Europarlementslid, die per legislatuur tenminste één vraag stelt en voor de rest niet opvalt. Omdat hij zelden aanwezig is.

Dehaene zetelt in de raad van bestuur van vijf beursgenoteerde bedrijven. Als voorzitter van Dexia kreeg Dehaene in 2009 : 88.000 euro. (als hij Dexia call-opties heeft ontvangen, kan hij er de kachel mee aansteken). Daarnaast ontving de gewezen premier bij biergroep AB InBev (79.000 euro), bij de materiaaltechnologiegroep Umicore (40.000 euro),  bij koekjesfabrikant Lotus (22.500 euro) en  van biotechbedrijf Thrombogenics (28.000 euro). Als lid van het Europees Parlement ontving hij in 2009 een totale vergoeding van 134.000 euro. Totaal : € 391500, of maandelijks € 32.625. Niet slechtgeboerd door deze boer.

En hoe zit het met de verantwoordelijkheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van Dexia voor het ongelooflijke geknoei van deze flutbankiers ?  Kan iemand ons uitleggen wat het verschil is tussen Dehaene en Lippens van Fortis ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior

 

Geachte redactie en vrienden,

Het gaat steeds meer de goede kant uit met dit onland.

Enkele voorbeelden uit de voorbije dagen zijn hier duidelijk het bewijs van. Zo konden we weer eens van een "mirakel" genieten bij de splitsing van het siamese BHV geval. Burgerlijk en gerechtelijk hoofd zijn nu gescheiden. Dat het gedrocht er nog wansmakelijker uitziet dan voorheen kan de vreugde van de chirurgen niet temperen. De kosten van de ganse operatie zullen gedragen worden door de Vlaamse solidariteitsverzekering

De lange smalle MR-voorzitter (zeun van de korte, dikke big Lou) is in zijn francofoon gat gebeten na de uitspraak van Big Bart dat er nu ook Turkse en Marokkaanse rechters naar Borgerhout en Deurne mogen komen om hun landgenoten in hun taal te bedienen. Lange Michel spreekt van "een zuivere racistische" uitlating van BDW. Ik denk echter dat die fransdolle hufter samen met zijn andere even fransdolle kliek het woord "racisme" beter in de eigen bek houden, want zij zijn zeer slecht geplaatst om anderen de les te spellen.

Zoals geweten is in Lommel een "school"-voorbeeld van intergratie opgestart. Een ééntalige Turkse moslima mag er ééntalige Turkse kleuters in hun moedertaal integreren in hun nieuwe Vlaamse thuis. De minister, bevoegd voor het Vlaamse onderwijs (een Brusselse nicht) juicht dit initiatief volmondig toe. Als toemaatje voor deze waanzin wordt gesteld dat de kientjes een "veiliger" gevoel hebben.

Sommige gemeeenten met uiteraard een "linx" gevoel denken eraan dit ook op te starten. Zo zouden we binnenkort ééntalige leerkrachten kunnen begroeten uit Congo, Kosovo, Afghanistan, Irak-Pakistan, Marokko, Libië, Tunesië, Tsjetjenië en andere Prachtlanden die hier voor de nodige integratie van hun landgenoten zullen zorgen. Op de vraag aan onze roze minister van onderwijs of er binnen 20 jaar ook nog Nederlandstalige leerkrachten te vinden zullen zijn die de minderheid van Vlaamse kindjes kunnen onderwijzen in hun moedertaal antwoordde hij op zaain Bruussels : "Tege dadet zuu veir is zenek allang schampavie en kan daanen iele santenboetik maain kluute kusse" ... Waarvan akte.

Wat de veiligheid van de burger betreft, is het ook àl positief nieuws dat ons bereikt, zelfs de wollige koster uit Kortrijk is tevreden met de huidige gang van zaken. Enkele voorbeelden van de goede progressie kunnen dit beamen. Zo is er de live porno show op het proces R. Janssen waar de "kamasutra" standjes van de dader flink in de verf gezet worden.

De home jackings zitten terug in de lift na een stagnatie van enkele maanden. Het einde van de rampadan èn het jaarlijks verlof zullen hier wel een rol in spelen èn het naderende eindejaar dat geld kost.

Ook is het verheugend vast te stellen dat het aantal binnenwaaiende tafelschuimers nog steeds in stijgende lijn gaat. Vooral Afghanen en Irakezen komen ons verblijen met hun aanwezigheid.

Als afsluiter van dit kortnieuws viel de boosheid op van Kris Peeters tegen het OCMW van Vilvoorde dat zijn tegoeden bij Dexia weghaalde. Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinwinkel zal het Vilvoordse Dexia trekpaard in Bonte zijn oor gefluisterd hebben en wie zou het beter kunnen weten dan de ex-loodgieter? Wedden dat hij zijn duiten al lang in veiligheid had gebracht. Voorkennis, noemen ze zoiets, wat ook Napoleon Degucht niet onbekend is. Maar het wordt altijd ontkend. Dus is het niet waar. Politici liegen nooit. Doei en tot ziens.

mvg - senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoede bestaat ook bij ons

 

Zowat 1 op 7 mensen in dit land stelt het met minder dan 966 euro netto per maand en leeft bijgevolg onder de armoedegrens. Hiermee scoren we opvallend slechter dan buurlanden Frankrijk en Nederland. Treffend is dat naast de import van armoede (via migratie), die goed is voor zowat de helft van de uitkeringen, ook heel wat autochtonen zich in schrijnende armoede bevinden. Een medewerkster van onthaalhuis Sint-Antonius stelt de dramatische toestand aan de kaak: “De verhouding tussen Belgen en buitenlanders is nu zowat fifty-fifty. En dat wil wel wat zeggen, want voor een Belg zijn hand uitsteekt naar hulp is de toestand zeer ernstig. Een truitje of een broek voor een halve euro. Er zijn gezinnen die dat niet eens op tafel kunnen leggen”.

Niet toevallig starten de Vlaams Belang Jongeren dit najaar met een campagne die het armoedeprobleem in de schijnwerpers moet plaatsen. De campagne, die van start gaat op 11 november en loopt tot de eindejaarsfeesten, voorziet in meerdere acties en activiteiten. Zo is er onder meer een sensibiliseringsactie via affiches, deelt VBJ kledij uit en wordt een gratis soepbedeling op poten gezet. De campagne 'Armoede bestaat ook bij ons!' benadrukt dat armoede voor heel wat Vlamingen helemaal geen ver-van-mijn-bed-show is, maar harde realiteit. VBJ roept dan ook op om spoedig werk te maken van een concreet armoedeplan. Naast de dringende nood aan resultaten op het terrein, moet eveneens een gefundeerde visie ontwikkeld worden voor de komende jaren. Blijven we het OCMW van de wereld of kiezen we onverkort voor de eigen gemeenschap? De combinatie van beiden is onverenigbaar.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Zielige racist*

 

MR-voorzitter Charles Michel vindt de kritiek van Bart De Wever op het akkoord rond de gerechtelijke splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde ongehoord. In het RTBF-programma 'Matin Première' haalt hij zwaar uit naar de N-VA-voorzitter. De Wever stelde zich woensdag de vraag of er nu ook Marokkaanse magistraten komen in Borgerhout. Michel noemt die uitspraak nu "zielig racistisch".

Nu de Franstaligen de buit quasi binnen hebben, kunnen zij gerust opnieuw hun ware haattronie tonen. De Wever heeft onze verdediging niet nodig maar hij begint nu te ondervinden wat het betekent met de Franco-belgen onderhandelen.  Zij gaan steevast uit van hun eigen superioriteit en wie daar probeert aan te tornen, is een zielige racist.

Begint het door te dringen, dames en heren van de N-VA, dat de strategie die jullie gevolgd hebben, uitgedraaid is op een fiasco ?  Het land B is niet rijp voor een zogenaamde Copernicaanse revolutie (laat staan voor een heuse Vlaamse Revolutie) : momenteel zijn de verliezers van de laatste federale verkiezingen Vlaanderen aan het uitverkopen. En de N-VA winnaars staan aan de zijlijn toe te kijken en worden beschimpt en uitgelachen. Waar hebben wij dit nog meegemaakt ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostende : multiculturele verrijking in de praktijk

 

Postbode overvallen door drie mannen in Oostende

woensdag 05 oktober 2011 om 17u21

Oostende - Woensdagochtend is omstreeks 5.40 uur een postbode overvallen. Hij werd verplicht zijn geld af te geven.

 

De postbode werd staande gehouden door drie mannen van vreemde origine. Ze grepen hem bij de keel en verplichtten hem zijn geld af te geven. Daarna gingen ze er vandoor. Voorlopig ontbreekt elk spoor van de daders.

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/postbode-overvallen-door-drie-mannen-in-oostende/article-1195114004994.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe trots bent u binnenkort Turk te zijn ?

 

Bestand:Lommel 2.jpg

Het wapenschild van Lommel. De everzwijnen moeten natuurlijk dringend vervangen worden door schapen of geiten.  Of (n)aaibare Vlamingen.

In Lommel heeft men het Turkse licht gezien. In een kleuterschool is een Turkse juffrouw tewerkgesteld, die geen woord Nederlands kent en de kientjes opvangt in de taal van Sultan Erdogan. Als deze over de Lommelse overwinning zal ingelicht worden, kan hij bij zijn volgende Europese propagandarondreis, de gemeente van burgemeester  Peter Vanvelthoven aandoen. Die ziet er trouwens ook een beetje Turks uit, net als zijn papa.

Onderwijsminister Pascal Smet is laaiend enthousiast over deze Turkse oplossing : "Het kleuteronderwijs moet veel meer inzetten op een rijke taalomgeving." Het immense voordeel dat je met minister Smet hebt, is dat hij in werkelijkheid  niet onnozeler is dan hij er uitziet. Voorwaar een grote verdienste voor een politicus : je krijgt wat je ziet.

Vandaag vindt u in onze kolommen in het raam van de promotieweek "Dom zijn is ook een verdienste" een artikel van Euro-parlementslid Philip Claeys, over de tewerkstelling bij Europa van een aantal Turkse ambtenaren, die mede het EU-beleid zullen uitstippelen.  Alweer een stap vooruit in de verdere islamisering van het Westen. Philip Claeys is laaiend enthousiast. "Spijtig dat ik blond ben, anders liet ik een zwarte snor groeien"  liet hij ons weten.

Het Nieuwsblad en het 0000-programma Koppen hebben met een telefonische enquête vastgesteld dat 54% van de Vlamingen trots zijn zichzelf belg te mogen noemen en 20% zijn zelfs zéér trots.  Dergelijke niet-geforceerde peilingen behoren in deze periode nu de regeringsvorming afstevent op een finale tot het klassieke wapenarsenaal van de opiniemakers die elke Vlaamse republikeinse verzuchting de kop willen indrukken. De volgende stap zal zijn een prijsvraag : "Hoe trots bent u, binnenkort Turk te zijn ?"  Met als hoofdprijzen een gratis reis naar Ankara in het gezelschap van het innige VRT-koppel Rudi Vranckx en Vim de Wilder.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU stelt Turkse ambtenaren tewerk om Eurobeleid uit te stippelen

 

Het Vlaams Belang is niet te spreken over het akkoord dat in Straatsburg werd ondertekend tussen de Europese Commissie en de Turkse regering over de detachering van Turkse ambtenaren bij de diensten van de Commissie in Brussel. De Turkse minister voor EU-zaken Egemen Bagis spreekt van een "mijlpaal" waarbij Turkse bureaucraten en eurocraten (sic) EU-beleid zullen uittekenen en implementeren. "Met andere woorden: Turken zullen een rol spelen in het vormgeven  van toekomstig beleid en wetgeving van de Europese Unie".

Het is volkomen onbegrijpelijk dat, juist op een moment dat de onderhandelingen over de toetreding van Turkije zouden moeten stilgelegd worden wegens het sturen van Turkse oorlogsschepen naar Cyprus, de Commissie een dergelijk akkoord sluit. Vorige week stond de Turkse oorlogsdreiging tegen de Republiek Cyprus op de agenda van het Europees Parlement in Straatsburg. Het is immers nog nooit gebeurd dat een kandidaat-lidstaat een huidige Europese lidstaat met militair geweld bedreigt.

Turkije, dat het noorden van Cyprus militair bezet sinds 1974, weigert overigens de Republiek Cyprus te erkennen. De islamistische regering van premier Erdogan komt overal mee weg, en blijft de provocaties opstapelen.

De Europese Commissie, en de Europese Unie in het algemeen, maakt zich belachelijk door deze provocaties te blijven slikken. Voor de start van de toetredingsonderhandelingen met Turkije trachtte de Commissie de kiezers wijs te maken dat de onderhandelingen op elk moment konden stilgelegd worden indien zou blijken dat Turkije op een manifeste manier zijn verplichtingen niet nakomt. Men vraagt zich af wat er eigenlijk nog moet gebeuren om die onderhandelingen op te schorten. Moeten de Turken de republiek Cyprus bombarderen, zoals ze dat straffeloos doen met Koerdische doelwitten in het noorden van Irak?

Het Vlaams Belang zal de Commissie aan de tand voelen over de detachering van Turkse ambtenaren, en eist dat er eens en voorgoed een einde wordt gemaakt aan de farce van de toetreding van Turkije tot de EU. Turkije voldoet niet aan de voorwaarden om te kunnen toetreden, en keert zich steeds meer af van Europa en het Westen. Als niet-Europees land zal Turkije nooit thuis horen in de Europese Unie.

Philip Claeys, Euro-parlementslid




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!