Angeltjes
26-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : BMW (de wagen voor vele *jongeren*, Jonas Kaufmann (de zanger voor vele dames) en Portugal, het land van zon en regen.

  

De Duitse klassieke tenor Jonas Kaufmann heeft een sponsoringsovereenkomst gesloten met BMW en dan krijg je dergelijke prettige video's waarin beide grote namen zich met mekaar verbinden.Wij kijken ook uit naar zo'n sponsor die zijn naam met de onze verbindt. Suggesties ?  Neen, NIET met de DOR (Dienst Openbare Reiniging).

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 767)

 

 

 

Bij herhaling hebben we reeds geschreven dat de voornaamste reden van al onze problemen in dit "apenland in het kwadraat" het gevolg zijn van de nefaste invloed van steeds maar nieuwe wetten. Er zijn nu zovele wetten dat geen enkele normale burger ze nog kan kennen laat staan ze nog gaat naleven. Vele wetten hebben na zekere tijd nadelige neveneffecten die dan opnieuw nieuwe wetten vereisen om de gemaakte fouten trachten te herstellen. Zo draaien we altijd maar verder in de richting van de afgrond. Een land waar men in de boekhandels boeken kan kopen met als titel "De 99 beste tips om belastingen te besparen" kan volgens onze mening geen democratisch land meer zijn. Het zijn steeds de gewone mensen die het zwaarste worden getroffen en de meest begoeden hebben de mogelijkheden om specialisten gul te betalen om het voor hen te regelen dat ze grotendeels aan het belastingsmonster kunnen ontsnappen.

We moeten dus snel naar een regering die wetten afschaft in plaats van er nieuwe te maken. Dit is de enige mogelijkheid om ons land terug leefbaar te maken. Bijna alle wetten die de laatste jaren werden gestemd waren zinloos en worden op termijn gevaarlijk. Neem nu de wet in verband met de dienstenchecks. Na enkele jaren komen allerlei negatieve neveneffecten boven water en moet men terug de ene aanpassing na de andere gaan invoeren via wederom nieuwe wetten, enz. We dachten aan deze dienstenchecks toen we tot onze grootste verbazing in de media lazen dat Wasserij Goossens uit Berchem failliet werd verklaard.

We zien ons nog ongeveer 70 jaar geleden aan de hand van grootmoeder zaliger regelmatig in die wasserij in de Ferdinand Cosemansstraat (toen nog bakkerstraat genoemd) te Berchem binnenstappen. De zeer speciale reuk van vers gestreken linnengoed vermengd met de warme vochtige lucht zal ons tot op onze laatste dagen bij blijven. Wasserij Goossens was een begrip en één van de weinige bedrijven die op weg was naar een honderdjarig bestaan. Wat zou daar nu toch gebeurd zijn? Waarom vallen tientallen trouwe medewerkers daar nu plots zonder broodwinning? Heeft de huidige generatie "Goossenssen" onvoldoende aandacht geschonken aan het behouden van de kwaliteit van het afgeleverde werk waarop men bij Goossens zo prat was? Er rijzen zo vele vragen op. Maar het feit dat onlangs de FBT (Federatie van de Belgische Textielreiniging) deze wasserij nog uitriep tot beste droogkuis van het land maakt duidelijk dat in een andere richting moet gezocht worden.

Wel het is onze mening dat Wasserij Goossens het slachtoffer is geworden van de niet aflatende drang naar nieuwe wetten door onze beroepspolitiekers. Door het feit dat de overheid een groot gedeelte van de kosten van deze dienstenchecks voor haar (lees onze) rekening neemt, vervalst ze zoals steeds de marktgegevens en doet ze onrechtstreeks aan oneerlijke concurrentie. Steeds meer huismoeders kwamen tot de vaststelling dat dienstenchecks goedkoper waren dan de facturen van de wasserij. Ook het brengen en afhalen van de was viel weg. Het is zoals de belbussen van de Lijn die stilaan de ene na de andere taxi-uitbater de nek omwringen.

De overheid doet zoals steeds wederom een schitterende zaak. In plaats van belastingen te ontvangen van de wasserij mag ze nu het steeds groter wordende gat, dat de dienstenchecks in de begroting achterlaten, helpen dichten.

Ware het allemaal niet zo triest we zouden er kunnen mee schaterlachen. Maar dat we op een ramp afstevenen staat als een paal boven water. We voorspellen over enkele maanden reeds rumoerige tijden.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia in alle Duitse steden

 

Volgens het in september verschenen boek Richter ohne Gesetz: Islamische Paralleljustiz gefährdet unseren Rechtsstaat van jurist en ARD-onderzoeksjournalist Joachim Wagner functioneert de sharia in alle Duitse steden. 

Dit parallelle ‘recht’ ondermijnt het Duitse rechtsstelsel. Imams regelen strafzaken zonder dat Duitse officieren van justitie of advocaten er aan te pas komen. Schikkingen door islamitische arbiters betekenen vaak dat daders ontkomen aan gevangenisstraffen, terwijl slachtoffers schadevergoeding krijgen. Ze moeten dan wel zorgen dat hun getuigenis in de rechtbank niet tot veroordeling leidt.

Terwijl de Duitse politie onderzoek doet naar een misdrijf, moet een moslim scheidsrechter er voor zorgen dat een oplossing buitende Duitse justitie tot stand komt. 

Zo ondermijnen wijzelf onze eigen rechtstaat.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : het jaar 2011 (beknopte versie)

Geachte redactie en angeltjesfans.

Dra is het jaar 2011 over en out en zoals het de gewoonte is wordt er nu even achterom gekeken.

Er is véél gebeurd in het voorbije jaar, zoveel dat ik echt moest snoeien in het aanbod om geen "overuren" te moeten maken. Er warenconflicten, moorden, overvallen, verkrachtingen, corruptie, bedrog, betogingen, stakingen, scheidingen en schijnhuwelijken bij de vleet, daarom beperk ik mij tot de uitschieters.

In eigen onland mochten Nonkel Kruk en zijn vieze gasten na ruim 530 dagen gelopen te hebben hun rugnummers inleveren : de eindstreep was bereikt. Vlaanderen dat voor een grondige hervorming gestemd had was deskundig de mond gesnoerd. Het stuntelwerk van de winnende ploeg in Vlaanderen en het steeds wederkerend verraad van de Vlaamse collabo's hebben hiervoor gezorgd. Er blijkt zelfs in stilte hulp geweest te zijn van de blauwe  molenwieker guynokkio die in extremis de nodige richtlijnen aan zijn voorzitter meegaf, opdat er eindelijk licht in de tunnel zou schijnen en alzo de keuning te behoeden voor een tweede kerstflop op rij.

Records zijn er om gebroken te worden en dit was dit jaar niet anders. Weeral mochten vele legioenen tafelschuimers zich trots Belg noemen na hun fel begeerde naturalisatie. De snelbelg-wet draait nog steeds op volle toeren ondanks de met klaroen- en trompetgeschal aangekondigde terugkeer van 400 analfabeten naar hun thuisland (per luxe autobus) met een flinke afscheidspremie. Toen de bus om de hoek was verdwenen, stonden er bij Fedasil al 800 nieuwe ocmw-toeristen te wachten op gratis kost enz. plus het wekelijkse drinkgeld als toetje.

Ook het record qua criminaliteit in al zijn vormen mag naar boven bijgesteld worden. Meer dan 800duizend gekende feiten staan reeds genoteerd. Neem daarbij de duizenden niet aangegeven of geseponeerde delicten en we zitten gegarandeerd ver boven het miljoen.  Voorwaar een record dat kan tellen.

Ook de staatsschuld mag niet ontbreken want die is ook van opklimmende orde in zoverre zelfs dat de elfendertigste generatie na ons er nog steeds mee opgezadeld zal zitten. (zie de mededeling bij Angeltjes van vandaag)

Het volgende record dat dit jaar sneuvelde was het aantal fallisementen.Nooit voorheen waren er zoveel zelfstandige zaken die de boeken neerlegden. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat  vele van die kleine zaken opgestart worden door allochtonen die het binnen het jaar weer opdoeken. Intussen hebben ze geen halve eurocent BTW, belasting of sociale bijdragen betaald, aangezien een "starter" bijna één jaar de tijd krijgt om zich volledig in regel te stellen. Oplichterij op zijn allochtoons !

Nog een record dat scherper gesteld werd mag op naam van de "Nationale Maatschappij der Belgische Stakers" kortweg NMBS genoemd, geschreven worden. Een gemiddelde van twee acties per maand is geen kattepis.  Wie doet beter ? Een kwak spuwsel van een zwartrijder in het gezicht van een controleur was al voldoende om het tsjoeke-treintje stil te leggen. Idem bij de Lijn of Tec waar de bussen bij elk incident bleven "stillestaan". Zoals gewoonlijk was de gebruiker van het openbaar vervoer de klos maar dat kon aan de stakers hun reet roesten.

Ook in de magistratuur waren er uitschuivers met ontoelaatbare gevolgen. Procedurefouten zorgden ervoor dat gewiektste advocaten hun zwaar cliënteel binnen de kortste keren uit de petoet kregen. Het tuig verliet vervolgens met de noorderzon het landje van mek en honing, na nog gauw een overvalleke gepleegde te hebben om de reiskosten te dekken. Er was er zelfs eentje bij die zolang niet kon wachten en die een helicopter bestelde om hem op de pikken in de gevangenis. Ook een gevangene gaat met de moderne tijd mee.

In het voorbije jaar ontbraken ook de bbQ's en spontane vreugde uitbarstingen niet, daar werd door de binnengewaaide gekleurde medemens voor gezorgd. Zelfs buitenlandse conflicten werden hier uitgevochten door vreemdelingen uit die landen. De stad Mekka II was koploper in zake deze evenementen. De drie nooit ontbrekende elementen zorgden voor de nodige pret : Vuur-Vandalisme-Vernielingen. Schiet- en steekpartijen,ere-moorden en afrekeningen tussen het prachtvolk onderling waren bijna dagelijkse kost :het werd op de duur eentonig .

 Tot overmaat van ramp vonden zelf de banken het nodig hun duit in het zakje te doen en ons het leven nog zuurder en onzekerder te maken met hun boodschap dat ze hun broek gescheurd hadden in de drang naar méér, véél en zelfs héél veel... totdat bleek dat ze  teveel gewild hadden en het "bankroet" akelig dichtbij kwam. En het geld dat de brave burgers afgestaan hadden aan de regering, gul in de putten van de failliete banken werd gestort.

Er was nog veel meer maar ik houd er mee op. 2012 nadert en dat ziet er ook veelbelovend uit.  Mijn beste wensen voor u allen.

Mvg - Senior


25-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'll be home for Christmas

 

 

De Amerikaanse sopraan Renée Fleming (Renée Vlaming, mag ook) en het heel professionele Mormonenkoor.

Voor meer kerstliederen van dit overweldigende concert, ga naar :

http://blog.seniorennet.be/savat/ 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie : 24 & 25 december 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

A'penplaneet

Het waren inderdaad fantastisch mooie expressies,een illustratie na de "neutronenbom" ?

Joos

*****

Kerstavond voor de buis
 
Zoals bijna elk jaar vierde ik Kerstavond, niet eenzaam maar wel alleen. Ik trakteer mezelf dan op pannekoeken op ouderwetse wijze (= zonder tussen-n!) en ga voor de buis zitten met een Jägertee. Ik heb dit jaar afgestemd op ZDF, de enige Duitse zender die ik op mijn oude tv nog kan “pakken” na de invoering van de digitale televisie. Het was de enige zender die zich niet schaamde om zijn kijkers echte kerstsfeer met de oude kerstliederen aan te bieden. “Danke ZDF und André Rieu für diese wunderschöne Heiligabend!”

Ludo

NvdR Angeltjes : Wij hebben naar hetzelfde programma gekeken, Ludo

*****

Kerstmis 2011

Ik wens de redactie van Angeltjes en alle medewerkers een zalig en gezegend kerstfeest.Hiermee wil ik mijn diep respect uiten voor het werk en de moeite die de redactie voor het heil van Vlaanderen doet. In volle overtuiging schenk ik dan ook mijn priesterlijke zegen aan Ray en zijn medewerkers bij wie ik steeds weer meer Christelijke deugden vind als bij vele zogenaamde Christenen. Deze zegen geldt ook voor alle trouwe lezers van Angeltjes ook als zij niet Godgelovig zijn, een zegen kan alleen maar zegen brengen.

Groetjes,Kartuizer

NvdR Angeltjes : dit is de eerste keer (denk ik) dat dit me overkomt, ik weet niet hoe het zit met de collega's. Alleszins hartelijk dank, Kartuizer.

*****

Het stond in 't Pallieterke

Wat betreft dat ideetje: schrijver heeft het half bij het rechte eind: diegenen waarop hij doelt betalen inderdaad niet: ze hebben ze ALLEMAAL een zeer goedkoop sociaal abonnement gegeven. Moeten ze het risico ook niet meer lopen ze te controleren. Overigens: in Brussel is het nu helemaal gedaan met die controles. Tot pakweg 10 jaar geleden kwam je ze soms nog tegen, de controleurs: in groep met zo'n stuk of 15. Nogmaals: de beleidsvoerders kennen hun pappenheimers goed. Ú bent de koe die melk zal blijven geven.

Fred

*****

"Albert de Bange",vader van "Filip deTaaie"

Koning Albert 2 kan gerust de geschiedenis ingaan als Koning “Albert de Bange”. In zijn zogezegde kerstboodschap had Hij over verdraagzaamheid en begrip onder de volkeren maar hij eindigde zijn betoog met ons allen een vrolijk Kerstfeest toe te wensen. Allo Sire, zijt Gij opeens geen Christen meer of zijt ge bang een deel van uw nieuwe onderdanen die een andere godsdienst belijden, te choqueren of te provoceren.? Gaat Gij dan binnenkort misschien geknield in de richting van Mekka toenadering zoeken tot een godsdienst die uiteindelijk toch maar ontsproten is uit het Christendom en verder met brutale hand verspreid over gans de wereldWordt het jaarlijks Te Deum dan ook afgeschaft?

Hubert Buysse

 

 *****

Beste Ray en voltallig team,

 

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhQ5LWXh463nyDbcCI7QGyzDENp7O3RpElAaoAzkIEAYBXlUdC9w

 

Groeten,

Jean

*****

Een nieuw begin.

Prettige Joelfeesten en een gelukkig nieuw jaar toegewenst aan de geachte Redactie van Angeltjes, alsook aan àlle lieve Angeltjesvriendinnen en beste Angeltjesvrienden. Vermits er opnieuw een bende knoeiers aan het hoofd van dit onland staan, is er, voor een gans-vol jaar véél stof tot aanklagen op onze geliefde site.

Het plezier geraakt niet op als men dit adres intikt : 

http://www.lachjekrom.com/teksten/teksten-1439-Prettige_feestdagen__in_333_talen_.php

Men kan  dus opzoeken hetgeen de titel beweert : opzoeken in 133 talen, doch... GEEN wensen te vinden in het Nederlands (!)... WEL in het VLAAMS. Als dàt geen goede start is vanwege Google, ja, dàn weet ik het ook niet meer.

Victor van Vosselaer

*****

@Fugu - gratis trammen

Ik heb goed nieuws voor u, betalen op de tram is helemaal niet verplicht !

Als ik bij ons in de omgeving tram 12 neem (Hoboken) stappen alle donkergetinte mensen op zónder een vervoersbewijs te laten zien of te ontwaarden, dus ofwel gaat u onder de zonnebank, ofwel kan een beetje schoenpoets u helpen ...

Mieke

*****

MFL

Music For Life'-actie sluit af met nieuw recordbedrag.

 De zesde en laatste editie van de actie 'Music For Life', een samenwerking tussen Studio Brussel en het Rode Kruis, heeft 7.142.716 euro opgebracht. Dat is opnieuw een absoluut record.  Het zou niet meer dan fair zijn mochten de gulle gevers binnen enkele maanden weten hoeveel % van de 7.142.716 euro er aan de werkingskosten van het Rode kruis zijn gegaan en hoeveel euro er daadwerkelijk werd gebruikt om de ellende uit de wereld te helpen.

Gelukkig is Prinses Astrid geen voorzitter meer van 't Belgische Rode Kruis - dat scheelt hem al een procentje of ...

En omdat alles relatief is geef ik hierna even 't cijfer van de dotatie 2011 voor Koningin Fabiola : 1.441.381 euro per jaar.

Aan Studio Brussel : misschien volgend jaar Music voor Life in 't optrekje van Fabiola organiseren ? Dan weten jullie ook gelijk hoe de echte wereld in elkaar zit ! Ik pleit bovendien voor een ' open boekhouding en resultaatsverbintenis ' van hulporganisaties na zulke benefiet-acties want de lijst met mega-opzegvergoedingen van hulp-en andere organisaties zit me nog vers in 't geheugen.

Fugu

 

*****

Kerstmis

Iedereen een zalige Kerstmis gewenst en een gelukkig Nieuwjaar! Voor islamieten bestaat het onverteerbare stuk van Kerstmis niet zozeer uit de Kerststal, kerstboom of de geboorte van Jezus – die door hen tenslotte toch als profeet erkend wordt – maar wel uit de Kerstslogan: “Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil”. Waarbij het natuurlijk “vrede” en “goede wil” zijn die in hun keel blijven steken. Geschreven op de laptop van mijn madame

Wes Hardin

*****

Beste wensen

En laat mij volgend jaar niet zo schrikken zoals in het afgelopen jaar het geval was....dus vooruit met de geit..met veel dank.

BDDG - France

*****

Recht uit het hart

Ik wens als eerste de redactie van Angeltjes, de reactie-schrijvers en de talrijke lezers een zalig en vredig kerstfeest.

René

*****

Niets is en was wat het lijkt en leek!

Ik verwijs even terug naar m'n berichtje van 3 weken geleden. Inhoudelijk moet ik m'n bericht van toen een beetje bijstellen in die zin dat we niet zullen moeten reïncarneren om te weten wat er in 2010-2011 echt achter de schermen gebeurde. De Standaard licht al een tipje van het immense podiumgordijn op in : http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111223_158.

En nu ook herhaal ik weer tot in den treure: you ain't seen nothing yet ! Zijn en blijven wij rechtgeaarde Vlamingen nou pathetisch naïef, of gebeurt er nog wat ?

Fugu

*****

Gratis trammen

Nu dacht ik eindelijk ook eens van iets "gratis" te kunnen profiteren omdat ik volgend jaar 65 word maar, helaas, 3 x helaas tegen dan zal ik toch nog moeten blijven betalen om met de tram te mogen rijden.

Groetjes - Pieter

*****

Demografische zondvloed
 
Om een vloed te beheersen kan men dijken bouwen.  Om franstalige overstroming in te dijken zou een echte Vlaamse Gewestregering waarvan nationalisten (NVA?) deel uitmaken de "dijkgemeenten" moeten steunen om de fransdolle tsunami te weerstaan.

Bokilo

*****

Twee nieuwe zenders, welkom !

We mogen niet altijd de initiatieven van onze zandbankbroeders afkeuren . In hun nieuwe zendtijd wordt ook veel aandacht besteed voor de "allerkleinsten" zoals het progamma "Mohamed den boskabouter" Tante Fatima , nonkel Abdelkader en zijn vrolijke vrienden , Abu Imram en zijn Fabeltjeskrant.

René

*****

Verblinde hoogmoed

Quickie is het zoveelste prototype van de 'theoretische nietsnut' die geen verstand hefet van en voeling met de realiteit.  Ook op hem is de spreuk van toepassing : Hoogmoed komt voort de val.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - De Haven

 

 De ramp die Antwerpen getroffen heeft, lijkt al het water opgeslokt te hebben. Hier bevinden we ons ter hoogte van de Royerssluis en het Noordkasteel. De binnenschepen liggen op het droge. Een smal watergeultje slingert zich door het troosteloze landschap waar alweer geen mens te bespeuren valt. De donkere luchten trekken zich open, er verschijnt een stukje blauwe lucht. Hoop ?  

Sommigen van onze lezers, althans zij die er ons over spraken, vonden dit een naargeestige serie tekeningen. Een andere was erg enthousiast.

De apocalyps ?  Een atoomramp ?  Ieder maakt er zijn eigen verhaal bij. Wij vonden deze reeks angstaanjagend en tegelijk fascinerend. Zeer knap getekend of gemonteerd, iets om over na te denken.  Dit was de laatste afbeelding uit de reeks.  Oprechte felicitaties  en dank voor de tekenaar.

(foto's Gazet van Antwerpen)


24-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Once upon a time in the West - Ennio Morricone

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Van den Driessche van CD&V naar VTM en naar N-VA

 

Pol met een sliert wuven op weg naar de N-VA. De wuvetjes van N-VA krijgen inmiddels instructies van de Leiding om de beentjes dicht en de lippen gesloten te houden als Pol in de omgeving is.

Als de N-VA nu Frank Vanhecke nog op de Brugse lijst zet als duwer dan mogen de dames niet klagen :  Brugsche Zotten van boven en van onder tot uw beschikking. (Vanhecke woont momenteel ergens anders maar dat is geen probleem, verhuizen is niet moeilijker dan principes over boord zetten).

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie onafhankelijk ? Laat ons eens goed lachen.

 

Justitie onafhankelijk ?  Laat ons eens goed lachen. 

De Luikse procureur-generaal Cédric Visart de Bocarmé wordt kabinetschef bij Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Hierdoor komt het mandaat van procureur-generaal in Luik vrij. Dat deelde Milquet zopas mee.

Visart (58) begon zijn carrière in 1977 als advocaat in Namen. Vier jaar later werd hij magistraat, eerst op het parket van Charleroi, later in Namen, waar hij in 1990 procureur werd. Zijn lange gerechtelijke carrière onderbrak hij om te gaan werken op de kabinetten van twee christendemocratische justitieministers: Melchior Wathelet vader en Stefaan De Clerck. Bij De Clerck werd hij in de jaren negentig kabinetschef.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lallige kerstmis vanw ...van Lalala Lul Vavan ... dede denhove
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove (sp.a en belgicist tot in de kist)  is donderdagavond in stomdronken toestand met een ziekenwagen afgevoerd. Na een avondje in een Italiaans restaurant had Vandenhove drie promille alcohol in zijn bloed. Hij raakte bewusteloos. Dat schrijft een Corelio-krant.

Aangekomen in het ziekenhuis bleek dat Vandenhoves leverfunctie zwaar verstoord was door het drankgebruik. De burgervader werd voor alle zekerheid een nachtje in het ziekenhuis gehouden.

Vandenhove (52) kwam in 2007 al eens zwaar in opspraak omwille van zijn drankgebruik. Toen had hij twee wagens aangereden en vluchtmisdrijf gepleegd. Wanneer de politie even later bij zijn thuis aanbelde, wilde Vandenhove de deur niet openen zodat de agenten geen alcoholcontrole konden uitvoeren. Meteen daarna vertrok de burgemeester voor één week naar het buitenland. Uiteindelijk werd Vandenhove door de politierechtbank veroordeeld.

Bron : Wijnen en spiritualiën Vandenhove, Sos en B-Plus


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stond in 't Pallieterke

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis

 

Het redactieteam van Angeltjes : Lolita, Senior, Freddy, Floriaan, Studio Mieke, Studio Rony, Wim en Ray

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeren ? Kwestie van ervaring

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SF : A'penplaneet anno 2100 - de Ring van Antwerpen

 

 De vaak overbelaste Ring werd niet gespaard door de Grote Ramp. Enkele verdoolde dieren (geiten ?) laven zich aan het water in de Crevitsputten.

(afbeelding Gazet van Antwerpen)


23-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belanger helpt eerste allochtoonse schepen aan mandaat in Antwerpen

 

We hebben al enkele sfeerstukjes geschreven over de nervositeit in Antwerpse politieke middens met het oog op de verkiezingen over 10 maanden.

De overstap van Monica de Coninck naar de federale regering zorgde voor extra spanningen in het socialistische kamp van Janssens. We gaan alles niet herhalen, het ligt vers in het geheugen, even de feiten overlopen :  de burgemeester kiest eerst een Marokkaans raadslid als opvolger maar trekt de voordracht in als blijkt dat de man verwikkeld is in een gerechtelijk onderzoek. Direct wordt de Turkse Güler Turan naar voren geschoven.  Deze aanvaardt zonder aarzelen en schreeuwt dan over de daken, dat zij geen allochtoons rolmodel wil genoemd worden.  Besluit : iedereen kwaad en ontgoocheld, de Marokkanen omdat een hunner opzij geschoven werd en de Turken omdat hun dochter hen direct verloochent. 

Normaliter had Güler op 19 december de eed moeten afleggen maar dat kon niet omdat de socialist Youssof Slassi wegens "omstandigheden" de voordracht niet ondertekend had. Slassi, we schreven het reeds, voelt zich gepasseerd.

Een extra-gemeenteraad werd derhalve vastgelegd op vrijdag 23 december. De raad kan slechts bijeenkomen als de helft + 1 van de leden aanwezig zijn : dat is 28 mandatarissen. De meerderheid bestaat in Antwerpen uit 33 edielen (geen edelen). Dat is nipt, want verschillende verkozenen waren verhinderd, vooral "toevallig" enkele allochtonen, iedereen weet waarom. De oppositie zou haar kat sturen : zowel Groen als Vlaams Belang zagen geen brood in hun aanwezigheid op deze raadszitting.

Bij de aanvang was de raad niet in aantal. Na een halfuurtje treuzelen, telefoneren en aarzelen kwamen de 2 Groenen er toch bij (daar is flink gekonkeld, dat bleek overduidelijk bij het dankwoord van Janssens later op de avond). En wie kwam nog binnenwaaien ? De Vlaams Belanger George Ver Eecke.  De raad was in aantal en de nieuwe schepen kon de eed afleggen. 

De eerste allochtoonse schepen in de stad van allah werd derhalve verkozen dankzij Vlaams Belang. Uiteraard zou het anders ook gebeurd zijn in januari.  Ik denk dat er ten huize van Filip Dewinter een aardig stukje gevloekt zal worden.

Ray

Uit Het Nieuwsblad van 18/12/2010 :

Om 15.15 uur donderdagmiddag liep bij de Antwerpse politie een melding binnen van een winkeldiefstal. Een oudere man had in de GB onder de Groenplaats van alles opgegeten - onder meer tomaten, rauw spek en een croissant - en was zonder betalen naar buiten gestapt. Het winkelpersoneel had echter gezien wat er was gebeurd.

Het bleek te gaan om het Antwerpse gemeenteraadslid George Ver Eecke (70), lid van de fractie van Vlaams Belang. De man betaalde uiteindelijk zijn schuld, maar moest toch mee naar het politiekantoor voor verhoor. Er is een proces-verbaal opgesteld. Nu is het aan het parket om te oordelen of er een vervolging komt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-Kabila betoging Antwerpen : mager, kleurrijk beestje

 

congolezen betogen 001

Op weg met de tram naar het Centraal Station

De vrees was niet ongegrond dat de toegelaten Congolese betoging tegen Kabila zou uitdraaien op een herneming van de geweldscènes die zich in Brussel afspeelden. Geluukig is alles hier rustig verlopen met een klein aantal manifestanten.

congolezen betogen 005

Kleurrijk Congo in grauw Vlaanderen

Wij waren bij het verzamelpunt in de Kievitstraat nabij het Centraal Station en er waren toen net voor het vertrek wellicht een 250 tot 300 manifestanten. Radio VRT heeft er 750 geteld maar wie vertrouwt dit regimezendertje nog ?  

Allemaal keurige zwarte mensen, goed in het pak en overwegend Franstalig.  We telden ook een aantal leeuwenvlaggen, maar de eigen ordediensten wensten enkel de driekleurige vlaggen van de Vlaamse Gemeenschap te zien. Op zijn Congolees werden echter de enkele Vlaams-nationale geel-zwarten verder met rust gelaten.

Bij het verzamelpunt bevonden zich een tiental agenten en uiteraard een aantal geheime  vrienden, die er steeds in gelukken zo onopvallend te zijn dat je ze van op 1 kilometer herkent.  In de belendende straten stonden manschappen en overvalwagens.  Ook Fons Bastiaenssens, de Antwerpse politionele spreekbuis van het regime, liep rond met kepi en uniform, als was hij de ceremoniemeester van dienst.

congolezen betogen 014

De leeuwen dansen

Er werd luid en druk gepraat door de anti-kabilisten en mij werd herhaaldelijk, gevraagd en ongevraagd bevestigd, dat de Congolese belgen voor monsieur De Wever gaan stemmen : "on aime les Flamands, nous". Waarop ik enkel naar waarheid kon antwoorden "Moi aussi", want mocht ik gezegd hebben "Ik kook" zouden er wellicht taalmisverstanden ontstaan zijn.

congolezen betogen 011

Hopelijk zijn de dames en heren rustig met hun kleine groepje opgestapt zonder incidenten. Wat uiteindelijk de bedoeling is van elke manifestatie.  De vraag blijft : moeten wij voor elk buitenlands conflict een grote politiemacht optrommelen om internationale problemen hier aan bod te laten komen ?  Met het risico op relletjes en geweld, zoals in Brussel.

Zoiets krijg je natuurlijk als je uitpakt met een slogan  : " 't stad is van iedereen". Behalve van mij, denk ik dan stilletjes.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' kerstboodschap wordt gebracht door Pat Condell

 

Fanatieke atheïsten, politiek-correcte eencelligen, linxe maatschappijhaters, blijf met jullie fikken van onze kerstsymbolen.  Ook wij zijn atheïsten, maar wij maken deel uit van de westerse, christelijke beschaving en wij zijn NIET gekwetst, noch voelen wij ons geminoriseerd door de uiterlijke verschijnselen van het christendom. Laat de klokken klepelen, open de poorten van de kerken, luister en geniet van de prachtige religieuze muziek, tuig de kerstbomen op (ook al is dit niet direct een bijbels ding), wij houden van Kerstmis en van de kerstsfeer. 

Enthousiast onderschrijven wij de boodschap van Pat Condell : aan iedereen een vrolijk of zalig kerstmis, ook aan het Kindje Jezus en aan alle mensen van goede wil, dus zeker onze lezeressen en lezers

De redactie van Angeltjes.

PST : bedankt voor de toevloed van kaartjes en boodschappen. Als al die wensen uitkomen, dan worden wij de gelukkigste mensen van 2012. Jullie zijn schatten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom heten de Groenen niet de Bruinen ?

 

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de eenzijdige, tendentieuze berichtgeving van de VRT (in Terzake van 22 december) over de “onvermijdelijke” bevolkingsexplosie in Brussel en de daarmee samenhangende en al even “onvermijdelijke” verstedelijking van de Vlaamse Rand. Zeer opmerkelijk was dat enkel de ideologen van de linkerzijde aan het woord kwamen (de VUB-professoren Corijn en Deboosere en Groen-politicus Vander Taelen), die ten zeerste gekend zijn om hun pro-immigratiestandpunten.

De snelle bevolkingsevolutie in Brussel van de jongste jaren is UITSLUITEND het gevolg van de uit de hand gelopen open-grenzen-politiek. Het extreem lakse immigratiebeleid en ons onbeperkt sociaal verzorgingssysteem zorgen ervoor dat wij veel aantrekkelijker zijn geworden dan de buurlanden en veel meer immigranten te slikken krijgen, zowel uit Europese als niet-Europese landen. Achter dit gewilde immigratiebeleid schuilt in eerste instantie een Franstalige politieke agenda, die erop gericht is Brussel én de Vlaamse Rand in grote mate te ontnederlandsen. De Vlamingen zullen dan ook het eerste en grootste slachtoffer zijn van de demografische zondvloed die op ons afkomt. Getuige daarvan  de uitspraak van MR-kopstuk Armand De Decker, die voorspelde dat de faciliteitengemeenten over 10 jaar voor 100% Franstalig zullen zijn. Vorige week stelde De Decker in de Senaat dat deze evolutie louter het gevolg is van de demografie.

Het Vlaams Belang weigert zich neer te leggen bij deze “onvermijdelijkheid”. De demografische zondvloed kan wel degelijk afgewend worden, maar dan moet er dringend een veel krachtiger en strenger immigratiebeleid gevoerd worden. Daarnaast is het volkomen onaanvaardbaar dat de Vlaamse Rand als vloermat moet gaan fungeren van Brussel en massaal nieuwe inwijkelingen moet gaan verwelkomen. Grootschalige “intelligente” hoogbouw in Vlaamse gemeenten om de expanderende Brusselse bevolking op te vangen, zoals Vander Taelen bepleit, zal immers leiden tot de totale verBrusseling en verfransing van grote delen van Halle-Vilvoorde. Reeds bij herhaling liet Vander Taelen zich neerbuigend uit over de “Gordel” en de beleidsinitiatieven om de Vlaamse Rand groen en landelijk te houden. Met hun perverse pleidooien ten gunste van nog massalere immigratie en intensieve verstedelijking hebben de Groenen duidelijk gebroken met hun eigen wortels, die gebaseerd waren op kleinschaligheid en op de verdediging van de landelijkheid. De groenen zouden dan ook beter van naam veranderen.

Het Vlaams Belang eist dat de Vlaamse regering kleur bekent in dit debat. Het kan niet zijn dat de Vlaamse overheid zomaar zou aanvaarden dat Vlaams-Brabant onder de voet wordt gelopen. Er moet integendeel een intensief woonbeleid komen in Vlaams-Brabant dat inwijking van anderstaligen ontmoedigt en dat jonge Vlaamse gezinnen volop aanmoedigt om in eigen streek te blijven. Het homeopathische beleid dat tot op heden werd gevoerd, voldoet in de verste verten niet. Het fundamentele debat over de demografische evolutie in Brussel en Vlaanderen moet eindelijk gevoerd worden.

Bart Laeremans, senator

PST : wij hebben deze persmededeling van senator Laeremans integraal overgenomen. De titel is van ons. Dit om te vermijden dat de senator ademhalingsmoeilijkheden krijgt : we hebben hem nog lang nodig.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS - Bingo

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!