Angeltjes
23-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Oostenrijkse seksschool, Kafka met taalfouten en ons pensioen

 

Een eerder slim bedacht project.  In Oostenrijk werd de eerste internationale sexschool opgericht: ergens in de buurt van Wenen, verstopt tussen het groen.  Zodra de melding ervan op het internet verscheen, ging het als een lopend vuurtje over de aardbol en meldden zich honderden geïnteresseerde seksstudenten aan.

En toch is dit alles pure nep, een intelligent bedrog.  Het gaat nl. over een facebookgroep, The Birdbase, die de aandacht willen vestigen op het in elkaar stortend pensioensysteem, onder het motto “Meer seks, meer kinderen, meer zekerheid later”.  Men moet er maar opkomen.  En bovendien is de professionele tweetalige gids op het internet een niet te onderschatten prestatie.

Dit initiatief is niet de eerste opvallende mediastunt van de Birdcagegroep.  Midden november lieten ze het boek “Das Schloss” van Franz Kafka met talrijke fouten erin verdelen in scholen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.  Zo werd bv. het woord “Schnee” (sneeuw) foutief gespeld als “Schne”, “Niemand” werd “Niemant”, “Mensch” werd “Mensh”.  De verdeling van de 1000 boeken, die ze voor € 2000 in Polen hadden laten drukken, werd als een EU-gesteund project voorgesteld, opdat het ook zou gelezen worden.  Ook op de e-aankondiging ervan werden schrijffouten verstopt: het doel was aan te tonen hoe weinig er (nog) gelezen wordt en hoe miserabel het staat met de correcte schrijfwijze van de taal.  De boodschap luidde dat veel mensen niet meer kunnen lezen.  Wie even een kijkje wil nemen op hun webstek kan het via dit bruggetje http://aisos.at/http___www.aisos.at/Home.html

Hoed af voor de geslepen strategie.  De Birdcagegroep plant verdere acties in het voorjaar. 

Wij zouden ons perfect een dergelijke truuk kunnen voorstellen om de brave Vlaming wakker te schudden.  Wie heeft suggesties?

Floriaan Terbeke

Bron: PI, Aisos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. VRT verzaakt ondubbelzinnig aan zijn objectieve informatieplicht

 

Onze mening over de Onvlaame Overbodige Openbare Omroep (0000) is genoegzaam gekend : wij sparen deze zwaar gesubsidieerde tent  nooit van onze kritiek, zeker niet wat de journalistieke afdeling betreft.

Gisteren schreven we dat de journalisten van de nieuwsdienst niet eens beseffen, dat zij totaal ongeloofwaardig overkomen, als zij moeten berichten over de sociale onrust en de nationale staking, waar zij zelf met hun 3000 verwende personeelsleden aan deelnemen.

Wij hebben om 19 uur het VTM nieuws gevolgd. Danny Verstraete, zeker geen vriend van al wat Vlaamsgezind is, had heel wat negatieve commentaren op de nationale staking, die aan hand van feiten en cijfers, kon beschouwd worden als een mislukking. Behalve bij het openbaar vervoer, dat zoals steeds succes kent met zijn acties die de mobiele werkende bevolking treffen. Hij legde een ACOD-dame op de rooster. Het mens had zich opgetut alsof ze naar een première in de Munt ging en elk punt waarmede Verstraete haar confronteerde, werd verontwaardigd van de hand gewezen. De staking was een succes, omdat in het Rode Boekje van de ACOD geschreven staat, dat dat zo is.  Het was even wennen aan een journalist die niet terugweek voor een rood obstakel..

Het 0000-nieuws hebben wij met stukjes en brokken gevolgd op hun webstek.  Zoals te verwachten, lukten Freek Braeckman en Chris Denys er niet in een objectief verslag te brengen of een neutrale toon te voeren.  Die Denys is het prototype van de zuivere syndicalist ; het enige wat hem onderscheidt van de actievoerders, is de microfoon die hij in de hand heeft. Zijn taal, stijl en argumentatie ondersteunen ondubbelzinnig de vakbonders.  Het wederwoord, als hij er iets over zegt, wordt zeer bondig weergegeven en de kijker voelt dat het eigenlijk pure Quatsch is.

In de nageboorte van het Journaal, Terzake, zat het venijnige Gelaarsde Vrouwtje te glunderen om een soort luidieke reportage aan te kondigen  over het drukke leven van een vakbondspief.  Het verhaal werd op een luchtig en quasi afstandelijk toontje verteld maar het bleef een hoofdzakelijk rood succesverhaal met op het laatste enkele simpele ACV-ers die opgevoerd werden als grappige groene ventjes, die cafépraat uitsloegen.  Hieronder een bruggetje naar de reportage.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.19153/2.19154/1.1182277

Als er nog mensen zijn, die mochten aarzelen over de intenties en de onkunde van vele VRT journalisten, dan zijn de uitzendingen van 22 december 2011 hopelijk dé argumenten om alle twijfels op te heffen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Egyptische leger en de maagdentest

 

Op 27 december moet eindelijk het uitgestelde proces tegen het Egyptische leger plaats vinden, een proces om een gedwongen maagdelijkheidstest. 

De aanklacht werd ingediend door Samira Ibrahim, die in maart door de militaire politie gearresteerd werd tijdens een sit-in op het Tahrirplein, en vervolgens tijdens haar hechtenis gedwongen werd een maagdelijkheidstest door ongeïdentificeerd militair personeel te ondergaan.  Haar advocaat Ahmed Hossam laat ons weten dat deze klacht deel uitmaakt van drie klachten die vervat zitten in Samira’s proces.  De openbare aanklager zal deze maand de tweede klacht, die de verwijzing naar een militair hof bestrijdt, behandelen.  Daarmee gaat de advocaat in beroep tegen het vonnis van één jaar voorwaardelijk, die tegen haar uitgesproken werd.  De derde klacht is tegen de legerofficieren die de maagdelijkheidstest uitgevoerd hebben: die wordt behandeld voor het militair gerechtshof.

Samira Ibrahim is de enige van 17 vrouwen, die gedwongen tot zo’n test, het waagde hiermee naar het gerecht te stappen.  Het sociale stigma dat ze hiermee over zichzelf oproept is geen onbelangrijke beslissing in het conservatieve Boven-Egypte.  Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch stelden eerder al de onwil van de legerleiding aan de kaak om het seksuele misbruik van vrouwelijke betogers en folterpraktijken in meer dan 170 gedocumenteerde gevallen in de openbaarheid te brengen.  De organisatie meent dat de legerleiding de misbruiken in de doofpot wil stoppen – na het trauma van seksueel geweld worden de vrouwen ook nog eens het recht op wettelijke bescherming ontzegt. 

Abdel-Fattah Al-Sisi, hoofd van de militaire geheime dienst, deelde Amnesty International in juni mee dat het leger de maagdelijkheidstesten uitvoert als middel van zelfverdediging tegen mogelijke verkrachtingsbeschuldigingen.  Dit was de eerste keer sinds de afzetting van Moebarak dat het leger toegaf deze praktijken uit te voeren.  CNN had daarvoor bericht over een gesprek met een hogere officier die bevestigde dat gearresteerde vrouwelijke activisten een maagdelijkheidstest moesten ondergaan.  De generaal zegde letterlijk “De gearresteerde meisjes zijn geenszins zoals uw of mijn dochter;  het zijn meisjes die samen met mannen kampeerden op het Tahrirplein en we vonden molotovcocktails en drugs in hun tenten. We willen achteraf niet beschuldigd worden van seksueel misbruik of verkrachting – dus willen we bewijzen dat ze sowieso geen maagd meer waren.  Geen enkele van hen waren nog maagd.”

Het SCAF (Hoger Militair Gerechtshof) heeft beloofd dat folterbeschuldigingen zullen onderzocht worden.  En “we kunnen de gang van zaken noch bevestigen, noch ontkennen: het onderzoek is lopende.”  En een belofte aan Human Rights Watch dat “het niet meer zou gebeuren.”

Het komt dus blijkbaar hierop neer dat men niet kan verkracht of misbruikt worden als men geen maagd meer is.

Floriaan Terbeke

Bron: www.thedailynewsegypt.com  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - Centraal Station

 

 Afbeelding Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve dromertjes,

Rond Kerstmis voel ik mij niet verplicht jullie jeugdige en zondige herinneringen op te frissen.  Ik ben dan niet in stemming voor zoiets frivools. 

Vandaag bied ik jullie een zanger aan, waarvan bij ons thuis verschillende elpees in de platenkast stonden.  Hij was dan ook een internationale ster, zij het met een korte vervaldatum.

Alfredo Arnold Cocozza werd geboren op 31 januari 1921 in Philadelphia, Pennsylvania, als zoon van Italiaanse immigranten.  Zijn groot muzikaal talent leidde al op tienerleeftijd ertoe dat hij deel uitmaakte van de YMCA Opera Company; dirigent Serge Koussevitzky merkte hem en zorgde ervoor dat de jongen in 1942 een studiebeurs voor het Berkshire Music Center kreeg.  In datzelfde jaar maakte hij zijn operadebuut als Fenton in Otto Nicolai’s opera "The merry wives of Windsor", na een instudeerperiode van slechts 6 weken.  Het was toen dat hij zijn artiestennaam aannam, die hij ontleende aan de meisjesnaam van zijn moeder Maria Lanza. 

Zijn carrière stond tot na de tweede wereldoorlog even op pauze.  Vanaf oktober 1945 herbegon Mario Lanza alsof hij nooit – noodgedwongen weliswaar – opgehouden had met optredens bij het CBS-radioprogramma en 15 maanden studie bij Enrico Rosati.   Van juli 1947 tot mei 1948 trok hij met bariton George London en lyrische sopraan Frances Yeend op tournee in de VS, Canada en Mexico met in totaal 86 concerten.  Louis B. Mayer van MGM filmstudio’s merkte hem op en bood hem een filmcontract aan.  Hierdoor verbleef hij zes maanden in de studio’s en aanvankelijk was dit nog wel te combineren met zijn operacarrière.  In 1948 nam hij twee keer de rol van Pinkerton uit Madama Butterfly op zich voor de New Orleans Opera Association. Ook ging hij nog door met het geven van soloconcerten, terwijl hij bovendien samen met George London en Frances Yeend het Bel Canto Trio vormde. In mei 1949 maakte hij zijn eerste commerciële opname voor RCA Victor. Zijn eerste twee films, That Midnight Kiss en The Toast of New Orleans, kenden veel succes, evenals zijn platen, en Mario Lanza's roem nam enorm toe.

In 1951 vertolkte hij Enrico Caruso in The Great Caruso met de frêle An Blyth en dit bleek een verbluffend succes. Tegelijkertijd stelde Lanza's populariteit hem bloot aan felle kritiek van muziekrecensenten, onder wie dezelfden die jaren tevoren zijn werk hadden geprezen.

In 1952 kreeg Lanza, nadat hij de liederen voor The Student Prince had opgenomen, ontslag bij MGM. Daarop werd de film opgenomen met de acteur Edmund Purdom, die Lanza's zang playbackte. Aan de rand van het bankroet wegens slechte beleggingsbeslissingen door zijn voormalige manager en met een belastingsschuld van ca. $ 250.000 trok Mario zich even terug in de anonimiteit. 

Zijn volgende film Serenade had niet het verhoopte succes. Lanza vertrok in mei 1957 naar Rome, waar hij acteerde in de film Seven Hills of Rome, hard werkte en zich weer richtte op een concertenreeks in heel Europa.  Hij oogstte veel bijval. Aan het begin van 1958, deed hij auditie bij de Scala van Milaan en kreeg onmiddellijk een contract van twee jaar aangeboden. De eerste opera waarvan sprake, was Tosca van Puccini.

Later dat jaar kwam Lanza ook overeen dat hij het seizoen 1960/61 van de Opera van Rome zou inluiden als Canio in I Pagliacci. Maar toen begon zijn gezondheid achteruit te gaan; de tenor ging aan een aantal kwalen lijden, waaronder flebitis en acute hoge bloeddruk. In april van het volgend jaar, 1959, kreeg Lanza een lichte hartaanval, in augustus van hetzelfde jaar dubbele longontsteking. In oktober stierf hij in Rome, 38 jaar oud, aan longembolie nadat hij trachtte gewicht te verliezen met een verdacht vermageringsprogramma. De sopraan Maria Callas zei later: "Wat me het meeste spijt, is dat ik geen gelegenheid heb gehad om samen te zingen met de grootste tenor die ik ooit heb gehoord."

Mario Lanza heeft in zijn korte carrière geschitterd in opera, radio, concerten, opnames en films.  Hij was de eerste RCA Victor Red-Seal-artiest die een gouden plaat ontving; tevens was hij de eerste van wie 2.500.000 platen werden verkocht.  Hij inspireerde generaties operazangers zoals Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Leo Nucci en José Carreras.

Hij stond bekend als “rebels, hard en ambitieus” en gedurende de jaren van zijn filmcarrière was hij verslaafd aan eten en alcohol.  Een ontembaar man.  Het lot was niet vriendelijk voor het gezin Lanza.  Zijn weduwe, Betty, keerde terug naar Hollywood met hun vier kinderen, maar stierf vijf maanden later, 37 jaar oud, aan verstikking door ademhalingsmoeilijkheden.  In 1991 stierf de jongste zoon Marc aan een hartaanval, ook slechts 37 jaar jong en zes maanden later de oudste dochter Colleen, 48 jaar, bij een aanrijding.  Damon Lanza, de oudste zoon, stierf in augustus 2008, aan de gevolgen van een hartaanval op 55 jarige leeftijd.

Hoe noemt men dat?  Schicksal, destiny, kismet, lot of brute pech?  Laten we dankbaar zijn voor de jaren dat Mario Lanza iets betekend heeft op aarde, voor de vreugde en de blijdschap, die hij nog steeds in onze harten brengt.  Zeker nu, met Kerstmis.

Mario Lanza zingt voor ons: Hark! The Herald Angels.

 

Ik wens jullie allemaal een zalig en vredig Kerstfeest.  Dikke knuffel van jullie

Lolita


22-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran en Saoedi-Arabië lanceren 2 Spaanstalige tv-kanalen

 

 

Rond Kerstmis zullen er twee Spaanstalige tv-zenders bijkomen in Spanje.  De Iraanse begint uit te zenden op 21 december, de Saoedische op 1 januari 2012.  Beide gaan de Hispasat satellieten gebruiken voor een bereik in Spanje en Zuid-Amerika.  

Volgens bronnen in de audiovisuele sector, aangehaald in El Pais, zou Hispan TV 21 december vanuit Teheran beginnen uitzenden.  De programma’s zijn bedoeld voor een Spaanssprekend publiek en kunnen op de medewerking van Spaanse journalisten rekenen.  Om te beginnen komt er 16 uur televisie per dag; tegen het einde van de winter zou dit tot rond de klok moeten uitgebreid worden.  Het programma  zal algemene informatie en nieuwsberichtgeving, in Iran opgenomen en in het Spaans gesynchroniseerde tv-series, debatten over film, literatuur en religie aanbieden. 

Het programma “Debate Abierto “ (open debat) heeft tot doel de sjiïetische islam, de meest toegepaste godsdienst in Iran, te verspreiden.  “Dit nieuw tv-netwerk in de Spaanse taal zal een cruciale rol spelen bij het bekend maken van de ideologische legitimatie van ons systeem in de hele wereld.” deelde Ezotollah Zarqami de media mee bij de bekendmaking van zijn plannen.  Zarqami is voorzitter van Irib, de organisatie die Iraanse tv-kanalen groepeert.  Hispan TV zal zich daarbij aansluiten.

De tweede nieuwe zender, Cordoba TV, die op 1 januari zal starten, wordt beheerd door een Saoedische stichting en kan in Spanje en Zuid-Amerika ontvangen worden.  De Spaanstalige programma’s zullen op de islamitische doctrine van het Wahabisme focussen.  Cordoba TV heeft zijn hoofdkantoor in het industriële centrum van San Sebastian de los Reyes, Madrid, en maakt deel uit van de Stichting van de Islamboodschap, waarvan sjeik en theoloog Abdulaziz al Fawzan, lid van de raad der wijzen, voorzitter is en kan rekenen op de steun van de Saoedische koninklijke familie.  Om te beginnen worden er 8 uur zendtijd voorzien, voornamelijk documentaires en religiedebatten, verdeeld in blokken, die drie keer per dag herhaald worden.  Het netwerk heeft bekeerde Spanjaarden ingehuurd en de sjeik kan op ca. 50 reporters rekenen van de privé zenders Antena 3 en Telecinco.  

Daar blijft het echter niet bij.  Als alles naar wens loopt, dan zal – volgens de krant ABC – Cordoba Televisie nadien ook uitzenden in Frankrijk, in Groot-Brittanië en in China.  Op deze manier – nog steeds volgens de krant – zal Al Fawzan niet slechts tegemoetkomen aan de opdracht voor de verspreiding van het geloof buiten de Saoedische grenzen, maar bovendien het project “herinpalming van Al Andalus” op gang brengen.  

Universiteitsprofessor islamtheologie Imam Mohamed Ibn Saud is mentor van Cordoba TV, lid van het toezichtcomité van de sharia en tegelijkertijd van het mensenrechtencomité, een organisatie van de Saoedische regering.  Volgens de krant El Pais is sjeik Al Fawzan bijzonder gemotiveerd om het Wahabisme, de ultraconservatieve islam van Saoedi-Arabië, te verspreiden.  Hij houdt vlammende toespraken op de Saoedische tv-zender Al Ikhtariya en UAE channel Al Majd, waarin hij de noodzaak om een “positieve haat” tegenover christenen te handhaven steeds weer benadrukt en de marginalisatie van vrouwen in zijn land verdedigt.  

Volgens anti-terrorisme-experten zou Cordoba TV de in Spanje wonende moslimsamenleving kunnen stabiliseren en een krachtig wapen van de radicale islam kunnen betekenen.  De keuze van de zendernaam, “Cordoba” was geen toeval.  Cordoba was de hoofdstad van het Kalifaat in de 10de en 11de eeuw tijdens de Arabische bezetting van het Iberische schiereiland: voor moslimtheologen de climax van de islam.

Floriaan Terbeke

Bron: Ansamed


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdriet in Pyongyang

 

 Beelden van de Noord-Koreaanse televisie. Onze 0000-vrienden kunnen daar best nog wat op stage gaan.

Zelfs de natuur treurt in dit onmenselijke land om de dood van de Grote Leider. Een sneeuwstorm trok over het land en verstarde plots, in de bergen rond het geboortehuisje van de overleden lapzwans gloeide zijn naam op en een eenzame Japanse Kraanvogel kon zijn verdriet niet aan en vloog tot naast een standbeeld van de aflijvige.

Anderzijds delen Zuid-Koreaanse spionnen mee, dat de dictator niet in het bureau van zijn trein gestorven is, terwijl hij aan het werken was,  want de trein heeft niet bewogen in zijn opslagplaats. Het kaarsje werd gewoon uitgeblazen in het bed maar dat is niet heroïsch genoeg. Deze taferelen kende de Volksrepubliek China ook bij de dood van Mao. Opgezet spel door de marionetten van de partij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie II - 22 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nu toch helemaal zot geworden?

Geachte redactie,

Ik heb gedroomd dat de Matongézen in hun nopjes zijn met de toegelaten betoging tegen "zwette Jef" in Antwerpen.

In Elsene moesten ze, na zwaar vandalisme en geweld, hun zwart bakkes dichthouden of ze vlogen in de petoet. Gelukkig is daar de linkse redder van de Scheldestad die de poorten aldaar openstelt om de negers hun ongenoegen te laten uiten. Moelticoeltoerele coeltoer heet dat.

Het zou fijn zijn indien de burgervader liet zien dat hij ballen aan zijn lijf heeft en mede aan de kop van de betoging zou opstappen als steun voor het gelijk van de Matongézen : samen met hen vrolijk kontwiegend en armzwaaiend op de tonen van de tam-tam en vuzuela toeters. Totdat iedereen genoeg opgezweept is om het donkere Afrikaanse  beest los te laten.

Ach die Janssens toch hé : op en top een linxe flop!

mvg - Senior

*****

Bange blanke man

Hoe zit het feitelijk met die halve gare zanger ( ik weet zijne naam niet meer) van dat liedje bange blanke man? Moet die nu geen nieuw liedje uitbrengen? Zo van dode blanke man of dood blank kindje ?  Zou die nog altijd veel fans hebben ?

Robert K.

*****

Anti-Kabila Betoging

He,he vrijdag wordt er veel zwart volk verwacht vanuit Parijs, dat belooft.

Heeft Slaapmans er al eens bijstilgestaan dat dit de perfecte drugsroute is ?  En dat fouilleren dan direct provoceren wordt. Aan koopkracht zal het op 't Conincksplein niet ontbreken.

Gina

*****

Lamzakken aan de macht

Iedereen weet dat de "lamzakken" aan de macht zijn. Hierbij fors geruggensteund door hun rode, groene, en extreem linkse achterban en de pakbonden. 

Wat mij enorm tegen de borst stoot is dat zij die niet willen werken evenveel stemrecht hebben dan zij die wel willen werken. Enfin, wat is stemrecht nog in dit onland. ?

De meerderheidspartijen worden eruit gekalewieterd (denk niet dat dit werkwoord bestaat, maar je zal het wel verstaan). Voor mij is het heel simpel (utopie?): geen stemrecht meer voor:-

 dubbele nationaliteiten

- allochtonen

- actieven die niet willen werken

- penitentiaire recidivisten

- graaiers en egoïsten (oa poco ministers en soortgelijk uitschot)

De pakbonden zullen hunne kak dan wel moeten inhouden wegens gebrek aan leden, en gegarandeerd dat we binnen de kortste keren een heel andere samenleving krijgen.

Stefan G.

*****

Keppler-22B ontdekt planeet Aarde

Keppler 22b, 600 lichtjaren van het Schijnpoort ! Het rijk van Allah is groter dan ik dacht. De planeet zou min of meer dezelfde kenmerken hebben als de aarde : water, klimaat,wie weet dezelfde vakbondsacties ? 

 Maar is dat allemaal wel waar ? Het mogen dan wel geleerde astronomen zijn die dit ontdekken, maar wat zegt de Koran hiervan  ?  Zouden we niet beter eerst opheldering en advies vragen aan de Zeik Van 't Kiel om de wetenschappelijke waarheid te achterhalen ? 

"600 lichtjaren" zou een mooie en vooral veilige afstand zijn tussen het westen en de Islam.

René

*****

Anti-Kabilabetoging in Antwerpen

Hoe zit dat in feite met de aangerichte vernielingen ? In mijn verzekeringspolis staat, als ik mij niet vergis, dat schade ten gevolge van rellen, burgeroorlogen, opstand en meer dergelijk fraais, niet wordt vergoed.

Fred

*****


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schitterend jaar 2011 voor criminelen.SP-a burgemeesters : tevreden.

 

De politiediensten hebben nooit eerder zo veel criminaliteit vastgesteld als in de eerste helft van 2011. In België werden 535.746 criminele feiten geregistreerd. Een record in vergelijking met de vorige jaren, blijkt uit de criminaliteitsstatistieken donderdag in De Tijd.

Een van de onverklaarbare vaststellingen is dat de criminaliteitscijfers toenemen in heel Vlaanderen, behalve in Limburg. Zou het kunnen, omdat de politie aldaar de eigen misdaden niet opschrijft ?  De burgemeesteres van Hasselt van socialistischen huize, bril in het haar want dan zie je er tof uit, ontkent bij voorbaat alles en om het even wat. 

In de provincie Antwerpen is er een duidelijke toename van 89.168 in de eerste helft van vorig jaar naar 91.766 feiten dit jaar. Volgens de socialistische burgemeester van Antwerpen, is een stijging van 2500 feiten, te wijten aan Vlaams Belang en derhalve niet waard om er woorden aan te verspillen.

In Brussel blijven de cijfers stabiel op 92.443 en is er zelfs een daling tegenover 2007 en 2008. Iets wat door de socialisticus en alcoholicus van Brussel, Freddy Beulemans, ontkend wordt : wij hebben de meeste en de beste criminelen van het land.

"De cijfers zijn wat ze zijn", zegt Tine Hollevoet, de woordvoerster van de federale politie.

Tot zover dit stuk uit de regimekranten en Tine Hollevoet is nu op weg naar haar keuken, om te controleren of haar halve trouwboek de kalkoen niet laat aanbranden.

Wij voegen er graag aan toe, dat er uiteraard een zinnige verklaring voor de stijgende criminaliteit bestaat. De fluwelen handschoen-aanpak die socialististen aan hun politiekorps opleggen tegenover vreemdelingen en de opengrenzen politiek die door diezelfde socialisten gevoerd wordt. Sossen + boeven : één strijd.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop aub met het schenden van privacy van boeven II

 

Onze lezer Wil T ontdekte op Youtube het filmpje waar de Brusselse politie ontevreden over is, dat het publiek gemaakt werd.  Madame de commissaris Van der Keere kan de boom in, of omdat het Kerstmis is, de keuken. Hier is het filmpje waarop u ziet hoe het tuig te werk gaat tegen een jonge vrouw om haar enkele bezittingen te ontfutselen. De Heren Boeven behoren tot het Scandinavische mensenras. 

Ook dank aan Gina, die het filmpje vond

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bank of America : racisme, discriminatie, fascisme. Nog iets ?

 


WASHINGTON (AFN) - De Bank of America betaalt 335 miljoen US dollar als vergoeding voor discriminatie door dochterbedrijf Countrywide. De financiële instelling liet klanten van Spaanse of Afrikaans-Amerikaanse afkomst hogere rentes betalen voor hypotheken dan andere bevolkingsgroepen. Het bedrijf heeft woensdag ingestemd met een schikking hierover. Ruim 200.000 geldleners waren gedupeerd door de praktijk bij de bank, die tussen 2004 en 2007 een winst maakte van bijna 7 miljard dollar (5,1 miljard euro). De discriminatie door Countrywide vond plaats tussen 2004 en 2008, voordat Bank of America het bedrijf overnam.

Bron : Beursduivel 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de democratie

 

Ook dit is de stad Antwerpen : in  het Polderdistrict staat de molen van Berendrecht

ANTWERPEN - In het Polderdistrict gaan sp.a, cd&v en open vld samen naar de kiezer bij de districtsverkiezingen van oktober 2012. Dat blijkt uit een mededeling die woensdagmorgen werd verspreid door Guy Lauwers, voorzitter van stadspartij SP.a en die bevestigd werd door zijn partijgenoot districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussens, ook een socialist. 

De voorbije jaren werd het district reeds bestuurd door een coalitie van sp.a, Polderbelangen (dat sinds dit najaar opging in N-VA ), CD&V en Open VLD. Het Vlaams Belang is er in de oppositie

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop aub met het schenden van de privacy van boeven

 

De politie keurt de verspreiding af van een video-opname waarop geweld te zien is dat op 30 november gepleegd werd in Brussel. Dat meldt Ilse Van De Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-hoofdstad-Elsene.

Het filmpje verscheen op Youtube en werd door de krant La Capitale overgenomen. De gezichten van de daders zijn er vrij goed op te zien, en wie hen herkent, wordt op de video gevraagd hen bij de politie aan te geven.
 
Diefstal
De opname toont twee mannen die een jonge vrouw meesleuren, op de grond gooien en met geweld in bedwang houden om haar spullen te stelen, volgens het commentaar een portemonnee en een gsm. De aanranding vond in het centrum van Brussel plaats aan de ingang van een parking in de Nieuwbrugstraat.
 
Contraproductief
"Deze beelden op het internet verspreiden is contraproductief en schaadt het werk van de politie", zegt Van De Keere. "De bedoeling was wellicht goed, maar belangrijke getuigenissen voor het onderzoek dreigen we kwijt te zijn. Het ware beter geweest deze beelden aan de politie te geven die ze aan het parket van Brussel zou hebben bezorgd."

Tot zover dit boeiende stuk uit Het Laatste Nieuws. Mocht het parket van Brussel dit filmpje in handen krijgen, gegarandeerd wordt het terzijde geschoven als niet relevant, of raakt het verloren. En natuurlijk duikt links of rechts (eerder links) een verwaaide gek op die iedereen de daver op het lijf jaagt met de vreselijke schending van de privacy van de boeven. De heren waren bezig met een strikt persoonlijke actie. 

Mocht iemand het filmpje op Youtube gevonden hebben, u mag het ons laten weten. En als u Ilse Van de Keere kent, mag u haar onze hartelijke groeten overbrengen en haar vlug een nieuwe job toewensen, iets in de keuken of zo.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u oprecht, welgemeend, hartelijk en doe zo voort !

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake : we gaan staken, haast u, Bruno Tobback.

 

Het was best grappig woensdagavond de beunhazen van de 0000 bezig te zien en te horen tijdens het linxe regime Journaal en zijn nageboorte, Terzake.

Het is me ook een evenwichtsoefening die kan tellen : onder het mom de burgers neutraal voor te lichten over de sociale onrust en tegelijk voortdurend op het klokje kijken, want je neemt zelf deel aan de staking. Niet op donderdag 22 december, neen van woensdag 21 december af om 21.15 uur.

Vlug-vlug werd sp-a voorzitter Bruno Tobback in de Terzake-studio neergeploft  om te verklaren dat hij de stakers begreep, dat hij wild-enthousiast was over het vele werk dat Monica de Coninck verzet sedert weken (de tijd vliegt bij de socialisten) en dat de liberale vice-premier Van Quickenborne een arrogante ezel is, die de regels van het spel niet kent. "Dank u, partijvoorzitter" sprak Lieven Verstraete "we moeten er een eind aan maken, want ook wij staken tegen de regering, niet tegen onze socialistische ministers uiteraard, maar tegen de rechtse minister-smeerlap Van Quickenborne".

Camera's uit, geluid af, studiolicht gedoofd, voorzichtig om niet over de kabels te struikelen en recht naar huis, een extra lang Kerstweekend tegemoet.

In hun partijpolitieke trouw beseffen de journalisten  van de VRT zelfs niet, hoe zij zichzelf voor schut zetten.  Hoe langer hoe meer kijkers pikken de openlijke onpartijdigheid niet meer. Hoe kan men geloof hechten aan de objectiviteit van verslagen over de staking waar de VRT-ers zelf aan deelgenomen hebben ?  Wie neemt deze troep Augusten nog ernstig ?

Op de Antwerpse Groenplaats joelde, rechtstreeks in beeld, de menigte. Hoe later, hoe zatter.  Music for live zal zich als een trage diarree verspreiden over de zenduren tot ... zaterdagmorgen ?  We weten het niet, het zijn onze zaken niet. Maar Bart de Wever, snipverkouden, heeft Astrid Bryan nipt verslagen met Blokken. 

Het was een mooie dag, deze groene eerste winterdag, het symbool van de  Onwaarachtigheid en de Leugen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - Feestzaal

 

Dit blijft nog over van de pronkerige gouden Feestzaal op de Meir, die na een verwoestende brand gerenoveerd en omgeschapen werd tot een zoveelste shoppingmall, afgestreken met veel bladgoud, een champagnebar en veel Sinjoorse hoogmoed. Het is de eerste tekening die een streepje zonlicht vertoont dat gloort tussen de wolken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Fatwa over de vraag of moslims aan christelijke feestdagen zoals Kerstmis mogen deelnemen.

Van de voormalige officiële expert uit Saudi-Arabië, één van de invloedrijkste geleerden van de soennitische islam in de 20ste eeuw: Abdul-Aziz bin Baz.

Deze rechtspraak werd op de officiële webstek van “de moslimgeleerden” gepubliceerd.  De webstek stelt zichzelf als volgt voor: “Het Arabische net werd uitgebreid.  Veel ervan heeft een edel doel – Allah zij dank.  Door het bestuderen van dit medium werd mij duidelijk dat er geen vakwebstek bestaat voor moslim schriftgeleerden, waarbij ze hun werk kunnen voorstellen.  Dergelijke webstek kan een contact tussen de moslimgeleerden scheppen.  Op deze wijze wordt het mogelijk thema’s te onderzoeken, die nu belangrijk zijn of die een antwoord geven op vragen die de moslimnatie zich stelt.  Dergelijke webstek kan de samenwerking tussen moslimgeleerden organiseren, beheren en de werken publiceren, die publiek gemaakt moeten worden".

Datum van de fatwa: 31 oktober 2001

Vraag: “Mogen moslims aan christelijke feesten of andere religieuze feesten deelnemen?”

Antwoord: “Moslims mogen niet aan de feestelijkheden van joden, christenen en andere ongelovigen deelnemen.  Moslims moeten daarvan afstand nemen, want wie een een volk nadoet, wordt één van hen.  Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – heeft ons voor het nabootsen van ongelovigen en hun zeden gewaarschuwd.  Gelovigen moeten voorzichtig zijn.  Moslims mogen absoluut niet bij deze feestelijkheden helpen, want deze feestelijkheden zijn tegen de wet van Allah.  Deze feesten worden door de vijanden van Allah gevierd.  Daarom mogen moslims noch eraan deelnemen noch erbij helpen of eventueel ondersteunen met thee, koffie, servies, e.d.

Allah zegt: ‘En helpt elkaar in deugdzaamheid en vroomheid, maar helpt elkaar niet in zonde en overtreding’ (soera 5,2).  Deelname aan feestelijkheden van ongelovigen is een soort overtreding.  Elke moslim en moslima moet hiervan wegblijven.  Een verstandig mens laat zich niet door de daden der anderen verleiden.  Men moet zich aan de wet van Allah en zijn profeet houden.  Men mag zich niet interesseren voor de daden der anderen, want de meeste mensen gedragen zich niet zoals Allah (sharia) het voorschrijft.  Een moslim moet zijn handelen afwegen tegenover de leer van de koran en de soena van de profeet - Allahs zegen en heil wezen met hem.  Wat hiermee in overeenstemming is, is toegelaten, zelfs als anderen zich niet eraan houden.  Wat niet in overeenstemming is, is ontoelaatbaar, zelfs als het door andere mensen toch gedaan wordt.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk een nieuwe Aarde ontdekt : Keppler 22b

 

Leuk wetenschappelijk nieuws. Voorlopig althans.

Wetenschappers hebben een nieuwe planeet ontdekt: Kepler-22b. De temperatuur zou er min of meer overeenkomen met die op de aarde, en zou ook water zijn. Is er dan toch buitenaards leven? Een ontdekkingsreis naar de planeet is helaas niet meteen aan de orde: ze is 600 lichtjaren van hier verwijderd.

De planeet bevindt zich buiten ons zonnestelsel. 600 lichtjaren, dat is bijna 6 miljoen keer een miljard kilometer. Een Space Shuttle zou ongeveer 22 miljoen jaar nodig hebben om naar daar te reizen.  De vakbonden protesteren nu reeds, dat de werkomstandigheden aan boord zeer zwaar zullen zijn en het onderwerp moeten uitmaken van een uitgekiend arbeidsreglement en een degelijke pensioenregeling.

Kepler-22b bevindt zich in de zogenoemde "Goldilocks zone" (ook wel de Habitable Zone of "Bewoonbare Zone" genoemd; algemeen wordt aanvaard dat er in die zone vloeibaar water aanwezig kan zijn). Het is een plaats die heel moeilijk waarneembaar is.

De planeet is ontdekt door de ruimtevaartorganisatie Nasa met de telescoop Kepler, die zijn naam aan de planeet gaf. "We volgen al enkele jaren een bepaalde plek in de ruimte", legt de Britse astronoom Ian Ridpath uit. "Op die plaats wordt licht van honderdduizenden sterren waargenomen, maar er is drie keer op rij een verflauwing van het licht waargenomen." In dat geval gaat de Nasa ervan uit dat dit komt omdat er een planeet passeert, niet gehinderd door verkeerslichten.

De eerste voorzichtige vermoedens over de nieuwe planeet zijn veelbelovend: het zou er niet te warm zijn en niet te koud. Een tjevenplaneet.  Wetenschappers schatten de temperatuur op een aangename 22 graden Celsius. Keppler-22b draait rond een ster die de tweeling zou kunnen zijn van onze zon.

Een jaarcyclus bestaat uit 290 dagen, iets wat ook in de buurt komt van de aarde.  Bij de bekendmaking van dit nieuws eisen de vakbonden direct dat de lonen en werkvoorwaarden van de Aardebewoners die naar Keppler-22b vertrekken niet mogen verminderd worden naar 290/365. 

Buiten water zou er ook gesteente zijn. Toch twijfelen wetenschappers eraan of er leven mogelijk is. De planeet zou te groot zijn om leven mogelijk te maken. Ze is ongeveer 2.4 keer zo groot als de aarde, en zou mogelijk meer lijken op een planeet zoals Neptunus. Die heeft een kern heeft van metaal en gesteente en bevat naast water ook veel gassen zoals methaan.

Volgens de Nasa zouden we ten vroegste in de lente meer te weten kunnen komen over de samenstelling van Kepler-22b. De vakbonden en sociale subsidieslurpers volgen met aandacht de ontwikkelingen in de ruimte.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 765)

 

 Uit The Trial, de film die Orson Welles maakte naar Der Prozess van Kafka

Om de toestand van vandaag te kunnen begrijpen moet men de toestand van ons land vergelijken met een grote pot soep. Op een dag hadden we een grote pot soep en iedereen kon er lekker van eten. Iedereen had dan ook van die pot met zijn handen moeten afblijven.
Maar een "beroepspolitieker" kon de mensen overtuigen dat die soep véél beter zou smaken indien men er wat zout zou aan toevoegen. En zo gebeurde. Een andere beroepspolitieker kon dan wederom de mensen overtuigen dat de soep nu te zout was en hij voegde er wat suiker bij. En zo volgde de ene toevoeging na de andere. Sommigen voegden water bij omdat te soep te dik was geworden en anderen lieten de soep doorkoken om wat water te kunnen verdampen enz.enz. Op bepaalde ogenblikken waren er zovele beroepspolitiekers die zich met de soep bemoeiden dat er met de regelmaat van een klok allerlei nieuwe ingredienten, met dikwijls totaal verschillende reacties, werden aan toegevoegd. Vandaag is de soep totaal oneetbaar. Daarom is er maar één oplossing en dat is terug een NIEUWE en een lekkere soep zoals vroeger maken. Dit wil inderdaad zeggen om niets meer van de huidige soep te gebruiken.

In werkelijkheid wil dit zeggen dat het weinig of geen zin heeft om te gaan sleutelen, en we nemen maar één voorbeeld van soep namelijk de pensioenen, om bepaalde zaken te verbeteren. We hebben er onlangs nog over geschreven. Ons pensioenstelsel is zo rot als snot. Mijn ene gebuur is 54 jaar en reeds 2 jaar met pensioen omdat hij heeft kunnen profiteren van een speciale regeling voor havenarbeiders. Hij ontvangt 80% van zijn loon tot zijn 65 jaar en hoeft geen klop meer te doen. Een andere gebuur is 56 en stond in het onderwijs en maakte gebruik van nog een andere regeling. De achterbuur was piloot bij het leger en was op 55 jarige leeftijd reeds jaren met pensioen. De overbuur enz. enz. Tientallen speciale regelingen; allemaal andere tarieven en voorwaarden; honderden verschillende berekeningen; reeksen verschillende pensioenkassen en wijzen van betaling; tientallen verschillende fiscale voor-of nadelen. Kortom een gigantische soep; een loodzware en totaal onverantwoorde dure administratie en uiteindelijk zijn er dan steeds meer jaloersen en ontevredenen. Bovendien zijn al deze uitzonderingen voor kleine groepen een groot nadeel voor het algemeen belang als zodanig.

De enige oplossing is misschien voor velen pijnlijk maar zou tenslotte in het belang zijn van de hele samenleving en dat is korte metten maken met al die historische gemaakte fouten.

Men moet wel een overgangstijd respecteren en daarom zouden wij het volgende beslissen:

Iedereen wordt dus op tijd verwittigd. Op 1 januari 2013 is de pensioenleeftijd voor iedereen zonder enige uitzondering 64 jaar. Daarna stijgt deze leeftijd met één jaar per 4 jaar. Dus in 2017 65 jaar; in 2021 66 jaar en zo tot we in 2037 70 jaar bereiken. Volgens alle normale statistische berekeningen zullen diegenen die in 2037 met pensioen gaan dan nog steeds circa 20 jaar van hun pensioen kunnen genieten.

Iemand die met pensioen is mag steeds onbeperkt blijven bijverdienen. Voor diegenen die op 1 januari 2013 nog geen 64 jaar zijn en die reeds om een of andere reden reeds met pensioen waren, en dus voordelen genoten die vele anderen niet hadden, zal voor 1/7/2012 door de overheid een regeling worden getroffen. Logischer wijze zal de overheid dan wel hun huidige inkomsten tot hun 64 jaar blijven garanderen maar zal waarschijnlijk als tegenprestatie bepaalde taken kunnen opleggen waardoor de personeelskosten van de overheid kunnen dalen. Bovendien zal het wettelijk pensioen vanaf 1/1/2013 voor iedereen gelijk zijn. Er zal geen enkele ingewikkelde administratie meer nodig zijn om al die onsociale berekeningen te moeten maken. Of men zelfstandige is geweest; arbeider; bediende; staatsambtenaar of kunstenaar iedere ouderling ontvangt hetzelfde. Dit zal automatisch toelaten om de laagste pensioenen te verhogen en de meest bevoordeligden zullen dan inderdaad een deel moeten inleveren. Het zou een moedige beslissing zijn en deze zou niet mogen beperkt blijven tot de sector van de pensioenen. Ook voor de belastingen zullen de tarieven voor IEDEREEN dezelfde zijn. Allerlei uitzonderingen zoals nu waarbij de grootste bedrijven bijna geen belastingen betalen zullen uit den boze zijn. Het principe is zeer eenvoudig. De lat ligt voor IEDEREEN en op ALLE gebied gelijk. Geen uitzonderingen meer en een sterk afgeslankte staatsadministratie. Ook moeten op progressieve wijze ALLE overheidssubsidies worden afgeschaft. Overheidssubsidies hebben nooit een nuttig resultaat gehad en zijn alleen steeds een wapen geweest om aan beroepspolitiekers toe te laten bepaalde economische processen op kunstmatige wijze naar hun hand te zetten met allerlei nadelen als gevolg.

Indien men niet voor duidelijkheid wil kiezen en terug nieuwe soep wil maken zal de chaos die we nu stilaan beginnen te kennen alleen maar vergroten; zullen de oneerlijkheden alleen maar toenemen en zullen de productieven steeds méér moeten afdragen aan de profiteurs tot op het ogenblik dat de hele boel vastloopt.

Het zullen juist de profiteurs zijn, waarbij jammergenoeg vele van onze verkozenen behoren, en diegenen die het in het verleden hebben kunnen regelen om allerlei voordelen op gemeenschapskosten naar zich te hebben kunnen toetrekken die met alle macht zullen gaan dwarsliggen om te verhinderen dat maatregelen, die feitelijk zeer sociaal zijn en de vroegere fouten willen herstellen, doorgang kunnen vinden.

Men zal dus voor het nemen van deze feitelijk zeer sociale maatregelen niet te veel op de bazen van de vakbonden moeten rekenen. Het feit dat die nu het land naar de afgrond brengen en met de vinger beginnen te wijzen naar Minister "Kwikie" om een vijand te kunnen aanduiden en hun eigen fouten en gebreken op anderen willen schuiven is de hoogste vorm van "huichelarij" !

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 december 2011

ETIHAD

In oktober vloog ik naar Bangkok met Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Ik was tevreden over de stiptheid en dienstverlening.

Enkele vaststellingen:

- De vriendelijke stewardesjes droegen een modieuze hoofddoek onder een leuk potske. Eenmaal het toestel de kruishoogte halvemaanhoogte bereikt had  verdwenen potske en hoofddoek en mochten we hen in hun volle glorie aanschouwen…

- Uit gesprekken met lijnpiloten heb ik geleerd dat de maatschappijen op lange vluchten ook een derde piloot aan de bemanning toevoegen. Die zit er dan meestal voor spek en bonen bij en mag de automatische piloot in het oog houden als de ene piloot dodokes doet en de andere naar het huizeke moet.

Niet zo bij Etihad! Aangezien spek niet “hallal” is mag die derde piloot wel af en toe eens sturen. De “Flaaitkepten” is dan wel zo attent dat hij de passagiers verwittigt en hen verzoekt om hun sietbelts te fastenen! J

- Tijdens de vlucht konden we steeds op een tellevieske zien hoever we van Mekka verwijderd waren. Op de terugvlucht met Austrian Airlines bleef ik echter op mijn honger zitten, alhoewel het eten er stukken beter was: Ik had er het rieken naar hoever het was tot Vaticaanstad

 Ludo

*****

De premier van alle belgen

Beste Jade,

Aan de portemonnee van de nieuwe Belgen wordt niet geraakt : de beleidsmensen weten maar al te goed - beter dan een aanzienlijk deel van de bevolking - dat, indien daar het mes wordt ingezet, de criminaliteit binnen de kortste keren zo hoog oplaait dat elke  maatschappelijke werking onmogelijk wordt. Deze nieuwe Belgen zijn inmiddels met teveel om te controleren tenzij men bereid zou zijn geweld te gebruiken.

Als er iemand zal betalen, dan zijn wij dat : van ons hebben ze immers niks te vrezen. Iemand die hieraan twijfelt ?

Fred

*****

Vakbondsactie ...

Dit is MIJN overtuiging: Een actie van de vakbonden is als een tennismatch tussen Björn Borg en John Mac Enroe : nen hoop comedie en show om het publiek te amuseren en de achterban wat op te jutten maar de uitslag is vooraf afgesproken

Ludo

*****

Verspreking  van Abu Imram

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over : "de man en zijn schaap"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=heO8uAZ7sQM#t=2545s

Groeten - Pol Denys




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!