Angeltjes
01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles begint bij respect voor het onderwijs.

 

Alhoewel zelf niet rechtstreeks in het onderwijs bezig, vind ik dat het beroep van leerkracht terug in ere en waarde zou moeten hersteld worden. Er moet dringend terug van nul begonnen worden na de jarenlange mismeestering van deze ooit redelijk evenwichtige maatschappij.

Voedt uw aan gezinswarmte en échte aandacht ontberende kinderen thuis zèlf op alvorens wonderen te verwachten van moegetergde, overbelaste alles-oplossers. Kan u het beter en langer, doe het dan, of is het soms dé oplossing om DVD-spelers aan de hoofdsteunen van de voorzetels in uw 4X4 te hangen voor elk kind apart, tijdens de vakantietrips ? 

Jawadde, wat een vertrouwen in deze maatschappij. Men zou het bijna gaan opgeven. Erger dan ooit komt naar voren hoe vele Vlamingen blijkbaar te dom zijn geworden om hun respectievelijke rol van hardwerkende, verdraagzame samenlevers verstandig te verdedigen, alle troeven en drukkingsmiddelen uit handen gevend door nijd, afgunst en vergelijkingen die niet opgaan.

Blijkbaar is het voor een publieke meerderheid geen enkel probleem dat bijv. het politieapparaat herleid is tot een ontvangst-kassa voor verkeersboetes, bang van échte criminelen, m.a.w. ze doen hun werk niet meer, daar waar onderwijzers die wél nog hun taak volbrengen, als profiteurs afgeschilderd worden ... terwijl zij zich op risico van eigen fysieke en mentale gezondheid inspannen,  om toekomstige criminelen te vermijden door hen alle mogelijke aandacht te geven.

En de cirkel is rond. Begin bij u zelf als ouder, stuur naar best vermogen verzorgde en met gedoseerde aandacht bedeelde kindjes naar school en eis dat de staat zijn kerntaken nakomt. Laat u niet op zo een makkelijke manier verdelen door de overheid die uw zakken leeghaalt en u geen leven of toekomst in volle waardering biedt.

Schiet op diegenen die u uitzuigen en hersenspoelen, niet op diegenen die men u als schietschijf aanduidt, leer terug zelf nadenken. Kom voor iets op i.p.v. te blaten en te mekkeren op commando. Als u dit niet begrijpt waren de vijf moeilijkste jaren uit uw leven het eerste leerjaar.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruski Izbori

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 1 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Schrikkeljaar

In 1582 was het verschil met het astronomische jaar al opgelopen tot 10 dagen.  Als door Paus Gregorius XIII, tijdens het Concilie van Trente, in 1582 , besloten werd het begin van de lente terug op 21 maart te laten vallen door vrijdag 15 oktober te laten volgen op donderdag 4 oktober, zou het eerstvolgend jaar deelbaar door 4, logischerwijze 1584 het EERSTE schrikkeljaar moeten geweest zijn.

Ericson

*****

Junge Muslime verweigern Integration  

Ein Teil der jungen Muslime in Deutschland wird immer radikaler!Ein Viertel aller jungen nichtdeutschen Muslime im Alter von 14 bis 32 Jahren wollen sich nicht in Deutschland integrieren und sind gewaltbereit.Das belegt eine Studie des Bundesinnenministeriums zum Thema Integration (Titel: „Lebenswelten junger Muslime in Deutschland“), die BILD exklusiv vorliegt.Darin heißt es, dass 24 Prozent der befragten nichtdeutschen Muslime im Alter zwischen 14 und 32 Jahren als „streng Religiöse mit starken Abneigungen gegenüber dem Westen, tendenzieller Gewaltakzeptanz und ohne Integrationstendenz“ bezeichnet werden müssen.Bei den für die Studie befragten jungen deutschen Muslimen macht der Anteil derer, die streng religiös sind, den Westen ablehnen und ideologisch fundierte „Gewalt als Mittel zur Verteidigung gegen die Bedrohung durch den Westen“ akzeptieren, hingegen 15 Prozent aus.Zwar befürworten 78 Prozent der für die Studie insgesamt befragten deutschen Muslime die Integration in die Mehrheitsgesellschaft, doch 22 Prozent der deutschen Muslime lehnen sie ab und betonen gleichzeitig „ihre eigene Herkunftskultur“.Hingegen befürworten bei den im Rahmen der Studie insgesamt befragten nichtdeutschen Muslimen nur 52 Prozent die Integration, während 48 Prozent „starke Separationsneigungen“ zeigen und die deutsche Mehrheitskultur klar ablehnen.Als mögliche Ursachen für diese Radikalisierungstendenzen bei jungen Muslimen in Deutschland nennt die Studie nach BILD-Informationen vor allem das Ausmaß der „traditionellen Religiosität“ in einigen Zuwandererfamilien, die prägende Wirkung „autoritärer Einstellungen“, die Orientierung vieler Muslime an „Macht“ und „Erfolg“ sowie die Wahrnehmung beziehungsweise das Erleben von „gruppenbezogener Diskriminierung“ in Deutschland.Die Untersuchung erfolgte in der Zeit von Februar 2009 bis Juni 2011 im Auftrag des Bundesinnenministeriums. Das Hauptinteresse der Studie galt dabei dem Ausmaß und den Ursachen radikaler Einstellungen und Verhaltensweisen junger Muslime in Deutschland.Quelle- Bildzeitung

OTTO Grüßt

*****

Wie wordt het “wit” konijn voor N-VA Gent ?
 
Rekening houdend met de familiale antecedenten tijdens de repressie van de families Beke en De Smet verkies ik toch liever te spreken van “zwarte “ konijnen.  Misschien met een ranzig randje aan om in  de terminologie van de Ledebergse  N-VA volksvertegenwoordiger Peter Dedecker te blijven ?
 
Vlaamse Reus

*****

Wapens

AK 47, UZI enz. behoren tot de (zeer) lichte oorlogswapens. De zware bewapening begint bij de .50 of 12,7mm. kalibers, bv.:MI.50 (M2 Browning), de Russische DShk, Vulcan enz. Zelfs machinegeweren zoals de Bren, MG 42, M60 welke kalibers .30 (7.62 nato) gebruiken worden geklasseerd als medium.Misdadigers die AK's en zo gebruiken zijn dan wel weer zware criminelen.

Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : de koe is uitgemolken

 

Al geruime tijd wordt het geschreven en gedrukt dat we met zijn allen langer aan de slag zullen moeten blijven. En toch kwam en komt dit voor velen aan als een donderslag bij heldere hemel. Edoch ... laten we hier niet flauw over doen,het stond in de sterren geschreven.

Het systeem zoals het vroeger op poten is gezet, is niet langer betaalbaar.  Minder werken en vroeger op pensioen gaan, was in het verleden hèt stokpaardje van de pakbonden toen er nog sprake was van hoogconjuctuur en er werkaanbiedingen waren op elke hoek van de straat. Maar wat Bredero ooit zei, is nu ook van toepassing :het kan verkeren. De jaren dat melk en honig bij beken vloeide, zijn voorbij.

De oorzaken van dit alles zijn m.i. velerlei, maar de hoofdreden is de hebzucht in al de gelederen van de maatschappij die de laatste 30 jaar zijn intrede gedaan heeft. Na mei '68 werden de plaveien gelegd die ons nu zuur opbreken. De pakbonden met op kop de linkse uitmelkers waren niet meer tevreden met genoeg of voldoende maar eisten telkens  meer en meer. Per slot van rekening waren volgens hen de boazen smeirlappen die de weirkmensch een goed leventje ontzegde.

Stakingen bij de vleet was het hoofdingridiënt op het pakbondsmenu (zelfs nu nog).  De bazen bogen het hoofd en gaven toe. Toen ook de politiekers hun duit in het zakje deden met hun beruchte "wafelijzer"-politiek, was het hek helemaal van de dam en werd het startsein van het huidige hallucinante tekort in de staatskas gegeven. Het kon niet op !

Wallonië dat begon te slabakken werd overeind gehouden met jaarlijks doorgestorte miljarden belastinggeld (transfers). De Belgische staat leende zich in het buitenland te pletter om Sinterklaas te kunnen blijven spelen. De Walen konden zich best vinden in deze gang van zaken en schaften zich massaal een hangmat aan. Toen het wat eentonig begon te worden voor de linkse horde werden ganse legioenen allochtonen binnengehaald om de boel wat kleur te geven. Ook zij mochten mee aan de dis om zich op kosten van derden vol te vreten en te genieten van het -niks- doen-voor- poen.

Maar het begon te kenteren. De grote spelers van de Pak de Poen Show hadden zich verbrand.   Plots was het over en out met de dagelijkse pensenkermis en kwam de geur van mest ons reukorgaan prikkelen. De linkse loeders die de bui zagen hangen, smeten nog gauw alle grenzen open en lieten nog tienduizenden landlopers en tafelschuimers het land binnensluipen, want zij zagen er potentiële kiezers in voor het behoud van hun macht.

De gevolgen van deze opperste daad van waanzin en landverraad worden ons nu dagelijks aangeboden. Het kostenplaatje om deze overbodige ballast te laven en te voeden bedraagt nu reeds om en bij de 65 miljoen euri per maand.

De buitenlandse investeerders die het hier vroeger best naar hun zin vonden, kregen genoeg van de steeds weerkerende pakbondseisen en de immer stijgende loonkost. Vele grote bedrijven zijn het in de loop der jaren al afgebold en vele zullen nog volgen. Nu de "naakte waarheid" steeds duidelijker wordt en we willens, nillens toch langer aan de slag zullen moeten blijven, opdat er misschien, héél misschien, binnen 2O jaar nog een pensioen zou bestaan,  blijken de pakbonden het nog steeds niet begrepen te hebben en gaan ze lustig door met hun tactiek van de verschroeide aarde.

In plaats van te redden wat er nog te redden valt, blijven ze maar hardnekkig verder de patrijspootjesvan een zinkend schip open zetten. Vandaag zijn het de dikkenekken van de onderwijspakbond die te vuur en te zwaard ten strijde trekken tegen het besluit dat er twee jaar oftewel 24 maanden langer zal moeten les gegeven worden. Ik wil niet cynisch doen in deze, maar gezien het aantal verlof- en vakantiedagen van het onderwijs, mogen we gerust stellen dat de gevraagde twee jaren langer voor de klas staan geen enorme opgave betekenen, vergeleken met( andere beroepssactoren die ook hard en lastig werk moeten verrichten. (sorry, voor hen met lange teentjes )

De "vette" jaren van eisen en afdwingen zijn voorbij. Het kon zo niet verder blijven duren. Glijdende werkuren,v aderschapsverlof, loopbaanonderbreking, sociaal verlof, half-tijds, brug-pensioen enz : het waren en zijn luxe artikelen die buiten categorie vallen in de toestand waarin we nu terecht gekomen zijn. We kunnen nog uren doorbomen in deze materie met zijn pro's en contra' s maar één raad wil ik de jongere generatie gratis meegeven. Stop met buitennissige eisen en smijt die pakbonders buiten, hun tijd is om en ... begin alvast zo vroeg mogelijk zelf te sparen (^robeer het) en leg zelf een"buffer" aan tegen je ooit in pensioen kan gaan.

Senior

NvdR Angeltjes : copeer deze wijze woorden van Senior voor uw Juniors.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Villa Politikalia

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polies !

 

Ossebolle O heeft in Brussel de eed afgelegd als commissaris-generaal van de federale politie. Het vermanend vingertje belooft niet veel goeds. Of juist wel ?

(Wes Hardin) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The three Terrors

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of een moslim samen met een niet-moslim mag eten

Van de geloofsexpert Abdul-Aziz bin Baz, de voormalige officiële staatsexpert van Saoedi-Arabië en een der invloedrijkste geleerden van de soennitische islam in de 20ste eeuw.

Fatwa nr. 1387

Vraag: “Is het voor een moslim verboden met een christen of een andere ongelovige samen te eten en te drinken?  Indien het verboden zou zijn: hoe moeten we Allahs uitspraak interpreteren ‘En de spijzen van degenen, die de schriften gegeven werden, is het toegestaan zoals ook uw spijzen voor hen toegelaten zijn.’ (soera 5, 5) ?”

Antwoord: “Het is niet verboden samen met een ongelovige te eten als het nodig is of als het nuttig is voor de islam.  Maar maak bij het eten geen vrienden als er geen religieuze reden voorhanden is of als het onnuttig is voor de islam.  Wees niet vriendelijk en onderhoud geen gesprek met hen.  Maar als het nodig is, kunt u met een niet-moslim samen eten om hem daardoor naar Allah en de waarheid te leiden of omwille van andere religieuze redenen. 

Dat dit toegestaan wordt wil niet zeggen dat we met hen vriendschap mogen aanknopen of veel tijd met hen mogen doorbrengen.  Evenmin wil dit zeggen dat we met hen mogen eten en drinken als het niet echt nodig is of als er geen voordeel voor de islam aan verbonden is.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


29-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knap speurwerk door politiediensten in Brussel

 

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft in samenwerking met politiezone Zuid en de hondengeleiders van de speciale eenheden een belangrijk netwerk van wapen- en explosievenhandel ontmanteld. Een groot aantal wapens en explosieven is in beslag genomen tijdens zes huiszoekingen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Naast zware oorlogswapens (AK, UZI, etc..) werden ook revolvers, kogels, 19 granaten, 48 dynamietstaven, 18 ontstekers en 1.5 kg explosief poeder in beslag genomen.

De huiszoekingen van vandaag tonen aan dat Brussel inderdaad nog steeds een belangrijke draaischijf is voor de handel in wapens en explosieven voor het criminele milieu in België.

We mogen dan ook hopen dat de diverse Brusselse overheden hier hun lessen zullen uit trekken. Het kan en mag niet langer dat bepaalde Brusselse PS-burgemeesters het in het rond schieten met kalasjnikovs nog langer afschilderen als een “fait divers” (Burgemeester Freddy Thielemans, februari 2011); of die alles trachten te minimaliseren door te stellen “"Maar denkt u dat Brussel de enige stad is waar u kalasjnikovs kan kopen voor 100 euro?" (Philippe Moureaux, februari 2011).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 29 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een half jaar geleden op angeltjes, nu vandaag in Knack.

http://www.knack.be/opinie/columns/johan-van-overtveldt/dexia-is-ons-financiele-fukushima/opinie-4000051690810.htm

En als Dexia omver valt heeft de socialistische bank ook geen nagel
meer. Ethias doet wat moet, want het is een en dezelfde pot nat.

Hoe blind en naïef kunnen de Vlamingen blijven?

Lucky9

*****

Multiculmestpacht

In Leuven zijn op één of ander feestje twee jonge homo's afgetuigd door jongeren, misschien wel Scandinaven, omwille van hun seksuele voorkeur.

Bij mijn weten kwam dat vroeger zelden of nooit voor, er werd wel eens gelachen met flikkers ,maar ieder zijn meug was het motto. In deze hoop ik van ganser harte dat die Scandinaven  tante Elio eens zó vakkundig aftuigen dat hij na revalidatie beseft wat hij met de steun van zijn gelegaliseerde misdaadorganisatie aangericht heeft.

mvg - Victor L.

*****

Socialisme: iedereen gelijk.

Met de PS aan het stuur van de Belgische cockpit: wordt Vlaanderen even arm als Wallonië?  De politieke benoemingen zijn dus weer helemaal terug, en niemand die de PS en Di Rupo tegenhoudt. Honderden belangrijke functies in tientallen overheidsinstellingen en –bedrijven zullen dus volledig uitgevoerd worden door mensen die gekoppeld worden aan een politieke partij, en hun goed betaalde job dankzij een partij zullen gekregen hebben. Di Rupo herhaalt nu op Belgisch niveau het Waalse SP-cliëntelisme. Met de PS aan het stuur van de Belgische cockpit, riskeert heel België, en dus ook Vlaanderen, meegesleurd te worden in een zelfde spiraal van verarming als Wallonië.
http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/1089

Stradi

*****

Vlaamse zenders

"Allochtonen kijken zelden of nooit naar Vlaamse zenders" zegt U. Wel, voor een keer hebben ze groot gelijk ! Want wat zijn onze "Vlaamse zenders" ? Extreem links, anti-Vlaams, anti-Christelijk, a-cultureel, totaal, volkomen en absoluut onbetrouwbaar (ze liegen zo vaak als Verhofstadt, die nog nooit op een waarheid betrapt werd). Hun doelpubliek bestaat uitsluitend uit achtergebleven tienjarige debielen en perverten.

de willem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politici verzwegen bewust omvang Oost-Europese misdaad

 

Europese politici hebben bewust de aard en de omvang van de Oost-Europese misdaad toegedekt in de aanloop naar de toetreding van Oost-Europese landen tot de Europese Unie (EU). Dit zegt de Utrechtse criminoloog Dina Siegel (49) deze week in weekblad Elsevier Siegel geldt als de Nederlandse deskundige op het gebied van de Oost-Europese maffia.

Import misdaad
'Brussel weigerde het gevaar van de import van misdaad onder ogen te zien,’ zegt Siegel. Meer wantrouwen was volgens haar op z’n plaats geweest. 'Die Oost-Europese samenlevingen zijn sterk gecriminaliseerd.'

Mede dankzij PVV-leider Geert Wilders - die een meldpunt opende voor overlast door Oost-Europeanen - staan de problemen die het lidmaatschap van landen als Polen, Roemenië, Litouwen en Bulgarije van de EU met zich meebrengt 'eindelijk' op de agenda, aldus Siegel. 'Alleen wijst Wilders met de arbeidsmigranten de foute schuldigen aan. Deze mensen hebben niets met die misdaadbendes te maken.'

Mobiele bendes
Het aantal door Oost-Europeanen in Nederland gepleegde misdrijven groeit snel. Het gaat in veel gevallen om 'mobiele bendes' die korte tijd in Nederland verblijven, op verschillende plekken toeslaan, en weer terugkeren naar hun land van herkomst. De bendes worden aangestuurd door Oost-Europese en Russische misdaadsyndicaten.

Justitie en politie hebben nauwelijks zicht op de omvang van het probleem. Sinds het wegvallen van de grensbewaking tussen de Schengen-landen kunnen deze criminelen zich nagenoeg ongestoord verplaatsen. Mede door de slechte samenwerking tussen de opsporingsdiensten in West- en Oost-Europa wordt naar schatting slechts 5 tot 10 procent van alle misdrijven opgelost.

Criminoloog Siegel noemt de aanpak van de Oost-Europese misdaad in Nederland 'naïef'. 'Het feit dat er nog altijd geen korpschef een portefeuille Oost-Europese misdaad heeft, duidt op onderschatting.'

Bron : Elsevier  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/332049/Politici-verzwegen-bewust-omvang-OostEuropese-misdaad.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De christelijke taliban, Rick Santorum

 

Lees hieronder de commentaren van Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : America, America ...

 

Afbeelding uit "De heksen van Salem"

Niet alleen in dit onland lopen er fanatieke clowns rond die aanbidders zijn van een of andere religie, de ene al waanzinniger dan de andere. Ook in het land van Uncle Sam is momenteel een fanaat van god en zijn gebod in de running voor het presidentsschap.

De genaamde Rick Santorum laat geen gelegenheid voorbij gaan om zijn onvoorwaardelijke trouw en onderdanigheid aan de Kerk van Rome te uiten, zelfs tot in het bedenkelijke toe. Zo  verklaarde hij  dat hij zijn dochter zou verbieden om zich te laten aborteren, mocht blijken dat ze zwanger was na een verkrachting.

Diezelfde lapzwans liet enkele dagen geleden optekenen tijdens een T.V.optreden dat hij het afschuwelijk vindt dat kerk en staat gescheiden moeten blijven : deze gedachte alleen al doet Santorum kotsen en hij roept alle gelovigen op samen met hem te kotsen, opdat de kerk (terug) zeggenschap zou krijgen over het dagelijkse leven van de mensen.

Hopelijk geraakt deze carnavalzot niet verder dan de urinoirs van de senaat waar hij reeds een zitje had. Ik denk niet dat ze in Amerika de hoofdvogel zouden afschieten als deze achterlijke  kerkuil het voor het zeggen krijgt.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer werken in Vlaams onderwijs - POLL

 

De Vlaamse regering wil dat het onderwijspersoneel langer aan het werk blijft. Leerkrachten kunnen nu met pensioen als ze zestig zijn. Ze kunnen via het TBS-systeem zelfs vroeger stoppen, op 58 jaar en in het kleuteronderwijs zelfs op 56 jaar. Ze krijgen dan een wachtgeld tot ze echt met pensioen gaan.

Die mogelijkheid zal nu geleidelijk uitdoven, behalve voor het kleuteronderwijs. Daar wordt de regeling wel beperkt tot maximaal twee jaar, in plaats van de huidige vier jaar. Die hervorming moet de Vlaamse overheid dit jaar nog vijf miljoen euro aan besparingen opleveren.

Bent u het eens met deze maatregel ?  POLL in de rechterkolom.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparingen : N-vA krijgt Derde VRT-Kindernet in plaats van Kindpremie

 

De Vlaamse regering is klaar met haar tussentijdse budgetcontrole en er werd 500 miljoen euri gevonden, hoofdzakelijk besparingen.  En dat zonder de Open-VLD in de coalitie. De liberale fractievoorzitter, Sas van Rouveroij zal zich moeten weren om dit voorstel af te schieten.

Toen de begroting 2012 goedgekeurd werd in december 2011, op basis van een optimistisch geraamde economische groei, was het duidelijk, dat de totaalcijfers nooit zouden gehaald worden. Wie beweerde dat er toen knoeiwerk afgeleverd werd, werkte de anti-politiek in de hand. We kennen het afgezaagde verhaal : regeringen en bestuurscolleges zouden het liefst elke oppositie uitschakelen. De Europese Commissie zal binnenkort die vervelende democratische rest-angel verwijderen, dan schieten we beter op met de uitverkoop van het avondland. De democratische spelregels worden al lang enkel verbaal rechtgehouden.

Er wordt 104 miljoen bespaard in de uitgaven van alle departementen. De lonen van ambtenaren, onderwijzers en mensen in de cultuursector worden van de maatregel gespaard. Ook in onderzoek en ontwikkeling wordt niet gesnoeid. De excellenties straffen zichzelf met een wedde-vermindering van 2%. 

Maatregelen in het "nieuw sociaal beleid" worden uitgesteld: de kindpremie en nieuwe uitgaven voor de schooltoelage, de maximumfactuur voor thuiszorg en de zorgverzekering worden uitgesteld. Alles samen spaart dit 30 miljoen euro uit. Verder worden er enkele ontvangsten versneld, wat uiteraard slechts één kaar effect ressorteert.

De kindpremie, een gift van de Vlaamse Gemeenschap waar de N-vA een symbooldossier van maakt als een voorafbeelding van een eigen Vlaamse sociale zekerheid, wordt afgevoerd. Echter geen nood, er wordt wel aan de kleintjes gedacht : het rode derde tv-net gaat over enkele maanden de ether in.

Wij hebben altijd gevonden dat regeringen er niet zijn om cadeaus te doen aan bepaalde bevolkingscategorieën.  Dat is een taak voor de gereglementeerde sociale netwerken : het is best leuk en zelfs nuttig voor een aantal mensen om verrast te worden met een cadeaubon van mijnheerke Peeters of De Wever voor 50 of 100 euro, maar het is niet met dergelijke marktkramerspolitiek dat er fundamenteel iets verandert aan de herverdeling van de welvaart. De Wever leeft nog in de tijd van Rerum Novarum.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse ministers leveren 2% in !

 

Financieminister Muyters (niet in beeld) deelt aan het Vlaams Parlement mede dat de Vlaamse excellenties 2% van hun wedde zullen inleveren.  "Dat is op 1 jaar 24%, die wij laten vallen" sprak de heer Muyters, terwijl zijn collega's van op de regeringsbanken toeluisterden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy, de aangeschoten leeuw

 

Het weekblad Humo had voor zijn laatste nummer een interview aangekondigd met ABVV-baas Rudy De Leeuw. Die kwam onlangs in opspraak omdat een vennootschap van dewelke hij beheerder is gebruik heeft gemaakt van de notionele intrestaftrek. Dat is een fiscale maatregel die bedrijven toelaat om minder belastingen te betalen. De Leeuw zei op de zakenzender Kanaal Z ooit dat bedrijven die er gebruik van maken ‘de overheid belazeren’.

Volgens Humo meldde de woordvoerdster van De Leeuw minder dan een uur voor het interview moest plaatsvinden aan de journalist dat de afspraak niet kon doorgaan. Een belofte om dat later wel te laten gebeuren werd door de ABVV-baas nooit ingelost, waarna Humo de voor De Leeuw bestemde vragen aan een fiscalist voorlegde.

Die maakte brandhout van de excuses van De Leeuw:

‘Ik heb inderdaad serieuze bedenkingen bij de chronologie van dit verhaal. Op 6 mei keurt meneer De Leeuw de jaarrekening van 2010 goed: hij keurt dus een balans goed waaruit hij kan opmaken dat zijn vennootschap opnieuw geen belasting zal betalen (op een winst van 57.552 euro betaalde IMMO D.L. op 5 jaar tijd welgeteld 758 euro belasting ofte 1,4%) en hij weet dat dat het gevolg is van de notionele interestaftrek. Waarom neemt hij dan geen ontslag? (...) En als De Leeuw zegt dat hij ontslag heeft genomen vanwege de notionele interestaftrek, dan vraag ik mij af waarom hij dat geen jaar eerder heeft gedaan. Of niet meteen in mei 2011, toen het ook al duidelijk was dat IMMO D.L. geen belastingen zou betalen?').

Humo merkt ook nog op dat Rudy De Leeuw sinds 2006 regent is bij de Nationale Bank en dat ook was toen die instelling 17 miljoen euro aan notionele interestaftrek boekte. 'De Leeuw zat erbij, keek ernaar en... keurde het jaarverslag goed.'

 
http://www.express.be/joker/nl/platdujour/humo-sprak-niet-met-rudy-de-leeuw/162908.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is het Gents wit konijn voor de N-vA ?


Tijdens  de persconferentie van het N-VA Gent deed woordvoerder en lijsttrekker  Siegfried Bracke nogal geheimzinnig rond de derde plaats op de N-VA lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die voorbehouden is voor een  zgz. wit konijn. Sedertdien gonst het van de  geruchten. 

Het gaat over de mogelijke kandidatuur van 3 zwaargewichten:

Oud-minister en gemeenteraadslid Tony Van Parys, momenteel op een zijspoor bij de uiteengeslagen CDenV, zoekt nieuwe horizonten.

Johan Beke , huidig fractieleider voor Open VLD in de provincieraad , ziet de felbegeerde post van deputé van Oost-Vlaanderen aan zijn neus voorbij gaan door  de overstap van OCMW-voorzitter Geert Versnick naar een uitbolfunctie in de Provincieraad. Een overstap naar zijn vroegere partijgenoten in de N-VA zou dus een logische stap in zijn carrièreplanning zijn.

Last but not least behoort de  kandidatuur van de populaire politiecommissaris Steven De Smet tot de mogelijkheden. Sedert de strubbelingen in de Gentse politietop is De Smet op een zijspoor beland en wordt zelfs een disciplinair onderzoek tegen hem gevoerd. Sedert de TV-reeks Flikken wekte zijn groeiende populariteit jaloezie op bij zijn collega’s.

Binnen enkele weken wordt de knoop  doorgehakt en weten de Gentenaars wie wel of niet op zijn stem mikt.

   
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 februari 2012 : de schrikkeldag

 

Een schrikkeljaar is een jaar met 366 dagen, in plaats van 365. Deze extra dag, een schrikkeldag, wordt ingevoerd om te voorkomen dat het kalenderjaar te veel gaat afwijken van het tropisch jaar. Een schrikkeldag valt op 29 februari en komt in de gregoriaanse kalender voor in elk jaar dat deelbaar is door 4, met uitzondering van eeuwjaren. Deze hebben enkel een schrikkeldag als ze deelbaar zijn door 400. Zo was 2008 een schrikkeljaar, 1900 geen schrikkeljaar en 2000 weer wel. Sinds het begin van onze jaartelling zijn er 487 schrikkeljaren geweest. Het eerste schrikkeljaar was het jaar 4, het tweede schrikkeljaar was het jaar 8, enzovoorts. 2012 is ook een schrikkeljaar.

Oorzaak
Een tropisch jaar (de tijd die de aarde nodig heeft om in haar baan om de zon van lentepunt naar lentepunt te draaien) is niet exact 365 dagen. Het is 365 dagen, 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden. Als men zich van dat verschil niets zou aantrekken en de duur van een jaar op 365 dagen zou afronden, dan zou men na vier jaar bijna een dag tekortkomen (preciezer: 23 uur en 15 minuten). We zouden dan oud en nieuw te vroeg vieren; bijna een dag voordat de aarde werkelijk helemaal rond de zon is gegaan. Het toelaten van de afwijking zou tot gevolg hebben dat na langere tijd de seizoenen ten opzichte van het kalenderjaar gaan verschuiven.

Correctie
Om dit te compenseren krijgt ieder vierde jaar (ieder jaartal dat deelbaar is door 4) er een dag bij: 29 februari, de schrikkeldag. Dit levert een gemiddelde op van 365 dagen en 6 uur per jaar. Omdat 5 uur, 48 minuten en 45,1814 seconden minder is dan 6 uur, is dit een overcorrectie, die optelt tot ongeveer drie dagen per 400 jaar.

In principe kan men dit oplossen door elke 128 jaar (dus elk 32ste schrikkeljaar) geen schrikkeljaar in te voeren. Een jaar duurt immers 365 dagen 5 uur 48 minuten en 45 seconden = 365,2421875 dagen.

365,25 × 128 = 46752 dagen.
365,2421875 × 128 = 46751 dagen.
Deze cyclus van 128 jaren wordt gebruikt in de Iraanse kalender, echter met 4 × verschuiven in plaats van 1 × overslaan.

De gregoriaanse kalender lost de overcompensatie op door slechts eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 (zoals 2000) als schrikkeljaar te behouden, en eeuwjaren die niet deelbaar zijn door 400 (zoals 1700, 1800, 1900) niet.

Verdere correcties

Met deze gegevens is uit te rekenen dat men iedere 100 jaar zo'n kleine drie kwartier te veel heeft. Hiervoor zal in principe na een aantal millennia nog een correctie nodig zijn. De lengte van het zonnejaar is echter geen constante. Dit wordt veroorzaakt doordat de precessie van de aardas, en daarmee de jaarlengte, niet helemaal constant is. Bovendien neemt de omwentelingssnelheid van de aarde af door de getijdenwerking van de maan en de zon. Om voor toenemende daglengte te corrigeren wordt zo nu en dan een schrikkelseconde ingevoegd; de verandering van de jaarlengte gedeeld door de zo gecorrigeerde daglengte is echter van dezelfde orde van grootte als de nog resterende afwijking. Doordat het om nog onbekende veranderingen gaat is niet op voorhand vast te stellen wanneer die schrikkeldag moet worden weggelaten.

Volgens berekeningen zou de eerstvolgende correctie moeten plaatsvinden in het jaar 4905. In dat jaar zal er een extra schrikkeldag zijn. Dus twee jaar achter elkaar 29 februari. Een volgende correctie zal moeten plaatsvinden in het jaar 8228. Op zich is dat jaar al een schrikkeljaar met 29 februari. Door deze extra correctie zal er dan ook een 30 februari zijn.

Andere schrikkeljaren

Het schrikkeljaar volgens deze regelmaat bestaat sinds de invoering van de gregoriaanse kalender. Schrikkeljaren met een extra dag zijn ingevoerd met de juliaanse kalender, die uitging van een doorgaande regelmaat van een schrikkeljaar na iedere drie gewone jaren. De Grieks-orthodoxe kalender is ook gebaseerd op de juliaanse kalender, maar heeft een ander systeem van uitzonderingen. Bij de Franse republikeinse kalender zijn er zelfs veel alternatieve vormen. Andere kalenders hebben een schrikkeljaar waarbij een schrikkelmaand wordt ingevoegd.
 
Naam

De naam "schrikkeljaar" komt van het Middelnederlandse scricken, wat oorspronkelijk "met grote passen lopen" en ook "springen" betekende, en dat ook terug te zien valt in het Hasseltse woord schrikschoen (schaats).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 791)

 

Stop nu a.u.b. met al die zinloze wetten !

Enkele maanden geleden kreeg de sector van de zonnepanelen een zware slag te verwerken toen de overheid de subsidies  plots begon te verminderen. Een reeks bedrijven in deze tak kregen het, en hebben het nog steeds, moeilijk om te overleven. Allerlei andere wetten op gebied van afdankingen, uit te betalen vooropzeg enz. maken het bedrijven bij een sterke terugval niet gemakkelijker. Indien de overheid geen subsidies zou gegeven hebben dan zou deze sector zich op natuurlijke wijze hebben ontwikkeld en niet explosief zoals het geval is geweest.

We blijven het herhalen dat al deze overheidssubsidies in de long run nefast zijn voor onze economie en sectoren artificieel doen groeien om daarna vast te moeten stellen dat ze snel gaan krimpen.

De laatste dagen staan onze media vol van een nieuwe ramp in een sector die véél belangrijker is dan deze van de zonnepanelen, namelijk de automobielsector. Opnieuw, door het invoeren van hoge premies in verband met de CO2 uitstoot van wagens, werd deze sector kunstmatig geholpen. De overheid stelde echter vast dat het te veel geld begon te kosten en dus ging men voor de zoveelste maal het geweer van schouder veranderen. Het resultaat lezen we nu in de pers, namelijk dat er  na de afschaffing van de vorige ingevoerde stommiteit, een daling van de autoverkoop wordt waargenomen. Men zou beter van een ineenstorting spreken omdat het reeds zou gaan over verminderingen, naargelang het wagentype, van 10 tot 20 en in sommige gevallen tot meer dan 30%.

Wat heeft men nu gewonnen ?

1. Telkens begint men een sector te ontwrichten.
2. Telkens ontstaan er schokgolven die veel erger zijn dan het positieve resultaat dat men dacht te hebben bereikt.
3. Telkens rijft de overheid, dankzij de artificiele activiteitstoename, een reeks belastinggelden versneld binnen.
4. Telkens komt men dan tot de vaststelling dat de verhoopte belastinggelden voor het lopende jaar lager uitvallen en moet men nieuwe maatregelen gaan nemen, enz.

Zeker in de autosector , die zowat de melkkoe is van de overheid, zal de sterke terugval, en zeker voor wat de duurdere wagens betreft, een hoop windeieren voor de overheid achterlaten.

Wedden dat over enkele maanden de regering zal komen aandraven dat werd vastgesteld dat de inkomsten uit BTW, accijnzen, inschrijvingsgelden e.a. afromingen veel lager zijn uitgevallen vooraf geraamd en dat nieuwe maatregelen zullen moeten genomen worden om het zoveelste nieuwe gat te kunnen dichten ?

Vele overheidsbeslissingen zijn zodanig infantiel dat we niet kunnen begrijpen dat niet meer kiezers dat door hebben.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!