Angeltjes
19-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de neusoperatie van Albert

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke gangsters

 

politieke gangsters

Europa brandt
er is geen water
er is geen zand
blussen is voor later

onze kinderen moeten dan maar blussen
zij delen nu nog uit wat er overschiet
en potverteren ondertussen
en spelen sint en zwarte piet

en op de puinen van die nagelaten droom
waar alleen nog parasieten overleven
zoals schimmel op een dode boom
de blauwen , de sossen en wat tjeven

ze zullen dan weer welvaart gaan beloven
want de waarheid bestaat al lang niet meer
en de kiezer zal hun weer geloven
zoals al vele jaren , keer op keer

maar onze centen zullen verdwenen zijn
door ons vergaard voor onze kinderen
want alle beloftes waren maar schijn
we konden die rooftocht niet verhinderen

jeugd ! bouw opnieuw een maatschappij
met burgers die mogen en kunnen beslissen
want de enige maatstaf zijt gij,niet zij
die ge uit uw geheugen zult moeten wissen

en laat uw volk een volk zijn
fier op zijn eigen vlaamse land
zoals de teler op zijn wijn
en ga er voor , samen hand in hand

johan v.d.b. - 16 november 2011

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zater- & zondag 19-20 november 2011

 

Zater- en zondag zijn onze normale rustdagen. Wij brengen dan enkele ontspannende video's (dat hopen wij alleszins) en enige algemene lectuur.

De actualiteit bevat zo veel onaangenaam nieuws dat we er even van verlost willen zijn.  Tenzij er natuurlijk dringende mededelingen zijn, dan komen wij uit onze zetel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het tropische Land B

 

 

 

België ondervindt al duidelijk de gevolgen van de klimaatverandering. De gemiddelde temperatuur in ons land ligt al 2,3 graden hoger dan in de pre-industriële periode, zo blijkt uit gegevens van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). 

Gevreesd wordt dat ons land steeds vaker te maken zal krijgen met extreme weersomstandigheden.

Het Milieurapport Vlaanderen (MIRA) van de VMM maakte vrijdag de waarden bekend van de voornaamste indicatoren die het klimaat in ons land in kaart brengen. De gegevens werden geactualiseerd met de cijfers van het jaar 2010.

Versnelling

Daaruit blijkt dat België een significante stijging van de gemiddelde jaartemperatuur kent. Die stijging werd al aan het eind van de negentiende eeuw ingezet, maar versnelde halverwege de twintigste eeuw.

Ondertussen is het in België gemiddeld 2,3 graden warmer dan tweehonderd jaar geleden. De temperatuurstijging is het grootst in de zomer en de lente.

De klimaatverandering blijkt ook uit het feit dat de zestien warmste jaren sinds 1833 zich allemaal in de periode tussen 1989 en 2010 bevinden. Voorts zit ook het aantal zomerse dagen (maximumtemperatuur van meer dan 25 graden) in de lift.

Zeeniveau

Naast warmer, wordt het in ons land ook natter. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag kent een langzame maar aanhoudende stijging (gemiddeld 5 mm per decennium). Die toename tekent zich enkel tijdens de winter af.

Tot slot wordt de kust geconfronteerd met een duidelijke stijging van het zeeniveau. Vergeleken met 1970, lag het jaargemiddelde van het zeeniveau in 2010 al 103 mm hoger in Oostende, 115 mm hoger in Nieuwpoort en 133 mm hoger in Zeebrugge.

bron : Gazet van Janssens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzendbureau Flut - André van Duin

  

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamelenrace, weldra een olympische discipline ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mia van den Bosch (1917 - 2005) : Uw glimlach is mijn zonneschijn

 

 

Uw glimlach is mijn zonneschijn, is een van die meeslepende melodieën van de Vlaamse componist Hans Flower (de man van Co).  Deze opname uit de 50-er jaren is niet in goede staat, maar het is een tijdsdocument met de heldere sopraan van Mia Van den Bosch. Zij was jarenlang verbonden (tot in 1962)  aan de  Koninklijke Vlaamse Opera te Antwerpen en zij was de echtgenote van de acteur Robert Marcel. Een beetje melancholie.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. August Borms en het Bormshuis

 

Wij zijn Vlaamse republikeinen die niet beschaamd zijn over het verleden van Vlaanderen en zijn voormannen, verleden dat altijd moeilijk is verlopen en tot de dag van vandaag vijandige reacties uitlokt.  Als er strategische vergissingen zijn begaan, dan zijn die steeds gebeurd om Vlaanderen vrij te maken en  zij waren bewust gericht tegen de vijand van altijd : de  verfoeilijke belgische staat

Over de afschuwelijke vergissingen van socialisten (die miljoenen mensenlevens hebben gekost), de liberalen die uit naam van de individuele vrijheid steeds hebben meegehinkt met de machtigen van het moment en de christen-democraten die specialist zijn in de waarheid met de gespleten tong, daarover wordt nooit gesproken. De ellende die in Europa rondwaart en die het belgische onland onregeerbaar maakt, is niet het werk van de republikeinse Vlaams-nationalisten maar wel van de traditionele knoeiers. Zij missen allen de menselijke liefde voor het volk en zijn hoofdzakelijk begaan met het instand houden van de staat, die hen macht, invloed en geld oplevert.  De oprechtheid van de Vlaams-nationalisten schrikt hen af. 

Het Vlaams-nationalisme wordt nooit uitgeroeid. Tot spijt van de zovelen die dit geprobeerd hebben en nog steeds proberen.

 

 

KORTE HISTORIEK VAN HET BORMSHUIS

In 1971 ontstond uit een samenvoeging van het toen te Antwerpen actieve Bormskomitee en het ‘Foto- en Filmarchief dr. Borms’, dat zich eveneens te Antwerpen toelegde op het verzamelen van allerhande materiaal voor het maken van een echte Bormsfilm, het Borms Dokumentatie- en Aktiecentrum (BDAC). Vanaf dat ogenblik werd Jan van Hoogten zoniet de spil dan toch de drijvende kracht van het BDAC. Hij zette zich vooral in voor de verzameling van documenten, foto’s en tijdschriften. Ook legde hij de basis van een gespecialiseerde bibliotheek ten dienste van alle belangstellenden. 

Hoofdzaak was in die beginperiode een reizende tentoonstelling rond dr. Borms, de Vlaamse Beweging, de repressie en de amnestiestrijd. In heel Vlaanderen oogstte die tentoonstelling een opvallend succes met een jaarlijks hoogtepunt te Diksmuide bij de IJzerbedevaart. Aan die tentoonstelling werd meestal een Bormsavond gekoppeld met films, diareeksen en spreekbeurten, die vaak getuigenissen werden over de behandelde periode. We denken daarbij onder meer aan de betreurde Dries Bogaert en Jan van Hoogten, en aan Oswald van Ooteghem en mr. Herman Wagemans.

Van meet af aan ging ook zeer veel aandacht – en terecht! – naar de jaarlijkse Bormsherdenking te Merksem, die ooit in de catacomben van een Antwerpse kloosterkerk begon en stilaan is uitgegroeid tot een indrukwekkende manifestatie van trouw, een blijvend succes.

 

Het oorspronkelijke opzet, een échte Bormsfilm, bleek meer en meer een niet te realiseren project. Daarom groeide stilaan de gedachte aan een Bormshuis te Antwerpen. Hier past het de onmeetbare verdienste te onderstrepen van onze stichter-voorzitter Jan van Hoogten. Onverpoosd heeft hij jarenlang, dag aan dag, ge­ijverd om de nodige financiële middelen te vergaren. Hij wist – en wij weten het vandaag nog – dat alleen op de steun van de “gewone Vlaamse man” kan gerekend worden. Subsidies van een staat die dr. Borms heeft vermoord, waren ondenkbaar en subsidies van machtige groepen en organisaties bleven nagenoeg uit en van de Vlaamsnationale partijen kwam slechts zelden een bemoedigend schouderklopje. Jan hield echter vol. In zijn woonhuis aan de Antwerpse Kreeftstraat maakte hij plaats voor een groeiende collectie. Toen hij door omstandigheden dit pand moest verlaten, besliste hij – tegen veel goedmenende raad in – een eigen huis te verwerven, dat tot een levend Bormshuis moest en zou omgevormd worden.

 

Het vereiste kapitaal werd met stukjes en beetjes bijeengebracht en in 1980-1981 werd het pand aan de Volkstraat – aangeboden als ‘opbrengsthuis’ – aangekocht. Op dat ogenblik, wanneer de meeste mensen afhaken om “op hun lauweren te gaan rusten” – Jan van Hoogten was reeds de kaap van 80 voorbij! – heeft hij dan toch nog dit Bormshuis gerealiseerd. Hij beschouwde het als zijn levensopdracht om met dit levende huis dr. Borms blijvend te eren. Wie het Bormshuis bezoekt, zal bewonderend beamen: zijn opzet is geslaagd.

Dank u, Jan.

Zoals reeds vermeld, werd in 1993 het Bormshuis aan een grondige opknapbeurt onderworpen. De voorgevel werd opgefrist en op de benedenverdieping zelfs volledig vervangen. De eerste verdieping werd omgevormd tot Toonzaal Jan van Hoogten en in december 1993 ingewijd met een eerste tentoonstelling rond Antwerpen, een stad in een beweging. Bij die feestelijke heropening was het huis haast te klein om alle bezoekers te bevatten. Dat was een gewaardeerde aanmoediging voor alle medewerkers. Ook het feit dat in de loop van de jaren vele Vlamingen schenkingen deden zowel van boeken en tijdschriften als van kunstwerken, bewijst dat het Bormshuis vertrouwen geniet in Vlaanderen.

Wij vragen ieder van u: blijf ons helpen om deze erfenis niet alleen in stand te houden, maar ook verder uit te bouwen. Daartoe rekenen wij op het nationaal bewuste Vlaanderen.

 Wim van Onckelen (†)

Voorzitter BDAC 1993-1996

In januari 1999 werd de naam Borms Dokumentatie- en Aktiecentrum (BDAC) gewijzigd in Bormshuis, documentatie- en archiefcentrum voor de geschiedenis van de Vlaamse Beweging, kortweg Bormshuis.

Deze benaming verwoordt beter de hedendaagse werking van onze vereniging.

 DE BEZIELERS VAN HET BORMSHUIS

 Jan Van Hoogten (†)

Bijdrage door Wim van Onckelen over stichter en voorzitter Jan van Hoogten (1971-1993). Verschenen in Broederband, 30ste jrg. nr. 4, april 1994.

 Dries Bogaert (†)

Bijdrage door Jan van Hoogten over voormalig voorzitter van het Dagelijks Bestuur Dries Bogaert. Verschenen in Dries Bogaert 65, Liber Amicorum, Antwerpen, 1983.

 Wim Van Onckelen (†)

Bijdrage door Luk Dieudonné, huidig ondervoorzitter van het Bormshuis over voorzitter Wim van Onckelen (1993-1996).

 Herman Wagemans (†)

Bijdrage door Bormshuisconservator Lieve van Onckelen over Mr. Herman Wagemans, voorzitter (1996-2002).


http://www.bormshuis.org/totaal.htm

De huidige tentoonstelling, de 41ste reeds in het Bormshuis, is gewijd aan de rol van vrouwen in de Vlaamse Beweging. Het gaat om vrouwen die actief waren op cultureel of politiek vlak als schrijfster, propagandiste of leidster zoals Huguette de Bleecker of Rosa de Guchtenaere. Ook vele vrouwen die hun man steunden bij zijn inzet voor de Vlaamse ontvoogdingsstrijd krijgen een plaats in de tentoonstelling, met Rientje Smet, ‘moederke Borms’ als bekendste voorbeeld.
Met foto’s, knipsels, publicaties, teksten en andere documenten wordt een indringend beeld geschetst van de inzet van vele Vlaamse vrouwen die ieder op hun eigen wijze een belangrijk aandeel hadden in de strijd voor een beter Vlaanderen.

Nog tot en met vrijdag 23 december gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het Bormshuis op dinsdag, woensdag en vrijdag van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kientjes van Molenbeek

 

 

De kientjes van Molenbeek zingen een liedje voor heer burgemeester, Philippe Moureaux. Het past in de verkiezingscampagne van de Vlaamshatende, islamminnende sos. Volgens de laatste beschikbare gegevens wonen in Molenbeek 76,5% vreemdelingen. Dat merken we ook in de video aan de beelden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters vangen

 

 

Na een retourtje Oosterschelde doet niemand meer moeilijk over het culinaire goud dat oester heet.

Net buiten het Zeeuwse Goes, een klein uurtje ten zuiden van Rotterdam, verandert de zee met eb in een walhalla voor de oesterliefhebber. Het wegtrekkende water onthult dan duizenden schelpen die als flatgebouwen uit de zee torenen. Het enige wat wij hoeven te doen, is kaplaarzen en handschoenen aantrekken en gewapend met een emmer de berg beklimmen.

‘Nu begrijp je de heisa toch niet meer?’, vraagt Marcel Schouwenaar (28), oprichter van de Oestour, een event om te leren hoe oesters te vinden, openen en bereiden. Schouwenaar bedacht het concept toen hij zich realiseerde dat er buiten zijn provinciegrenzen heel wat poeha heerst rondom het schelpdier dat voor hem altijd veelvuldig aanwezig was. Wie opgroeit in Zeeland kan oesters eten alsof het aardappelen zijn.

In het prachtige stukje Oosterschelde waar Schouwenaar zijn Oestours nog tot en met april organiseert, groeit de Japanse oester – de Crassostrea gigas – volop in het wild. Voor wildplukkers (al is het hier meer oprapen dan plukken) is deze robuuste creuse volgens onze gids te verkiezen boven de populairdere platte Zeeuwse oester. Die komt weliswaar ook in de Oosterschelde voor, maar is vrij vatbaar voor ziektes en slecht bestand tegen kou. Daarbij is welke oester dan ook, eigenhandig uit de zee gevist, sowieso smakelijk.

Waar het soms nogal ingewikkeld kan zijn om zelf eten uit de natuur te halen (de ene paddestoel is de andere niet, bijvoorbeeld), is het bij oesters een vrij behapbaar verhaal. Wanneer een locatie is bepaald – wat bij de Oestour voor ons wordt gedaan – is het slechts een kwestie van bij eb de zee te betreden en de mooiste (platte bovenkant, bolle onderkant) in een emmer te verzamelen. Soms zitten oesters aan elkaar vast (laat dan maar liggen), af en toe huist er een zeesterretje op en het is even letten op de scherpe randen en de naderende vloed. Verder is het shoppen in een oesterparadijs, met als prettig decor de uitgestrekte zee.

Schudden

Wanneer de emmer vol is, begint het schoonmaken. Daarvoor maken we een kleine klim over een golfbreker naar minder zanderig water en schudden we de oesters tot vier keer toe schoon. Het zwaarste werk van de dag is gedaan.

Na het zoeken en schoonmaken staat op de dijk een lunch klaar. Op een lange tafel vinden we vinaigrettes, een oestersoep die geduldig wacht op zijn hoofdingrediënt, biologisch brood, drie soorten boter, een topping voor gegratineerde oesters van de barbecue, salade, flessen wijn en bier. Na een demonstratie en een kort verhaal over de verschillende soorten oestermessen die er zijn en welke Schouwenaar prefereert (de Ez-Profi à 35 euro van zijn naamgenoot: de Zeeuwse chefkok Marcel Schouwenaar), mogen we beginnen met openen. Bij de eerste aanblik van zo’n slijmerige vriend klinkt een gil van geluk, en al gauw wordt er gedrongen om de tafel voor de vinaigrettes en is de barbecue gevuld met gegratineerde Crassostrea giga's.

Na anderhalf uur wrikken en slurpen raken de rek en trek er wel een beetje uit. Zelfs iemand die in een restaurant met plezier twee dozijn soldaat maakt, blijkt een oestergrens te hebben. Maar geen nood, de emmer mag mee naar huis. En zo vissen we op een maandagavond ook nog even wat creuses uit de koelkast.

http://www.depers.nl/cultuur/610629/Eigenhandig-oesters-vangen.html


18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17/18 november
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Elio en Freddy

Naar aanleiding van uw laatste tekst op uw blog volgende opmerking : denkt u nu echt dat Di Rupo zijn beste vrienden zou aandoen wat u voorstelt ? Groeten en blijf aub verder schrijven. Ik vind uw blog een bloem op de  mesthoop van internet.

Marcel

*****

Spam
 
Beste Angeltjes,
Ik heb met tegenzinnig plezier jullie webstek teruggevonden. Altijd weer boeiend en ergerlijk zoals in de goeie, ouwe tijd. Maar ... willen jullie aub de lezerscommentaren apart houden. Nu moet ik door een braakland vol onkruid ploeteren om de bloemen van jullie kernploeg te vinden. Aub?

Rob

Reactie Redactie : Neen Rob, de reacties blijven op de voorpagina staan. Als u ze niet wil lezen, rolt u gewoon verder naar beneden. Uw eigen bericht staat nu ook tussen het onkruid als een zeldzame bloem.

*****

Zwarte humor.
 
Waarde redactie,     

Iedereen lijdt onder de huidige crisis die ons momenteel in haar greep houdt. Terwijl er rond het kampvuur bij Elio naarstig naar een oplossing gezocht wordt om de mensen nog meer centjes af te troggelen, Nonkel Kruk zich in alle mogelijke bochten wringt om zijn imago en dat van de ganse tjevenclub te redden,  nu de stank van de DEXIA beerput heel duidelijk te ruiken valt, wordt er uit een andere hoek aan de alarmbel getrokken.

Geloof het of niet : er sterven in dit onland te weinig mensen ! Er wordt nog te weinig gemoord, er zijn onvoldoende zelfmoorden en de natuurlijke dood zou wat meer gas moeten geven. De uitvaartsector verkeert in crisis !

Indien er geen kentering komt en het dodental niet drastisch terug omhoog gaat, zullen er jobs sneuvelen in deze sector en gaan begrafenisondernemers op de fles. Het is niet geweten of deze sector eventueel kan genieten van subsidies om de slechte tijden te overbruggen in afwachting van betere voorruitzichten die ongetwijfeld op komst zijn als de poco-oplichters van het land B èn de E.U. hun graaimachine in een hogere versnelling gaan zetten. Ondertussen is het bang afwachten bij de doodgravers of voldoende doden vallen om te blijven leven !

mvg - Senior
 

*****

Dat ze VDB uit de stal moeten halen zegt genoeg.
 
Volgens VDB moet de PS water bij de wijn doen, zeker op gebied van de pensioenen. Hij geeft ons met zo’n uitspraak nogmaals de indruk dat hij zijn roeping gemist heeft, zijn voorstellen lijken dan ook preken.

Nu het water ons aan de lippen staat, komt de pot de ketel verwijten. Het zachte communisme van de PS in Wallonië is enkel mogelijk dank zij de transfers uit Vlaanderen, de overmatige consumptie van de “sociale verworvenheden” is de enige bestaans- mogelijkheid en reden van de PS. ¾ Van de bevolking (over)leeft met/door de gratie van de PS. 40% ambtenaren en ander verdoken tewerkstelling, meer chronische zieken en levenslange ondersteunden, Cuba en Noord- Korea waardig. 

VDB gehoord in Ter Zake gisteren? Hij komt met achterhaalde Belgische oplossingen, de zwakke EU landen en regio’s laten ondersteunen door de sterke economieën. En dat noemt zich professor. En als de sterke landen kaalgevreten zijn kunnen we de beproefde tactiek van de verschroeide aarde toepassen, beginnende met het geld in de fik te steken, niet professor? Zeer socialistisch, goed voor de menschen. Verdeel , beschuldig, belieg en heers, dat is pas socialistisch.

Een tip voor La Elio en de zes genieën die onderhandelen. In Bulgarije heeft de Vereniging van Tandartsen voorgesteld om arme patiënten alleen nog maar onverdoofd te behandelen. De 'doelgroep' zijn wezen, ouderen, terminaal zieken en mensen met geestelijke problemen. 

De maatregel komt naar verluidt omdat de overheid gaat bezuinigen.
De tandartsenvereniging verdedigde haar voorstel met het gegeven dat negen op tien Bulgaarse zestigplussers geen of hooguit nog maar enkele tanden hebben en dus weinig last zullen hebben van de maatregel. Direct goedkeuren zou ik zeggen! 

Nu moeten enkel de onderhandelaars beslissen bij welke “doelgroep” GIJ hoort hé mannekes, hoe meer hoe meer besparingen. Die WETEN wat goed is voor de menschen.
En komt niet zeveren om een plekje op de neus te verwijderen, weet gij wat dat kost, a-socialen.

Stradi

*****

Van Houtte.

Een grote Mijnheer, een echte Sinjoor en in hoofdzaak een taalvaardig journalist met een soms vlijmscherpe pen heeft afscheid genomen van ons.Met heimwee denk ik aan de tijd van Geudens en Van Houtte toen beiden nog in gva op politiek gebied hun mening mochten verspreiden tot de "rode politiek" daar een eind aan stelde.Dit was het begin van de terugval van gva en ik denk dat die krant zich nog zeer moeilijk zal kunnen oprichten uit het diepe dal waarin die krant verzeild is .Het zal hitsige Steve uit Hasselt een zorg wezen. Velen zouden zeggen;"hij stierf een schone dood'maar wat zou ik verheugd zijn mocht hij momenteel nog van een schoon leven genieten.

Hubert Buysse - Deinze

*****

Roger van Houtte

Beste Ray, 

Soms is het leven zo onrechtvaardig, men is altijd te jong om te sterven.Wanneer een plots overlijden je treft,dan heb je spijt van zoveel onbesproken woorden die je nog had willlen zeggen, en dan vloek je om de niet vrijgemaakte tijd die je had kunnen vrijmaken.Maar zo is nu eenmaal het leven. De geschreven woorden die u heeft geschreven zeggen zoveel over deze man, maar ook over u, mensen met het hart op de juiste plaats zijn een zeldzaamheid., .

Genegen, Gina.

*****

Dank U Ray

Voor de woorden die de mens Van Houtte zo typeerden. De enige journalist die een kat een kat noemde en de feiten aan personen linkte zonder onderscheid van stand of kleur, zoals dat moet en zoals dat in de boeken staat.Het werd hem niet in dank afgenomen.Zijn gedwongen afscheid aan de 'Gazet' zal zijn gezondheid zeker geen goed gedaan hebben.Vaarwel Roger.Ik wil hierbij mijn deelneming betuigen aan zijn familie ,vrienden en al diegenen die hem in hart dragen.

Daniel

*****

Harken met Arco

800000 cooperanten hopen gemiddeld 1500 € van ons allemaal terug te krijgen uit de failliete ACW-boedel. Een ijdele hoop.

Na de vereffening, 2-3 jaar, zal bijken dat de Arco opkuis misschien 200-300 € per lid zal opbrengen. Dan krijgen zij een papiertje van de vereffenaar waar zij mee naar de Belgische staat trekken om hun garantie op te eisen. De minister van financiën zal dood leuk verklaren dat hij nog niets kan storten zolang er een rechtszaak in dit verband loopt.

Na nogmaals 2 jaar, in het beste geval positief, zal den ACW-duts een eeuwiglopende staatsobligatie krijgen met een coupon van 3 % (?). Het waren toch allemaal 'spaarders' en geen speculanten, nietwaar. Zij die echt geld (Euros ?) willen zien, kunnen dit stuk, zoals een oorlogslening, op de secundaire markt verkopen voor 50 % van de waarde. slik.

Wij zijn dan al 5 jaar verder. Twee verkiezingen en een politieke eeuwigheid verder. Zal die regering geld hebben voor de 'Arcospaarder' ? En de 'Ethiasspaarder' schuift tegen dan ook al aan. En de 'KBC-spaarder' niet te vergeten. En ...

Wat een volksverlakkerij ! De CD&V midden de failliete mensen.

Cyrano

*****

Bij het heengaan van Roger Van Houtte
 
Beste Ray,

Dank voor uw 'In memoriam' bij het zo plotse heengaan van een innemende man, een integere, zeer bekwame journalist en een beginselvaste Vlaming.
Men heeft inderdaad deze man niet gespaard maar desondanks bleef hij een fiere, grote Sinjoor.
Samen met U denk ik met weemoed terug aan hem maar tevens met een gevoel van dankbaarheid voor wat hij voor zijn stad en volk deed.

Bob

*****

Britse toeristes aangevallen in metrostation Clemenceau
 
"De metrobrigade stelt dat ze chronisch onderbezet zijn en daardoor niet meer in staat zijn effectief op te treden tegen het geweld in de metro." Mijn kl***n. Deze "metrobrigades" worden voor 95% gevormd door, we zullen het proper houden, lieden van dezelfde afkomst als de criminele parasieten die de Brusselse metro onveilig maken. Ik heb al voldoende kunnen vaststellen dat, wanneer er beneden op de perrons kabaal ontstaat waarvan vermoed kan worden dat het er menens wordt, leden van deze "brigades" zich niet eens verwaardigen naar beneden te gaan om polshoogte te nemen. Men zegge en schrijve het voort.

Fred

*****

Vertrouwen in België is gebroken

Zo meldt "De Tijd" : de reacties zijn nog scherper dan de titel van het artikel dat weliswaar goed begint maar al snel verzandt in uitvluchten en belgicistisch negationisme als het zogenaamde experten citeert

Luke Schmit  vat het nog best samen: "Vertrouwen in België is gebroken? Dat weten vele Vlamingen reeds jaren, cfr laatste federale verkiezingen."

Alain H. doet daar nog een schepje bovenop: "inderdaad gelukkig worden wij als enigen in de EU zo massaal overspoeld door kapitaalkrachtige, talentvolle immigranten die ons land uit de penarie gaan helpen ... door na snel Belg geworden te zijn nog meer familie gaan bijhalen om voor de sossen te stemmen."


Lucky9

*****

Beste Vlamingen,

Formateur Elio Di Rupo bracht woensdagmiddag een tussentijds verslag uit aan de koning. Na afloop onderstreepte de vorst opnieuw "de hoogdringendheid om tot een akkoord te komen ten einde een regering te vormen en zo het welzijn van alle burgers zo goed mogelijk te vrijwaren in de toekomst".

Als die man uit Laken zo bezorgd is over de toekomst van alle burgers in dit land dan draait hijzelf best de sleutel om van die nutteloze instelling waar hij en zijn familie in parasiteren, dan zegt hij tegen die vreemdelinge uit Spanje dat haar pensioen dat zal worden van een levenslange werkloze, dan zegt hij tegen zijn nazaten dat ze werk gaan zoeken voor een inkomen. Zo niet zullen wij dat moeten doen, iets wat we ook zullen doen met veel plezier, overigens.

Op dit moment worden we belogen en bedrogen en bestolen door de bende van 8, nl. 1: Angela Merkel, 2: Nicolas Sarkozy, 3: Christine Lagarde, 4: Mario Draghi, 5: Jose Manuel Barroso, 6: Herman van Rompuy, 7: Olli Rehn en 8: Jean-Claude Juncker, een bende die een ware dictatuur tracht te introduceren uiteraard met als enige doelstelling ‘zelfverrijking’ daarbij geholpen door een bende verraders van de verwerpelijkste soort.

Daarbovenop worden we ook nog getiranniseerd door godsdienstwaanzinnigen die leven van mistgordijnen op te hangen en burgers aanzetten tot geweldplegingen in naam van iets onbestaande, iets wat ze in dit land dan ook nog subsidiëren! Kan u nog volgen?

Splits dit waanzinnig land en sluit alle grenzen voor nog meer OCMW klanten, stop het financieel onderhoud van de aanwezige vreemdelingen en verplicht ALLE illegalen, werklozen en strafbladbezitters van vreemde origine ons grondgebied te verlaten, dat alleen brengt al miljarden besparingen met zich mee plus het wordt weer ietsjes leefbaarder en veiliger in ONS land. 

Groetjes - Jean (ingekort)

*****

Roma en ander profitariaat

3 miljoen euro  trekt de Vlaamse regering hier voor uit. Werkenden en gepensioneerden mogen het 'straks met 'voedselbonnen' doen.

Maar het kan nog zotter :  voogd worden van aangespoelden, 500 euro per jaar, surplus alle onkosten, telefoon,- administratie- en reiskosten. Waar moest ik nu weer zijn om asiel aan te vragen?

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het *puik* van de Arabische Lente komt ons verrijken.

 

De Arabische lente heeft geleid tot een sterke toename van het aantal mensen die illegaal de EU proberen binnen te komen. In de eerste 9 maanden van dit jaar werden 112.000 mensen onderschept, tegen 76.000 in dezelfde periode van 2010. Dat heeft Frontex, het Europese agentschap voor de grensbewaking, vandaag bekendgemaakt.

De grootste piek was in maart, toen 20.000 vluchtelingen uit Tunesië en Libië over zee Italië en Malta probeerden te bereiken. Maar de stroom immigranten uit Libië en Tunesië is nu vrijwel tot stilstand gekomen.

Een derde van de illegalen werd onderschept aan de Grieks-Turkse grens. In oktober werden daar 9600 mensen tegengehouden, onder meer uit Afghanistan. Een nieuwe 'route' voor illegalen loopt via Servië, Hongarije en Macedonië naar Oostenrijk. Daar zijn dit jaar al 35 procent meer mensen onderschept.

Het is merkwaardig hoe de roepers ter linkerzijde en uit het nietszeggende maar gevaarlijke centrum, voorbijgaan aan de vlucht van meestal jonge migranten uit de Prachtlanden waar de hoopvolle Arabische Lente bloeit.  Waarom komen die figuren clandestien en illegaal naar Europa ?  Waarom nemen zij niet enthousiast deel aan de uitbouw van een nieuwe democratische maatschappij in hun respectieve Prachtlanden ?  Als men het goed voorheeft met de Arabische Lente, dan zou Europa verdorie deze tafelschuimers en avonturiers geestdriftig moeten terugsturen, zonder pardon.

Wat ik mij zit af te vragen, welke redenen geven deze illegalen op om hun land vaarwel te zeggen ?  Geloven zij dan niet in de revoltie en de beloftevolle toekomst ?  Zijn het tegenstanders van de Arabische Lente, hebben zij wat op hun kerfstok ?

Er worden tientallen geleide studies verricht in de lidstaten over hoe racistisch de inwoners wel zijn. Doe nu eens wat studie over de weglopers : wat hen bezielt, wie zij zijn, hoe zij hun leven ervaren, of zij bereid zijn hun Prachtgewoontes op te geven als zij in het welvarende maar decadente Europa komen wonen.  Komaan, landverraders van het Spionnencentrum, laat jullie linkse collaboratie-professoren nog eens een cent verdienen.

Bron :  Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog méér migranten, aub .

 

Het is maar best dat Cecilia Malmström zich verstopt achter deze vlag.

De Europese Unie moet meer migranten aantrekken, om in de toekomst alle arbeidsplaatsen op te vullen. Dat zegt Europees commissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) vandaag. Het moet volgens de eurocommissaris eenvoudiger worden voor legale migranten om de EU binnen te komen.

Malmström heeft vandaag een programma gepresenteerd dat migratie naar de EU gemakkelijker moet maken. Het zou volgens Malmström eenvoudiger worden voor migranten om een visum te krijgen, een baan te vinden die bij hen past. Geld sturen naar familie in het land van herkomst zou goedkoper worden.

Malmström zei dat de EU samenwerkt met Tunesië en Marokko om migratie in goede banen te leiden. De EU wil een dergelijke samenwerking ook met Egypte en Libië. 'Voor globalisatie is een goed georganiseerde migratie nodig', aldus Malmström.

Een nieuwe
website die vandaag is gelanceerd moet mensen die naar de EU willen verhuizen informeren over de mogelijkheden en obstakels.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn ze weer : Is Zwarte Piet een krenkend figuur ?

 

In het Nederlandse dagblad Trouw wordt een peiling gehouden :

Kunt u zich voorstellen dat sommige mensen aanstoot nemen aan Zwarte Piet?
Nee, het is een oude traditie die niet discriminerend bedoeld is
1714 (79%)
Ja, ook al is het niet zo bedoeld, de rol en het uiterlijk van Zwarte Piet kan als stigmatiserend worden ervaren
462 (21%)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisme

 

 

Hoeveel EU landen zijn er met een socialistisch regering ?
Drie : Spanje, Portugal en Griekenland
Alle 3 met grote financiële, economische en structurele problemen.
Italië is een buitenbeentje maar heeft vele jaren socialisten aan het roer gekend.
Margaret Thatcher  heeft ooit gezegd : "Het socialisme duurt zolang, tot het geld van de anderen op is"
En Winston Churchill formuleerde het zo : De socialisten zijn zoals Christoffel Columbus, als zij  vertrekken, weten ze niet waarheen ze gaan en als ze aankomen, weten zij niet waar zij zijn".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale staatsschuld op 31 oktober 2011

 

 

SCHULD OP 31.10.2011

 

FEDERALE STAAT :

 €355.649.424.197

Verhoging op 1 maand tijd : 5 miljard

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moet niet altijd een kookboek zijn

Gratis pocketboek: ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’

Vanaf dit weekend verspreidt Het Vlaams Belang in samenwerking met “Steden tegen Islamisering” (STI) een pocketboekje van de hand van Filip Dewinter met als titel “Hoe overleven in een islamitische samenleving”.  In dit pocketboekje dat een zestigtal pagina’s telt geeft Filip Dewinter tien lessen om als Dhimmi (niet-moslim) te overleven onder moslimheerschappij. In het pocketboekje “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” schets Dewinter welke de risico’s zijn om als niet-moslim in een geïslamiseerde samenleving te leven.

Kritiek op de islam, het niet respecteren van de ramadan, het niet naleven van de islamitische kledingvoorschriften, het drinken van alcohol of het organiseren van een muziekcongres, roken of gokken, worden niet getolereerd is een islamsamenleving. Met deze nieuwe publicatie wil Filip Dewinter aantonen hoe ingrijpend de impact van de islamisering op onze samenleving kan zijn. Het pocketboekje “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” wordt verspreidt op 20 000 exemplaren. Tevens worden een 500 000 pamfletten verspreidt in alle grootsteden van Vlaanderen ( Gent, Antwerpen, Kortrijk, Vilvoorde, Brussel, Mechelen) om het pocketboekje te propageren.

Met dit pocketboekje “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” wil het Vlaams Belang propageren als de enige partij die gekant tegen de islamisering van Vlaanderen.

Naar aanleiding van de publicatie van het pocketboek “Hoe overleven in een islamitische samenleving?” formuleert het Vlaams Belang vijf concrete voorstellen om de islamisering van Vlaanderen tegen te gaan.

  1. Een immigratiestop vanuit de moslimlanden naar Europa.
  2. Geen ondersteuning, erkenning of subsidiëring van de islam door de overheid.
  3. Geen toegevingen aan de islam betreffende de fundamentele waarden van onze beschaving (afschaffen van het onverdoofd ritueel slachten, niet toelaten van hoofddoeken, geen gescheiden zwemmen in de zwembaden, …).
  4. Moslims dienen te slagen in een inburgeringexamen vooraleer over een definitieve verblijfsvergunning te kunnen beschikken.
  5. Moskee-stop, verbod op minarettenbouw en uitwijzing van fundamentalistische imams.

Met dit gratis pocketboek wil het Vlaams Belang duidelijk maken dat de islam niet thuishoort op Europees grondgebied.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VDB & Co: altijd tappen uit hetzelfde vaatje.

 

 
"Telkens als ik en plein publique verklaar dat ik het socialisme beschouw als een perverse ideologie; dus niet als een op zichzelf loffelijk en nastrevenswaardig ideaal dat helaas in de praktijk faalt door tegenwerking van gewetenloze egoïsten, maar als een intrinsiek onrechtvaardig en immoreel, om niet te zeggen crimineel systeem, dat onvermijdelijk gedoemd is om uit te draaien op totale zelfdestructie of totale dictatuur (ja hoor eens, zo denk ik er nu eenmaal naar eer en geweten over, en dan kun je daar ook maar beter rond voor uitkomen, zeg ik altijd maar) dan valt dat in het algemeen nogal slecht..."



Dat schreef o.m. de intussen op 28.9.2009 aan een hartstilstand overleden Nederlandse Pamela Hemelrijk, columniste voor de krant Metro, in haar antisocialistisch manifest op 23 januari 2004.Dit artikel verscheen op MeerVrijheid.nl. Voor het volledige artikel moet je zijn op:

http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=863

Scherpe analyse, waar je voorwaar moeilijk een speld tussen krijgt.

Gezien in het licht van de huidige mondiale toestand, en die van België in het bijzonder, met de P.S. en de SPa op kop, is de inhoud van dit artikel ook voor ons actueler dan ooit. Je begrijpt meteen perfect waarom het socialisme overal ter wereld, en dus ook hier, een volk naar de afgrond dreigt te leiden. Het is allemaal zo herkenbaar in dit prachtige artikel.

Lezen, zou ik zeggen. Een echte aanrader. Ze zouden de lectuur ervan bij de 0000 verplicht moeten stellen. Maar of dit zou helpen
? Je hebt immers nog altijd zoiets als "Wat baten kaars en bril, als ..."

Geronimo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Saoudie-Arabië wordt *lonken* verboden

 

In Saudi-Arabië wil men het lonken verbieden. De religieuze politie van Saudi-Arabië vindt dat het nu maar eens moet gedaan zijn met de verleidingstruukjes van vrouwen.  Daarom zal zij erop toezien dat vrouwen hun “verleidelijke ogen” bedekken, zo mochten wij vernemen van de zegsman Mutleg An-Nabit in een exclusief vraaggesprek met de Angeltjesredactie en de inheemse krant Al-Quds Al-Arabi.

“Wij hebben het recht vrouwen ertoe te dwingen hun ogen te bedekken.” meende de politiewoordvoerder.  Het nieuws lokte al verhitte reacties uit in het koninkrijk der woestijnmannen, vooral toen een echtgenoot het niet pikte dat hij niet meer de mooie ogen van vrouwlief mocht tonen aan de buitenwereld: hij eindigde zijn weerstand in het ziekenhuis.  Zoveel provocatie kon de religieuze politie niet over haar kant laten gaan; dus ontstond er – helemaal volgens de culturele traditie van het prachtland – een knokpartij met de opstandige echtgenoot. 

Na de genezing van zijn verwondingen en het verblijf in het ziekenhuis, mag de man 20 maanden gastvrijheid in de gevangenis genieten en bovendien krijgt hij er 300 zweepslagen bovenop.  Tenminste als hij tot aan het beëindigen van de uitgesproken strafmaat in leven blijft. 

Wij vragen ons af of de vrouwen daar binnenkort allemaal met een witte stok gaan rondlopen.   Ter vergelijking hoe wij – in onze zondige samenleving - omgaan met de verleiding van vrouwenogen :

 

Floriaan Terbeke
Bron: Ansamed


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn op de goede weg : 1 op 4 Brusselaars is islamaanhanger

 

Een op de vier Brusselaars heeft een islamitische achtergrond. Dat maakt Brussel een van de Europese steden met de grootste moslimaanwezigheid. Dat blijkt uit het sociologisch onderzoek ('L'Iris et le Croissant') van de UCL.

Ongeveer een op de vier Brusselaars heeft een islamitische achtergrond. Dat zijn in totaal tussen de 250.000 en 300.000 personen, zowat de helft van de moslims in heel België. Daarvan is zo'n 10 tot 15 procent praktiserend en actief binnen religieuze verenigingen.
 
De islam is, na het voetbal, de kracht die in Brussel de meeste mensen mobiliseert. Er zijn meer dan tweehonderd islamitische organisaties in Brussel, waarbij 77 moskeeën. Socioloog Felice Dassetto spreekt zelfs over een "religieuze oversocialisering" bij jonge moslims.
 
Neosalafisme
Het neosalafisme, de nieuwe variant van de meest conservatieve stroming binnen de islam, wint sinds enkele jaren steeds meer terrein. "We zien die evolutie sinds eind jaren negentig. Erg zorgwekkend: ze beschouwen hun vorm van godsdienst als de enige pure en daardoor isoleren ze zich, niet enkel van andere moslims, maar ook - en vooral - van de niet-moslims", aldus de onderzoeker.
 
De imams en islamleerkrachten worden veelal in privé-instellingen gevormd. Er zijn nu vier zogenaamde 'instituts supérieurs' die imams opleiden. Maar dat zijn instellingen met een salafistisch karakter.

Kortom, niet anders dan tof nieuws voor de toekomst.

Bron : Le Soir en Het Laatste Nieuws




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!